Inspectia tehnica periodica (ITP), Tips
![]() ![]() ![]() |
Inspectia tehnica periodica (ITP), Tips
valerica1 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 5 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|||
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Ce filtre? Vad ca ai masina din 2007. (o fi diesel?)
Eu am fost cu solenza mea din 2005 cu 48 000 km si am trecut cu brio. Doar nu e o tigaie din 1980 . Trebuie sa fie motorul cald la 90 grade, nu te mai lua dupa altii. Nici macar nu mi-a turat-o peste 3000rpm. Doar trusa mi-a gasit-o expirata. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(ianacosti @ 11 Jun 2009, 18:37) Ce filtre? Vad ca ai masina din 2007. (o fi diesel?) Eu am fost cu solenza mea din 2005 cu 48 000 km si am trecut cu brio. Doar nu e o tigaie din 1980 . Trebuie sa fie motorul cald la 90 grade, nu te mai lua dupa altii. Nici macar nu mi-a turat-o peste 3000rpm. Doar trusa mi-a gasit-o expirata. ma refre la catalizator scuze de greseala |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
La benzina nu se tureaza pana la limitare ci pana in 2500-3000 rpm pt. cateva secunde. Iti recomand ca, inainte de ITP sa alimentezi cu benzina cu CO>98. E bine ca motorul sa fie cald. Oricum, si vremea te ajuta. Bafta!
|
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(ianacosti @ 11 Jun 2009, 18:37) Ce filtre? Vad ca ai masina din 2007. (o fi diesel?) Eu am fost cu solenza mea din 2005 cu 48 000 km si am trecut cu brio. Doar nu e o tigaie din 1980 . Trebuie sa fie motorul cald la 90 grade, nu te mai lua dupa altii. Nici macar nu mi-a turat-o peste 3000rpm. Doar trusa mi-a gasit-o expirata. AM FOST AZI LA itp si dupa ce mi-a verificat franele becurile trusa care nu e omologata m-a trimis sus sa platesc ITP ASA DE REPEDE AM FOST CA NICI MACAR NU AM VAZUT CAND MI-A VERIFICAT noxele se poate sa nu fi verificat noxele tinand cont ca am venit pe ''PILE''? s-au in timpul 4-5 min cat a durat sa platesc chitanta mi-au facut noxele? |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
am o intrebare....in certificat la dimensiunile anvelopelor imi scrie asa :
fata : 155/70/R13 , dupa care mai jos scrie: sau : 165/70/R13 spate:155/70/R13 ,dupa care mai jos scrie: sau : 165/70/R13 pe masina am 4 x 165/70/R13 de ce mi-au scris idiotii "anvelope neconforme civ" ...nu stiu ce-i civ dar banuiesc ca e certificat de inmatriculare in cartea de identitate a autovehiculului nu este trecuta la "sau" si 165/70/R13 dar in certificatul de inmatriculare este trecuta si 165/70/R13 |
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(valerica1 @ 22 Jun 2009, 13:31) se poate sa nu fi verificat noxele tinand cont ca am venit pe ''PILE''? s-au in timpul 4-5 min cat a durat sa platesc chitanta mi-au facut noxele? Mai bine nu mai intrebai. Noxele se verifica la inceput, imediat dupa verificarea seriilor. QUOTE(Paca @ 9 Jul 2009, 20:47) am o intrebare....in certificat la dimensiunile anvelopelor imi scrie asa : fata : 155/70/R13 , dupa care mai jos scrie: sau : 165/70/R13 spate:155/70/R13 ,dupa care mai jos scrie: sau : 165/70/R13 pe masina am 4 x 165/70/R13 de ce mi-au scris idiotii "anvelope neconforme civ" ...nu stiu ce-i civ dar banuiesc ca e certificat de inmatriculare in cartea de identitate a autovehiculului nu este trecuta la "sau" si 165/70/R13 dar in certificatul de inmatriculare este trecuta si 165/70/R13 Nu banuiesti bine. CIV = Carte Identitate Vehicul. Este documentul principal cu care te prezinti la ITP, toate modificarile si adaugirile se fac numai la RAR. Nu conteaza ce ai scris in Certificatul de Inmatriculare, conteaza ce ai in carte. In certificat se mai scriu si o gramada de tampenii. Te poti duce la RAR si interesa daca poti trece si celelalte dimensiuni pe carte, avand in vedere si faptul ca Daciile au venit cu aceste dimensiuni din fabrica. Dar s-ar putea sa ai nevoie si de o hartie de la reprezentanta Dacia care sa confirme acest lucru. Mergi la RAR, vorbesti cu cineva de acolo, le arati si cele doua documente si vezi ce rezolvi. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
sunt de-a dreptul scarbit...e vina mea ca atunci cand am achizitionat gumele am luat ca act de referinta certificatul de inmatriculare?
