violenta in scoli
![]() ![]() ![]() |
violenta in scoli
Adrian13 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
E interesat cum evolueaza toate topicurile astea de la Cafenea si mai ales cele despre probleme de comportament.
Incep cu tema ("violenta in scoli", aruncatul petardelor", etc) continua putin cu ea si brusc apar cei care considera mai mult sau mai putin normal respective comportamente. Pe cel cu pocnitori se dau retete cu inlocuitori iar pe aici unii considera normala violenta pe motiv ca asa era si pe "vremea noastra dar nu stiam". Daca asa gindesc cei care acum nu mai sint adolescenti, ma ia groaza sa ma gindesc ce-o fi capul unora din actualii elevi. Ce este mai trist e ca nimeni dintre laudarosii cu violentele din trecutul lor scolar nu spune "bai asa era, dar acum cind m-am facut mare nu mai cred ca era bine". Din contra era o pregatire "spartana".... Poate pt spart capetele. Imi aduc aminte de-un cintecel patrotic care zicea "pionierii de azi, utecistii de miine" Eu as strecura undeva cuvintul "infractorii" |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
QUOTE(costi @ 12 Dec 2005, 10:27) E interesat cum evolueaza toate topicurile astea de la Cafenea si mai ales cele despre probleme de comportament. Pe cel cu pocnitori se dau retete cu inlocuitori iar pe aici unii considera normala violenta pe motiv ca asa era si pe "vremea noastra dar nu stiam". Eh, acolo am ramas interzis cind am vazut in ce directie a luat-o topicul cu petardele. Problema cred ca se poate pune si altfel. Cind eram noi mici, clar ca fiecare dadea cu petarde sau pocnea cu tubul de spray si carbid, sau cu suruburi si fosfor de la chibrit, etc... Acum ca "am imbatrinit", nu ne mai place. Dar la "vremea lui" fiecare facea prostii din alea. Pina la urma ce se intimpla: imbatrinim si dam in ipocrizie? Ca si noi sigur am terorizat vreo citiva oameni nevinovati cu pocnitorile noastre mai demult (si nu doar cu alea). Si pe urma ar fi interesant de concluzionat pe topicul ala, cine are dreptate pina la urma? George, care era revoltat de petardele aruncate aiurea (si inca vreo citiva altii), sau ceilalti care au postat retete pentru pocnitori home-made? Si ca tot am mai prins o discutie pe chestia asta la americani la radio, era intrebarea urmatoare in emisiune si lumea trebuia sa dea telefon sa discute pe tema asta: "Ce ati facut cind erati mici (cu voia si stiinta parintilor), si nu v-ati lasa copiii sa faca?" P.S: Cred ca am postat numai off-topic, imi cer scuze. |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Violenta era si inainte. Nu stiu zau daca mai multa sau mai putina, as tinde sa cred ca era cam la fel, sau doar _un pic_ mai bine. Drogurile sunt ceva nou, da' asta cred ca are legatura doar cu faptul ca nu mai suntem o tara inchisa.
Acestea fiind zise, nu insemana ca violenta trebuie tolerata. Dar totusi, trebuie sa o intelegem, si sa nu ne panicam/ofticam ca fraierii. Cred ca o solutie simpla e monitorizarea video in scoli. Nimeni nu poate pretinde 'privacy' in incinta scolii, asa ca monitorizarea video ar fi foarte eficienta. Sunt curios insa daca parintii (in medie, da?) ar prefera sa plateasca sau sa accepte continuarea violentei, ca "nu e dracul chiar asa de negru". Eu as plati pentru sistem, dar sunt sigur ca majoritatea romanilor, nu. Problema e a societatii in general, nu cred ca e a sistemului de invatamant. [ asta imi aduce aminte de bacilul pioceanic - lumea se oftica atunci cand aude ca e gasit in spitale, sanepidul da amenzi, chiar Iosif Sava a murit din cauza lui. Dar putini stiu ca absolut orice spital din lumea asta, mai vechi de 10 ani, are bacilul asta - suntem condamnati sa traim cu el in spitale. Sau daca nu vrem asta, sa daramam peretii o data la 10 ani si sa-i reconstruim, cum cica s-ar face in SUA - dar ne permitem? ] |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Poate vrei sa spui Utecistii de azi,comunistii de maine.Ai dreptate cum sa fie copilul civilizat cind tapsu'era la rindul lui "shvartzenegar"la virsta lui sau cum sa nu bea cind tasu'o da cu mazdroanca pina la zi.Problema e Politia cum am spus si in celalalt post a bate pe cineva e fapt PENAL,dar nu se ocupa nimeni.Atunci de ce ne mai miram cind unu'il omoara in bataie pe altu pentru ca i-a batut copilul.Cum am spus si pe cealalta pagina parintii au vina ca atunci cind copii sunt batuti nu se duc la "Militie".
