Vw Touareg - The Battleship, si cateva Logan-uri din dotare
![]() ![]() |
Vw Touareg - The Battleship, si cateva Logan-uri din dotare
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|||
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
QUOTE(YRX @ 11 Apr 2023, 18:16) NU stiu daca asa este si la tine (dar asta am\gasit): Attached thumbnail(s) MiniFront1.png ( Size: 375.23k ) Number of downloads: 651 MiniFront2.png ( Size: 88.76k ) Number of downloads: 652 MiniFront3.png ( Size: 387.21k ) Number of downloads: 613 MiniFront4.png ( Size: 285.06k ) Number of downloads: 610 MiniFront5.png ( Size: 309.14k ) Number of downloads: 603 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce natie era Dorel, holsuruburile sunt destul de ruginite, are ceva vechime "reparatia".
Mersi Gil, aia mai cu patratele este, nu ma prindeam cum e prinsa in partea de jos. Stiam ca plasticaria fata este usor de demontat pentru ca la Mini orice reparatie la motor incepe cu "se da bara jos". Am comandat si microswitch-ul de la hayon. Aveam cateva pe acasa, dar de electronice, am zis sa iau unul cu protectie totusi, sa nu mai umblu. Asta e pus si din fabrica. https://www.google.com/search?q=ksa0m411lft...mobile&ie=UTF-8 This post has been edited by YRX: 12 Apr 2023, 07:03 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
OK (daca aia este)
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Deocamdata atat, ca o bag in ma-sa de masina...
![]() Probabil o sa urmeze un capac culbutori, deocamdata o tin sub observatie. Cineva l-a schimbat dar a pus un Febi, care conform englezilor, tine cateva luni pana se duce PCV-ul. E uns un pic pe deasupra, mie mi s-a parut ca furtunul care iese din el nu prea statea bine. L-am curatat (stiu cum e spilul la mufele alea cu click de la Touareg) si sa vad daca mai musteste. Bobinele par noi, de asemenea, sunt Delphi fara sigla BMW, din ce am citit asta e furizorul OE. Filtrul de ulei are o pozitie imposibila, undeva sub toata tubulatura de aer, cand il scoti murdaresti tot. Are o mizerie de nedescris sub el, trebuie sa gasesc un sistem optim de schimbat. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.388 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
pai si nu e mai bine sa pui un catch can si alta valva pcv decat sa schimbi capacul ala cu totul?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
+1 pentru catch can. Eu am mai scos acum o cinzeacă după "iarna" din aprilie, nu cred că s-au strâns 1000km de la golirea anterioară. Foarte la îndemână cu robinetul de golire. Mai lungesc viața motorului fără porcăria asta întoarsă în admisie. E bun și separatorul ăla ciclonic dacă colectezi separat ce strânge și nu întoarce în baie mizeria așa cum a fost el conceput.
Attached thumbnail(s) Screenshot_20230412_094510_Gallery.jpg ( Size: 989.16k ) Number of downloads: 77 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
YRX |
![]()
|
N14 are un capac cu PCV incorporat, separator de ulei si cu inca 2 supape de sens. Toate astea sunt bagate sub un capac etans (lipit). La N18 se poate desface si schimba membrana.
Daca se apuca sa curga pe la capacul lipit al PCV-ului e greu de mesterit si cu sanse minime de reusita. Asta il are schimbat, pare destul de nout, nu musteste pe la imbinarea cu chiulasa deloc, pcv-ul functioneaza, cred ca totusi mica pata era de la imbinarea cu furtunul. Il urmaresc, nu ma apuc acum de el. Mai exista si un capac de aluminiu "de tuning" dar tare mi-e teama ca nu functioneaza corect, e plin Aliexpress-ul de el. Asta are partea de separator cu suruburi, se pot schimba membrane, garnituri, curata etc. 71g2pVFsxIL.jpg ( Size: 193.2k ) Number of downloads: 91 Capacul OE BMW e vreo 1.200 de lei, Febi 400, mai pe la 800 este OE Peugeot, englezii asa schimbau. CC va primi sigur, separator ciclonic, doar ca trebuie sa studiez sistemul, are 2 aerisiri din capac, una inainte de turbo, alta dupa turbo, pana in clapeta. Ulei am vazut pe aia de dupa turbo. Cu CC-ul rezolv partial carbonizarea supapelor ( injectie directa). |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Dacă-ți trebe furtun multistrat rezistent la ulei și vacuum să-mi zici, mai am ceva, mi-a făcut un coleg custom pentru separatorul ciclonic. La o adică și separatorul, dacă nu te deranjează că i-am tăiat cotul ăla de jos că mă încurca. Și că va trebui să-ți bați capul singur să-l speli. Eu nu-l mai folosesc.
