Probleme la bloc, cedarea uscatoriei
![]() ![]() ![]() |
Probleme la bloc, cedarea uscatoriei
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot vorbim de acces la parti comune, s-a gasit un inteligent sa puna lacat la debaraua cu contoare de electricitate ale etajului. Cum am obiceiul sa folosesc serviciul de telecitire al ENEL, cam am nevoie sa vad ce scrie pe contorul ala lunar.
Are cine ce sa zica daca le demontez lacatul? Pe mine nu m-a intrebat nimeni, nu mi-au dat vreo cheie. Ma gandesc sa nu puna si la usa de la tubul de gunoi , ca e imediat langa. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
N-or fi pus ei saracii lacatul ala degeaba..., mai bine ai cauta sa-ti faci o cheie. Daca-l tai si dispare/strica ceva multi o sa sara pe tine, macar cu gura.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
siguranta principala nu este tot acolo?trebuie sa ai cheie....de ce sa le tai lacatul..?intrebi administratorul de cheie..faci o copie si gata..
|
--------------------
------
------
------
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
pentru colegii care isi dau cu parerea ca au sau ca nu au cum sa ma oblige sa le permit accesul in casa, aveti pregatire juridica sau doar experienta de viata?
eu stiu ca in constitutie scrie la art 27: "Domiciliul și reședința sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reședința unei persoane fără învoirea acesteia"; "De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situații: a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătorești; ![]() c) apărarea securității naționale sau a ordinii publice; d) prevenirea răspândirii unei epidemii. "(sursa:http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2 ) nu sunt obtuz in gandire, normal ca si eu sunt de acord ca tevile fiind vechi ar trebui schimbate, dar modul de lucru nu ma avantajeaza. Fond de reparatii nu cred ca exista, in mod normal trebuia sa fie sa suporte reparatiile, adica ei schimba tevile dar imi si repara ce imi strica in bucatarie. stiou ca am pretentii, dar asta e normalitatea nu ce se intampla la noi. Nu mai zic ca daca eram administratorul, pentru aceste lucrari faceam o licitatie, ceream o scrisoare de garantie de buna executie.....si alte alea ca sa ma asigur ca iese treaba buna, dar astea sunt vise, stiu............ |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
De ce nu gandesti altfel: prin faptul ca ai astupat acele tevi cu gresie ai ingradit accesul celorlalti locatari la bunurile de folosinta comuna ? Din constructie, blocul nu avea gresie peste acele tevi, right ? Daca ele erau ingropate implicit din constructia blocului si ti se spargea gresia pentru a avea acces la ele, atunci asociatia avea obligatia sa plateasca toata lucrarea iar tu evident, o cota parte ca si ceilalti locatari.
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
1. Cu forta nu pot patrunde in locuinta, desi legea spune (iar membrii asociatiei au si semnat adoptarea unui statut cu acelasi continut)
QUOTE ... Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz... 2. Lucrarea de inlocuire se poate face si "excluzandu-te", adica se poate mufa deasupra si dedesubt, ramai cu teava veche (si cu riscul asumat) dar vei plati in cota-parte inlocuirea tevilor, fiind vorba de reparatie la instalatia comuna. 3. Aceeasi lege mai spune si: QUOTE (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte: a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora; Asa-i la bloc! Cat despre parerile despre activitatea de administrare, poti sa incerci! Te invit sa explici locatarilor de ce costa o lucrare cu 20 RON/apartament mai mult la firma X pentru ca a fost singura dispusa sa faca o scrisoare de buna executie! Personal iti inteleg supararea. Exista solutii (tehnice) pentru a se rezolva fara deteriorarea inchiderii, practicand numai o fereastra in zona racordurilor dar ai nevoie de o oarecare "ingaduinta" a vecinilor. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(bashtalu @ 30 Apr 2010, 13:29) putea sa faca si o licitatie..doar asa ca sa se acopere cu acte...daca faci o licitatie nu inseamna ca nu ai fost subiectiv ![]() This post has been edited by M i h a i: 30 Apr 2010, 13:54 |