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
da, domnilor, violenta este, a fost si va fi. e starea normala a omului, la modul cel mai general. n-aveti decit sa va uitati bine in jur. ca e bine sau rau, evident nu e bine, dar nu va imbatati cu apa rece precum comunistii "toti oamenii e egali". da, exista violenta in scoli si masuri drastice gen camere de luat vederi, detectoare de metale si toleranta zero nu vor face altceva decit s-o transfere in alta parte, in cadrul familiei exemplu. iar daca eu si generatia mea am reusit sa supravietuim fara sa devenim criminali sau nebuni cred ca si altii o pot face. ba chiar unii am invatat sa ne vedem lungul nasului si am invatat sa nu ne bagam in rahati prea puturosi pentru lungimea nasului nost' si sa iesim din ei daca totusi am intrat.
si ca sa dau si in offtopicul cu petardele, da, toate astea tin de un anumit gen de ipocrizie. ala care incepe cu "pe vremea mea..." si "tinere!, ..." |
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Tu de ce crezi ca exista puscarii si legi?Tocmai ca sa-i izoleze de societate pe aia de care vorbesti.In concluzie daca Politia si-ar face treaba si ar respecta un articol din Codul Penal atunci cind ala ar transfera violenta Politia l-ar transfera la bulau. Acolo sa se bata intre ei si sa se omoare,nu ma intereseaza.Daca dupa ce iese isi reia vechiul obicei nu-i nimic il "internam" iar la "pensiune"dar de data asta il si deznodam in bataie ca sa vada si el ce inseamna.Si tot asa daca e jigodie toata viata atunci sa stea intre jigodii toata viata.Cineva era surprins cind am spus cu bataia cica sunt ca Vadim dar cum sa arati mila fata de asemenea animale ca oameni nu le poti spune.
Stau cu masinile in prelata pentru ca si eu si un vecin am gasit intr-o dimineata urme de pantofi pe capota.In alta noapte cineva a zgiriat cam "fro"trei sferturi din masinile din parcare atunci am vazut ca n-am fost nici timpit nici paranoic cu prelata.Cum sa ai mila de asemenea "creaturi" This post has been edited by Adrian13: 12 Dec 2005, 11:26 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
alooo? domnu'? violenta in SCOLI? vrei sa bagi la pirnaie minori? sau liceeni care si-au tras-o in barba? da, aia care se iau de profesori sint de acord sa faca un stagiu la casa de corectie sa vada ca exista nivele de smecherie si totul e relativ. da, aia care-si baga in vena sa ajunga legati de masa la detoxificare. da ca se iau doi hormonei la cafteala ca unul l-a injurat pe allant de fata cu gagica-sa, pe astia vrei sa-i inchizi? astia-s amentintarea pentru societate, distrugatorii valorilor traditionale?
