Incalzire suplimentara, ....pe 1300
![]() ![]() ![]() |
Incalzire suplimentara, ....pe 1300
StefanT |
![]()
|
||
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|||
DAN_DANIEL |
![]()
|
![]() STAGIAR Group: Members Posts: 167 Joined: 15 October 06 ![]() |
da aeroterma asta nu iti omoara bateria sau benzina?
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Parca am mai discutat. Explica, cum ar putea sa o omoare? Si cu benzina ce treaba are coane Fanica? Nu merge pe benzina! Nici aer conditionat nu e sa creasca consumul motorului!
Consumul la turatia maxima este de 10A (alternatorul debiteaza dupa 1500 rpm zic eu peste 25 de amperi, iar la 2500 deja 30 si ceva) daca ai bateria buna nu ai nici o problema, si alternatorul bineinteles! Eu iarna trecuta nu am luat deloc bateria in casa, si foloseam aeroterma la fiecare drumulet, cat de mic. Si oricum masina asta pe timp de iarna a mers intotdeauna cu farurile aprinse ![]() Bafta! Daca mai ai intrebari, te astept. |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
alextudor |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 25 July 06 ![]() |
postez aici pt ca nu mai vreau sa deschid posturi inutile pe aceeasi tema..sper sa nu te superi steffyx....am o dacia 1310 din '86 in care,odata cu venirea anotimpului rece, INGHET!am cautat in comert aeroterme suplimentare(de interior) si am gasit 2 modele la pretul de 200RON, respectiv 350 RON.Cea de 200ron arata banal..la exterior..vanzatoarea nu a avut bunavointa sa se urce pe raft sa mi-o dea jos sa ma uit la ea..pe motiv ca era ultima si era si defecta.cea de 350ron e o continuare a consolei..presupun ca se monteaza sub torpedou.are un calorifer in spatele caruia este un ventilator..cred ca de 12-14cm.am inteles ca are un randament f.bun acest model de aeroterma.Insa pe mine ma macina alta problema...pe langa faptul ca dau 3.5mil(bani pt care as fi dispus sa-i dau..numai sa am caldura in masina)..vreau sa stiu daca mi se dezaburesc geamurile(laterale si parbriz)...fiindca pompand aer din masina..e ca si cum as recicla aerul..ceea ce ar produce un efect de sauna..adica zero dezaburire.va rog mult..sa-mi raspunda cineva care cunoaste problema in detaliu.multumesc anticipat...SI FELICITARI STEFFYX,CHIAR AI FACUT O TREABA BUNA...si poate putin perioculoasa,dupa parerea unora.oricum,felicitari.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.6
- B 45 DYX Biban Șef...no comment
|
|
marius.v |
![]()
|
![]() 2 fast 4 u Group: Members Posts: 27 Joined: 12 October 06 ![]() |
Alt sistem.
Luat aeroterma completa de VW Polo, cu carcasa, radiator si ventilator. Luat doua furtune lungi de incalzire. Facut doua teuri din teava de cupru subtire. Pus aeroterma sub bord in masina si legata cu cele doua teuri si tevi de circuitul original. Merge senzational. Aeroterma are buton reglat debit de lichid, iar pe alimentarea motorasului se pune un reostat reglabil. Incercati. O sa incerc sa pun poze. |
--------------------
Dacia /Peugeot
1300/307 Hdi, 54 CP/110 CP
1981, 1289 cmc/2006, 1560cmc Drive safe
|
|
StefanT |
![]()
|
Merci, alextudor!
Parerea mea ca acea aeroterma nu dezabureste la fel ca sistemul meu parbrizul, si cum bine ai punctat tu, se face recircularea aerului, deci aburirea geamurilor. Nu ca nu am eu, ca si eu am luat in calcul montarea unui asemenea dispozitiv. Insa recunosc ca, in masina se incalzeste mai repede cu acea aeroterma. Oricum e un compromis pe care eu nu am fost dispus sa il fac. Am sacrificat putin confort in favoarea sigurantei. Iarna nu exista la mine geamuri aburite. Parbrizul de dezgheata repede, de dezaburit nici nu mai zic, dat fiind faptul ca sistemul meu dezvolta un debit excelent de aer. Am si eu intrerupator cu 5 viteze, nu e mare chestie, sa nu entuziasmeze gadgetul asta ca iti poti face tu ulterior. Eu as alege oricand, din nou, acest sistem pe care il am deja montat pe masina, pt ca sunt super multumit de el, in orice conditii. Sa stii ca aia nu are cine stie ce debit, e un ventilator micut, insa intr-adevar da caldura buna. La drum lung normal ca dezabureste si aia, insa a mea cum a ajuns apa la 40 de grade, eu nu mai am nici un geam aburit, inghetat nici atat! As fi ipocrit sa zic ca in 2 minute se intampla asta, cand sunt afara -20 de grade, tot dureaza vreo 5-6 minute, ca minuni nu se intampla ![]() Bafta! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
gicapxo |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 2 January 07 ![]() |
SAl am avut si o o aeroterma care o aveam pusa sub torpedou aveam trase inca 2 furtune de la furtunul care intra in caloriferul originar,iti spun sincer caldura la greu fara abureala,pe langa asta aveam caldura din 2 locuri!!!!dar acum am luat-o k ocupa prea mult spatiu....dar e fr.usor de facut....!!!!
