Batjocorirea simbolurilor nationale, Eu sunt oripilat...dati-va cu parerea
![]() ![]() ![]() |
Batjocorirea simbolurilor nationale, Eu sunt oripilat...dati-va cu parerea
anpop |
![]()
|
||
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Parca as fi putin curios de reactia lui Big2003(parca el era cu avatarul cu manele), are ban?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE(anpop @ 4 Dec 2005, 12:52) iote bre': RITMUL ala sub forma de tempo.....e si el bagat in partitura! hai Andrei sa o lasam balta...eu am vb de un kitch...mie personal imi place Nelu Ploiesteanu ![]() dar daca tu crezi ca nu a fost nimic kitchos...e ok.... eu oricum am o criza de bila si borasc din alte motive ![]() PS:...si de cantat a fost pe la Valcea prima oara.... Daca ai avea curiozitatea sa citesti ceea ce scrie in linkul dat de mine ai afla doua chestii: 1. Nu a fost cantat prima oara la Valcea ci a fost POMENIT prima oara la Valcea 2. Melodia e o ADAPTARE dupa un cantec "Din sanul maicii mele" care cine stie..poate ca era o manea si de fapt astia au facut o reparatie morala. Poti garanta ca nu e asa? |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(asarban @ 4 Dec 2005, 12:14) Daca ai avea curiozitatea sa citesti ceea ce scrie in linkul dat de mine ai afla doua chestii: 1. Nu a fost cantat prima oara la Valcea ci a fost POMENIT prima oara la Valcea 2. Melodia e o ADAPTARE dupa un cantec "Din sanul maicii mele" care cine stie..poate ca era o manea si de fapt astia au facut o reparatie morala. Poti garanta ca nu e asa? La fel ca tine: NU! ![]() ...vezi ca nu ai raspuns pe PM... ![]() haidi' ca nu facem morala pt ziua nationala...cat despre meseria mea: incerc sa fac lucruri de calitate! si de multe ori e ok! dar nu depinde numai de mine...politichia isi face simtita prezenta .....demisia ar fi un semn de lasitate! raman acolo, sa fac ceva bun pt tara asta! atata cat pot!! asta daca poti sa intelegi.... |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Siiiiigur ca daaaaa!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
anpop |
![]()
|
sincer ma indoiesc....dar daca spui TU!
![]() PS: haidi' pa! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
Dar' pina la urma cred ca nu e deloc rea chestia asta cu imnul cintat de manelisti si de lautari... asa cel putin cred ca o sa ajunga mai popular imnul, si poate o sa invete mai multi versurile. Si acum iar o dau pe partea cealalta, si ii dau pe sirbi exemplu (tot balcanici, si ii cunosc cit de cit): ei au o muzica traditionala de te dor urechile, efectiv nu ii poti asculta. In schimb au disko-folk, ceva ca manelele noastre. La fiecare party de-al lor doar asa ceva se asculta, si nimeni nu e intors pe dos de chestia asta. Dar nimeni! La Eurovision la fel cu manelisti de-ai lor au venit, si la lume le cam place... ca nu au iesit pe locuri nasoale. Acuma nu spun ca Eurovisionul ar fi vreo nu stiu-ce extraordinara competitie, dar totusi, poate e bine de stiut cine cu ce vine acolo.