ca ti-a zgiriat masina inseamna ca e bun de inchisoare? ![]() This post has been edited by walleye: 12 Dec 2005, 11:33 |
--------------------
Alco
Century
628
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.739 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu, ca absolvent al unui liceu dintr-un oras hunedorean, va pot spune ca da, exista violenta in scoli si atunci (in urma cu vreo 5 ani) dar nu ca acum. Ne mai cafteam si noi, dar asta mai rar (tin minte ca in clasa a 9-a am iesit de la un laborator de informatica la jumatatea orei impreuna cu un coleg ca sa reglam conturile -- eu faceam pe bufonul clasei si tipu' s-a simtit luat la misto -- dupa care ne-am intors unul cu o falca rosie si altul cu un pumn in figura, ne-am asezat pe locurile noastre si gata)
Acu', "metodele si mijloacele de actiune" sunt mai multe si mai puternice (de unde naiba pistol cu gaze sau cu aer comprimat pe atunci in scoala?): cutitele sunt la ordinea zilei (chiar si eu aveam un briceag in ghiozdan, dar nu ca sa ma apar sau sa atac cu el, ci pentru surubelnita, foarfeca si ferastraul pe care le avea; mai tarziu aveam sa aflu ca, dupa regulamentul scolii m-ar fi asteptat exmatricularea pentru "port de arme albe"), bataile izbucnesc mult mai repede si sunt mai multi "jmecheri" prin scoli. Asa ca, walleye, 'geaba incadrezi la ipocrizie "pe vremea mea", ca un dram de adevar exista. LE: QUOTE(walleye @ 12 Dec 2005, 12:31) Pai eu zic ca ar merita un stagiu la casa de corectie. Se incadreaza la distrugere de bunuri sau vandalism. This post has been edited by Illusi0n: 12 Dec 2005, 11:40 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(walleye @ 12 Dec 2005, 11:11) da, domnilor, violenta este, a fost si va fi. e starea normala a omului, la modul cel mai general. n-aveti decit sa va uitati bine in jur. serios; eu credeam ca asta nu se mai prea aplica de prin epoca de piatra cind saracii trebuiau sa-si dispute mincarea putina; si daca e stare naturala ca stranutatul sau rigiitul hai sa nu facem nimic cu ea, ca vorba aia e naturala... Si chiar daca ar fi asa carei atunci rolul familiei/scolii/societatii? nu sa-ti asigure insusirea unui comportament normal non-violent ? [i]exista violenta in scoli si masuri drastice gen camere de luat vederi, detectoare de metale si toleranta zero nu vor face altceva decit s-o transfere in alta parte, in cadrul familiei exemplu[/i] Daca erai atent ai fi observat ca despre asta vorbim aici: despre scoaterea violentei din scoli sau "transferul ei in alta parte" cum ii spui tu; violenta nu are ce cauta in scoli. PUNCT. Poate sa transfere in familii nici o paguba la asa familii. [i]iar daca eu si generatia mea am reusit sa supravietuim fara sa devenim criminali sau nebuni cred ca si altii o pot face. ba chiar unii am invatat sa ne vedem lungul nasului si am invatat sa nu ne bagam in rahati prea puturosi pentru lungimea nasului nost' si sa iesim din ei daca totusi am intrat.[/i] Asa si ce propui? sa nu se faca nimic ca "transferam violenta" si sa speram ca si generatiile de acum vor face ca generatia ta si vor invata sa evite "rahatii prea puturosi" nu ? Halal generatie !!! This post has been edited by costi: 12 Dec 2005, 11:43 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ionutctn |
![]() ![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ce se intampla in scolile noastre, singurii vinovati sunt DIRECTORII SCOLILOR. Ei sunt de vina pentru tot ceea ce se intampla. De ce? Dupa cum stiti scoala numai este obligatorie. DECAT 10 CLASE. Nu inteleg de ce nu ii exmatriculeaza pe cei cu asemenea comportamente. Si va spun eu de ce. Pentru ca CHIAR EI sau profesori ii tin IN BRATE contra unor avantaje venite din partea persoanelor in cauza. Nici un PROFESOR nu poate face nimic de unul singur pentru ca vine directorul si ii pune in vedere ca ala e baiatul lu' X, s-au ca tasu' sponsorizeaza scoala, a pus termopane sau DA SPAGA (asta nu i-o zice direct).
