RDS CableLink si Windows2000, problema ciudata
![]() ![]() ![]() |
RDS CableLink si Windows2000, problema ciudata
Hann |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 28 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- Ambition
|
|||
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
Ai IP static sau dinamic?
Am eu net prin cablu de la RDS, configurat pe 2000, no problemo. Modemul e problema lor (si functioneaza, vezi si tu semnificatia led-urilor si daca e totul ok spre afara). in rest, configurat IP, Subnet Mask, Default Gateway, DNS-urile (toate sunt adrese IP) si there you go. Nu stiu ce e cu username-ul si parola. In tot cazul, nu e de la Win 2000, zi-le sa cut the crap, n-are cum sa fie 2000-ul incompatibil cu Internetul. This post has been edited by Lolek: 18 Jan 2006, 21:47 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(Hann @ 18 Jan 2006, 20:38) La service mi se spune ca pt windows 2000 conectarea la seviciul RDS se face foarte greu(?!?) si ca nici ei nu prea stiu cum se face, dar ca cea mai sigura optiune ar fi sa trec pe XP. Modemul de cablu in conectezi cumva pe usb? Asta poate fi singura problema (nu sint drivere pentru Windows 2000), pentru ca pe partea de retea Windows 2000 este mai bun ca Windows XP. Daca asta e situatia, conectezi modemul de cablu prin placa de retea la calculator si va merge foarte bine cu Windows 2000. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Hann |
![]()
|
Ok, problema sta in felul urmator. Modemul nu e chiar modem, e un switch la care eu nu am acces (montat in cutia de pe scara blocului). De la modemul asta mie imi vine in casa un cablu UTP pe care am internet si telefonie.
IPul este dinamic si trebuie obtinut automat. Singurele date pe care le am de RDS sunt un username si o parola cu care nu prea stiu ce sa fac in windows 2000. In ghhidul de XP spune ca trebuie sa faci o noua conexiune (Make New Connection>Connect to the Internet>Setup connection manually>Connect using a broadband connection...dupa care apare o fereastra in care pui username si parola data de ei) In W2K nu exista optiunea Connect to the internet(si nici urmatoarele) si de aici mai departe sunt total in ceata. Azi a venit cineva de la RDS si dupa ce a butonat cateva minute mi-a zis ca el personal nu stie cum se face conexiunea pe 2000 dar stie ca se poate (MARI IDIOTI !!!). Asa cam hotarat sa nu mai apelez la ei deocamdata si sa vad daca gasesc ceva pe net. Singura optiune pana acum a fost sa fac un VPN cu ISPul dar cand incerc sa ma conectez primesc eroare 651. Din cante am citit pana acum e ceva specific W2K dar nu am gasit nici un fix la problema. Ah, am uitat sa va zic ca sunt in Pitesti...se pare ca lucrurile stau un pic altfel in alte orase. Nu sunteti primii care se mira cam primit un user name si o parola. This post has been edited by Hann: 18 Jan 2006, 23:31 |
--------------------
Dacia
Logan
- Ambition
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 18 Jan 2006, 21:53) ![]() Hann, din ce imi povestesti tu este vorba de o conexiune remote, pe un protocol numit Point_to_Point_Protocol_over_Ethernet (PPPoE). XP-ul are o chestie care se cheama WAN Miniport(PPOE) si care emuleaza un modem peste o conexiune ethernet. Eu as incerca softul astora http://www.raspppoe.com/, urmezi pasii din howto-ul lor. Mentionez ca NU am folosit softul respectiv, asa ca nu pot sa-ti fac recomandari despre stabilitatea solutiei, si nici nu pot spune ca e cea mai buna solutie, ca mai trebuie sa mai sap. Mai ai AICI un link de la un ISP cu detalii pentru instalarea softului asta Nu am un win2k la indemana acasa si nici timp nu mai am acum sa sap, daca pot, poate mai revin maine cu detalii. This post has been edited by cosmin_m: 19 Jan 2006, 00:09 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Hann |
![]()
|
Merci mult Cosmin...o sa sap in directia indicata de tine si revin cu comentarii
EDIT: Din ce imi spui tu exact asta e situatia mea. Practic se simuleaza o conexiune de modem peste o conexiune pe cablu. Am vazut la cineva cu XP ca pana si modul de conectare pe retea e identic cu cel de conectare pe un modem. This post has been edited by Hann: 19 Jan 2006, 00:47 |
--------------------
Dacia
Logan
- Ambition
|
|
Hann |
![]()
|
Cosmine esti tare tata. Merge perfect cu solutia ta. Am pierdut doua zile pe net cu chestia asta. Acu dupa ce mi-ai zis mi-am adus aminte ca pe CDul pe care l-am primit de la RDS era si softul indicat de tine dar pauza instructiuni de instalare. Aia de au facut CDul stiau ei ce stiau, dar cei care au facut ghidul de instalare cred ca au presupus ca toata lumea are XP si nu s-au mai obosit sa zica nimic despre W2K.
Merci mult inca o data tie si celor care au raspuns la provocare. Hann |
--------------------
Dacia
Logan
- Ambition
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
QUOTE(Hann @ 18 Jan 2006, 23:28) se pare ca lucrurile stau un pic altfel in alte orase. Nu sunteti primii care se mira cam primit un user name si o parola. pe bune ca da.. si nu numai userul si parola, dar insusi tipul conexiunii, faptul ca ti-au pus un switch pe scara in loc de modem in casa, etc. la mine si la toate persoanele pe care le cunosc, au venit baietii, mi-au sectionat cablul TV undeva in casa, pus un splitter cu 2 cai, pe o ramura s-a dus cablul la televizoare, pe cealalta au instalat un modem motorola. din modemul ala mi-am tras un cablu pt telefon si un alt cablu UTP pt calculator. setat in network connections ip si restul si a mers brici. oricum, bine ca ai rezolvat, dar ma mir de tipul de instalare pe care ti l-au facut. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu va mai mirati atata, se pare ca si - au schimbat stilul fata de ce stiati ca este: eu mi - am instalat in Bucuresti si solutia este la fel: switch pe scara de unde vine pana in apartament -> utp + telefon. Si tot cu conexiune pe baza de user si parola
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
S-or fi gandit ca o sa micsoreze numarul de conexiuni partajate intre mai multi useri, si probabil au si costuri mai mici.
Pentru end-user e insa mai nasol... |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Ok. Conexiunea la care se refera stimabilul domn este una de tip FTTB(Fiber To The Building). COnexiunea aceasta foloseste protocolul pppoe care este disponibil pe Windows 2000 doar daca aveti instalat Service Pack 4. Se creeaza o noua conexiune iar la pasul al 3-lea se selecteaza "Connect using a broadband connection that requires a username and a password"
PS : Acest serviciu este disponibil si In Bucuresti, in anumite zone. In curand se va renunta cu totul la infrastructura pe modemul CATV |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
cosmin_m |
![]()
|
Daca imi arata si mie cineva un link de la microsoft care zice ca SP4 aduce pppoe incorporat o sa aiba parte de increderea mea in cele spuse. Pana atunci zic ca e eronata afirmatia respectiva.
M$ are suport integrat PPPoE numai pentru XP/.NET, si si ala din ce citesc pe net e cam rapciugos, ca nu ofera suport printre altele pentru "Internet Connection Sharing" Ring a bell? Ia vedeti ce am scris mai sus... Softuri sunt mai multe care fac pppoe, inclusiv pe nt/95/98/me, unul dintre ele e asta :http://support.toad.net/ppoe.asp This post has been edited by cosmin_m: 19 Jan 2006, 17:04 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Hann |
![]()
|
Da, se pare ca asa vor arata conexiunile la RDS Cable Link pe viitor. Sincer nu vad dezavantajul pentru end user. Cosmin are dreptate - W2K nu are PPPoE inclus on SP4 si tocmai de aceea trebuie instalat acest protocol separat. Cum am mai spus, baietii de la RDS includ acest mic soft pe CDul pe care il primesti la conectare dar nu iti spun ce sa faci cu el. Mai rau, nici cei care se ocupa de tehnic nu au habar de particularitaile W2K pe o astfel de conexiune. La mine au venit trei handralai, au dat cu ghici-ul un sfert de ora si mi-au zis ca nu sa poate pe 2000. Mai mult timp au incercat sa ma convinga sa trec la XP. Le-am zis ca daca imi cumpara ei o licenta ma bag bucuros.