mi se pare o prostie crunta ca civ si certif de inm sa nu corespunda in totalitate....tara de rahat...la fel ca si autoritatea raspunzatoare in cauza |
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
azi am facut si eu itpul cu masina din semnatura. a trecut din prima, de trusa si stingator nu m-a intrebat nimeni, noxe ok, frana de picior pe spate ceva cam slaba, dar am inteles ca eo pb comuna la logane si se ajuta cu frana de mana... tarif 60lei
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
QUOTE(Paca @ 10 Jul 2009, 11:42) sunt de-a dreptul scarbit...e vina mea ca atunci cand am achizitionat gumele am luat ca act de referinta certificatul de inmatriculare? mi se pare o prostie crunta ca civ si certif de inm sa nu corespunda in totalitate....tara de rahat...la fel ca si autoritatea raspunzatoare in cauza La Dacia 1310 sau 1300 se accepta la ITP si anvelope de 165/70/13 chiar daca nu sunt trecute in c.i.v.Ai fost respins pe nedrept,greseala este a celor de la politie ca au trecut pe c.i. date care nu existau in c.i.v. dar probabil ca au primit si ei o adresa de la R.A.R ca pot trece aceste dimensiuni chiar daca nu sunt trecute in c.i.v.,asa cum se intampla si cu,culorile,exemplu in carte este bej metalizat,politia trece in c.i. galben. |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
P0IS0N |
![]()
|
![]() pe "Invisible" Group: Members Posts: 88 Joined: 12 November 07 From: Ploiesti ![]() |
Am o intrebare. Am luat o masina SH. Are ITP-ul expirat. Cu ce trebuie sa incep pentru inmatriculare - ITP sau autentificare?
|
--------------------
Dodge
Challenger
2009 SRT8 Manual Transmission
- PH-66-SIX amice știm și noi că politica i-o curvă. eu tot ce vreau să demonstrez e că e una proastă
|
|
cannavaro |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 812 Joined: 15 July 05 From: Ploiesti ![]() |
Daca ai cartea masinii, te duci la o statie itp ( mai simplu decat la RAR ) cu cartea, talonul si asigurare valabila pe numele propietarului, faci itp-ul, apoi mergi la RAR ptr. identificare. Daca vrei poti sa faci si identificarea mai intai la RAR dar trebuie sa faci si itp-ul atunci, adica tot la RAR. Tu alegi cum iti e mai bine.
|
--------------------
Dacia
1300
TSP
- PH-89-XXX Dacia 1300 1981 - B-83-GRS
|
|
P0IS0N |
![]()
|
![]() pe "Invisible" Group: Members Posts: 88 Joined: 12 November 07 From: Ploiesti ![]() |
Ok, merci pt. informatie. Mi s-a luat o piatra de pe inima cand am aflat ca pot face ITP-ul fara sa fie necesara prezenta fostului proprietar.
|
--------------------
Dodge
Challenger
2009 SRT8 Manual Transmission
- PH-66-SIX amice știm și noi că politica i-o curvă. eu tot ce vreau să demonstrez e că e una proastă
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cand am facut itp la Daciana la inceputul lunii, am mers pe "pile". Atata ca a fost mecanicul mai de treaba, ca itp-ul tot l-am cazut. La revenire m-am prezentat cu pivot inferior dreapta schimbat, finala si saxafonul schimbate si ele. Problema a fost la frana de mana, dezechilibru mare si ni am reusit sa ii fac nimic. A stat blocata pe stand pana au trimis aia de la RAR confirmarea cu "Lasa-l dracu sa treaca". ITP-ul nu mai merge cu pile. Singura metoda ramasa pentru cei ce vor sa il fenteze e aia cu testarea altei masini
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
sau aia cu repararea masinii!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
florin_26 |
![]()
|
![]() saracu Group: Members Posts: 85 Joined: 13 May 09 From: brasovean,din moldova ![]() |
mi a expirat itp si asigurarea ce-mi mai ramane de facut ?
|
--------------------
dacia 1310
berlina
mai 1996
- bv 06 vbi no dacia
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
![]() This post has been edited by BZN: 16 Sep 2009, 20:10 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
catalin1984 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 6 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu din cate stiu daciile vechi nu mai primesc itp-ul in ruptul capului, nemaifiind benzina daia cu plumb nu ies emisiile neam,
|
--------------------
Toyota
Auris
Hibrid
- -
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
stii gresit, merge cu benzina fara plumb si emisiile sunt mai mici.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Vin si eu cu o intrebare pe aici pentru cunoscatori ... si anume:
- daca i-mi montez o caseta de directie cu tipul nou de bielete, dat fiind ca masina e din 89 si a iesit pe usa fabricii cu modelul vechi de bielete, ce poate sa-mi zica ce-i de acolo, pentru ca din punctul meu se considera o imbunatatire ... deci ? |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
o imbunatatire care e omologata pe aceasi caroserie care nu s-aa schimbat din '69. Io zic ca nu au ce comenta
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
In trusa de becuri trebuie neaparat sa am bec colorat galben? Ca in momentul achizitionarii nu am gasit si ma gandeam ca si daca s-ar arde vreodata pe drum in fata am voie sa am semnalizare cu bec alb.