Sa va spun dovada suprema. Intr-un liceu din centrul capitalei, un profesor de fizica a lasat corijent un copil de mare smecher, si a scris acolo in rubrica REPETENT ca sa nu mai fie nici un dubiu. Ce sa vedeti fratilor, pana unde ajung relatiile astea. A gasit profes nostru toamna la inceperea scolii promovat elevul in cauza. Cum asta? S-a facut o COMISIE DE EVALUARE si l-au promovat. Acum mai ziceti ceva daca puteti. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
costi |
![]()
|
ionut incearca sa mai cresti tata!
"Dupa cum stiti scoala numai este obligatorie. DECAT 10 CLASE" Curat murdar.... DOAR 10 clase din 12. Stii ca nu pina intr-a 10 nu poti exmatricula un elev? Poti doar sa-i scazi nota la purtare !! Si vezi ca aici se vorbeste despre violenta in scoli. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(walleye @ 12 Dec 2005, 11:31) alooo? domnu'? violenta in SCOLI? vrei sa bagi la pirnaie minori? [] ca ti-a zgiriat masina inseamna ca e bun de inchisoare? ![]() Dar ce au minorii daca stau la scoala de corectie, tusesc? Ce propui sa facem cu minorul de clasa a VIa care a injunghiat doi colegi? Ca ala in mod cert este pericol social, si sa nu imi spui ca odata cu varsta adulta ii va veni mintea la cap. In mod normal ar trebui sa stea ascuns el pana la terminarea celor opt clase sau pana la majorat intr-o institutie speciala, si parintii de asemenea la bulau, iar daca nu vor sa stea la bulau, sa fie decazuti din drepturi si sa nu mai aibe nici un drept asupra copchilului. Nu e normal sa nu i se poate face nimic boracului ca e mic si prost iar in privinta parintilor sa nu se poata lua nici o masura legala, decat o amenda fie ea si penala. Eu cred ca legislatie exista, dar toata lumea cauta calea minimei batai de cap. |
-------------------- |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu fie nici un dubiu: taica-meu era profesor si inainte. Si era din aia "rai", la un moment dat (exagera dupa parerea mea) a dat la restanta probleme din gazeta matematica! Evident, avea ceva restantieri, mai ales ca preda la un liceu care nu era prea celebru.... si era o presiune mare din partea partidului sa ii treaca, ca "nu da bine". Si daca ati trait pe vremea aia, stiti ca ce iti poate face un afacerist cu bani acum e floare la ureche fata de ce iti putea face partidul... Ma rog, el cumva a rezistat, dar vroiam sa va zic ca nu e nimic nou sub soare - si atunci existau oameni cu relatii, si atunci existau presiuni etc.
Dar aici vorbim despre VIOLENTA. Nu despre repetenti. Nici o comisie de evaluare din lume nu ar putea sa il declare "pasnic" in momentul in care il ai pe caseta video. Solutia la violenta din scoli e extrem de simpla. Dar relativ scumpa. @costi... eu stiu ca poti fi exmatriculat la orice varsta. Exmatriculare inseamna "pa, nu te mai vrem in scoala asta, du-te la o scoala de corectie daca vrei sau la orice alta scoala te accepta". (bine, am impresia ca sunt mai multe 'grade de exmatriculare' - poti sa exmatriculezi fara dreptul de a se re-inscrie in invatamant, asta s-ar putea sa se poata doar dupa clasa a 10-a, nu stiu) @apunake si astia care sunteti asa de vehementi... exista o vorba: prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet. Daca bagi toti 'delicventii' in scoli speciale, ii strangi impreuna si le oferi niste "modele" demne de urmat (= aia care se vor remarca, fiind cei mai violenti/smecheri/ cum vreti voi sa le ziceti). Ma distreaza ca ti se pare putin lucru amenda penala, zau. Profesorii stiu foarte bine ca pot exmatricula elevi. Dar se feresc de asta ca de dracu', fiindca stiu ca distrug viata unui om. Si nu asta este scopul lor. This post has been edited by vv: 12 Dec 2005, 11:56 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Adrian13 |
![]()
|
1.Eu vorbeam de aia care au o profesie din a bate si ataca.Mai precis aia cu toporul in haina.
