DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Incalzire suplimentara, ....pe 1300

StefanT
post 3 Nov 2006, 14:17
Post #61

STF - Special Tactical Force

Group: Members
From: Bucuresti

@rue, asa aveam si eu intainte. Dar exact asta am urmarit, confort oricand! Eu ma duc zilnic la scoala cu masina. 5 km dus, 5 intors. E destul de putin, nu ar fi apucat sa se incalzeasca. In conditiile actuale cand ajung la mijlocul drumului deja imi dau geaca jos ca stau lejer in camasa sau tricou! Plus alte drumuri scurte. Era stresant inainte, deschideai o usa deja iese tot aerul cald afara. Naspa de tot smile.gif

@ageana, succes. Asteptam impresii wink.gif

EDIT: Poate cei de la Ford i-au copiat pe astia de la ARO, cine stie.. radmasa.gif

This post has been edited by Steffyx: 3 Nov 2006, 14:18

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DAN_DANIEL
post 5 Nov 2006, 01:41
Post #62

STAGIAR

da aeroterma asta nu iti omoara bateria sau benzina?

--------------------
DACIA berlina 2000
+
StefanT
post 5 Nov 2006, 11:50
Post #63

Parca am mai discutat. Explica, cum ar putea sa o omoare? Si cu benzina ce treaba are coane Fanica? Nu merge pe benzina! Nici aer conditionat nu e sa creasca consumul motorului!
Consumul la turatia maxima este de 10A (alternatorul debiteaza dupa 1500 rpm zic eu peste 25 de amperi, iar la 2500 deja 30 si ceva) daca ai bateria buna nu ai nici o problema, si alternatorul bineinteles! Eu iarna trecuta nu am luat deloc bateria in casa, si foloseam aeroterma la fiecare drumulet, cat de mic. Si oricum masina asta pe timp de iarna a mers intotdeauna cu farurile aprinse wink.gif O instalatie electrica corect pusa la punct tine bine consumul.
Bafta! Daca mai ai intrebari, te astept.

--------------------
Fan Reno 53379
+
alextudor
post 10 Nov 2006, 20:07
Post #64

Membru

postez aici pt ca nu mai vreau sa deschid posturi inutile pe aceeasi tema..sper sa nu te superi steffyx....am o dacia 1310 din '86 in care,odata cu venirea anotimpului rece, INGHET!am cautat in comert aeroterme suplimentare(de interior) si am gasit 2 modele la pretul de 200RON, respectiv 350 RON.Cea de 200ron arata banal..la exterior..vanzatoarea nu a avut bunavointa sa se urce pe raft sa mi-o dea jos sa ma uit la ea..pe motiv ca era ultima si era si defecta.cea de 350ron e o continuare a consolei..presupun ca se monteaza sub torpedou.are un calorifer in spatele caruia este un ventilator..cred ca de 12-14cm.am inteles ca are un randament f.bun acest model de aeroterma.Insa pe mine ma macina alta problema...pe langa faptul ca dau 3.5mil(bani pt care as fi dispus sa-i dau..numai sa am caldura in masina)..vreau sa stiu daca mi se dezaburesc geamurile(laterale si parbriz)...fiindca pompand aer din masina..e ca si cum as recicla aerul..ceea ce ar produce un efect de sauna..adica zero dezaburire.va rog mult..sa-mi raspunda cineva care cunoaste problema in detaliu.multumesc anticipat...SI FELICITARI STEFFYX,CHIAR AI FACUT O TREABA BUNA...si poate putin perioculoasa,dupa parerea unora.oricum,felicitari.

--------------------
Dacia Logan 1.6 - B 45 DYX
Biban Șef...no comment
+
marius.v
post 11 Nov 2006, 21:28
Post #65

2 fast 4 u

Alt sistem.
Luat aeroterma completa de VW Polo, cu carcasa, radiator si ventilator.
Luat doua furtune lungi de incalzire.
Facut doua teuri din teava de cupru subtire.
Pus aeroterma sub bord in masina si legata cu cele doua teuri si tevi de circuitul original.
Merge senzational.
Aeroterma are buton reglat debit de lichid, iar pe alimentarea motorasului se pune un reostat reglabil.
Incercati.
O sa incerc sa pun poze.