--------------------
------
------
------
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(bashtalu @ 30 Apr 2010, 00:31) salutare, aduc la viata un topic mai vechi dar cu o problema de actualitate. la mine in bloc au inceput sa se repare tevile de apa rece si apa calda de la bucatarie,... Nu stiu de ce am senzatia ca e vorba de tevile de caldura, eu n-am vazut inca un apartament in care tevile de apa rece/calda sa fie la vedere. Legat de lege, e posibil ca punctul b sa poata fi invocat. Daca faci inundatie se cheama ca pui in pericol bunurile vecinilor de mai jos. ![]() Poate te lasa fara apa, un meserias bun baga teava de la vecini sus/jos fara prea mare bataie de cap. Acum pe bune, stiu ca e nasol dar trebuie sa cooperezi, regulile intr-un bloc sunt stabilite de majoritate. Sfatul lui klaus e foarte bun, faci o gura de vizitare, vorbesti cu meseriasii si nu desfaci masca deloc. Pe o gaura de 20x20, bagata sub masca de la chiuveta (ascunsa deci), se poate lucra de voie, daca esti atent cu cine trebuie. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(bashtalu @ 30 Apr 2010, 12:29) "Domiciliul și reședința sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reședința unei persoane fără învoirea acesteia"; ia vezi cum li se vand la aia cu datorii mari la asociatie apartamentele, si executorul judecatoresc nu are nici o jena in a intra si a-i scoate afara din propria casa. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
acolo exista o hotarare judecatoreasca definitiva....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
am inteles ca le trebuie spatiu sa lucreze de sus pana jos, nu merge sa faca o fereastra cum spuneti voi.....nu e pe placul meu asta, ma tot gandesc la solutii cat mai in avantajul meu
|
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
BZN |
![]()
|
Daca se schimba si scurgerea e mai greu, teava aia nu se indoaie. Cu putina bunavointa de la vecinii de sus/jos se poate, iti zic 99%, depinde si ce fel de material folosesc (putin probabil fier)...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bashtalu @ 30 Apr 2010, 12:29) Nu mai zic ca daca eram administratorul, pentru aceste lucrari faceam o licitatie, ceream o scrisoare de garantie de buna executie Atata am de zis: ![]() QUOTE(BZN @ 30 Apr 2010, 12:59) Nu stiu de ce am senzatia ca e vorba de tevile de caldura, eu n-am vazut inca un apartament in care tevile de apa rece/calda sa fie la vedere. In general toate blocurile facute inainte de anii '50 si in blocurile de la confort 2 in jos tevile de apa calda/rece sunt "la vedere"2 May 2010, 23:41: QUOTE(argon @ 30 Apr 2010, 13:52) ia vezi cum li se vand la aia cu datorii mari la asociatie apartamentele, si executorul judecatoresc nu are nici o jena in a intra si a-i scoate afara din propria casa. Pana ajungi la situatia asta drumul e luuuunnnngggg. Ordoinata privind executarea datoriilor e modificata de multi ani. Nu mai e asa usor sa se vanda apartamentele... This post has been edited by klaus: 2 May 2010, 23:41 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
ca sa nu mai deschid alt topic o sa postez si eu aici. La mine in bloc exista urmatoarea problema (dilema):
au venit cei de la GDF-SUEZ la cei care au centrale termince de apartament ca sa verifice instalatia de gaze. Eeee , toate bune pana la final cand au cerut 30 RON ptr verificare. Normal ca nu le-am dat si le-am cerut legea.. ei au spus ca or sa vina data viitoare cu ea si au mentionat ca legea le permite sa faca treaba asta din 3 in 3 luni. Este vorba numai de instalatia de gaze de la intrarea in apartamanet pana la centrala. Mentionez ca la centrala se face control din 2 in 2 ani. Exista o asemenea lege?? 5 May 2010, 11:07: anyone? This post has been edited by UXE: 5 May 2010, 10:07 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Si la mine a venit unul cu verificarea si mi-a spus ca anual se va face verificarea instalatiei de gaze si costa tot treij'de lei de apartament.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
klaus |
![]()
|
30 lei? Si dadeau si chitanta?
