Sinteti contra sau impotriva lui Liviu Dragnea - ?, Topic pentru cei care au pareri politice bazate.
![]() ![]() ![]() |
Sinteti contra sau impotriva lui Liviu Dragnea - ?, Topic pentru cei care au pareri politice bazate.
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.260 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
io zic ca a fost "facut" de cineva
mai ales ca la declaratia de presa a zis ca intra in vigoare imediat abia adoua zi a aparut cu 10 zile doar nu era sa zica: am fos bou, m-a pacalit careva |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
- XX-B-XXX
2004 / 2019/2008 #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 12:32) Nu stiu de ce nu s-a auzit asta si pe vremea lui madam Pruna. OUG-ul ei de modificare a codului penal si a codului de procedura penala (18/2016 din 18 mai 2016) a intrat in vigoare fix cu ziua publicarii, adicalea cu 23 mai 2016. Am sincere indoieli ca intre timp s-a modificat legislatia privind intrarea in vigoare a actelor normative. Motiv pentru care ma indoiesc sincer (stiu, ma repet) de ceea ce spui tu. Precum ai observat deja, nici eu am dat-o cu putere de adevar absolut. Si eu am rezerve din punctul asta de vedere. Asa se exprimau unii. Mi-e ciuda, ca am auzit doar tangential (era in background informatia), numarul prevederii care ar mentiona asta. ![]() This post has been edited by RZV: 2 Feb 2017, 11:42 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
PS:
Conform legii 24/2000 privind tehnica legislativa: QUOTE(Legea 24/2000) Art. 12. - (1) Legile și ordonanțele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Termenul de 3 zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României, și expiră la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare. (2) Ordonanțele de urgență ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiția depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară. Reamintesc ca Bok a dat o OUG de modificare a codului fiscal oeste noapte, prin mai-iunie, desi scria expres in codul fiscal (lege organica) ca modificarile la el se pot face pana la 31 decembrie cu aplicare de anul urmator. Deci nu s-a impiedicat niciodata clasa politica de lege... D-apai cand legea nu exista. 2 Feb 2017, 11:44: QUOTE(miki @ 2 Feb 2017, 11:40) Daca a fost "facut" e cel mai periculos. Ca poate PSD spune: cineva a modificat textul adoptat in sedinta, se da noua ordonanta ca intra in vigoare de maine. This post has been edited by klaus: 2 Feb 2017, 11:44 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.260 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 12:41) Deci nu s-a impiedicat niciodata clasa politica de lege... D-apai cand legea nu exista. Corect Dar toate au un inceput...Poate ar fi cazul sa se impiedice |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Well, se pare ca am ajuns undeva...nu e vorba de data intrarii in vigoare a OUG, care e clara pentru toti.
Posibil sa fie vorba de data din cuprinsul ordonantei. Ma rog, pana la proba contrarie, sunt doar speculatii. Poate a auzit si altcineva informatia, si ne poate lamuri exact. L.E. Astia zic doar ca aceasta perioada de 10 zile a fost recomandata in avizul Consiliului Legislativ (din ratiuni de aplicare), dar nu specifica nici o prevedere legala. Inca neclar. This post has been edited by RZV: 2 Feb 2017, 11:52 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 12:41) Daca a fost "facut" e cel mai periculos. Ca poate PSD spune: cineva a modificat textul adoptat in sedinta, se da noua ordonanta ca intra in vigoare de maine. Pai jegosul iordache a zis , a doua zi, ca " ...punctul 1 in vigoare in 10 zile" nu mai poate sa zica " am fost facut" |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
klaus |
![]()
|
Mai, tu ai prizat ceva?
Ce naiba, ala e polician, poate sa nege si faptul ca iarba e verde sau ca cerul e albastru... Oricum e pe faras, aproape sigur va fi scrificat, nu ar mai conta o minciuna. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca protestele continua si se amplifica, mare lucru daca nu apare dragnea salvatoru, ii obliga sa retraga ordonanta sau il pune pe ciorbea s-o atace si apoi ne zice ca nu l-am vrut pe el, nici pe omu lui de incredere ... asa ca o pus pe cine o gasit si asta si-o facut de cap si ca el o tot asteptat sa-si bage mintile in cap.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
klaus |
![]()
|
Atacarea la curtea constitutionala a OUG nu are nicio finalitate pentru ca CCR nu se poate exprima decat pe OUG-uri in vigoare (art. 32 din legea curtii).
Daca OUG-ul ala e in vigoare 1 secunda, el produce efecte pentru toti |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.374 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Iordache si-a delegat atributiile pentru urmatoarele 10 zile, interesant.
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ia sa-mi iau si eu CO, ma duc sa vizitez Caracalul cateva zile...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
2004/2015/2019 Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
RZV |
![]()
|
Maurul și-a făcut datoria, Maurul poate să plece...