--------------------
Dacia /Peugeot 1300/307 Hdi, 54 CP/110 CP 1981, 1289 cmc/2006, 1560cmc
Drive safe
+
StefanT
post 11 Nov 2006, 23:58
Post #66

Merci, alextudor!
Parerea mea ca acea aeroterma nu dezabureste la fel ca sistemul meu parbrizul, si cum bine ai punctat tu, se face recircularea aerului, deci aburirea geamurilor. Nu ca nu am eu, ca si eu am luat in calcul montarea unui asemenea dispozitiv.
Insa recunosc ca, in masina se incalzeste mai repede cu acea aeroterma. Oricum e un compromis pe care eu nu am fost dispus sa il fac. Am sacrificat putin confort in favoarea sigurantei. Iarna nu exista la mine geamuri aburite. Parbrizul de dezgheata repede, de dezaburit nici nu mai zic, dat fiind faptul ca sistemul meu dezvolta un debit excelent de aer. Am si eu intrerupator cu 5 viteze, nu e mare chestie, sa nu entuziasmeze gadgetul asta ca iti poti face tu ulterior.
Eu as alege oricand, din nou, acest sistem pe care il am deja montat pe masina, pt ca sunt super multumit de el, in orice conditii.
Sa stii ca aia nu are cine stie ce debit, e un ventilator micut, insa intr-adevar da caldura buna. La drum lung normal ca dezabureste si aia, insa a mea cum a ajuns apa la 40 de grade, eu nu mai am nici un geam aburit, inghetat nici atat!
As fi ipocrit sa zic ca in 2 minute se intampla asta, cand sunt afara -20 de grade, tot dureaza vreo 5-6 minute, ca minuni nu se intampla smile.gif Oricum, nu e AC, pt investita facuta, functioneaza prea bine.
Bafta!

--------------------
Fan Reno 53379
+
adrianne
post 12 Nov 2006, 04:51
Post #67

Membru autentic

QUOTE(marius-gabriel @ 13 Oct 2006, 13:36)
Radduu, daca ai bord CN si calorifer de 1300, nu prea iti baga caldura pe la parbriz ca e obturat spatiul.
steffyx, felicitari, treaba buna!
*

care spatiu e obturat ?!?

--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B44UCJ
parerea unui amator...
+
gicapxo
post 2 Jan 2007, 21:04
Post #68

Membru incepator

SAl am avut si o o aeroterma care o aveam pusa sub torpedou aveam trase inca 2 furtune de la furtunul care intra in caloriferul originar,iti spun sincer caldura la greu fara abureala,pe langa asta aveam caldura din 2 locuri!!!!dar acum am luat-o k ocupa prea mult spatiu....dar e fr.usor de facut....!!!!

--------------------
DACIA berlina 1986 1310 TX
+
marius-gabriel
post 3 Jan 2007, 01:17
Post #69

Membru autentic

From: CALARASI

adrianne, la bordurile mai vechi venea acea grila de ghida aerul catre parbriz.
acolo sunt niste guri prin care vine aerul, ori bordul CN vine pana in chederul parbrizului si astupa acele gauri.
catre parbriz nu va mai sufla aer ca nu va mai avea pe unde.

--------------------
HONDA CIVIC EX HONDA ACCORD -
MARIUS
+
ydaniel
post 3 Jan 2007, 22:01
Post #70

Adrenaline junkie!

From: black sea

steffy ce ai mai facut;)? ceva concludent;)?

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
StefanT
post 5 Jan 2007, 18:27
Post #71

Imi pare rau, nu am mai facut nimic. A fost o iarna blanda, si nu am avut deloc timp de asa ceva. Poate la anul.

Bafta, La Multi Ani!

