Dizertatii despre ulei, ori m-am timpit eu, ori altii
![]() ![]() ![]() |
Dizertatii despre ulei, ori m-am timpit eu, ori altii
catb |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
_
_
_ If oranges smell like chicken, why are tomatoes blue? Think about it!
|
|||
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
Pai uleiul SIGUR are niste "piulițe" (din alea benzenice) in compozitie, deci de aceea se practica rodajul.
In urma rodajului, "piulițele" se rotunjesc (cum spunea ashu de moleculele de aer), si nu mai zgarie segmentii. Deci omul .... hmm ... stia el ceva. ![]() |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Da surubele n-are? Ca daca are doar piulite, degeaba
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.755 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Saibe are... Marty poate sa ne spuna si cite...
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
N-are careva un cintar d'ala fin sa masor cite saibe am in ulei?
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.688 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa cad de pe scaun de ras. Topicul asta este foarte tare frate.
Dar uleiurile mai scumpe au rodaj facut in fabrica (ca de aceea zicea omul ca sunt mai scumpe)? Si mangalu' trebuie rodat inainte de frecare sau merge direct? This post has been edited by einstein1984: 12 Dec 2005, 21:07 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
anamana |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 12 Dec 2005, 21:07) ca de aceea zicea omul ca sunt mai scumpe Pai normal, pretul = kilu` de ulei + kilu` de saibe.Pentru cunoscatori, recomand uleiul cu continut cat mai ridicat de saibe (sa tinda spre 100%). Inca din prima clipa, motorul va merge foarte rotund si silentios. Iar dupa rodaj, mmmmm .... O placere. Garantat. ![]() |
--------------------
xx
|
|
catb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Deci 'piulita' benzenica se transforma prin rodaj in 'saiba' benzenica?
|
--------------------
_
_
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Normal ca e mai bun uleiul rodat. De la frecarea pistoanelor preia particule de fier, care il fac din ce mai puternic. De ce pe primul loc e ELF nush-cum, cu extracte de spanac? Pentru continutul bogat de fier, evident. Ala nu trebuie rodat.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
catb |
![]()
|
|
--------------------
_
_
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
Uleiul ? Ce este el ?Ce vrea? De unde vine ?
Unde se duce ? Ce a fost mai inainte uleiul sintetic sau motorul ? Va rog raspundeti pe scurt la toate intrebarile This post has been edited by avathan: 14 Dec 2005, 12:07 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot se "discuta" aici despre uleiuri. Am si eu o intrebare. Care ar fi diferenta dintre un ulei sintetic si unul mineral? Merge la dacie unul sintetic? Este recomandat adica? Am vazut ca ala sintetic e mai scump dar astept raspunsurile avizate in domeniu.
Va multumesc de pe acum de raspunsuri. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(avathan @ 14 Dec 2005, 12:06) Uleiul ? Ce este el ?Ce vrea? De unde vine ? Unde se duce ? Ce a fost mai inainte uleiul sintetic sau motorul ? Va rog raspundeti pe scurt la toate intrebarile DA! QUOTE(ionutctn @ 14 Dec 2005, 12:10) Raspunsurile nu te vor multumi pe tine! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
catb |
![]()
|
He he he he
Noroc cu consultantul de specialitate. Adica Marty. |
--------------------
_
_
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 14 Dec 2005, 12:10) Ca tot se "discuta" aici despre uleiuri. Am si eu o intrebare. Care ar fi diferenta dintre un ulei sintetic si unul mineral? Merge la dacie unul sintetic? Este recomandat adica? Am vazut ca ala sintetic e mai scump dar astept raspunsurile avizate in domeniu. Va multumesc de pe acum de raspunsuri. Merge da' trebuie sa fie rodat inainte de folosire! ![]() |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
avathan |
![]()
|
|
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(ionutctn @ 14 Dec 2005, 11:10) Am si eu o intrebare. Care ar fi diferenta dintre un ulei sintetic si unul mineral? Continutul de... saibe ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(avathan @ 14 Dec 2005, 11:06) Vad ca Marty ti-a dat un raspuns prea scurt si prea stiintific. Am sa incerc sa iti raspund pe intelesul tau... QUOTE Uleiul ? Ce este el ? Ulei este, ce ai vrea sa fie?QUOTE Ce vrea? L-ai intrebat?QUOTE De unde vine ? De acoloQUOTE Unde se duce ? Mai incolo putinQUOTE Ce a fost mai inainte uleiul sintetic sau motorul ? Da cu banul si afli raspunsul. E chiar mai simplu decit iti inchipui... |
--------------------
Lexus
ES300H
|
avathan |
![]()
|
QUOTE(MoneyTalks @ 14 Dec 2005, 17:52) Fara mama fara tata pur si simplu ulei ? QUOTE(MoneyTalks @ 14 Dec 2005, 17:52) ne salutam dimineata dar nu prea ne inghitim QUOTE(MoneyTalks @ 14 Dec 2005, 17:52) Spatiul si timpul sunt relative fii explicit te rog QUOTE(MoneyTalks @ 14 Dec 2005, 17:52) ...de ce nu mai aici ? QUOTE(MoneyTalks @ 14 Dec 2005, 17:52) pot folosi o saiba dintre cele numarate de marty ? daca da nu e pe inventar ? |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