This post has been edited by Victorine: 12 Apr 2023, 12:03 Attached thumbnail(s) Screenshot_20230412_130029_Gallery.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 96 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
YRX |
![]()
|
Fratieee cata furtunu'....
![]() O sa fie complicat rau, n-are spatiu de nici o culoare, deci probabil va trebui sa serpuiesc pe ceva distanta, e de proiectat, nu gluma. Trebuie sa studiez daca niscaiva englezi au facut vreun kit. Asta e pentru mai incolo, dupa ce vad ca madam se obisnuieste cu masina. Acum rezolv bubele, ii schimb consumabilele si o bag in exploatare, ca am treaba la Touareg... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
YRX |
![]()
|
Dupa cum spuneam, pe N14 trebuie 2 CC-uri, adica complicat, furtunuri ca la balamuc in toate directiile, un singur loc posibil pentru instalare.
addw1_minioilcatchcan_1200x1200.jpg ( Size: 199.06k ) Number of downloads: 79 Mai bine curat valvele odata la 50k km decat sa ma complic. Bine, nu stiu de ce toti au folosit setup-ul asta cu 2 CC-uri, ulei am vazut doar pe furtunul de la capac la clapeta. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Victorine |
![]()
|
Dacă le cureți periodic te asiguri doar că n-o să ai suprapresiune în carter, însă eu după ce am văzut ce scoate o supapă PCV n-aș vrea să bag chestia aia înapoi în admisie, mai ales la un motor cu injecție directă.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.334 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
sunteti constienti ca 99.99% din masini merg fara asa ceva si nu au nici pe dracu ajunhand la kilometraje respectabile ... dar va place voua sa mesteriti 🤣🤣
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
YRX |
![]()
|
Mini e stiut cu carbonizarea supapelor pe admisie. Cam odata la 60k km trebuie intervenit prin curatare manuala, walnut blasting etc. D-aia are nevoie de din astea.
Majoritatea care le-am testat aveau problema asta, nu trageau mai deloc. Victorine, am vrut sa spun supapele motorului, m-am englezit si a iesit valve... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Victorine |
![]()
|
Dacă te apuci de wallnut blasting, cu adaptor pentru aspirator și pistol, tot tacâmul, o să fie o lucrare interesantă, să bagi și aici, să vedem ce-ți iese
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 15 Apr 2023, 11:13) sunteti constienti ca 99.99% din masini merg fara asa ceva si nu au nici pe dracu ajunhand la kilometraje respectabile ... dar va place voua sa mesteriti 🤣🤣 O daaa!!! Toti au masini impecabile cu kilometraje respectabile. Pe oricine intrebi, decat ulei si filtre de calitate au bagat in masini. Pline de ulei, cand ridici capota sau te uiti sub ele. Reparate cu piese sh sau aftermarket ieftine. Ce pot sa zic, masina europeana sa traiasca, este in top la manopera de service. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
Nu ma apuc de wallnut blasting, le curat manual-chimic.
O sa o verific daca e nevoie mai incolo, dau clapeta jos si bag camera de inspectie. Cj, la ce epave am vazut la vanzare de cand caut Mini, numai intretinute corect n sunt masinile pe la noi. Unele nici ITP-ul nu aveau cum sa-l treaca. E trist rau, dar e diferenta foarte mare intre masinile aduse de afara cu 200k km si ale noastre din tara la sub 100k. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Vecinul are un Touareg tras pe dreapta de un an, după ce nu a reușit să repare suspensia pneumatică (a schimbat ceva electrovalve și nu mai știu). Zice că o să îi acorde atenție când o să.fie momentul potrivit.
L-a avut parcat la un service câteva luni de încercări pt remediere și nu a reușit, apoi am mers să îl luăm de acolo. Când mergeam cu el, acum un an și ceva, era o senzație pe care Outlanderul nu are cum sa o ofere. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
YRX |
![]()
|
Ce nu face mai exact? Sta stramba, nu se ridica? Erori?
