DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Procesor semprom 2800+, overclock

lucian79
post 9 Jan 2006, 17:06
Post #91

Membru

Group: Members
From: O R A D E A

@paulp
Si tot nu ne-ai spus daca a reusit actiunea de resuscitare, dupa operatia congelator

--------------------
pejos confort 2006
feel free ..... feel FIAT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 9 Jan 2006, 17:16
Post #92

Bagator de seama!

From: Iasi

N-a tinut, asa cum n-a tinut nimic din ce au stiut cei din service, inclusiv Linuxul s-a dat batut.
popa.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
marius80_eugen
post 9 Jan 2006, 23:51
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti

Mai esti sigur ca nu au facut misto de tine la faza cu frigiderul ? Eu stiam doar despre mobile ca uneori uita reteaua si practic nu mai sunt codate , dar si cu ele este riscul prea mare . In legatura cu ventilatia din interiorul HDD-urilor : eu nu am auzit de asa ceva . Gandeste-te ca , daca la exterior , un HDD de 80 de GB sa zicem si 7200rpm , ca altul nu mai gasesti , fie cu 2 mb buffer , fie de 8 mb , asta nu conteaza , incepe sa functioneze . Ce se intampla in timp ? Se incalzeste .... si se incalzeste si .... iar se incalzeste . In exterior sa spunem ca nu este decat interiorul carcase asa cum este situatia majoritati de pe aici , mai ales a savantilor care se apuca de overclock-ing fara coolere si nu are nici un fel de cooler pe el . