DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Depozitul de calculatoare, ce parere aveti despre el?

Uncle-Sam
post 10 Dec 2004, 19:22
Post #1

MEMBRU DE PARTID

Group: Members
From: Bucuresti

Vreau sa-mi cumpar luni un sistem intreg si nu sunt decis de unde: best sau dc? La DC sunt cam la jumate de pret fata de Best si desi e tentant, am totusi retineri. Mi se par suspicios de ieftine preturile lor. Ce ziceti? Credeti ca sunt facute pe vapor cele de la DC?

--------------------
DACIA 1100 1971 / DAEWOO TICO 1999 - B ** ***
Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valentine
post 10 Dec 2004, 19:32
Post #2

Old Timer

From: California

QUOTE(Uncle-Sam @ 10 Dec 2004, 20:22)
Vreau sa-mi cumpar luni un sistem intreg si nu sunt decis de unde: best sau dc? La DC sunt cam la jumate de pret fata de Best si desi e tentant, am totusi retineri. Mi se par suspicios de ieftine preturile lor.  Ce ziceti? Credeti ca sunt facute pe vapor cele de la DC?
*

Nu le fac nici DC nici Best piesele. DC sunt importatori directi ei, pe cand Best Computers nu stiu sa fie importatori la ceva important. In plus unii sunt mai lacomi.

Iar diferentele nu sunt chiar asa de mari ... poate nu ai vazut tu cum trebuie. Cel mult 20-30% diferente in preturile la una si la alta.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
MoneyTalks
post 10 Dec 2004, 19:37
Post #3

-

From: Ireland

Pai cam indiferent de unde iei din cele 2, calitatea tinde la zero wink.gif

Daca vrei ceva bun, poti lua un Dell

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Uncle-Sam
post 10 Dec 2004, 19:45
Post #4

MEMBRU DE PARTID

deh, logic! normal ca-mi fac si mie hp, dell si altele! Dar sunt roman, ce naiba!

--------------------
+
ashu
post 10 Dec 2004, 19:49
Post #5

Membru erectil

Money, trebuie sa te contrazic, n-am ce face, Dellu suge big time. Noi aici in firma am luat de-a lungul vremii numai HP-uri. Asta primavara i-a venit ideea creata sefului sa luam Delluri ca sunt mai ieftine. Sa-mi bag io picioarele in ideea lui, ca de n-am tras de nu-i adevarat. Pe unu am vrut sa punem o placa video mai capabila, dual-monitor, si am schimbat vreo trei care nu s-au potrivit. Am stat o luna fara pana au gasit aia o placa cu iesire duala care sa mearga. Plus la alte doua sisteme a trebuit sa schimbam memoria ca erau tare instabile, aparea ecranul albastru de cateva ori pe zi. In plus se misca ca un kur. Io am P4 la 1.9 GHz cu 768 MB RAM si se misca de doua ori mai bine ca Dellurile care sunt la 2.4 GHz si au un giga de ram. Pe bune.
Avem aici si HP-uri vechi de 4 ani care merg ca unse, n-a aparut niciodata ecranu albastru, chit ca au Win 2000 sau XP. Nu mai iau nene niciodata altceva.
Asa ca eu recomand la toata lumea HP-uri, sunt cele mai bune si mai stabile sisteme din cate mi-a fost dat sa vad.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Valentine
post 10 Dec 2004, 20:06
Post #6

Old Timer

QUOTE(ashu @ 10 Dec 2004, 20:49)
Asa ca eu recomand la toata lumea HP-uri, sunt cele mai bune si mai stabile sisteme din cate mi-a fost dat sa vad.
*

Evident ca nu se compara HP cu Dell, sunt cu o clasa peste. Problema e cat costa. Omul vrea sa isi faca un sistem din componente, dar sa le ia pe toate de la aceeasi firma, probabil pentru garantie mai usoara (si ceva reduceri).

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
Ake
post 10 Dec 2004, 21:11
Post #7

Morderator

Group: Moderatori

Depozitul de calculatoare, ce parere aveti despre el?
Proasta.

Sunt patit. Ca si de la Flamingo, orice scula luata de la DC a fost generatoare de batai de cap

Incearca sa gasesti o firma mai mica, eventual unde stii ca lucreaza vre-un cunoscut, caruia sa poti sa-i bati obrazul daca ti se strica ceva in garantie.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Uncle-Sam
post 10 Dec 2004, 21:16
Post #8

MEMBRU DE PARTID

bine,eu intrebam de best si dc biggrin.gif

--------------------
+
costi
post 10 Dec 2004, 21:16
Post #9

Membru autentic

Unchiule cred ca amindoua suck;
Eu mi-am luat de la DC un amarit de floppy si era bulit din nastere (chiar am cerut ajutorul pe aici crezid ca nu l-am conectat bine; mi l-au schimbat in garantie).
La Pro am cautat odata niste memorii CF pt camera si erau cu un milion mai scumpe decit mi-am cumparat pina la urma din alta parte. Mie nu-mi inspira incredere nici unul. Sorry !

--------------------
DSN/SLZ
+
MoneyTalks
post 10 Dec 2004, 23:45
Post #10

-

Ashu >> Inseamna ca Dell ce se vinde in Ro sint rebuturi. Sau ca tu ai avut ghinion cu ele. Aici toate firmele serioase care folosesc Windows au numai Dell. Si merg de zbirniie. Eu detin 2 Dell (un desktop si un laptop) de care sint foarte multumit. Plus ce am la birou. Daca nu eram multumit de ele, nu le recomandam.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
viulian
post 11 Dec 2004, 00:38
Post #11

Que ?

Daca depozitul de calculatoare este ITSHOP (sau vestitul romsoft the hardware company) am o parere buna despre ei. E drept ca n-am mai cumparat de vre-un an de la ei, dar tot ce am cumparat a fost ori bun, ori inlocuit prompt la garantie (e posibil aici diferenta s-o faca faptul ca luam de la ei pe firma, ca distribuitori ? nu stiu...)

Bestul nu sunt cu mult mai scumpi, dar tre sa suni din timp sa fii sigur ca au piesele. Oferta pare substantiala, dar multe chestii nu sunt pe stoc.

LATER EDIT:
Am de la ei un Barton 2700 + cooler cheap | si un Gigabyte KT880 si nici o problema (merg de 2 luni cum trebuie, si sistemul se comporta cum trebuie in teste, adica echivalent cu ceva asemanator)

This post has been edited by viulian: 11 Dec 2004, 00:56

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Adrian_Solenza
post 11 Dec 2004, 01:13
Post #12

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Mi-am luat si eu un 'sistem' de la Ultra Pro: Carcasa de 400, Sempron la 2200+ in Box, 128 DDR 400, Placa de baza Nforce 2 Gigabyte, mouse, tastatura = 5.800.000 lei.. Ideea e ca luni l-am luat si am prins dolaru la 28.000 lei biggrin.gif
Restul componentelor le-am folosit de la pc-ul vechi.. Un lucru foarte intersant insa: pe o placa video dusa rau si hard de 5400 rot.(riva 2, 32 mega) scoate 871 de puncte in 3Dmark 2001... Cu placa video Ati 8500 PRO, 64 mega, 128 de biti, 4x, 3.5 n sec timp de acces scoate 8650 (de 10 ori mai mult) puncte.. (test 1024x768, 32 biti, Hardware T&L)Deci parerea mea ca o placa ridica mult un calc..
Tin sa spun ca la banii investiti, daca as avea ATI-ul ala (e al unui vecin), mi-ar rula EXCELENT mai toate jocurile ... Singurul inconvenient este ramul mic si hardul zgomotos care sacadeaza din cand in cand sistemul..

In fine.. Eu as merge pe DC, daca ar fi sa aleg... Flamingo au preturi mari, EXAGERATE..

Cat despre 'branduri' ... Calculatoarele sunt asamblate pe vapor, intre China si Taiwan, si li se monteza sigla (HP, Dell, IBM) cand ajung la dealer... Deci... Un fel de mascarada, cam cum au facut cei de la GM cand au pus siglele lor pe masinile coreene (vezi Kalos) ..