Sau altfel, Bibescu a preluat piese clasice si le-a pus pe ritmuri de lautaresti, acuma trebuia sa vina nemtii ca sa-l impuste pe motiv ca ala le-a batjocorit compozitorii renumiti? Normal asa ar fi fost, nu?... mai ales ca nemtii sint extremisti si Bibescu nu e neamt. Sincer, cred ca noi avem o orientare in gindire mult apropiata de cea americana, sintem drama queen de nu se mai poate. Chestia asta imi aminteste de faza in care Janet Jackson si-a lasat mopsu' pe-afara cind a cintat cu Timberlake, si auzeam la ei la radio reactii pe chestia asta. Multi spuneau (si pe buna dreptate) ca lumea "overreact" si ca sare-n sus aiurea, si ca daca s-ar fi intimplat chestia asta in Europa nu ar fi sarit nimeni de popou in sus, pentru ca nu ar considera nimic ciudat aici. Chestia asta si multe altele ma fac sa cred ca vrem sa intram mai repede in United States of America decit in European Union. This post has been edited by Smudo: 4 Dec 2005, 13:22 |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai punctul meu de vedere e cam tulbure. Obiectiv Andrei are dreptate, subiectiv ceilalti
![]() ![]() In concluzie, nu ma surprinde si ma lasa rece ceea ce face proteveul. E in ton cu ceea ce se intampla pe acel post in fiecare zi. Din moment ce stiam asta de cativa ani si evit cu consecventa sa ma uit pe postul cu pricina, mi se falfaie. Poate cu ocazia asta se mai lamuresc cativa si fac in sfarsit ceea ce trebuie sa faca, si anume sa NU SE MAI UITE la acest post. Altfel, pe langa nervii mancati zi de zi, le mai dau si apa la moara, contribuind la cresterea ratingului. Smudo, pe gusturile milenarului popor prieten sarb nu dau doi rahati uscati in ploaie. Nu stiu de ce ni-i tot dai drept etalon. Daca si astia au devenit model pentru noi.... |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 4 Dec 2005, 14:29) Asa ca nu ma simt ofensat de ce a facut proteveul. Pe de alta parte, Smudo, nici laudabila nu vad de ce ar fi initiativa asta. Pana la urma si imnul e despre "sa moara dusmanii mei care imi poarta pica", ca orice manea care se respecta. ![]() Smudo, pe gusturile milenarului popor prieten sarb nu dau doi rahati uscati in ploaie. Nu stiu de ce ni-i tot dai drept etalon. Daca si astia au devenit model pentru noi.... Ashu, pai stai putin ca nu vad nici unde am scris eu ca e laudabila chestia asta. Cam toata lumea condamna chestia asta. Lucrurile nu se impart (dupa cite stiu eu) doar in bine si rau, ci exista si o cale de mijloc intre ele. Si atunci, dupa cum spui tu, imnul prin versurile pe care le are are, se aseamana foarte mult cu textele din manele. Atunci inseamna ca imnul nu e bun, si ca ar trebui schimbat. Mie sincer imi e sa nu o dea in partea cealalta, adica stiind ca vreo 80% din populatie consuma manele la greu, sa nu cumva sa se auda acum din toate masinile pe strada "desteapta-te romane" pe ritm de manele si sa ii auzi pe toti pe strada fredonind imnul... Scuza-ma, dar eu aici ma inteleg mai bine cu sirbii decit cu romanii. Ca nu-s ei monumente de inteligenta, asta e altceva, dar nu e bine sa generalizam nici aici. I-am dat pe ei drept exemplu pentru ca asa cum am zis, pe ei ii stiu cit de cit, si am spus ca la ei nu se dramatizeaza asa tare la chestii din astea, dar nu neaparat ca trebuie sa fie un model pentru noi. Pentru noi nimeni nu e un model bun, noi stim mereu ce si cum e cel mai bine. Atunci cum dracu de sirbii aia, dupa un razboi de citiva ani in care s-au batut intre ei si cu toata lumea, tot mai bine ca noi o duc? Si daca nu ar fi fost razboiul ala nenorocit la ei nu stiu de ce am impresia ca ar fi fost Yugoslavia in EU inca dinaintea Poloniei si a Cehiei. |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Smudo @ 4 Dec 2005, 14:44) Ashu, pai stai putin ca nu vad nici unde am scris eu ca e laudabila chestia asta. Cam toata lumea condamna chestia asta. Uite aici ai zis ![]() QUOTE(Smudo @ 4 Dec 2005, 