--------------------
Fan Reno 53379
+
ydaniel
post 5 Jan 2007, 19:12
Post #72

Adrenaline junkie!

a fost?smile.gif)) abia a inceput iarna;))

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
StefanT
post 5 Jan 2007, 22:25
Post #73

Sper! Vreau si eu o iarna cu zapada multa. Poate vine vreo iarna ca pe vremuri, eu as vrea. Oricum sunt convins ca va face fata ca si anul trecut tongue.gif

--------------------
Fan Reno 53379
+
morpheus_hackerul
post 10 Jan 2007, 14:30
Post #74

Membru incepator

buna treaba , sant sigur ca da randament , spune-mi si mie te rog aeroterma pe care ai adaugat-o de la ce este ? chiar m-ar interesa o asemenea modificare , bord CN pe 1300 si nu prea face fata aeroterma

--------------------
dacia 1300 1977 - GL 51 DIC
+
StefanT
post 10 Jan 2007, 15:02
Post #75

Ai si privat, dar mai rasp o data.
Desi stiu ca am zis la inceputul topicului, a costat 600 k ROL la dezmembrari la iesirea din Bc. Este in stare perfecta, carbunii erau noi nouti se vedea ca a fost folosita putin pt ca ma indoiesc ca au schimbat aia carbunii.
A, si este luata de pe un Ford, are inscriptia pe ea. Oricum sunt convins ca in Bucale se gaseste mai ieftina...

--------------------
Fan Reno 53379
+
adrianne
post 14 Jan 2007, 07:52
Post #76

Membru autentic

QUOTE(morpheus_hackerul @ 10 Jan 2007, 14:30)
buna treaba , sant sigur ca da randament , spune-mi si mie te rog aeroterma pe care ai adaugat-o de la ce este ?  chiar m-ar interesa o asemenea modificare , bord CN pe 1300 si nu prea face fata aeroterma
*

eram cam nemultumit de caldura unui bord de CN3 deoarece ori aveam condens pe geamuri de la recirculare, ori aerul luat de aeroterma de afara era prea rece. Am montat inca un calorifer de 1300 afara, sub parbriz, ce preincalzeste aerul si toata iarna a fost cald in masina (tin minte pe 26 decembrie pe A1 ca a trebuit sa opresc caldura caci termometrul din masina arata 35 grade wink.gif )

...si fara a avea carton la radiator...

This post has been edited by adrianne: 14 Jan 2007, 08:02

--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B44UCJ
parerea unui amator...
+
lucifer
post 15 Jan 2007, 16:04
Post #77

Membru autentic

From: Bucharest Dr. Taberei

Poate e off topic dar intreb si eu ceva , a incercat sa monteze (sa adapteze ) incalzire in scaune de pe alte masini ? Am asa ceva de pe o Skoda , dar imi cam e frica se le montez deoarece din fabrica ele se opresc automat la temperatura optima , dar acest lucru e facut de instalatia masinii , eu vreau sa le conectez direct la un buton dar nu cu plus permanent ci pe contact , cu gandul sa nule uit in functiune . Ce ma-ti sfatui sa fac , sa le montez sau sa "scap" de ele? pun si niste poze !

Attached thumbnail(s)
IMAGE27.JPG.JPG ( Size: 139.93k ) Number of downloads: 404
IMAGE28.JPG.JPG ( Size: 135.13k ) Number of downloads: 436

--------------------
dacia 1410 1997 - B xx GEC
+
StefanT
post 16 Jan 2007, 16:34
Post #78

Scapa de ele!
Nu stiu cat sunt de sigure, dar in primul rand nu face fata alternatorul, sa mai acopere consumul, mai ales iarna cand folosesti in paralel aeroterma, faruri, dezaburire si alte alea.
Bafta!

--------------------
Fan Reno 53379
+
lucifer
post 16 Jan 2007, 18:48
Post #79

Membru autentic

From: Bucharest Dr. Taberei

Merci pentru sfat , ai dreptate , e cam riscant mai ales ca sunt luate de pe alta masina si in plus vroiam sa le montez singur , fara a apela la un electrician . Cred ca o sa le pun la vanzare .

--------------------
dacia 1410 1997 - B xx GEC
+
ydaniel
post 21 Jan 2007, 10:00
Post #80

Adrenaline junkie!

pai,trebuie si un scaun adecvat pt ele;) si crede-ma e f confortabil incalzirea in scaune>

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 21:33
Forum Renault