This post has been edited by Hann: 20 Jan 2006, 08:04 |
--------------------
Dacia
Logan
- Ambition
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
mai, nu stiu care ar fi dezavantajul (in afara de renuntarea la ICS pt celalalt calculator din casa, ca exista winroute), dar stiu care e avantajul acum ca am modemul in casa: se blocheaza modemul, il pot reseta oricand.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Eu nu inteleg, daca aveti astfel de probleme nu dati vina pe RCS&RDS. Contactati departamentul support tehnic de la Microsoft. ISP-ul nu are legatura cu pachetele care vin instalate pe sistemul dumneavastra de operare. Ca va poate ajuta cu unele softuri asta e partea a doua.
|
--------------------
.
.
|
cosmin_m |
![]()
|
ISP-ul trebuie sa specifice daca serviciul pe care il vinde este COMPATIBIL cu sistemul meu de operare. Si daca are oameni capabil alege o solutie compatibila cu cat mai multe sisteme de operare.
Ca oamenii nu sunt capabili si iti aduc un cablu in casa si apoi te lasa sa ti-l bagi in *ur, si-ti sugereaza tie DUPA semnarea contractului sa faci investitii suplimentare este o dovada de lipsa de profesionalism. Mai ales in situatia de fata, unde sugestia era complet nejustificata, existand programe 3'th party free care ii permiteau sa stabileasca conexiunea. Mai pe romaneste, aia de la rds pitesti sunt niste prosti incompetenti care stiu doar sa sa traga cabluri si next->next->broadband. Nu apare broadband, blue-screen of death. This post has been edited by cosmin_m: 20 Jan 2006, 11:30 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
de acord cu cosmin . doar ca aia nu sunt prosti , doar nesimtiti . ( nu este atac la persoana este doar starea de fapt )
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
FLP |
![]()
|
Domnii care fac instalarea fac doar instalarea si atat. In general se aduce o anumita brosurica care contine anumite intructiuni de folosire. ISP-ul nu semneaza contracte in functie de sistemul de operare al abonatului ci in functie de posibilitatile si costurile de instalare. Sa fim seriosi si sa gandim lucid pentru ca ajungem sa spunem aberatii. Ganditi va rog frumos logic. Compania va ofera un produs bun, la un pret si mai bun, si vreo cateva gratuitati pe langa. Se pare ca multi clienti isi doresc daca s-ar putea sa vina o echipa sa le dea si drumul la calculator in fiecare dimineata daca ar fi posibil
|
--------------------
.
.