Arza-l-ar focu' Gheenei. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 12:59) Atacarea la curtea constitutionala a OUG nu are nicio finalitate pentru ca CCR nu se poate exprima decat pe OUG-uri in vigoare (art. 32 din legea curtii). Daca OUG-ul ala e in vigoare 1 secunda, el produce efecte pentru toti Pai si cu alea care sint partial in vigoare ce se intampla??? 2 Feb 2017, 13:27: QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 12:49) Mai, tu ai prizat ceva? Inca nu... E prea dimineata ![]() This post has been edited by miki: 2 Feb 2017, 12:27 |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
RZV |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 12:59) Atacarea la curtea constitutionala a OUG nu are nicio finalitate pentru ca CCR nu se poate exprima decat pe OUG-uri in vigoare (art. 32 din legea curtii). Daca OUG-ul ala e in vigoare 1 secunda, el produce efecte pentru toti Pai stai putin. Ca OUG e deja in vigoare. Nu e loc de intors aici. Doar ca unele prevederi ale OUG se aplica dupa 10 zile, nu inseamna ca OUG nu e in vigoare. Dpmdv vorbim de doua chestiuni distincte. This post has been edited by RZV: 2 Feb 2017, 12:33 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
klaus |
![]()
|
Reiau din art. 12 din lg. 24/2000:
QUOTE (2) Ordonanțele de urgență ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiția depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară. Partea I a OUG nu este in vigoare, nicidecum ca ar fi in vigoare dar nu se aplica. Eaxact asta spune si art. din OUG 13/2017: QUOTE (2) Prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepția prevederilor art. I, care intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. CCR se poate exprima doar pe partea in vigoare. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
miki |
![]()
|
Adica, in cazul in care respectiva lege/OUG este dat in conditii contrare legii/Constitutiei, dara are o parte di prevederi care nu sint in vigoare, CC nu poate spune " bai legea e proasta" ?
Nu poate opri toata legea? De kkt asta . |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 11:59) Atacarea la curtea constitutionala a OUG nu are nicio finalitate pentru ca CCR nu se poate exprima decat pe OUG-uri in vigoare (art. 32 din legea curtii). Daca OUG-ul ala e in vigoare 1 secunda, el produce efecte pentru toti Pe 9 octombrie 2013, Avocatul Poporului a atacat OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, in conditiile in care aceasta intra in vigoare pe 25 octombrie. Deci, a atacat o Ordonanta de Urgenta cu doua saptamani inainte de a intra in vigoare. Atunci, CCR a analizat sesizarea si a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului, Ordonanta de Urgenta fiind abrogata. Daca astia nu mint, de ce atunci s-o putut si acuma nu s-ar putea? |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 2 Feb 2017, 12:10) In alta ordine de idei, sansele ca PSD sa mearga cu ordonanta pana la capat sunt din ce in ce mai mari. DNA cerceteaza intocmirea OUG-ului. PSD ori tine ordonanta pana la capat si scapa, ori intra la bulau. E mai mult decat clar ce vor alege. Am auzit din targ ca astea ar fi plangerile : QUOTE 1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal - „Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate [...]” 2. Prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. ![]() Parca pentru astea nu sint acoperiti de ce a suplimenmtat jegosu in ordonanta ... Sau sint? |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Serje @ 2 Feb 2017, 12:55) Ceea ce nu spune lumea la decizia aia a CCR, e ca decizai s-a dat dupa intrarea in vigoare a OUG-ului. OUG-ul a intrat in vigoare pe 25 oct. 2013 si decizia CCR (44/2013) s-a dat pe 01 nov. 2013, deci dupa 5 zile de la intrarea in vigoare. Oricum intepretam ca ar putea avocatul poporului sa faca sesizarea inainte de intrarea in vigoare pentru ca s-a mai intamplat (desi invocarea unei incalcari de lege ca precedent pentru o noua incalcare de lege mi se pare cel putin simpatica, sa nu spun altfel), CCR nu poate da decizai ininte de intrare in vigoare a OUG. Aici e toata problema. Ca la legea penala daca a fost in vigoare se aplica tuturor (cei in parnaie la data legii, cei care au facut fapta pana la data legii, cei in judecata la data legii) pe cand la ailalta nu era aceasta problema. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
miki |
![]()
|
Moooooor
![]() La A3 tocmai este sfatuit hamsteru sa ceara abrogarea pentru ca " deoarecë a sustinut ca nu s-a implicat nu-l priveste si nu-l influenteaza , logic a r fi sa...." Bwuahahaahahahahahaahahah ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
klaus |
![]()
|
Se pregateste o mwie extinsa.
Nea Pieleanu, om de casa PSD declara ca QUOTE(Pieleanu la A3) PSD va decide amânarea intrării în vigoare a Ordonanțelor de Urgență privind modificarea Codurilor penale până la exprimarea punctului de vedere al Curții Constituționale referitoare la constituționalitatea sau neconstituționalițății acestor ordonanțe .Ete floci. Ordonanta nu e neconstitutionala! Cel mult poate fi spus asa ceva pe "urgenta", ca nu era urgenta, dar pe continut nu e. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
miki |
![]()
|
pai cu urgenta era calea de dat jos
nu pe continut chiar daca e jegos continutul |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
QUOTE(miki @ 2 Feb 2017, 14:13) Moooooor ![]() La A3 tocmai este sfatuit hamsteru sa ceara... Ia uite cine se uita la Latrina 3 ! Pai se poa' ? Ai intinat nobilele idealuri DNA-istice si de dreapta, din meditatii ! ![]() |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
miki |
![]()
|
Si la latrina 1...
cunoasterea inamicului nu se realizeaza numai prin lupta mai sint si alte modalitati, aplicabile in functie de teren, trupe si material disponibil This post has been edited by miki: 2 Feb 2017, 13:44 |
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Asta o fi din manualul sereistului acoperit, probabil...
![]() |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
nu ostashila, e din sun tzu. da' nu te incurci tu cu chinezi, esti un profesionist adevarat
![]() |
--------------------
White Star
Titanic
- 131428
1912 - un an bun sa fii iceberg Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
vercingetorix |
![]()
|
Dar tu de unde stii de Armata Romana ?
Ai vazut si tu militarii la parada de 1 Decembrie ? ![]() |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
miki |
![]()
|
|
--------------------
Renault
- XX-B-XXX
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 09:44 |