|
--------------------
DACIA
berlina
1986 1310 TX
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
adrianne, la bordurile mai vechi venea acea grila de ghida aerul catre parbriz.
acolo sunt niste guri prin care vine aerul, ori bordul CN vine pana in chederul parbrizului si astupa acele gauri. catre parbriz nu va mai sufla aer ca nu va mai avea pe unde. |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
steffy ce ai mai facut;)? ceva concludent;)?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
StefanT |
![]()
|
Imi pare rau, nu am mai facut nimic. A fost o iarna blanda, si nu am avut deloc timp de asa ceva. Poate la anul.
Bafta, La Multi Ani! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
a fost?
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
StefanT |
![]()
|
Sper! Vreau si eu o iarna cu zapada multa. Poate vine vreo iarna ca pe vremuri, eu as vrea. Oricum sunt convins ca va face fata ca si anul trecut
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
morpheus_hackerul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 8 January 07 ![]() |
buna treaba , sant sigur ca da randament , spune-mi si mie te rog aeroterma pe care ai adaugat-o de la ce este ? chiar m-ar interesa o asemenea modificare , bord CN pe 1300 si nu prea face fata aeroterma
|
--------------------
dacia
1300
1977
- GL 51 DIC
|
|
StefanT |
![]()
|
Ai si privat, dar mai rasp o data.
Desi stiu ca am zis la inceputul topicului, a costat 600 k ROL la dezmembrari la iesirea din Bc. Este in stare perfecta, carbunii erau noi nouti se vedea ca a fost folosita putin pt ca ma indoiesc ca au schimbat aia carbunii. A, si este luata de pe un Ford, are inscriptia pe ea. Oricum sunt convins ca in Bucale se gaseste mai ieftina... |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(morpheus_hackerul @ 10 Jan 2007, 14:30) buna treaba , sant sigur ca da randament , spune-mi si mie te rog aeroterma pe care ai adaugat-o de la ce este ? chiar m-ar interesa o asemenea modificare , bord CN pe 1300 si nu prea face fata aeroterma eram cam nemultumit de caldura unui bord de CN3 deoarece ori aveam condens pe geamuri de la recirculare, ori aerul luat de aeroterma de afara era prea rece. Am montat inca un calorifer de 1300 afara, sub parbriz, ce preincalzeste aerul si toata iarna a fost cald in masina (tin minte pe 26 decembrie pe A1 ca a trebuit sa opresc caldura caci termometrul din masina arata 35 grade ![]() ...si fara a avea carton la radiator... This post has been edited by adrianne: 14 Jan 2007, 08:02 |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
lucifer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 9 April 05 From: Bucharest Dr. Taberei ![]() |
Poate e off topic dar intreb si eu ceva , a incercat sa monteze (sa adapteze ) incalzire in scaune de pe alte masini ? Am asa ceva de pe o Skoda , dar imi cam e frica se le montez deoarece din fabrica ele se opresc automat la temperatura optima , dar acest lucru e facut de instalatia masinii , eu vreau sa le conectez direct la un buton dar nu cu plus permanent ci pe contact , cu gandul sa nule uit in functiune . Ce ma-ti sfatui sa fac , sa le montez sau sa "scap" de ele? pun si niste poze !
Attached thumbnail(s) IMAGE27.JPG.JPG ( Size: 139.93k ) Number of downloads: 404 IMAGE28.JPG.JPG ( Size: 135.13k ) Number of downloads: 436 |
--------------------
dacia
1410
1997
- B xx GEC
|
|
StefanT |
![]()
|
Scapa de ele!
Nu stiu cat sunt de sigure, dar in primul rand nu face fata alternatorul, sa mai acopere consumul, mai ales iarna cand folosesti in paralel aeroterma, faruri, dezaburire si alte alea. Bafta! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
lucifer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 9 April 05 From: Bucharest Dr. Taberei ![]() |
Merci pentru sfat , ai dreptate , e cam riscant mai ales ca sunt luate de pe alta masina si in plus vroiam sa le montez singur , fara a apela la un electrician . Cred ca o sa le pun la vanzare .
|
--------------------
dacia
1410
1997
- B xx GEC
|
|
ydaniel |
![]()
|
pai,trebuie si un scaun adecvat pt ele;) si crede-ma e f confortabil incalzirea in scaune>
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 21:33 |