Ceasuri ORIENT, ce stiti ?, Sunt bune ?
![]() ![]() ![]() |
Ceasuri ORIENT, ce stiti ?, Sunt bune ?
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
E ora coastei de vest.....new york mai iexact....ggg
This post has been edited by wolfin: 16 Jan 2025, 11:02 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Asa, sa va mai prezint din "colectie". Mai am un orient 3 star automatic (ala luat cand eram la liceu de nou, de la un shop din magazinul Obor - din blocul ala mare unde pe vremuri aveai si McDonalds). Are zilele scrise in Engleza si Germana, in poza nu e setata data bine, am setat-o intre timp.
Mai am un ceas Doxa Antimagnetic (scrie Antimagnetique pe el) mostenit de la bunicu (e functional dar ii trebuie secundar si cupola de plexiglass si o curea) si mai am un ceas pe care l-am primit - calibru 2408 16 rubine, ii zice "Kirovskie" - si a trebuit sa-l google-esc un pic sa imi dau seama ce e ca nu stiu a citi rusa. Doxa ala o sa-l duc la un ceasornicar cand o sa am buget sa ma ocup si de el (prin vara-toamna). This post has been edited by Filip: 21 Jan 2025, 10:47 Attached thumbnail(s) cdc8fdbd_ad58_4446_9f15_346ed395bd48.jpeg ( Size: 126.12k ) Number of downloads: 273 8e2b09ea_8f28_4885_beb2_db86cd20d4cc.jpeg ( Size: 137.61k ) Number of downloads: 277 bfb8d46d_03c0_4c90_8ff8_d8067728fd08.jpeg ( Size: 126.13k ) Number of downloads: 274 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.964 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Orientul ăla e mărimea corecta
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Simpatic orientul
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Sunt de acord dar din ce vad io pe net, cam asa sunt Tissoturile astea, arata cam si cum ar fi prea mari pe mana. https://www.reddit.com/r/Watches/comments/e...rst_swiss_made/
Dar poate asa or fi ele, poate asa vor designerii sa arate, asa o fi moda acum. Tin minte ca isi luase cu ani in urma un coleg un ceas din ala Fossil din mall si tot asa era mare. Asa o fi acuma noua moda. Acuma zic si eu nah... io de purtat tot il port asa mare cum e si p-ala doar nu l-oi arunca sau da de pomana sau vinde. L-am luat... ramane acolo la colectie. Mai vreau sa-mi iau un cronograf tot de la Tissot. Dar mai pe la craciun asa sa fie un cadou de craciun 2025 gen. Ca doar merit. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.074 Joined: 11 February 04 ![]() |
vine mai bine Orient-ul asta;
Dar tu poarta ce vrei tu, ca nu-i panica1 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Filip @ 21 Jan 2025, 10:44) Mai am un ceas Doxa Antimagnetic (scrie Antimagnetique pe el) mostenit de la bunicu (e functional dar ii trebuie secundar si cupola de plexiglass si o curea) Doxa ala o sa-l duc la un ceasornicar cand o sa am buget sa ma ocup si de el (prin vara-toamna). Pff... mi-ai adus aminte (merci pt. asta!) ca inca nu mi-am respectat promisiunea de a duce la reparat si repune in folosinta ceasul Tellus mostenit de la batranu'. Urmeaza, cat de curand. Sa gasesc un ceasornicar de clasice pe aproape, si ma conformez. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.074 Joined: 11 February 04 ![]() |
Care gasiti ceasornicari buni, faceti-le reclama pe aici, ca e nevoie;
Ca schimbatori de baterii mai gasim; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Nici schimbatori de baterii nu mai gasesti pe toate drumurile! Am p-aici, prin mall, niste moldoveni kgb-isti care cica stiu cu ceasurile. Pe langa faptul ca vorbesc cu tine de zici ca-i scoti din mizda cand intrebi ceva, nici nu schimba bateriile cum trebuie. La Tissot mi-au schimbat bateria, NU mi-au schimbat garnitura si mi-au strans capacul ceasului cu patentul.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Service bb shop...dorobanti
Eu schim bat la ceasuri...mai ales la 1/2 ca are multe dastea. Doar unul nu pot...am incercat o data dar mi am prins urechile in softwere ![]() This post has been edited by wolfin: 21 Jan 2025, 14:46 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
dizzy |
![]()
|
Ceasornicari stiu 2 la intrarea Obor de langa MacD; acu e Noodle ceva;
La ei am schimbat numai baterii, dar par ca s-ar pricepe si la mai mult de atat, mai ales cel dinspre interiorul magazinului; Are scula speciala de pus capace la loc, gen menghina, nu cu patentul; Am mai gasit o ceasornicarie pe Pantelimon, dar de mult, nu mai stiu daca mai activeaza; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
patentul e la capacele cu filet, presa e la alea cu clipsare.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
Din ce scrie Martynezu pare ca au folosit patentul pe post de presa.