La ce serviciu cereau ei 30 lei? Dintre cele oficiale de la http://www.gdfsuez-energy.ro/comercial/per...ificarerevizie/ ? Eu as suna la ei si as intreba daca aia erau reprezentantii lor si ce verificare faceau la 3 ani in afara celei legale la 2 ani ca ai impresia ca erau niste impostori care vroiau sa excrocheze si vrei sa te convingi de acest lucru. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
deci acolo vad o lista de oferte.. adika ceri serviciul respectiv si il platesti conform grilei. Eu nu am cerut nimik si au venit ei la usa . Posibil sa faca o revizie care nu e in grila aia O sa intreb diseara sa vad care e treaba cu chitanta ..ideea e ca nu am platit atunci (fiind prima oara) si nu au mai revenit a doua zi cum au promis. Eventual o sa dau un telefon la Suez. Eu am intrebat de lege ptr ca ..legea te obliga .. oferta nu. Pe contract nu are rost sa ma uit ...
Atentie , este vorba numai de cei care au centrala termica de apartament! This post has been edited by UXE: 5 May 2010, 12:23 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
canon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 21 April 06 From: TARGU-JIU ![]() |
c/val operatiei apare in urmatoarea factura. n-aveau voie sa ceara bani. cred ca erau fosti angajati. le era sete
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE +
2006/I Evolio S1200
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Erau bani de cico pentru ca pretul serviciului de verificare a instalatiei de gaz metan e altul, dupa cum ai vazut in lista. Bineinteles, poti alege o alta firma autorizata pentru acelasi serviciu, iesind per total mai ieftin.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
UXE |
![]()
|
cica ei dupa ce iti fac revizia la instalatie ... costul verificarii se adauga la factura de gaze
![]() This post has been edited by UXE: 6 May 2010, 11:52 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
victor_hd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 21 May 11 ![]() |
salut ,
se vede că traiul la bloc ne rezervă tot mai multe surprize.... acum 4 ani m-am mutat in bloc, apartamentul e la etajul 4, chiar fostul proprietar îmi spunea ca unul din motive e ca nu-i mai suporta pe vecini... In fine la momentul respectiv ma gândeam că e un pic cam exagerat...înfine De la început am avut probleme cu hidroizolația în zona guri de scurgere a apei pluviale de pe terasa blocului. am si facut adrese către administrator și președinte. La n ședințe m-am tot rugat de ei să astrângem bani pt. o hidroizolație nouă. Problema nu era numai la mine ci la tot etajul 4 dar s epare ca numai eu vroiam așa ceva, toto timpul se schimba subiectul nu vroia nimeni sa dea bani, se tot vorbea de mansardare ca ar fi bine, nici eu nu m-am opus acestui lucru deși am marii dubii asupra interenției structurale ce se face asupra imobilului(placă spartă, armături tăiate, zidărie pe atic). Anul acesta văzând că toate eforturile sunt în zadar , și în fiecare luna întrebam pe administrator dacă se mai face ceva legat de izolație sau mansardare iar răspunsurile erau de fieacare dată negative, m-am hotărât să fac din fondurile mele hidroizolația pe 2 apartamente (al meu și al vecinului, aprox 140 mp) minimul necesar pentru a acoperi zona aferentă scurgerii apei pluviale ce mă afecta. Costul a fost de 3000 de lei. Pt. mine e o suma destul de bunicică luând in vedere că erau banii de concediu (am preferat sa nu mai am probleme in casă) e adevaratul show acuma incepe .... Exact în următoarea zi administratorul și președintele au afișat anunț că organizează ședință pentru că au ofertă pentru a realiza mansardarea blocului cu o firmă privată care in schimbul terasei blocului se angaja