13:22) Dar' pina la urma cred ca nu e deloc rea chestia asta cu imnul cintat de manelisti si de lautari... asa cel putin cred ca o sa ajunga mai popular imnul, si poate o sa invete mai multi versurile. QUOTE(Smudo @ 4 Dec 2005, 14:44) Si daca nu ar fi fost razboiul ala nenorocit la ei nu stiu de ce am impresia ca ar fi fost Yugoslavia in EU inca dinaintea Poloniei si a Cehiei. Daca nu ar fi fost... Razboaiele (nu razboiul) alea au fost? Au fost. D-asta nu-s buni ca model, un neam care a dus cateva razboaie in 10 ani nu vad de ce l-as lua drept model, sincer. Nu ma mira ca te intelegi bine cu ei, caci ca indivizi sunt ok, stiu asta. Problema e cum sunt in grup. Intransigenti, sangerosi, incapatanati, netoleranti, etc. Chestii care nu-mi plac. In plus, gusturile lor muzicale sunt absolut horor, din punctul meu de vedere. Manele si tiganeala. Personal eu nu suport nici filmele lui Kustirita, toate personajele arata ca stimabilul din avatarul lui Marty, sa vad asa ceva timp de 2 ore e prea mult pentru mine. ![]() In sfarsit, eu m-as opri aici la discutia cu poporul sarb, ca denaturam prea mult sensul topicului. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca intradevar 80% din populatie sunt manelisti , atunci ne meritam soarta ! Genul asta de "muzica" este caracteristic persoanelor inculte , influentabile si pur si simplu stupide. Daca am ofensat vreun membru manelist , imi cer scuze dar asta e frate! Du-te pe ulita si canta ooooo viata meaaaa pana-ti crapa amigdalele. Ar trebuii pur si simplu interzise manelele! Si ce daca 80% din populatie ar iesii pe strada in semn de prostest? ..probabil ar fi in stare retardatii , dar mi-ar placea pt ca le-ar da o scuza jandarmilor sa-i bata pana le vine mintea la cap!
- Iti plac manelele?? ZI MA! - Nu sefu gata nu , nu-mi mai plac! Cunosc persoane maneliste si observ caracterul de sclav pe care-l au. Imediat cum apare vreo problema , se baga cu "capul in nisip" sperand sa-i ajute cineva. Sunt de toata mila .. nu pot sa pun in cuvinte cat urasc manelele si tot ceea ce reprezinta la noi in tara , pentru ca reprezinta prostia si lipsa de inteligenta. Pe de alta parte , n-am nimic cu unii din ei pt ca ar fi tigani (asa cum zicea asarban). Nu sunt rasist , nu condamn tiganii pt culoarea lor , insa nu pot fii de acord cu actiunile lor. Daca ar muncii pe buna dreptate ca orice bugetar , atunci da nene , chiar i-as sprijinii daca s-ar mai lua rasistii de ei , insa lucrurile nu stau asa. Inapoi la manele/manelisti! Daca la noi a inceput sa se vanda prostia , atunci ce sperante mai avem? Suntem pe cale sa intram in uniunea european si in loc sa ne desteptam , ne aprovizionam cu handicapati ! La tv , pe strazi , vecini etc Sunt 3 genuri de oameni care ne trag in jos in momentul de fata! Defapt doar doua , pentru ca ultimul gen ne va trage in jos peste mai multi ani. Primii sunt cei care sunt la conducere acum , bineinteles. Al doilea gen sunt incultii astia de manelisti si ultimii sunt cei care apartin generatiei "kool" . Pustiimea care crede ca tot ce zboara se mananca , rasfatati , parinti bogati , incoerenti si ignoranti. Daca nu facem ceva pana sa ajunga ei la putere.. we're screwed! Dar pana atunci mai e timp... Gata Gata... |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Smudo |
![]()
|
Ashu, pai nu am zis ca e bine sau laudabila initiativa lor de a cinta imnul in felul ala. Asa il cinta ei si gata. Nici rau, dar nici bine. Adica nici nu-l ascult in disperare, dar nici nu imi vine sa vomit cind il aud. Am zis doar ca nu e rau ce fac, (prin rau intelegind ceva pentru care trebuie condamnati), dar nici decorati pentru chestia asta nu trebuie sa fie. La fel ca si Janet Jackson si mopsu' cu piercing. Nici vreo denaturata nu o vad, dar nici vreo militanta pentru drepturile femeilor in show-bussiness (cum se scrie bussineess, asa? ca am un lapsus). Deci a facut chestia aia si gata.