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(Armandos @ 20 Jan 2006, 14:48) Adica ei trag cablurile si pleaca, nu? Pai stai un pic amice, ca nu-i chiar asa. Eu nu cumpar niste cabluri si o cutie. Eu cumpar un serviciu. Pai dupa ce mi-ai tras cablu-n casa, dovedeste-mi ca merge! Ca sa nu fiu rau, le-am pus la dispozitie si un Windows XP. Ei dadeau inainte cu 'puneti placa de retea pe AUTO/AUTO/AUTO' si o sa functioneze. Ei, uite ca nu a functionat decat dupa ce mi-au dat IP/Gateway/DNS! Si asta a implicat un telefon la asa-zisul 'serviciu clienti', telefon dat de pe mobilul meu, pentru ca "nu avem telefoane luna asta". Prima data m-au luat cu "e o problema in zona dvs." dar dupa ce si-au dat seama ca stiu ce e aia IP/GW/DNS, ping, arp, ipconfig, nbtstat, netstat au cedat "Pai sa va dau atunci IP/GW/DNS si vedeti daca merge asa". Gata, nu mai zic nimic ca incep flame-urile. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
FLP |
![]()
|
Ei aduc un cablu, si am mai spus o brosura. Serviciul trebuie sa stii sa ti`l instalezi. Nu este vorba despre un serviciu de catering, este vorba despre un serviciu de internet. Cum am spus si mai sus trebuie sa se lasa o brosurica cu descrierea servicului. Cel putin asa stiu ca e in Bucuresti si in Constanta.Dar se pare ca toata lumea pleaca de la premisa ca vai nu se poate asa ceva, sunt niste hoti. Nu e nimeni hot, lumea doar ca se pare ca nu mai da dovada de intelegere.
|
--------------------
.
.
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Cea mai simpla solutie: cumparati-va un router hard care stie PPPoE si ati rezolvat problema. Puteti conecta pina la 254 calculatoare din orice sistem de operare.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
FLP |
![]()
|
Problema deci nu e de functionabilitatea serviciului ci de felul in care este exploatat. Eu asta incerc sa explic aici.
|
--------------------
.
.
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Armandos @ 20 Jan 2006, 14:19) Ei aduc un cablu, si am mai spus o brosura. Serviciul trebuie sa stii sa ti`l instalezi. Nu este vorba despre un serviciu de catering, este vorba despre un serviciu de internet. Cum am spus si mai sus trebuie sa se lasa o brosurica cu descrierea servicului. Cel putin asa stiu ca e in Bucuresti si in Constanta.Dar se pare ca toata lumea pleaca de la premisa ca vai nu se poate asa ceva, sunt niste hoti. Nu e nimeni hot, lumea doar ca se pare ca nu mai da dovada de intelegere. Mai adaug si eu faptul ca majoritatea utilizatorilor au windows fara liceenta instalat ( normal ca nu isi permit sa sune la microsoft). Si nu providerul este de vina ca utilizatorul nu se pricepe sa il configureze. This post has been edited by IRONICK: 20 Jan 2006, 14:45 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Aia de la suport isi niste dobitoci. Ma rog, multi sunt studenti pe la diverse faculatati ceau sau nu legatura cu IT-ul, angajati sa raspunda la telefon cu lista de posibile situatii in fata.
In ultima vreme am dat chiar de o domnisoara, care a intrebat doar de problema si a zis ca o sa se uite careva/altcineva de pe tehnic sa verifice. Cei care trag cablurile sunt niste cablagii, ca daca ar avea cine stie ce studii nu ar da gauri prin betoane. Aia fac doar instalarea, and that's it. PS: Nici cu ASTRAL nu mi-e rusine, cu ei am de a face la servici. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
cosmin_m |
![]()
|
