economizor benzina
![]() ![]() ![]() |
economizor benzina
scorpion |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 3 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|||
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Da, frina de motor se accentueaza putin. Am scris eu pe undeva cum se manifesta si cum iti dai seama de diferenta.
Ar fi posibil sa comanzi un alt tranzistor tot de pe borna electrovalva care sa atace convenabil un releu pus in paralel cu butonul de frina de serviciu. Atentie, in cazul existentei EEBIO si a unui motor mai uzat, se mareste consumul de ulei. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
am luat o electrovalva de pe un oltcit de la remat...o fi buna?
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Corpul la masa, pe papuc un + si trebuie sa se auda CLANC..
Dar sunet FERM, nu ametit. Apoi, in partea aia ca un jiclor pui putina saliva si tragi, daca acul etanseaza e ok, daca nu, cam naspa. Acel pseudojiclor (asta pt ca seamana cu un jiclor de relanti marit) se poate scoate de acolo si inspecta acul. Faci o poza? Sint curios care din variante o ai. This post has been edited by diaconuliviu: 4 Feb 2009, 10:52 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
desigur, o sa ii fac o poza....sa ajung la masina sa o iau
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
diaconuliviu |
![]()
|
![]() |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Gasite pe la mine prin garaj.......
Attached thumbnail(s) DSC01290.JPG ( Size: 372.77k ) Number of downloads: 1652 DSC01291.JPG ( Size: 393.7k ) Number of downloads: 1765 DSC01292.JPG ( Size: 341.53k ) Number of downloads: 1744 DSC01293.JPG ( Size: 361.85k ) Number of downloads: 1715 DSC01294.JPG ( Size: 361.1k ) Number of downloads: 1698 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
tanel17 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 28 December 09 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DodoBird @ 30 Aug 2005, 20:23) Prin bunavointa lui "mihai1677" am scanat materialul adus de el (multumim !), aferent economizorului cu supapa (tehnium nr.1 1980). eco.jpeg ( Size: 645.65k ) Number of downloads: 494 Salut. chiar functioneaza economizorul acesta simplu? are cineva dimensiunile exacte ale economizorului sau unul de vanzare? cam ce arc as putea folosi? This post has been edited by tanel17: 22 Jul 2010, 14:37 |
--------------------
Dacia
1310
1994 L
- TM-??-???
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Cu ceva de genul asta chiar au fost echipate Daciile 1310 la un moment dat de catre uzina.Pentru asta "laba de urs",tubul care vine de la filtrul de aer la carburator avea un stutz lateral perntru legatura cu T-ul care includea si duza de depoluare pentru furtunul care merge in galerie.Lumea n-a inteles rostul acelui teu si l-a aruncat,trecand pe sistemul de la Daciile mai vechi.Testele de uzina au dat o scadere cu circa 1 l/100 km in oras.Practic taie benzina la coborarile in frana de motor si reduce si din consumul de ulei prin reducerea depresiunii din galeria de admisie in frana de motor.Ieri am gasit un astfel de economizor de uzina intre niste vechituri de Dacie de la un coleg care a vandut-o.Incerc maine niste fotografii
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
tanel17 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 28 December 09 From: Timisoara ![]() |
am fost la 2 magazine cu piese de berlina si de cativa ani nu mai au asa ceva. ori gasesc prin piata la vechituri, ori imi confectionez unul, ori gasesc la un daciot care nu are ce face cu el
L.E.: Daca vrei sa-l vinzi ti-l cumpar ![]() This post has been edited by tanel17: 24 Jul 2010, 06:45 |
--------------------
Dacia
1310
1994 L
- TM-??-???
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Ce sa-l vand,imi trebuie si mie.Dar ghinion,m-am apucat sa-l demontez si mi-au sarit in iarba supapa si arcul.Totusi am remarcat ca duza de la supapa e de 2,5...3 mm diametru.Si cred ca si ceva mai larga n-ar fi probleme,ca oricum debitul de aer e limitat de stutzul de la galeria de admisie.Nici restul dimensiunilor nu sunt ca in desenul din Tehnium,presupunand ca ar fi la scara.Duza pentru gazele din carter din partea de sus are diametrul interior de 2 mm si o lungime de 2,3...2,4 mm(ca orice duza originala de pe furtunul care duce la galerie).Diametrul exterior al stutzului cu supapa e de 15 mm.Cel cu duza are 12,2 mm si e foarte usor conic.Cel dinspre furtunul care merge la galeria de admisie are diametrul exterior de 11,2 mm.Problema e arcul.E din sarma subtire(din ce am apucat sa vad e din sarma de pana la 0,5 mm diametru),un arc moale.Ma gandesc ca ar trebui tensionat treptat cu saibe sub el pana tine supapa inchisa la ralanti si nu "da in nas" la reaccelerare.
Totusi postez doua poze pentru cei ce ar dori sa recunoasca mai usor economizorul daca il vad pe undeva.In prima e dispozitivul cu furtunul dintre supapa si conducta dintre filtrul de aer si carburator.In a doua e economizorul asamblat cu furtunul si cu teul de la capacul carburatorului. This post has been edited by Tudor Badescu: 25 Jul 2010, 02:48 Attached thumbnail(s) Picture_006.jpg ( Size: 3.59mb ) Number of downloads: 545 Picture_005.jpg ( Size: 3.59mb ) Number of downloads: 471 |
--------------------
dacia
1310,
|
|
tanel17 |
![]()
|
ms de informatii. o sa incerc sa fac o schita pe baza dimensiunilor date si sa gasesc pe cineva care poate sa-l faca. problema ar fi arcul, sper s-o rezolv si pe asta.