să facă o serie de chesti și prin bloc. La ședință mi-am exprimat punctul de vedere că sunt în acest moment împotrivă cua cest lucru problema e că am rămas singurul, încă nu am semnat acel tabel tâmpit al lor sunt ultimul. Acuma adminstratorul imi tot spune că se poate realiza și fară acordul meu că legile s-au modificat dar ar fi bine sa nu mă mai opun. Eu am cerut pentru acordul meu măcar să-mi restituie 75% din banii din care am făcut hidorizolația blocului, dar se pare că nimeni nu prea vrea acest lucru. au tot venit la mine să semnez tabelul c ava fi bine că deranjul este mic și beneficiile mari, apropo firma cu care vor să facă este din Arad - (Construct Design Project srl ) și nu are la activ nici o mansarda facută, le+am cerut să mă ducă la una facută de ei sa vad cum arată ce zic locatarii din blocul respectiv. Dacă sunt forumiști care au trăit experimentul mansardării (mai ales la etajul 4) ce părere au , eu sunt în cumpănă pt. ca sigur banii nu o sa-i mai vad inapoi, acuma la mine este bine nu mai ploua in apartament , dar imi e frică de ceea ce va venii cu amatorii aștia de mansarde. |
--------------------
dacia
sandero smile! 1.5dci
2011
- TM593793
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Solutia in cazul tau este sa soliciti despagubirea de la firma respectiva, daca singurul lucru pe care il doresti este obtinerea despagubirii. Vecinii nu vor fi de acord sa plateasca, cu certitudine!
Pe de alta parte, nu este chiar asa in legatura cu cedarea terasei fara acordul tuturor proprietarilor, fiind vorba de o cedare a partilor comune dintr-o proprietate. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Din cate stiu, in cazuri de-astea ca al tau, e absolut necesar acordul celor direct afectati (prin vecinatate), ca si la debransarea de la termo, in vederea montarii unei centrale de apartament. Deci daca tu te opui, ei nu pot face mansardare. Probabil de-aia te si bat la cap atata sa semnezi tabelul.
Daca dai in judecata asociatia (il poti ameninta pe presedinte cu asta, ca el reprezinta asociatia in procese) pt. refuzul de a strange beni pt. hidroizolatie, ai toate sansele de castig. Pe de alta parte, am avut in bloc o situatie asemanatoare cu infiltratii pe la intrarea de pe terasa a tevilor de pluviala - se pare ca acolo apar prima data problemele - si am rezolvat-o personal (eram "sef de scara", da' nu-mi convenea sa umblu cu miloaga pe la toti dupa sume de-astea) cu un tub de silicon sanitar, doar in jurul (10-15 cm) gaurilor respective; evident, m-a ajutat si cel direct afectat, si n-au fost probleme de-atunci. In definitiv, daca nu se umbla pe terasa prea mult (antene, plaja, sau mai stiu eu ce), izolatia existenta n-ar trebui sa permita infiltratii pe asa o suprafata mare, deci s-ar putea rezolva fara batai mari de cap, doar unde e cazul, pe langa gurile de scurgere. Mai sunt si solutii bituminoase gen "hidrostop", eu am facut cu ce-am avut la indemana, fara mult tambalau. In definitiv, incearca sa vezi si dpdv al altora, care nu stau la ultimul etaj, si care gandesc asa: "si-a luat apartament ieftin, la ultimul etaj, sa se descurce". Avantaje si dezavantaje, asta e realitatea (de lege am vorbit mai sus...). Bafta. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
argon |
![]()
|