Nu mai continuam discutia despre sirbi, ca o dam in off-topic rau de tot si nu stiu daca o sa se mai revina la ideea initiala a topicului. Mie insa imi plac filmele lui Kusturica, am fost si la Bregovic la concert aici (in Romania nu am putut... ![]() Tot ce am vrut sa spun in toate posturile mele pe topicul asta a fost ca dramatizam prea tare, si mi se pare ca sintem totusi prea intoleranti. Ok, daca spun ca sint multe alte probleme in Romania pentru care ar trebui sa ingrijeasca oamenii, si ca nu manelele sint cea mai mare problema acolo, atunci poate iar nu ar fi bine. Ca s-ar intelege ca vedem doar ce vrem noi. Oricum ai da-o nu e bine. Si inca o data, cind am zis de sirbi, nu i-am dat drept model, a fost pur si simplu ca si info chestia aia, si am zis ca la ei nu se dramatizeaza asa tare. Poate multa lume nu stie chestia asta. EDIT: Ah, inca ceva, ca imi amintii iar dupa ce deja incheiai mesajul. La fel se oparise lumea si cu vreo 10 ani in urma parca, atunci cind BUG Mafia erau in mare voga, si rap-ul romanesc in general. Emisiuni la tv, am vazut una cind a fost chiar Johnny Raducanu si Mafia la tv, la fel se vorbea ca sa se interzica muzica aia si chestii din astea. Si ce s-a intimplat pina la urma? S-a potolit lumea de la sine. Ce a zis Raducanu atunci? Din cite imi amintesc eu, omul a privit destul de relaxat toata chestia asta si a zis ca na, daca ei asta vor sa faca, sa fie sanitari, treaba lor, pe urma a dat-o in gluma si a zis sa se mai potoleasca putin ca-s prea agitati, si toata lumea a inceput sa rida pe chestia asta. Aia mi s-a parut atitudinea unui om cu o vedere mai larga si ceva mai tolerant. Sau imi amintesc eu fals? This post has been edited by Smudo: 4 Dec 2005, 15:25 |
--------------------
x
x
|
|
ashu |
![]()
|
Iti aduci aminte prost
![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(AND @ 4 Dec 2005, 15:20) Daca nu facem ceva pana sa ajunga ei la putere.. we're screwed! Dar pana atunci mai e timp... Gata Gata... Pe saracu Ceausescu l-ai uitat ca a stat vreo 30 de ani presedinte si era un analfabet. Iar dupa Ceausescu au ramas aceiasi comunisti corupti si analfabeti care au tras poporul si mai in jos. Mai, tara asta e deja screwed. Sau in ce Romanie traiesti tu ? Nu vreau sa intru in alte subiecte acum...dar arunca o privire printre oamenii de la conducerea Romaniei din ziua de azi...fostii comunsti...Voiculescu, Copos... Tu nu vezi ca singura speranta e sa mai moara din astia si sa ajunga alte generatii la conducere ? Iti dau bonus un exemplu : De cand Blaga a schimbat vamesii aia batrani si corupti, cu altii tineri, sa vezi ce frumos e in vama cand intrii si iesi din Romania. Ce civilizati sunt baietii...nu ca jegurile alea care vorbeau numai cu "BA" Eu nu-i acuz pe cei mai in varsta, Doamne fereste, sunt parintii nostri, ne-au crescut...dar au ramas comunisti si asa vor muri. Iar in privinta pustilor manelisti, nu cred ca sunt toti niste idioti, iar acum sincer sa fiu, ce are daca mai sunt si idioti, tara asta e deja plina de intelectuali. This post has been edited by andu911: 4 Dec 2005, 16:24 |
--------------------
-
-
-
|
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 4 Dec 2005, 16:00) Iti aduci aminte prost ![]() Ups, scuze atunci. Inseamna ca mi-am amintit asa cum am vrut eu (o sa am grija pe viitor, chiar nu-mi place nici mie ce am scris atunci). Insa asa mi-ar fi placut sa se fi intimplat, asa cum am scris mai devreme. Nu stiu, eu consider ca peste tot omul e liber sa isi aleaga si sa isi satisfaca gusturile asa cum crede el de cuviinta. Daca nu imi place un anumit produs, atunci il boicotez neconsumind acel produs. Dar nu imi pot permite sa le impun si altora punctul meu de vedere, pot cel mult doar sa mi-l spun referitor la un anume fenomen. In schimb revin la subiectul rap, care, ca si fenomen era apropiat de ce fenomenul numit manele acum. Poate chestia cu manele o sa reziste mai mult pe piata, avind mai multi consumatori, sau poate chiar nu o sa dispara niciodata de pe piata. Dar fiecare cred ca e liber sa se educe asa cum vrea el si sa isi aleaga ce vrea de pe piata. Si iar o dau altfel si spun ca sint multe alte probleme mult mai grave pentru care ar trebui sa ne facem griji, si manelele sint doar o chestie minuscula (careia cred ca totusi i se da o mult prea mare atentie) in marea de probleme adevarate in care se zbate Romania. |
--------------------
x
x
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Da a fi patruiot nu inseamna a saruta drapelul in vayul lumii sau altele.