anamana |
![]()
|
QUOTE(mars @ 14 Dec 2005, 01:16) De ce pe primul loc e ELF nush-cum, cu extracte de spanac? Asta l-a inventat insusi marele om de stiinta, Popeye marinaru`. |
--------------------
xx
|
|
anamana |
![]()
|
Introducere:
In cazul in care Marty nu e de acord cu devierea disertatiei, rog un moderator sa ia masurile necesare de 'decupare' ** . Multumesc. Deci... M-am gandit ca topicul asta ar fi ** bun pentru a-mi prezenta noua inventie: ![]() Motorul cu aprindere prin compresie. SI SI SCANTEIE !!! Idea este ca in timpul motor ce poarta numarul de ordine #3, dupa momentul aprinderii, DOAR ASA PENTRU SIGURANTA nu ar strica SI O SCANTEIE. ![]() M-am gandit ca scanteia ar fi utila din doua motive; si anume - daca cumva exista vreo particula de carburant care sa nu fi aflat de aprindere, sau - daca ar putea fi atat de absurda incat sa nu inteleaga acest lucru. Acestea ar fi doar avantajele nesemnificative. Cel mai important avantaj ar fi ca soferul poate fi absolut (dar absolut) convins ca arderea a fost completa. Deci nu va exista nici un dubiu in acest sens. Mai raman de vazut totusi niste aspecte legate de tipul de combustibil, sincronizarea 'danturii' curelei de distributie (pentru a nu distruge cureaua de transmisie), si bine-nteles, metodele de rodare a uleiurilor folosite. ![]() |
--------------------
xx
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Dom'leio nu sunt de acord cu asta!
Asta e o metoda barbara, primitiva, comunista, care incalca dreptul la libertate si libera exprimare! Dom'le, motoarele cu aprindere prin compresie se bazeaza pe AUTOAPRINDEREA combustibilului, da? Adica combustibilul se aprinde ca asa vrea el, e pe baza de voluntariat, nu impus! E, daca bagi o scanteie acolo, inseamna ca particulele care nu vor ele sa se autoaprinda (mai sunt si d'astea sectante, care vor sa fuga de armata, hippy-oate d'astea) se vor aprinde fortat! Ceea ce nu e corect! Asa ca io protestez! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
Dupa tot ce ati scris in acest post am analizat problema foarte bine cu sute de calcule si am ajuns la o singura concluzie ca toata treaba i din ambreiaj
![]() |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.299 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Fac afacere : cumpar ulei nerodat , il rodez pe masina mea si il dau mai scump la altii : "Vand si inchiriez ieftin ulei rodat pe dacie rodata ! Cumparati si nu veti regreta!"
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Saint666 |
![]()
|
![]() E X I S T A M Group: Members Posts: 438 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti - Diham ![]() |
da mecanismu de la geamuri electrice trebuie rodat?ca io de cand mi l-am pus scartaie ca dracu ...
mai sunt unii in parcare care stau cu geamu-n sus, si cu el in jos,si-n sus...si-n dos.... |
--------------------
Ex: Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
anamana |
![]()
|
QUOTE(asarban @ 25 Dec 2005, 07:45) Dom'leio nu sunt de acord cu asta! Asta e o metoda barbara, primitiva, comunista, care incalca dreptul la libertate si libera exprimare! Dom'le, motoarele cu aprindere prin compresie se bazeaza pe AUTOAPRINDEREA combustibilului, da? Adica combustibilul se aprinde ca asa vrea el, e pe baza de voluntariat, nu impus! Bine bine, democratie. Dar de unde si pana unde ? Io zic sa nu le dam prea multe drepturi particulelor respective. Stiu ca suna a dictatura, dar la unmoment dat te trezesti ca vor salarii compensatorii, ziua de lucru de 6 ore, ajutoare sociale, si mai fac si greva. Deci, eu sustin ca trebuie si o scanteie. |
--------------------
xx
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Mai exista o problema ... daca scateia nu e de acord sa fie in compania particulelor de conbustilil ? Daca nu le agreeaza ? ... Daca scanteia refuza sa lucreze pentru tine si face greva ??
![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Ceeee fraier esti maaaa!
Pai nu pui orice fel de scanteie! Neeee O iei de mica, o cresti tu! Si cand ii e lumea mai draga o bati peste fund, peste cap, peste tot cu particule de combustibil! Cand ajunge scanteia la 16 ani si e numai buna de munca o sa urasca atat de mult particulele incat nici gand sa se imprieteneasca! Si oricum, ca sa fii 100% sigur bagi o bujie cu multiscanteie! Daca una se da cu combustibilul se gaseste alta sa o toarne si gataaa! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
anamana |
![]()
|
Latura ideologica :
Scanteia trebuie crescuta de mica, tratata (si maltratata) ca atare, ca la maturitate sa aiba apucaturi teroriste. Cand ea va actiona, o va face din convingere. Latura tehnica: Iei o bujie obosita, o faci cumva sa "geama" o scanteie. Ii administrezi niste vitamine, o ungi cu aloe vera, ii faci băi cu extracte pe baza de țiței, si masaje terapeutice pana prinde puteri. Cand s-a transformat intr-un mic incendiu ... deja e prea tarziu. ![]() ![]() |
--------------------
xx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 14:22 |