2.Hormonelul sa fie amendat si sanctionat sa-si aduca aminte toata viata pentru ca nu inseamna ca trebuie sa bata sau sa injure ca sa-si impresioneze "fata''(ma rog) 3.Pentru ala care nu mi-a zgiriat masina mie ci altor vecini pentru ca dupa cum am spus a mea era deja impachetata este un articol 217 "distrugere" care il face bun de puscarie. Vv dupa parerea mea nu prea ai decit otet in cazul asta.Noi "astia'' vehementi suntem asa pentru ca ne-am saturat sa fim in permaneta stingheriti de niste jigodii. This post has been edited by Adrian13: 12 Dec 2005, 12:01 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.739 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@costi: din cate stiu eu exista doua feluri de exmatriculari, cum zice si vv: cu drept de inscriere sau fara. Ceea ce mi se pare ca s-a mai practicat e "transferul fortat", adica "ori iti faci cerere de transfer din scoala asta, ori esti exmatriculat si te inscrii la anu' in orice alta parte si repeti..."
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pe de o parte, e adevarat ca violenta e in natura omului, chiar asa "sapiens" si modern cum este. Si, si pe vremea cand am facut eu scoala (pana in 96) era violenta in scoala. Ne mai plesneam unul pe altul, ne trageam suturi in dos, mai si vorbeam urat cu profesorii.
Doar ca nivelul "violentei" pare sa fi scapat de sub control. Un sut in dos, sau o chiftea dupa ceafa, un pumn in stomac erau lucruri grave pe vremea aia (de fapt sunt doar 10-15 ani de atunci). La astea se ajungea doar rar, si erau considerate "masuri drastice" Azi, "masurile drastice" implica arme (albe sau chiar de foc), batai crunte care pun in pericol viata si integritatea fizica a victimei, violuri cauzatoare de sechele psihice, amenintari cu moartea, etc... In ochii acestor golani, asta e normal. Ma intreb daca in aceasta deplasare a stachetei violentei nu se datoreaza in mare masura intr-adevar programelor de la TV. E atat de multa violenta la TV, incat sensibilitatea noastra le ea a scazut mult. Apoi mai e lipsa de responsabilitate a multor copii. Nu pot fi trasi la raspundere, ca au "spate". |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Ce spate ma nu ii trage nimeni la raspundere pentru ca nu vor.Mi-e sila cind vad tot felul de programe sociale de reabilitare a astora.Asta nu face decit sa-i incurajeze si sa zica "lasa ba ca batem,furam si prostii astia nu ne fac nimic ba ne mai si pling de mila.
Legea aplicata ca-n Codul Penal asa cum e scrisa acolo si fara interpretari e singura solutie.Violenta este in natura omului dar invata sa o stapinesti daca nu atunci traieste in mijlocul unora care nici ei n-o pot stapinii This post has been edited by Adrian13: 12 Dec 2005, 12:08 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
vv |
![]()
|
QUOTE Legea aplicata ca-n Codul Penal asa cum e scrisa acolo si fara interpretari e singura solutie Imi place la nebunie chestia asta. Aia care au scris codul penal sunt sigur ca detineau adevarul absolut. De fapt, de ce sa nu trecem direct la pedeapsa cu moarte - ai zgariat masina - pac, o injectie letala. Sa vezi ce misto o sa arate masinile noastre dupa ce ii omoram pe aia 1000 de nenorociti care obisnuiesc sa le zgarie. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Tre' sa spun ca m-a omorit sarcasmul si felul cum ai interpretat cuvintele mele.Eu cred ca am scris destul de clar ce sa i se faca aluia care zgirie masinile.Cine o fi vorbit de pedeapsa cu moartea nu stiu.Aia poate nu detineau adevarul absolut dar alt cod de legi mai bun nu avem.Sau poate ai tu "vro"idee.