Sa nu accepti mansardarea sub nici o forma, blocurile de 4 etaje sunt facute pentru 4 etaje, fara a mai pune la socotealace peretid e rezistenta au mai demolat unii inconstienti prin casa, ca deh, fac ce vor ca e apartamentul lor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(victor_hd @ 11 Dec 2011, 21:11) La ședință mi-am exprimat punctul de vedere că sunt în acest moment împotrivă cua cest lucru problema e că am rămas singurul, încă nu am semnat acel tabel tâmpit al lor sunt ultimul. Foarte bine. Daca vezi ca apar muncitori cu materiale, depui si o plangere/sesizare la politie.Dupa care intentezi actiune in instanta impotriva "presedintelui" de asociatie si cauti sa obtii un ordin de suspendare pana la judecarea cauzei. Dupa care...tutun si rabdare, procesul se poate intinde pe ani ![]() QUOTE(victor_hd @ 11 Dec 2011, 21:11) Acuma adminstratorul imi tot spune că se poate realiza și fară acordul meu că legile s-au modificat dar ar fi bine sa nu mă mai opun. Administratorul tau se inseala, roaga-l sa-ti arate legea respectiva. O proprietate comuna e proprietate comuna - nu trebuie sa faca ceva gen "iesire din indiviziune"? ![]() Subscriu, mai ales ca locatar al ultimului etaj - nu te incurca cu mansardarea. O sa va aranjeze blocul fix praf in ochi....sa cotizeze tot blocul si sa faceti lucrarile alea in regia proprie, la ce va trebuie escrocii aia? |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
klaus |
![]()
|
Actiunile intreprinse trebuie sa se circumscrie interesului personal, zic eu.
Daca mansardarea va conduce la izolare termica superioara (va deveni altcineva ultimul etaj), daca va aduce eliminarea problemei cu apa, daca va duce la cresterea valorii apartamentului, daca scad cheltuielile comune (se impart la mai multi) etc, sau daca cineva deasupra e un plus de zgomot sau alte neajunsuri, lucrurile trebuie analizate. Insa si cu nesimtirea asociatiei care a refuzat cu abstinenta sa repare terasa dar cand e vorba sa ia un ban (!! sa nu se creada ca presedintele+administratorul fac totul pe gratis pentru firma aia, au un interes cat se poate de pecuniar!!) se excita maxim, eu i-af regula la icre pana mi-ar plati izolarea. Pana nu fac plata, nu le-as da acordul. Treaba e foarte simpla. Daca se apuca de mansardat, eu le-as face reclamatie penala pentru tulburarea de posesie (partii comune) si administratorului pentru amenintare. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Mansardarea se poate faqce numai cu acordul scris al TUTUROR proprietarilor. Au venit si la noi, le-am spus pas si au lasat-o balta. De obicei mai fac inca un etaj+mansarda. Sa faca ce vor pe un teren pe care-l cumpara, platind proiecte si instalari de utilitati cap-coada, nu sa pacaleasca babele cu 500 de euro. Imi place locul meu de parcare si nu vreau sa-l impart
![]() This post has been edited by corbex: 12 Dec 2011, 21:59 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
victor_hd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 21 May 11 ![]() |
într-adevar in schimbul realizări mansardei, constructorul se obligă sa mai realizeze o termoizolare a imobilului, zugrăvirea casei scări și ceva geamuri și uși schimbate , altele nu prea am văzut (coloanele de apă sunt deja schimbate de 3 ani, așă că nu mai necesită).
În plus se obligă să repare toate daunele produse apartamentelor de la etajul 4 , care apar prin procesul de construire... deci daune îmi mai lipsesc după ce am zugrăvit apartamentul anul acesta... Din ce mi-au explicat ei nu realizează construcția fără a avea o Autorizație de Construire în prealabil, în Timișoara e destul de periculos să începi o construcție fără așa ceva... O sa caut Certificate de urbanism emise pt. mansardari in Timișoara sa vad dacă solicită acordul locatarilor direct afectați de construcție... atunci am măcar șanse să-mi recuperez banii. Chestia cu admin și cu președintele , a fost din bun simnț că nu i-am reclamat pentru lipsa de a realiza reparațiile la elemntele comune . |
--------------------
dacia
sandero smile! 1.5dci
2011
- TM593793
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 00:37 |