Eu iti recomand sa iti iei piesele pe bucati si sa le montezi singur! Mergi pe Depozitul de Calculatoare sau Ultra Pro! Comparele ofertele pe net biggrin.gif

This post has been edited by Adrian_Solenza: 11 Dec 2004, 01:15

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
Doru
post 11 Dec 2004, 01:14
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Uncle-Sam @ 10 Dec 2004, 21:22)
Vreau sa-mi cumpar luni un sistem intreg si nu sunt decis de unde: best sau dc? La DC sunt cam la jumate de pret fata de Best si desi e tentant, am totusi retineri. Mi se par suspicios de ieftine preturile lor.  Ce ziceti? Credeti ca sunt facute pe vapor cele de la DC?
*

Dupa parerea mea o firma buna e cea care te rezolva onorabil cand te duci cu ceva la garantie.Din punctul asta de vedere romsoft sunt ok din experiente personale.La best service-ul e destul de aglomerat si dezorganizat si mai incearca sa te duca si cu preshul.
Componentele sunt cam aceleasi,bestul cumpara unele dintre ele de la romsoft pe distributie.Preturile cred ca sunt cam aceleasi,cu mici diferente.

This post has been edited by Doru: 11 Dec 2004, 01:17

--------------------
VW PASSAT TDI 4 MOTION - B-05-TIE
Keep It Real!!
+
Vlad Georgescu
post 11 Dec 2004, 01:52
Post #14

/----\ <--- Logan

Acum citiva ani am facut service IT la o firma. Cei de la firma erau veniti din US, si aveau convingerea ca HP face cele mai "beton" echipamente, asa ca cumparau totul de la HP Romania.

Nu am vazut calculatoare mai proaste. Pe carcasa scria HP, BIOS HP, etc, dar placa de baza era un no-name dintre cele mai proaste. La fel CD-ROM-ul, etc. Mai multe piese din calculatoarele alea aveau cele mai ieftine si mai proaste componente de pe piata. Majoritatea calculatoarelor HP din firma aia faceau ecrane albastre in draci.

Dupa multe presiuni si discutii la HP Romania cei de la HP Romania mi-au sugerat ca de fapt calculatoarele facute pentru Romania nu sint aceleasi care se fac pentru USA sau Europa de Vest, si ca pentru calculatoarele vindute in Romania folosesc piese mai proaste din motive de pret.

Nu stiu daca si acum calculatoarele pe care le vinde HP Romania au aceleasi probleme. Poate au rezolvat intre timp. Dar acum citiva ani erau INFECTE.

HP mi-a facut o impresie foarte proasta si nu cumpar de la ei aproape nimic.

Imprimantele si PDA-urile HP se pare totusi ca sint ok. Asta pentru ca nu se pot face din piese.

Dell in SUA are o super-reputatie. Calculatoare care nu au nimic custom, dar facute cu piese beton, super-ok. Nu stiu despre Romania.

Depozitul de calculatoare, din cite stiu, sint destul de ok, onoreaza garantia.

Best uneori face figuri la garantie.

Prefer sa cumpar de la CARO, http://www.caro.ro/ . In general imi comand o configuratie dupa o informare serioasa pe Internet. Cind comand o configuratie specific si firmele si modelele pieselor.

Dupa parerea mea un PC facut din piese de calitate e la fel de bun sau poate chiar mai bun decit unul "de marca" (la care totusi se fac unele economii). Toate PC-urile comandate astfel au fost rapide si au avut stabilitate beton.

Evident - daca iei un PC de la Mucitronix SRL care-i o firma de apartament formata din excroci care aduc piese pe sub mina din Ungaria, probabil ca nu va functiona bine.

Multe memorii foarte ieftine de pe piata nu functioneaza corect si produc instabilitate. La fel si unele placi de baza, au probleme. La componentele extrem de ieftine (preturi rock bottom) sansele sint mult mai mari sa apara probleme.