Din aia cu filet nu știu dacă mai am vreunu. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Am gasit azi-dimineata ceasornicar, are multe review-uri bune pe net. Am profitat de faptul ca m-a ofticat cantarul (se ambitiona la 80,5 - a doua oara cand se intampla) si am bagat un mars fortat pana acolo, am zis ca cel putin o chestie tot rezolv, poate si Tellus-ul.
In detaliu: capacul spate e antimoniu cromat, ceasul a mai fost reparat in 1970 (gravat pe interior de seful tipului - decedat intre timp); "sticla" e din plexi; cadranul e partial corodat pe contur si la intrarea stiftului rotitei de intors; poate repara mecanismul, nu poate curati cadranul, tb. "rescrise" cifrele, stie o firma in Buc. care face, ar costa cateva sute (si 6 luni ca timp executie); daca ar repara mecanismul, din cauza neetanseitatii s-ar duce dracu' repede la purtare, ar tb. revizuit cam o data/an. In rezumat: nu merita, mi-ajunge un cazan cu itp anual. Poate duc la facut Poljot-ul meu din tinerete, se tine mult mai bine. Pese: la intoarcere aveam fix 80, asa ca mai bag o tura si revin la 79,5. ![]() This post has been edited by maho: 22 Jan 2025, 16:35 |
--------------------
Dacia
1310
|
dizzy |
![]()
|
De ce nu îl poate etanșa?
O sticla din fata se mai găsește. Dacă nu, mai bine îl faci o data, îl ții reparat intr- o cutie. Clar nu mai e de purtat. LE : ceasul tău, decizia ta; în cazul asta consider și eu ca nu merita sa mai bagi bani în el. This post has been edited by dizzy: 22 Jan 2025, 21:11 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
maho |
![]()
|
Cica nu merge etansat, era corodat neuniform la muchia de imbinare capac/carcasa (si gaura in care intra stiftul rotitei cica era largita de coroziune).
Sa bag cateva sute bune ca sa adune praf - nu, merci; l-as fi facut ca sa-l port, ca pe Dacie. ![]() Oricum, consider ca tipul a fost corect, putea sa-mi ia banii si sa-l "faca", sa tina de joi pana mai apoi. This post has been edited by maho: 22 Jan 2025, 17:26 |
--------------------
Dacia
1310
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
IMG-20250121-210500.jpg
Doamne ce mă chinuie forumul cu erorile astea penibile.. Voiam să urc o imagine cu ceasul recondiționat relativ recent în București. Am reușit printr-un hosting. Taica-meu îmi arăta ceasul ăsta când eram mic. Că dacă îl miști se întoarce singur. Mi se părea magie. Nu îl mai purta, nu prea mai ținea bine timpul , nu arăta grozav. In anii '90 avea un Raketa rusesc din ăla gen "Rolex". Trebuie să văd unde este prin casă că l-aș pune și pe el la punct. El e decedat din '99, dar ceasul ăsta l-am păstrat într-o cutie până acum vreun an când m-am pus sa caut pe cineva să îl facă. Auzisem de un ceasornicar bun la Piata Veteranilor. Omul e foarte meseriaș pe mecanice, dar se vede că nu mai este în forma de altă dată. Domnul Mirel Stoicescu. Ținea și un blog cândva. https://watchmakermirel.blogspot.com/ Acuma, pentru mine a durat vreo câteva luni bune. Din când în când, telefoane. Când s-a apucat efectiv de el, l-a făcut în sub o săptămână. A dus carcasa la cromat undeva. Cureaua a modificat-o pe cea rusească care ajunsese cine știe când pe ceas. Aveam o poza tata purtând ceasul in forma originala dar mi-a zis că nu găsim pe nicăieri. Anumite compromisuri s-au făcut. Se putea "subția" mai bine cureaua. Coroana a rămas tot o cârpeală că este și ea rusească, in poza exista ceva mult mai impunător. A zis că acum e greu sa îl remodifice, că mai bine lăsăm așa. Macar pot zice că mi-a luat nu știu ce suma, poate zic o prostie dar parca vreo 400-500 lei. Înainte să îl serviseze se ducea cam 7 minute pe zi, înainte. Acum e utilizabil. Ce-i drept rar îl port, dar macar știu că îl am. E boală cu ceasurile, dar încerc să mă limitez la șase bucăți momentan. This post has been edited by Merced: 22 Jan 2025, 21:20 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(maho @ 22 Jan 2025, 16:34) Poate duc la facut Poljot-ul meu din tinerete, se tine mult mai bine. Up: Am facut Poljot-ul, da' nu pe al meu (are si sonerie, ar fi costat dublu avand un mecanism in plus de bibilit), ci tot al batranului. Starea ambelor era acceptabila, acum am unul functional, pe care o sa-l port ocazional. Cost (inclusiv curea noua de piele, 70) total 250 (cu bon si garantie 6 luni, exceptand apa, socuri). La o zi de la preluare a luat-o inainte cu 37s. Din ce zic astia e ok, avand un vedere originile u.r.s.s.-iste. |
--------------------
Dacia
1310
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
maho |
![]()
|
Pai nu?!