L.E.: Am gasit pe net un site de la un magazin din Timisoara. In oferta lor au si "teu economizor - 2 Ron". Maine dau o fuga la ei, sper sa fie acelasi lucru. This post has been edited by tanel17: 25 Jul 2010, 12:15 |
--------------------
Dacia
1310
1994 L
- TM-??-???
|
|
tanel17 |
![]()
|
am gasit de cumparat. problema este ca nu tine supapa, astup cu un deget capatul dinspre carter ce are canal de diuza, iar daca suflu in cealalta parte care vine conectata jos la galerie ar trebui sa nu iasa aer pe la supapa, dar iese. o sa lipesc o bucata de cauciuc moale de la o camera de minge pe discul cu gaurele. sper sa tina etans pe scaun
|
--------------------
Dacia
1310
1994 L
- TM-??-???
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Sa nu lipesti nimic ! Arcul va fi apasat mai tare si supapa nu se va mai deschide corect,dispozitivul devine inutil.O usoara neetanseitate e lipsita de importanta,mai ales ca dispare prin rodaj.Ar fi o problema daca apar probleme cu ralanti-ul.
|
--------------------
dacia
1310,
|
|
rodi |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Pe o Dacie 1310 / 86 am obtinut consum de 5,5% schimbind jiglorul principal original (1,35 mm) cu unul de Trabant (1,15 mm), dar performantele sunt mult scazute (acceleratie greoaie, viteza maxima de aprox. 120 km/h), asta in conditiile in care aveam aprindere electronica multiscinteie. Fara aprindere electronica mergea si mai prost (de fapt foarte prost).
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...indpost&p=47950 CE PARERE AVETI DESPRE ACEASTA INOVATIE ? Consum asa mic... Se poate inova ceva cu Gotronic ? 120 la ora este suficient pt berlina doamna. This post has been edited by rodi: 6 Nov 2010, 19:38 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
vrei un melcusor obosit?
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
rodi |
![]()
|
Prin oras, da, pe cuvantul meu... Dar poate la diam. - sa zic eu mediu - 1,35 + 1,15 = 2,50 : 2 = 1,25...
Nu glumesc, chiar ma intereseaza daca a tatonat cineva, pe praful acesta de ... criza valorica, multumesc frumos ! This post has been edited by rodi: 6 Nov 2010, 20:07 |
--------------------
---
---
---
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
pune gpl pt economii, nu umbla cu gatuiri excesive ,
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
rodi |
![]()
|
Doamna nu suporta tratament de montaj de specialitate gpl, este veterana bine, locomotiva timpului...
|
--------------------
---
---
---
|
|
krapcarasu |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
rodi |
![]()
|
Ma scufund sa o aprofundez, in ape limpezi, multumesc frumos !
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2152180 This post has been edited by rodi: 6 Nov 2010, 21:16 |
--------------------
---
---
---
|
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Salutare, referitor la discutia de mai sus cu economizoru pus de uzina.
Am si eu o chestie acasa exact la fel. Momentan am pe masina sistemu vechi. Daca pun acel teu, mai trebuie sa pastrez diuza de pe furtunu ce merge in galeria de adimisie? Sau exista alt furtun special care merge la galeria de admisie? Mersi |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
nu mai pastrezi nici o diuza,teul asta face practic e un ventil reglabil actionat prin vacuum care in frana de motor lasa sa treaca mai mult aer pe acolo si asfel in frana de motor se saraceste mult amestecul rezultand un consum mai mic de benzen
|
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Daca ar avea cineva o poza cu economizoru montat pe masina.Il rog sa puna o poza sa vad ce furtune sa cumpar. Vanzatori nu stiu ce sa imi dea
![]() Mersi |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Vezi posdtul 521.In poza din dreapta se vede asamblat economizorul cu teul obisnuit de la carburator.Furtunul dinspre capacul culbutorilor si cel dinspre galerie raman aceleasi.
|
--------------------
dacia
1310,
|
|
paul-tm |
![]()
|
O singura nelamurire mai am. Eu pe furtunu ce merge in galeria de admisie am o diuza in furtun.
Daca pun economizoru mai trebuie sa pastrez acea diuza din acel furtun? Mersi |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
rodi |
![]()
|
Deci sa recapitulam: de la stut capac de culbutori punem sita separare ulei de la Oltcit, in pozitia Tzepesh. De la sita punem economizor in pozitia Badescu =Paulorossi. Duza din furtunul spre pata calde o scoatem pt ca o avem in teul economizor. Trebuie insa sa avem ,,laba de urs" cu stut pt teu economizor ![]() Multumim frumos ! This post has been edited by rodi: 16 Nov 2010, 00:20 |
--------------------
---
---
---
|
|
paul-tm |
![]()
|
Mersi
|
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
QUOTE(paul-tm @ 16 Nov 2010, 00:00) O singura nelamurire mai am. Eu pe furtunu ce merge in galeria de admisie am o diuza in furtun. Daca pun economizoru mai trebuie sa pastrez acea diuza din acel furtun? Mersi Ce n-ai inteles?Am spus mai sus ca nu mai pastrezi nimic,deci trebuie scoasa acea diuza.Teul economizor tocmai aia face,e o diuza reglabila.In regim normal de functionare teul e calibrat la diametru de 1,5-2mm iar in frana de motor depresiunea din motor il va deschide functie de valoarea depresiunii si pe acolo intra mai mult aer saracind asfel amestecul.Sper ca e clar. Spor. |
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 19:16 |