Si la piesele foarte nou aparute sau la cele extrem de performante exista probabilitate mai mare sa fie probleme. Din cauza asta incerc sa cumpar piese performante, dar care sint pe piata de ceva timp si se stie ca nu prea sint probleme.

In Romania sint unele firme sau indivizi care aduc rebuturi, le testeaza, repara ce se poate repara, si le vind pe piata. Stiu din surse sigure ca se face asta la hard-disk-uri si placi de baza.

Din cauza asta prefer sa iau de la o firma care stiu ca e serioasa, preferabil un importator mare care stiu sigur ca onoreaza garantia, si sa evit ofertele suspect de ieftine.

This post has been edited by Vlad Georgescu: 11 Dec 2004, 02:18

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
mewtwo
post 11 Dec 2004, 09:44
Post #15

LA LA LA TRA LA LA

Unchiule, asa cu zicea si Doru mai sus, ...firma buna este cea care-ti onoreaza garantia si asta in mod corect . De ce vrei sa-ti iei de la BEST sau DC ? Le iei in rate ? Daca da, iti recomand cu caldura :
1) sa te feresti de service-ul de la BEST (o sa omori pe careva de prin service-ul lor intr-un final, crede-ma) desi eu iti doresc noroc sa nu ti se strice ceva ;
2) sa fii foarte, foarte "antena" la ce configuratie iti faci, ce anume iti alegi, sa-i pui sa-ti scrie foarte detaliat despre toate componentele calculatorului (se pare ca oricum iti completeaza un certificat de garantie, dar sa fii atent ce scrie acolo)
3) mare atentie si la monitoarele mai bengoase...aproape toti "greii" le au doar in ...vitrina ; o sa-ti jure ca azi l-au pus acolo...cere intrarea marfii in magazin ;

Nu te baga la componente ieftine si fara garantie...o sa plangi ; daca faci greseala mai ales la memorii no name , te-ai ars ! Da un banut si ia un brand name ca o sa gasesti si d'alea si nu atat de scumpe !
Par de departe ticnit, insa pe banii mei paraca as fi atent ! Ai grija si bafta !

PS : Din pacate nu pot sa-ti fac o recomandare intre cele doua firme, desi ti-am explicat ca service-ul la BEST e cu...cantec ! Am luat si de la DC si am avut bafta si n-au patit nimic componentele . Personal as lua de la CARO, au preturi sigur mai bune decat restul !

--------------------
DACIA LOGAN Laureate
....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
+
ashu
post 11 Dec 2004, 13:49
Post #16

Membru erectil

Money, Vlad>> Ce deduc io din ce ziceti voi e ca acum Dellul practica pentru Romania ceea ce facea HP-ul in urma cu cativa ani: baga alte componente decat ce baga intr-un sistem vandut in Vest. Ceea ce e de kk rau. La HP nu se (mai) intampla asta, pot sa garantez, avem sisteme diferite luate in timp de 4 ani si nici unul n-a facut figuri.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Valentine
post 11 Dec 2004, 15:15
Post #17

Old Timer

QUOTE(Vlad Georgescu @ 11 Dec 2004, 02:52)
HP mi-a facut o impresie foarte proasta si nu cumpar de la ei aproape nimic.

Imprimantele si PDA-urile HP se pare totusi ca sint ok. Asta pentru ca nu se pot face din piese.
Dell in SUA are o super-reputatie.

Dupa parerea mea un PC facut din piese de calitate e la fel de bun sau poate chiar mai bun decit unul "de marca" (la care totusi se fac unele economii).
*

Nu stiu de unde ai scos astea cu Dell in SUA are o super-reputatie, caci este chiar pe dos din ce am vazut eu cel putin in California in vara asta. Am colaborat cu diverse firme, si iti toti aveau HP care se miscau exceptional de bine. Nu garantez pentru HP Romania, dar HP & Compaq sunt, repet, cu o clasa peste. E ca si cum am compara Dacia cu Renault. Exista si Dacii care merg bine (gen Dell-urile lui Money), si Renaulturi care merg prost (HP-urile alea din Romania biggrin.gif) da' la acelasi pret nu iti iei Dacie biggrin.gif