This post has been edited by eXtenSion: 31 Oct 2009, 22:00 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
suchea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 7 March 09 From: Galați ![]() |
sal. urmeaza sa fac si eu ITP-ul. am o supernova. nu avea proiectoare din fabrica. am pus eu proiectoare. sa zica astia de la ITP ceva de ele?.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001/confort
- GL 61 TES http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Daca sunt montate corect n-au ce sa zica.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Avind in vedere ca datorita actualilor guvernanti ma voi pricopsi cu un concediu obligat&fortat de 4 zile , si cum nu vreau sa astept pina in februarie sa fac I.T.P. –ul la masinuta din semnatura, (nu stiu ce imi rezerva viitorul pina atunci, sau guvernantii) va rog frumos sa-mi sugerati/propuneti/ma trimiteti la un service unde pot face aceasta operatiune. Mentionez ca sunt in cautarea unui service/statie I.T.P. unde sunt angajati oameni, nu maimute sau mai stiu eu ce filfizoni, in proportie de 95% sunt sigur ca masina va lua inspectia fara probleme . Personal nu sunt adeptul „darului” motiv pentru care anul trecut in februarie am preferat sa bag 500 ron in reparatii si piese, si sa merg pe sosea cu o masina care sa nu-mi puna mie si celorlalti participanti la trafic viata in pericol, decit sa cotizez la fondul de banchet al „maimutei ” care mi-a facut operatia. De asemenea masina a fost verificata in luna august de catre un echipaj mobil R.A.R. linga Abrud, rezultatul fiind mai mult decit satisfacator pentru mine si ingrozitor de enervant pentru ei.
Acestea fiind zise, si pt ca vorba multa saracia omului, astept opinii, sugestii, recomandari, samd This post has been edited by STORMTROOPER: 9 Nov 2009, 19:40 |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
BZN |
![]()
|
Eu de 4 ani fac ITP-ul pe Ilioara, sect 3, acum statia tine de RADET
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc de raspuns, dar am rugamintea sa mai posteze si cei cu daciute mai vechi care si-au facut I.T.P. - ul de curind.
|
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
Ktulu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 17 November 09 From: Timișoara ![]() |
Salut!
Aș dori niște linkuri, posibil din Monit. Of., unde e scris clar negru pe alb, sau, mă rog, alb pe negru, că sunt obligat să fac I.T.P. Practic, legea! Sau, dacă nu apare în M.O., ci doar undeva prin legislația rutieră, sau ceva reguli rutiere, atunci în ce relație se află acestea cu M.O.? Pentru că eu știu/știam că orice lege care apare doar în M.O. trebuie respectată. Bine... Pe lângă legea supremă în stat, care este Constituția! Vă dau un exemplu: Pe stickerele de rovinietă e scris "A se lipi pe partea interioară a parbrizului, la vedere.", sau ceva de genul! Când am căutat despre roviniete in M.O., interpretarea de acolo era clară: doar cei posesori ai autoturismelor înscrise în străinătate sunt obligați să lipească la vedere! La fel și cu "ce rovinietă ești obligat să cumperi (7 zile, 30 zile, jum. de an, 1 an)". Cei care au auto. înmatriculat în România sunt obligați să cumpere doar pe 1 an. Ha ha! Noroc că am căutat! Mulți prieteni și-au luat pe câte jum. de an! Chiar nu știu de ce! Mulțumesc! |
--------------------
Dacia
Sandero
2008/1.6 MPI Laureate
- TM22AOA
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Art.9. - (1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulație, autovehiculele, mopedele, remorcile și tramvaiele trebuie să fie omologate în condițiile legii.
(2) Categoriile de vehicule care pot fi admise în circulație fără a fi omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului, cu avizul Ministerului Administrației și Internelor – Inspectoratul General al Poliției Române, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. (3) Documentul care atestă omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberată în condițiile legii. (4) Pentru a fi menținute în circulație, vehiculele înmatriculate se supun inspecției tehnice periodice. (5) Inspecția tehnică periodică se efectuează în stații autorizate, conform legislației în vigoare. (6) Pentru autovehiculele aparținând instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, inspecția tehnică periodică se poate efectua și în stații proprii, autorizate potrivit legii. Art.10. - (1) Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat, precum și a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terților prin accidente de circulație. 17 Nov 2009, 21:37: PS: pe mine de cate ori m-a oprit politia, nici nu s-au uitat dupa rovigneta (sticker), s-au uitat dupa chitanta si au zis ca degeaba am ala lipit in geam daca nu am chitanta la mine. This post has been edited by Iulikk: 17 Nov 2009, 21:37 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Au fost in service si-au filmat cum se da itp-ul pe naspa. Au dat in ziar (nu mai stiu in care) absolut toate smecheriile, cu lux de amanunte. Acum nu se mai poate face absolut nimic ilegal. Nu e in stare perfecta de functionare, nu iei itp-ul. O stiu de la un prieten care-i inspector itp si mai are putin si da coltul de foame. Au control dupa control. Din cate spunea, i-au luat pe toti din RAR care frecau duda si i-au scos pe teren, la control.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 04:27 |