![]() Oricum, n-am avut pretentii de precizie mare de la un ceas mecanic. |
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Într-adevăr, la 37 de secunde avans întârzia mult muncitorul, după trei luni ajungea cu o oră mai devreme.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Am purtat și eu Oratorul în ultima săptămână. Cam 3 minute înainte în de duminică până azi. Aia e, acceptabil, față de 8 minute pe zi.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu ma port ceas doar cand merg la scaldat, un casio g shock, in rest e suficient telefonul care e in permanenta langa mine.
Cel mai interesant e ca nu a trebuit sa il reglez niciodata si nu a pierdut nici un minut din 2018 de cand il am ![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Merced |
![]()
|
Ceasul nu îl porți doar sa știi ora.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Intr-adevar, a fost inventat pentru sigla, nu ca sa zica ora
![]() Nu ma baga in seama, eu vad din alt unghi chestiile astea, ma lasa efectiv rece chestiile astea sociale. Nu vad diferenta intre o pereche de pantaloni din lidl si versace, dar nu inseamna ca altii nu au dreptate. Gusturile nu se disPuta #peace! |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Merced |
![]()
|
Nu am zis că nu a fost inventat sa arate ora. Doar că acum ora o ai pe multe alte device-uri.
Când eram copil îmi plăceau ceasurile, de altfel pilisem cea mai mică șurubelniță dreapta din casă pentru a putea demonta chinezăriile de pe tarabele din piața, clone de Casio pe care scria "water resist" dar care când kuau apa erau pa. Aveam și un fel de semn cu "ceasornicar" lipit pe usa de la mobilă unde aveam eu colțul de lucru. ![]() Până la epoca telefonului mobil am mai avut niste ceasuri, cel mai "notabil" un Q&Q care trecea testul și nu trebuia totuși să îl demontez după fiecare bălăceală. Când au apărut telefoanele, nu am mai purtat multi ani ceas, tocmai pe principiul ăsta. Daaaar, in 2013 am plecat pe vapor prima dată. Iar acolo, regulamentul era împotriva folosirii telefonului mobil in spatii "publice" când lucrai. Sutele de ceasuri de toate neamurile la prețuri duty free plus un discount generos de încă 25% că erai membru al echipajului m-au convins să iau un Citizen eco-drive. Îl am și acum în colecție. Am mai adăugat câteva între timp și am început să le văd ca pe un accesoriu și nu neapărat pentru arătatul orei. Attached thumbnail(s) Screenshot_2025_02_01_05_29_40_878_com.miui.gallery_edit.jpg ( Size: 1.7mb ) Number of downloads: 39 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Nu pot fara ceas, ieftineli, dar mai de firma, ca le mai frec de alte alea alea. Dar vreau sa mi arate ora, nu sa mi deblochez permanent telefonul
37 de secunde zilnic e cam mult Sa caut si eu primeul meul Poljot, o fi pe la parinti, pe care l am lasat din cauza bratarei, ca se rupsese cicul acela care o inchidea, si nu gaseam bratare compatibile, fiind cam la fel cu ceasul lui Merced. Unde naiba ai gasit tipul ala de bratara? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 23:16 |