Iar afirmatia un PC facut din piese de calitate este mai bun decat unul de marca este o MARE greseala. Componentele cu care este asamblat un computer de marca sunt testate si para-testate pentru compatibilitate intre ele, si intotdeauna o sa iti mearga cel putin la fel de bine un computer de marca, la aceeasi configuratie, decat unul asamblat de tine. Si crede-ma vorbesc din experienta (am avut un PIII 1Ghz Compaq care era mult mai bun si mai stabil decat orice alt PIII la 1Ghz adus la aceeasi configuratie (ram etc.) ca al meu).

Full-ontopic: Parerea mea este sa mergi pe DC, daca ai de ales exclusiv dintre cele 2.

This post has been edited by Valentine: 11 Dec 2004, 15:16

--------------------
Ford Focus 2009

+
dragOn
post 11 Dec 2004, 18:39
Post #18

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Dacă vrea cineva PC, să-mi spună, se rezolvă!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Adrian_Solenza
post 11 Dec 2004, 19:48
Post #19

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Adica ni-l iei din casa si il vinzi after ? biggrin.gif

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
MoneyTalks
post 11 Dec 2004, 21:39
Post #20

-

QUOTE(Adrian_Solenza @ 11 Dec 2004, 00:13)
Cat despre 'branduri' ... Calculatoarele sunt asamblate pe vapor, intre China si Taiwan, si li se monteza sigla (HP, Dell, IBM) cand ajung la dealer...

Tin sa te contrazic aici. Dell care se vinde in Austria sint asamblate INTEGRAL in Irlanda si au NUMAI componente Intel (procesor & placa de baza), Adaptec daca e vorba de SCSI, ATI Radeon made by ATI de top (9000 pro fiind cea mai "slaba" pe laptop-uri, X300 sau mai bun pentru desktop-uri) sau Nvidia Quadro, Intel sau Broadcom pentru card de retea etc. Nu am vazut componente "noname" in aceste Dell.

Cele doua computere ale mele au fost trimise direct din Irlanda, scrie pe ele de unde vin, plus ca am instalat (un Linux mai special) citeva alte zeci de computere Dell, toate venite direct din Irlanda (eu am desfacut ambalajul).

Deci teoria ta nu tine,

Ashu >> Se pare ca asa este cum spui, pentru Romania se vinde altceva decit pentru vest, din pacate. Si probabil asamblate prin Asia, ca sa scada pretul.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
dragOn
post 11 Dec 2004, 21:57
Post #21

QUOTE(Adrian_Solenza @ 11 Dec 2004, 20:48)
Adica ni-l iei din casa si il vinzi after ? biggrin.gif
*

blink.gif tongue.gif
Nu mah, va dau la pret bun!!

--------------------
+
Uncle-Sam
post 11 Dec 2004, 23:16
Post #22

MEMBRU DE PARTID

par tentante preturile de la caro... Am avut si eu belele cu aia de la ultra pro. mi-am facut un k6-2 acum vreo 4 ani cu piese de la ei si a trebuit sa ma duc de cel putin 5 ori la garantie. Cand ajungeam acolo incercau sa-mi zica de fiecare data ca piesa respectiva merge perfect si ca sunt eu tampit. Pana la urma s-au saturat de mine si mi-au dat piese care si pana in ziua de azi rezista. Celalalt PC e un PIII la 450 de la HP si merge de rupe!+ ca e si f silentios. Sunt f multumit de el, dar din pacate vremea lui a trecut! P.S. acum va scriu de pe el, sper sa imi posteze mesaju smile.gif)

--------------------
+
ckristi
post 12 Dec 2004, 00:53
Post #23

Membru incepator

From: botosani

Sa ma bag si io:
Din experienta proprie:
1.Fujitsu Siemens. Asamblate in germania, ff silentioase si stabile.
2.Elsaco Electronic. Importatori directi pentru majoritatea componentelor, service OK.