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
vv |
![]()
|
Ce incercam eu sa-ti spun este ca niciodata, dar NICIODATA o abordare simplista nu rezolva o problema complicata, cel mult o inrautateste.
"adevarul pur si simplu e rareori pur si niciodata simplu". Cu ce te incalzeste ca distrugi viata unui pusti teribilist? Ai uitat scopul, pui mijloacele inaintea scopului. Ce vrei tu de fapt - ca din copii teribilisti sa ajunga cetateni responsabili, nu? De ce nu interzici si betiile din liceu, pe motiv ca ar putea ajunge betivi mai tarziu? De ce nu propui exmatricularea celor care fumeaza pe motiv ca incalca legea? De ce nu interzici accesul in discoteci fiindca e dovedit ca acolo de multe ori se vand droguri? Hai, ce sa le mai interzicem, sunt sigur ca putem gasi fapte reprobabile pe care le fac adolescentii, si pentru care ar trebui bagati in scoli de corectie sau exmatriculati. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
walleye |
![]()
|
1. scoala de corectie NU este acelasi lucru cu inchisoarea.
2. daca lasati pasiunea la o parte si faceti un efort veti constata ca societatea era la fel de "violenta" si pe vremea noastra si pe vremea voastra si pe vremea bunicii. atunci se dadea vina pe parinti, pe ce sapte ani de-acasa, pe necuratul, acum pe teveu si jocuri video (adica tot necuratu' in conceptia unora). eu nu stiu ce va crizati atia ca batai (chiar si cu arme albe), phutaiuri (da, am zis bine) si chiar omoruri s-au petrecut de cind am inceput eu sa am contact cu sistemul de invatamint romanesc. imi aduc aminte ca eram intr-a 3-a (deci '87) cind am auzit de unul de-a 11a care l-a juganit pe altul, coleg de clasa, ca indraznit sa-i pipaie pe fund mindra. cu briceagul chinezec cu caras pe el. asa ca mai relache cu "pe vremea noastra nu era asa" ca nu tine. poate ati uitat voi, eu nu. 3. puteti sa stati si in cap ca n-o sa schimbati faptul ca un aproape-om la virsta adolescentei e muncit de niste impulsuri care cel mai repede isi gasesc materializarea in violenta, de orice forma. cafteste-i in cadru legal si tot ce-o sa reusesti e o abrutizare si mai accentuata. baga-i la scoala de corectie, sau chiar la pirnaie si vei creea conditii optime pentru dezvoltarea asocialului de mai tirziu. exmatriculeaza-l definitiv si practic garantezi neintegrarea lui in societate. 4. o modalitate clasica de descarcare (aproape) fara riscuri a acestor pasiuni e sportul. sincer cred ca s-ar obtine rezultate daca profesorii de educatie fizica i-ar cauta pe cei cu prea mult zvic si le-ar da posibilitatea sa-l elibereze pocnind un sac de nisip, tragind de rame, pedalind sau batind o minge. pentru ca hai sa fim cinstiti, aia despre care vorbim nici la calculator nu stau. 5. nu stiu ce te miri atit costi, cind zic ca violenta e universala si o constanta a firii omului. am umblat cita prin lume si nicaieri n-am vazut altfel. poate tu, vaporean fiind, sa fi umblat mai mult si sa fi gasit tara aia in care omul isi iubeste aproapele, da' io-s tare sceptic. |
--------------------
Alco
Century
628
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Iti dau dreptate 100% dar eu n-am zis nimic de betii,fumat sau discoteci.Ci sa fie sanctionat ala care incalca legea in vigoare.Adica o ecuatie simpla:x-violent+y-lege incalcata+ ala batut=pericol social.Da, scopul scuza mijloacele daca n-are minte sa-si tina pumnul acasa atunci nici societatea sa nu-l tina acasa.Ma incalzeste ca stiu ca ala serveste de exemplu si ca poate daca ar fi fost liber ar fi batut vreo 10 copiii.Asa ca daca eu il arestez de la primul scapa ceilalti 9.