QUOTE(Armandos @ 20 Jan 2006, 14:27) Problema deci nu e de functionabilitatea serviciului ci de felul in care este exploatat. Eu asta incerc sa explic aici. Domnu', a exploata un serviciu presupune semnarea procesului verbal de receptie. Eu stiu acum ca unii ISP isi permit la propriu sa vanda un modem sau un cablu, care, precum am scris si mai sus poti sa ti le vari in anumite zone. Contractul este insa de SERVICII, iar modemul si cablul sunt "date in folosinta", nu viceversa. Bun, acuma: 1. Scrie in contract pe undeva ca RDS link este incompatibil cu windows 2000 ? Nu 2. A dat in functiune echipa de instalarea serviciul de "conexiune internet" ? Nu. A adus doar niste cabluri. 3. A dat RDS un manual, in limba romana, care sa permita beneficiarului sa puna in functiune serviciul pentru platforma windows 2000? Nu Daca nu ma insel, comportamentul RDS in acest caz nu numai ca este imoral, dar este si ilegal. In plus: 4. Au dat angajatii RDS, fara a fi calificati, sfaturi ? 5. A platit initiatorul topicului 2 zile serviciul fara a beneficia de el ? (se plateste in avans) 6. A consumat beneficiarul timp si resurse pentru a rezolva o problema care, contractual, NU era obligat sa o rezolve ? QUOTE(Illusi0n @ 20 Jan 2006, 13:40) Eu am renuntat de mult sa mai declar ca am un linux infipt in modemul lor. Zic foarte promt ICSPE, domnu'. Oricum, am observat ca daca le dau foarte multe detalii tehnice se crispeaza, asa ca ori sunt lapidar "Nu merge, fa-l sa mearga" ori cer direct cu seful lor care imi intelege pasareasca... QUOTE(MoneyTalks @ 20 Jan 2006, 14:19) Cea mai simpla solutie: cumparati-va un router hard care stie PPPoE si ati rezolvat problema. Puteti conecta pina la 254 calculatoare din orice sistem de operare. Costa 150-200 RON, si mai are si avantajul ca nu mai trebuie initiata conexiunea ppp manual sau via script. QUOTE(IRONICK @ 20 Jan 2006, 14:44) Mai adaug si eu faptul ca majoritatea utilizatorilor au windows fara liceenta instalat ( normal ca nu isi permit sa sune la microsoft). Si nu providerul este de vina ca utilizatorul nu se pricepe sa il configureze. Ironick, providerul trebuie sa-i puna la dispozitie utilizatorului TOATE datele de care are nevoie sa-si puna in functiune serviciul. Scria in contract sau in brosura pe care a primit-o "Serviciul nostru foloseste un protocol numit pppoe. Acesta nu este disponibil in cadrul sistemului de operare windows2000 si trebuie instalat separata. Programul poate fi instalat de pe cd sau downloadat de la... Produsul respectiv poate fi utilizat gratuit pentru uzul propriu dar trebuie achizitionat daca este folosit in scopuri business" ? Eu zic ca utilizatorii nu trebuie sa stie singuri sa-si configureze calculatoarele, pentru ca unor prestatori de servicii le e lene sa scrie niste manuale. Nu taticu', io ii vreau cat mai ignoranti, ca sa vad cum imi creste departamentul si salariul intr-un an cat la altii in 10 ![]() This post has been edited by cosmin_m: 20 Jan 2006, 15:40 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
FLP |
![]()
|
Eu cand vorbesc de RDS ma refer din pacate doar la Bucuresti, in provincie stiu ca treaba sta destul de aiurea.
Nu e de datoria providerului sa iti faca tie tutoriale de folosire a internetului, asta incluzand si instructiuni de folosire a RASPPOE. Tu cand ti-ai pus cablu TV ai chemat pe nenea de la cablu sa iti caute canalele pe TV? AI chemat aopi sa ti le memoreze? Serviciului vine pe cablul respectiv, din moment ce ai semnat contractul respectiv inseamna ca iti doresti acel serviciu, deci ai o vaga idee cu ce se mananca. Vis a Vis de faptul ca nu se acorda support tehnic pentru Linux e destul de evidenta chestia asta, nu ar trebui sa se acorde sincer sa fiu dupa parerea mea nici pentru utilizatorii Windows. Nu tine de provider ce sistem de operare folosesti. Linuxul are N distributii, si crede-ma ca in general nu este facut pentru home using. Eu de exemplu sunt fan Linux, este un sistem de operare f bine gandit si f bine realizat din cauza faptului ca este Open Source dar acasa tot Windows XP am, de ce? Pentru ca este cel mai potrivit pentru home using. Daca intr-adevar vrei linux si vrei sa faci NAT la tine in casa, nici o problema, toti providerii au pachete de configurare si mentenanta servere. |
--------------------
.
.