Daca presiunea este si se mentine in sistem, multe probleme vin de la senzorii de nivel. Trebuie diagnoza si cineva care stie bine sa o interpreteze. Sunt la Arad (adica mai in zona ta) cativa care sunt in stare sa le faca. Daca vrei iti dau contacte. Suspensia pneumatica e foarte tare dar trebuie sa te pricepi la ea si sa sari cu banu' cand trebuie. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Parca zicea că pică în bot, deși schimbase una alta
Nu pare motivat să bage bani in ea acum dar o sa ii zic de Arad. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.334 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
cand o sa afle cat il costa inlocuirea pernelor ... nu o sa mai aiba nici asa
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(rue @ 16 Apr 2023, 08:04) Vecinul are un Touareg tras pe dreapta de un an, după ce nu a reușit să repare suspensia pneumatică (a schimbat ceva electrovalve și nu mai știu). Zice că o să îi acorde atenție când o să.fie momentul potrivit. L-a avut parcat la un service câteva luni de încercări pt remediere și nu a reușit, apoi am mers să îl luăm de acolo. Când mergeam cu el, acum un an și ceva, era o senzație pe care Outlanderul nu are cum sa o ofere. Ce mai mare greseala sa tragi o masina pe dreapta. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 16 Apr 2023, 10:35) 200 de euro o perna sh...al meu e pe perne, era cazut de bot cand l-am luat...era rupta prinderea senzorului de brat...am bagat un surubel, a costat 1.5 lei reparatia ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
cj98czh |
![]()
|
acu eu nu ma gandeam ca cineva pune perne sh .. daca vrei sa faci un lucru ok, mai ales ca perneke sunt buna lor majora ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
YRX |
![]()
|
Pernele pneumatice noi nu sunt extraordinar de scumpe, amortizoarele da.
Dar pana la alea sunt senzori, valve, linii pneumatice etc. Este servisabila, doar ca trebuie sa intelegi cum functioneaza si sa stii rolul fiecarui reper. Mecanicii pe la noi mai putin, incearca sa schimbe cate ceva in speranta ca nimeresc. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 16 Apr 2023, 13:06) acu eu nu ma gandeam ca cineva pune perne sh .. daca vrei sa faci un lucru ok, mai ales ca perneke sunt buna lor majora .. Ce au pernele sh? Amortizoarele si pernele sunt demontabile...da, nu le poti cumpara pe nou ca produse separate, dar ele sunt demontabile si daca ai o perna sparta si amortizor bun, le poti pune si de la sh... |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
cj98czh |
![]()
|
nu stiu la tine cum este .. dar la mine notiunea de SH cand vine vb. de piese din astea ni prea este ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
BN64FLO |
![]()
|
Stiu ca pe DC e plin de "cunoscatori" si de elitisti, dar in viata reala e putin diferit...am atelier auto de 4 ani, am prieteni cu statie ITP, verific unele masini pe standurile de ITP pentru a fi sigur de reusita lucrarii, nu fac tiganeli pentru ca e numele meu in joc, daca ceva nu iese bine, nu mai vine la mine, pierd eu nu vreu patronache...dar lasand astea la o parte, unele piese un tusesc din sh...o perna de aer e facuta dintr-o bucata de cauciuc, doua capete metalice si o supapa, ce are ca e noua sau sh? Nu zic de amortizor, zic de perna...nu are rost sa mai insir cate piese nu se gasesc noi si esti obligat sa iei sh...dar de astea te bati doar cand lucrezi cu ele, pana atunci nu ai de unde sti si zici ca doar piesele noi exista...o chestie patita de mine, legata de subiectul asta: ajunge o tipa cu un A6 de prin 2004, livit spate, bara, hayon, aripa, fusta spate...vinovatul nu avea asigurare si zice ca plateste el...tipa zice ca e ok asa, dar ea vrea cu piese noi, nu din sh...pe ce lume traiesc unii?! Unde gasesti hayon nou pt o masina de 18 ani? Unde gasesti aripa spate? Nu am gasit hayon nou pt Spring si se presupune ca e masina romaneasca...am primit termen de livrare pana la 6 luni...reprezentantele lucreaza cu piese sh si oamenii au filme cu piese noi pt o masina de aproape 20 de ani
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.063 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Ai căutat sau o spui doar din prisma vechimii?
https://shops.audi.com/en_GB/web/tradition/...SHOP%3ACategory La noi îl văd cu prețuri cuprinse între 3600 și 4100 lei. Spring e chinezesc, probabil găsești mai repede pe aliexpress/alibaba. |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
BN64FLO |
![]()
|
Una e sa lucrezi cu informatii de pe internet si una e sa lucrezi cu depozite de piese...eu nu pot lua o lucrare pe presupuneri si cautari pe google...daca fac o cerere de oferta si imi zice ca nu se poate livra sau imi da 6 luni termen de livrare cine plateste clientului perioada in care masina sta degeaba? Sunt piese pe care le gasesti si pt masini foarte vechi, gen capote, aripi, praguri...dar unele piese sunt greu de adus si noi, de exemplu bara spate de golf 5 breack, nu o aduce niciun depozit de piese, masina se face in mexic, nici nu exista ca produs in programele de piese...poate o gasesti pe net, dar eu ca service nu pot lucra dupa ofertele de pe net
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 13:34 |