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Nu cred ca pedepsirea drastica a unora (ca pe toti oricum nu-i poti prinde..) ar rezolva problema.
Sunt copii, cu personalitatile in dezvoltare, in cautarea unei identitati, si aceasta cautare inevitabil ii va purta pe carari de toate culorile. Violenta in randul tinerilor e o parte a vietii dintotdeauna, si sunt sigur ca re un rol important in devenirea oricarui om. Doar ca: azi stacheta e ridicata prea sus. Un pumn in stomac sau un sut in dos nu satisface pofta agresorului. O data pentru ca e obisnuit cu violenta extrema de la TV, din jocuri, chiar din desenele animate..., apoi pentru ca nu realizeaza gravitatea reala a faptului. Nu sunt neaparat copii rai, persoane malefice, doar standardele dupa care se iau, sunt anormale. Educatia acasa si in scoala (dar mai ales acasa) trebuie sa ii faca constienti de impactul si gravitatea unui nivel atat de ridicat de violenta. Politia ii poate elimina doar pe cei de la extrema, cei cu arme, care omoara si vandalizeaza, dar majoritatea nu au ajuns pana acolo. Au mers doar prea departe, un pic. De acolo doar parintii ii pot aduce inapoiin siguranta. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Si astia care astazi sunt smecheri de cartier cu personalitatea in formare crezi ca au cum sa ajunga peste ani stilpi de baza ai societatii?Atunci de ce mai avem legi?Oare nu pentru corectare?Daca mama nu ne certa cind ne jucam cu chibriturile n-am fi dat foc la casa?
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Problema este zic eu...ca nu se incearca prevenirea acestor violente in scoli dar si in afara lor. Degeaba am 10000 de camere de filmat in scoala si 1000 de paznici, daca in momentul cand am iesit din curtea scolii ma asteapta baietii. Politia care dupa parerea mea face umbra pamantului degeaba, ar trebui sa previna infractiunile nu doar sa stea la panda dupa amenzi. Ca sa inceteze chestiile astea trebuie ca cei care le savarsesc si aiba frica de ceva sa stie ca nu e bine ceea ce fac, dar atata timp cat ..bate-l bah ca nu iti face politia nimic, iar victimei ii este frica sa mai zica cuiva ce a patit mai ales pt ca cei care ar trebui sa se implice nu o fac.
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
Adrian13 |
![]()
|
QUOTE Art 217 cod penal. Distrugerea,degradarea unui bun apartinind altuia sau impiedicarea conservarii unui astfel de bun se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 ani. 180.CP. Lovirea sau orice act de violenta menit sa cauzeze suferinte fizice,inchisoarea de la 1 la 3 luni. Nu eu spun astea ci legea in vigoare in RO.Iar cel ce n-o respecta isi asuma riscul de a fi pedepsit. This post has been edited by Adrian13: 12 Dec 2005, 12:55 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
vv |
![]()
|
E clar. Sunt infractor irecuperabil.
Auzi, da' daca dai cu spatele in parcare si lovesti masina vecinului, ar trebui sa faci 3 ani parnaie? Ca i-ai degradat bunul - mi se pare evident. Si nici macar nu esti minor ca sa ai o scuza. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Una e din culpa si alta e cind o faci ca sa te dai zmeu.Minorii peste 16 ani raspund in fata legii.Asta o spune aceeasi lege pe care suntem obligati toti sa o respectam.De ce e chiar atat de greu de inteles ca asta e legea.
This post has been edited by Adrian13: 12 Dec 2005, 13:03 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Nu prea ii vad eu pe pustanii din ziua de azi sa se duca la nenea militian si sa ii zica ca l-a batut nu stiu care pt ca iti spun eu sigur ca o sa fie luat in ras de militian.
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 10:42 |