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(Armandos @ 20 Jan 2006, 21:22) Eu cand vorbesc de RDS ma refer din pacate doar la Bucuresti, in provincie stiu ca treaba sta destul de aiurea. Nu e de datoria providerului sa iti faca tie tutoriale de folosire a internetului, asta incluzand si instructiuni de folosire a RASPPOE. A zis cineva cuvantul tutorial ? QUOTE(Armandos @ 20 Jan 2006, 21:22) Tu cand ti-ai pus cablu TV ai chemat pe nenea de la cablu sa iti caute canalele pe TV? AI chemat aopi sa ti le memoreze? Serviciului vine pe cablul respectiv, din moment ce ai semnat contractul respectiv inseamna ca iti doresti acel serviciu, deci ai o vaga idee cu ce se mananca. . Exact. Am semnat pentru un serviciu, nu sa vina si sa-mi intinda niste cabluri apoi sa plece. In privinta CATV: cand au venit, le-am aratat TV-ul, au tras cablul pana-n TV si mi-au zis sa caut programele, ca sa imi demonstreze ca serviciul functioneaza. A, daca le aratam un TV A/N probabil ca m-ar fi avertizat "pai stai nene, ca asta nu va receptiona toate programele pe care le transmitem, da' daca vrei matale sa-l folosesti neaparat, iti trebuie cutare si cutare ca sa receptionezi toate programele. Apropo, avem noi un tuner super smecher, cu iesiri RF, A/V, VGA etc. Are x, y feature, costa atat. Vrei?" QUOTE(Armandos @ 20 Jan 2006, 21:22) Vis a Vis de faptul ca nu se acorda support tehnic pentru Linux e destul de evidenta chestia asta, nu ar trebui sa se acorde sincer sa fiu dupa parerea mea nici pentru utilizatorii Windows. Nu tine de provider ce sistem de operare folosesti. Linuxul are N distributii, si crede-ma ca in general nu este facut pentru home using. Eu de exemplu sunt fan Linux, este un sistem de operare f bine gandit si f bine realizat din cauza faptului ca este Open Source dar acasa tot Windows XP am, de ce? Pentru ca este cel mai potrivit pentru home using. Daca intr-adevar vrei linux si vrei sa faci NAT la tine in casa, nici o problema, toti providerii au pachete de configurare si mentenanta servere Faptul ca se asigura sau nu suport pentru sistemul de operare X, nu scuteste providerul sa faca dovada faptului ca serviciul instalat functioneaza. Nu vreti sa asigurati suport? Nici o problema, trimiteti tehnicienii cu laptopul; dupa ce trag cablurile, conecteaza laptopul la retea, -> www.google.com. Merge? Serviciul este functional, nu asiguram suport clientului, la revedere! Imi pare ciudat ca "toti providerii au pachete de configurare si mentenanta servere" dar nu asigura un minimum de indicatii clientului ca sa se conecteze la serviciul pe care (culmea!) li-l ofera! Despre Linux vs. Windows nu comentez, ca iar se lasa cu flame-uri. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
FLP |
![]()
|
Imi place cum gandesti, chestia asta cu laptopul chiar suna foarte foarte foarte interesanta si o sa fie notata! Este o solutie perfecta!!!! Mersi mult de idee, e cea mai buna solutie. Cand ti-ai pus cablu au dat drumu la tv nu cred ca s-au vazut toate canalele deodata. Eu stiu ca in momentul cand iti pui cablu tre sa iti cauti canalele,si nici un om de la cablu nu face asta. Asa e si cu servicul de internet, poftim servicul, ar trebui sa mearga, ai link pe placa de retea, e ok, handle it
Later EDIT: E foarte usor sa iti creez in firma ta de Internet service providing un departament 4 oameni care supravegheaza niste servere remote si deci isi castiga f usor salariul si aduc profit mare companiei si este foarte greu sa faci un departament suport tehnic cu oameni foarte pregatiti gata sa faca fata oricarei idei a oricarui client This post has been edited by Armandos: 20 Jan 2006, 21:02 |
--------------------
.
.
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:49 |