--------------------
Laureate 1.4
Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
+
Valentine
post 12 Dec 2004, 01:27
Post #24

Old Timer

Uncle-Sam daca vrei ieftin, bagi la www.100giga.ro si acolo ai preturi mici. Garantie din ce zice lumea pana acuma exista ... si e ok. Sau, daca te pricepi, cel mai bine te scoti cu componente la mana a II-a, mai ales daca nu vrei sa iti faci un sistem ultimul racnet.

--------------------
Ford Focus 2009

+
Vlad Georgescu
post 12 Dec 2004, 02:40
Post #25

/----\ <--- Logan

> Iar afirmatia un PC facut din piese de calitate este mai bun decat
> unul de marca este o MARE greseala. Componentele cu care este
> asamblat un computer de marca sunt testate si para-testate pentru
> compatibilitate intre ele, si intotdeauna o sa iti mearga cel putin la
> fel de bine un computer de marca, la aceeasi configuratie, decat
> unul asamblat de tine.

Evident ca exista unele probleme de compatibilitate intre componente, dar atunci cind discutam de componente de calitate (adica nu din cele cu pret rock-bottom si cu provenienta dubioasa) problemele de compatibilitate sint rare.

Firmele mari care vind sisteme, gen HP sau Dell, au de obicei contracte cu diferiti suppliers pentru componente. Daca HP are contract cu firma X pentru placi de baza, si firma Y scoate o placa de baza care are performanta cu 2% mai mare, te asigur ca HP va ramine la firma X, pentru ca astfel de contracte in care e vorba de volume mari de piese nu se reziliaza de pe o zi pe alta.

Tu in schimb, daca iti faci PC-ul din super-componente, poti alege firma Y, ca nu ai nici un contract cu firma X.

Cit despre stabilitate, sistemele mele au avut intotdeauna stabilitate "de otel" - pur si simplu nu se blocheaza decit daca fac ceva intr-adevar ultra-dubios. Si lucrez foarte intens pe ele, testez multe programe, etc.

Parerea mea ramine ca cine se pricepe la hardware, daca are 2-3 zile de pierdut pentru documentare pe Internet, isi poate face un sistem la fel de stabil (adica stabilitate perfecta) si mai performant decit cele de marca, pentru un pret asemanator sau mai mic.

Se pune intrebarea daca merita cautat pe Internet 2-3 zile ca sa faci un sistem. Teoretic nu merita. Eu o fac doar pentru ca vreau sa stiu exact ce este in sistemul meu, pina la nivel de componenta, si sa fiu 100% sigur ca nu o sa fie nici o problema si ca toate criteriile mele sint respectate.

> Si crede-ma vorbesc din experienta (am avut un PIII 1Ghz Compaq
> care era mult mai bun si mai stabil decat orice alt PIII la 1Ghz adus
> la aceeasi configuratie (ram etc.) ca al meu).

In "aceeasi configuratie" ai luat in considerare si detalii de genul viteza bus-ului, waitstate-urile memoriei, chipset-ul placii de baza, daca HDD-ul e in noise management mode sau nu, daca se foloseste cablu IDE cu 80 de conductori sau cu 40 de conductori, etc?

Detaliile astea pot face o MARE diferenta de performanta!

Compaq pe vremuri facea o gramada de research si unele sisteme Compaq chiar aveau in ele piese custom, cu performanta crescuta, care se gaseau doar in sistemele Compaq. In ultima vreme insa (inainte de fuziunea cu HP) nu mai faceau asta.

Din cite stiu firmele care livreaza astfel de sisteme nu prea mai fac deloc astfel de research. Cind cumperi un sistem "de firma" de fapt se folosesc piese care se gasesc si pe piata fara probleme, nu sint piese custom produse de acea firma.

A, ca la bootare scrie mare HP sau Dell sau ceva, asta-i o modificare minora in BIOS. E branding.