Inseamna a nu fi de acord cu yeflemeaua si batjocura la adrea ainsemnelor nationale, .Priviti toate filmele americane despre armata, trupele SEAL, creyul lotr despre aceasta armata. Priviti si la noi parodia scrisntiti in NATO, garcea si altele cum este terfelita uniforma si insemnele actuale ale politziei, armatei ale statutului. Ce americanii sau cei de pe aiurea nu au si ei Garcea al lor, sau corupti la vama, in politie in armata, a se vedea filmele cu fel de fel de mafioti, care corup, politisti, vamesi politicieni , care nu se dau inapoi chiar de la crima pentru a se proteja. ce yiceiti despre acestia. Daca ati fost atenti pe Discovery. Un mare secret al CIA si KGB . Rusii iau blagoslovit pe tradatorii lor cu cate un incarcator de AKM in aerul pe care-l aveau inspirat in plamani, au tras in aerul ce stationa in plamani. Americanii , FBI aiul care i-a urmarit pe directorul adjunct de la CIA Robert Hansen, similar cu Generalul PACEPA, pentru tradarea statului american recte USA a primit inchisoare pe viata cu tot tacamul confiscarea averii nu retrocedarea ca lui generalul PACEPA, Diplomatul RACEANU, la fel si pentru alt om al lui CIA tot cu functie barosana Aldrich Ames . Citim in Biblie, ca fiul lui Dumnezeu , nasut nu facut, Issus Hristos, viata sa a fost negociata si pretuita la 30 arginti, argintii tradarii, iar cand Iuda si-a data seama, asta mai rara pentru tradatori, s-a sinucis ca nu a mai putut face nimic pentru salvarea vietii lui Issus. Deci fraiele in tara asta le are oamenii de orientare anti KGB, pro CIA, a se vedea cazurile de mai sus Pacepa, Raceanu, Mazilu, oracolul din Damaroaia alis Brukan care propavaduia in coloanele ziarului Scanteia, organul PCR marile minunatii ale socialismului si comunismului, atunci trebuia sa se fi dezis de comunism si sa devina dizident nu cand a pierdut butonul prin care condamna pe dusmanii poporului sau se bucura de toate drepturile nomenclaturistilor. Poetul patimirii noastre O Goga arata intr-o frumoasa poezie, Ca la noi sunt codrii verzi de bazi si campuri dematase..................si multa jale-n casa. La , privighetori din alte tari vin Doina sa ne-asculte. Se cauta dezbinarea romanilor cu orice chip, din orice motiv. Sa auzim numai de bine, si Desteapta-te romane! |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aduceti repede perfuzia ca-l pierdem
![]() QUOTE Priviti toate filmele americane despre armata, trupele SEAL, creyul lotr despre aceasta armata Te gindeai la Hot Shots? ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(crintea1949 @ 4 Dec 2005, 17:31) Poetul patimirii noastre O Goga arata intr-o frumoasa poezie, Ca la noi sunt codrii verzi de bazi si campuri dematase..................si multa jale-n casa. La , privighetori din alte tari vin Doina sa ne-asculte. Se cauta dezbinarea romanilor cu orice chip, din orice motiv. Sa auzim numai de bine, si Desteapta-te romane! 100 la suta % de acord! In rest, sanatate ca-i mai buna decit toate. ![]() |
--------------------
x
x
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
Mai dar ce vad pe aici in acelasi post: Isus Christos, CIA, KGB, SEAL, Brucan, Pacepa, Goga
![]() ![]() |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
ashu |
![]()
|
Gata, l-am vazut si eu. Mi-am calcat pe suflet si am facut pasul. Nu-mi pare rau.
![]() ![]() Si ca sa termin de tot cu subiectul asta, mai spun inca o data care e de fapt problema din punctul meu de vedere. Manelele nu au aparut de cativa ani, ele au existat de zeci de ani de zile. Insa era o muzica marginasa, de mahala. Si pe vremea lui ceasca aveam Printisoru si Cenusareasa, si dupa revolutie am avut trupa Albastros cu "S-a marit armata". Insa cine asculta nene pe atunci?! Ii auzeai fredonand pe tiganii repetenti ce te buzunareau la coltul scolii, sau dinspre geamul betivului blocului, sau trecand pe langa vreo bodega vai steaua ei plina cu drojdieri zdrentarosi. Nici nu se punea in vreun fel problema sa se auda asa ceva la radio, la teve, la bairame, la balul bobocilor, la petrecerea de absolvire, samd, in toate locurile unde se asculta acum. Dintr-o muzica de la periferie, ascultata de rebuturile societatii, a ajuns muzica nationala, ascultata de toata lumea. E absurd, iar acum dupa vizionarea clipului de la proteve pot zice ca e patetic, in sensul american al cuvantului, adica demn de mila. Acum, mai mult decat oricand, sunt convins ca manelistii sunt niste oameni putini la creier. Altfel n-ar putea sa aprecieze la modul serios asa ceva. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Daca antivirusul Kaspersky nu-i eficient s-a dus virusul.
In filmele americane una se arata si alta se fumeaza. Stima si respectul fata de familie in spiritul fuilozofiei americane. Dar in realitate, concubinajul este la moda adica una spunem si alta fumam. Parlamentul din Romania nu din republica Burundi a aprobat o forma a imnului national ca un simbol ce trebuie respectat chiar si de dusmanii romaniei! Deci legea exista Mr asarban asa pentru simpla informare. Yakuza Member uite ce discutii ample ai declansat, sper sa nu se supere nimeni de pe forum, este o discutie sincera. Apropo despre rosia montana, s-a distrus pe bani grei poate tot 3 arginti, poate sigur .... stie.Daca intereseaza pe cineva sa priveasca la grupurile de turisti straini ce viziteaza romania, zonele folclorice, am intalnit straini din olanda, anglia, australia, de la oameni simpli someri care isi pot permite sa ne viziteze tara pana la pensionari, care stiau sa danseze dansuri populare romanesti nu dupa ureche , ci coregrafic. In occident este o moda, cum erau la noi casele de cultura, cluburile, acolo dupa servici , contra unei taxe se invata dansuri populare din diverse tari. Printr-o intamplare fericita am avut ocazia sa aud, sa vad cum se danseaza si sa-l invat dansul CEAUNUL, specific zonei Sieut din Bistrita, cine cunoaste zona poate confirma. Interesant ca in orasul Tg Mures am intalnit un ungur, coregraf , instructor de dansuri populare romanesti, chiar i-am facut o vizita acasa in familie, 100 % unguri, vorbeau fara accent romaneste, ,dar i-am spus ma tu esti ungur, dupa figura , si mi-a confirmat, omu. De la joaca vine baietelul fara sa stie cine-i in vizita, spune buna ziua in maghiara si inromana , ii sopteste mamei sale ceva la ureche , dupa care ii da voie sa plece cu bicicleta la joaca.Ce vreau sa spun cu aceasta, ca se poate convetui daca este buna intelegere, fara fitile etc, dezbinari de orice fel.Acest aspect contrasteaza cu doi camarazi de la scoala de ofiteri rezerva , din care unul nu intelegea comenzile in limba romana si i le traducea colegul sau, se intampla in 1972-1973, cand oamenii invatau scoala superioara politehnica in limba minoritatilor. A fost posibil. De aceea am pomenit despre poetul patimirii noastre O Goga. Daca vei citi printre randuri la toate mesajele postate, chiar si constatarea dtale, cu atentie vei constata ca si Papa de la Roma este printre noi dle lovendal . Sa auzim numai de bine si Desteapta-te romane in sensul scris de poet. |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
Smudo |
![]()
|
Inca o data s-a pus punctul pe Ü. Inaltator. Eu unul, am ramas fara cuvinte.
|
--------------------
x
x
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Cati patrioti pe forum. Acum depinde si ce inteleg unii prin "patriotism". Probabil daca stii imnul e un semn de patriotism. Pe vremea lui tovarasu toti stiam "Trei culori" ...