--------------------
+
Valentine
post 12 Dec 2004, 05:30
Post #26

Old Timer

QUOTE(Vlad Georgescu @ 12 Dec 2004, 03:40)
In "aceeasi configuratie" ai luat in considerare si detalii de genul viteza bus-ului, waitstate-urile memoriei, chipset-ul placii de baza, daca HDD-ul e in noise management mode sau nu, daca se foloseste cablu IDE cu 80 de conductori sau cu 40 de conductori, etc?

Detaliile astea pot face o MARE diferenta de performanta!

Compaq pe vremuri facea o gramada de research si unele sisteme Compaq chiar aveau in ele piese custom, cu performanta crescuta, care se gaseau doar in sistemele Compaq. In ultima vreme insa (inainte de fuziunea cu HP) nu mai faceau asta.

Din cite stiu firmele care livreaza astfel de sisteme nu prea mai fac deloc astfel de research. Cind cumperi un sistem "de firma" de fapt se folosesc piese care se gasesc si pe piata fara probleme, nu sint piese custom produse de acea firma.

A, ca la bootare scrie mare HP sau Dell sau ceva, asta-i o modificare minora in BIOS. E branding.
*

Evident ca am luat in considerare bus-ul! Cablurile IDE erau aceleasi, etc, era acelasi chip set. Hai sa nu incercam sa contrazicem legile economiei de piata. Ca 1-2% din oameni isi fac un sistem stabil mai bun asta e una (si pierd timp, etc.) da' cand iti iei de la Best calculator n-o sa mai vezi asta. Si chiar daca ti-l faci tu acasa, tot trebuie sa fi bine documentat, si iti ia ceva error / trial ca sa atingi nivel inalt.

Iar despre Compaq, repet, nu stiu de unde iti iei tu informatiile astea ca firmele fac sau nu research, pentru ca oricum nu sunt publice. Iar cu zvonuri nu se hranesc decat stim noi cine.

PS la bootare mi-am pus si eu poza pe calc nu e bai smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Vlad Georgescu
post 12 Dec 2004, 17:43
Post #27

/----\ <--- Logan

> Iar despre Compaq, repet, nu stiu de unde iti iei tu informatiile astea
> ca firmele fac sau nu research, pentru ca oricum nu sunt publice. Iar
> cu zvonuri nu se hranesc decat stim noi cine.

E foarte simplu: firmele, printre care si HP (Compaq nu mai exista pentru ca a fuzionat cu HP) spun totusi din ce piese sint facute sistemele lor.

Pe vremea cind Compaq facea research serios in domeniul PC-urilor, puneau in calculator piese CUSTOM facute de COMPAQ, NU cumparate de pe piata. Si scria asta in documentatia sistemului.

Acum nu mai este asa. Acum toate piesele sint standard. Cel putin din cite stiu eu.

> PS la bootare mi-am pus si eu poza pe calc nu e bai

Ma refeream la momentul in care calculatorul porneste, inainte sa se incarce sistemul de operare.

--------------------
+
Uncle-Sam
post 12 Dec 2004, 22:12
Post #28

MEMBRU DE PARTID

Baieti, multam pt sfaturi si pareri. Pana la urma m-am decis sa ma duc la best pt ca am facut un calcul si ies mai ieftin cu vreun milion jumate.

--------------------
+
MoneyTalks
post 12 Dec 2004, 22:24
Post #29

-

QUOTE(Vlad Georgescu @ 12 Dec 2004, 16:43)
> PS la bootare mi-am pus si eu poza pe calc nu e bai 

Ma refeream la momentul in care calculatorul porneste, inainte sa se incarce sistemul de operare.
*

Da, dar Valentine nu a inteles... wink.gif Probabil ca nu a vazut un calculator brand name cum boot-eaza wink.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
dragOn
post 12 Dec 2004, 22:27
Post #30

QUOTE(Uncle-Sam @ 12 Dec 2004, 23:12)
Baieti, multam pt sfaturi si pareri. Pana la urma m-am decis sa ma duc la best pt ca am facut un calcul si ies mai ieftin cu vreun milion jumate.
*

Sa inteleg ca nu vrei sa te ajut sa iesi mai ieftin, nu??? blink.gif

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 01:41
Forum Renault