Ia uite ce scrie in definitie Patriotism = Sentiment profund de dragoste și devotament față de patrie și popor. Dragoste si devotament fata de patrie - adica sa iti iubesti patria si sa fii sincer cu ea. Cati dintre noi n-au pacalit statul cu ceva pana acum ? Ca si cum o femeie si-ar pacali barbatul, desi sustine ca ii este credincioasa. Pai sigur nu il iubeste si nu ii este devotata, atata timp cat il inseala si isi doreste in continuare sa mai apara alta sansa sa-l mai insele inca o data si inca o data. Dragoste si devotament fata de popor -cumva zice sa nu iti inseli poporul ? Cati dintre noi n-au pacalit pe cineva vreodata ? Ca si cum o femeie ar fura bani de la barbat, desi ea pretinde ca-l iubeste si ii este devotata. Concluziile le trage fiecare....eu totusi n-am tupeul sa ma consider deranjat de faptul ca imnul a fost cantat de niste manelisti. OFF: nu ascult manele deloc. This post has been edited by andu911: 5 Dec 2005, 01:13 |
--------------------
-
-
-
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(crintea1949 @ 5 Dec 2005, 00:11) Printr-o intamplare fericita am avut ocazia sa aud, sa vad cum se danseaza si sa-l invat dansul CEAUNUL, specific zonei Sieut din Bistrita, cine cunoaste zona poate confirma. Hmm, eu inteleg din ce in ce mai greu anumite lucruri: - deci, ce poate confirma cineva care cunoaste zona respectiva: a) intimplarea fericita? ![]() c) ca ai invatat dansul respectiv Lamureste-ne! Pe de alta parte, ca tot ai adus vorba de pensionari, eu as fi curios cum si-ar putea ei imparti timpul intre o coada la compensate si invatind ceva dans popular al negrilor bantu! ![]() Eu nu stiu nici un dans popular, de nici un fel si nici nu e o prioritate a mea invatarea vreunuia. Consider ca pot trai si fara asa ceva! |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
ashu |
![]()
|
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
BX_master |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
O idee care mi-a venit citind threadul de mai sus. Romanii nu sunt patrioti desi:
- unii vor sa fie patrioti; - unii cred ca sunt patrioti; - unii se simt patroti; - unii tin in ei un patriotism reformat, de genul "eu sa cred in Dumnezeu, nu am nevoie de biserica". De fapt cred ca patriotismul e faza aia cind indiferent cit de cultivat esti, cit de inteligent esti, cit de bogat esti, ai fi capabil sa mori pentru tara ta in caz de problema. La romani e foarte mica intensitatea acestui sentment si putini il (mai) au. Istoric, exista explicatii. Tot ce pot constata e ca suntem un popor de nepatroti. Traim impreuna pentru ca nu putem altfel, suntem condamnati sa avem plaiurile astea mirifice in comun si nevoie de viza pentru tarile cu apa calda (ma refer pentru a munci si a ne stabili acolo definitiv). Ceea ce e paradoxal, e ca la scara istoriei, cele mai puternice identitati nationale s-au cristalizat din popoare neunite la nivel de individ. Poate ca si de aia am scapat ca popor din atitea belele. Pentru ca fiecare a crezut in ce-a vrut el, si loviturile mortale ale istoriei nu au atins uniform pe toata lumea. E doar o teza... ![]() |
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE Papa de la Roma este printre noi dle lovendal Domnule Crintea...am ramas fara cuvinte in fata cuvantarii matale, dar o corectare...cred ca Dl Lovendal e Doamna... ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Domnilor, cu riscul de a-mi atrage o gramada de blamari, eu zic ca e bine totusi. In acest fel, imnul national a ajuns unde vroia ProTv-ul sa ajunga. Pustii manelisti il au in calculatoare, iubitorii de lautareasca il au. Si ce e mai important, il si asculta. Si il invata, daca nu l-au invatat deja.
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Urmarind activitatea postului tv, care a difuzat in vreo sapte forme diferita imnul national, pot spune doar atat: "Astia integreaza in grila lor tot ce poate duce la cresterea audientei, adica tot ce le poate aduce publicitate si multi bani". Restul e tacere!
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 17:12 |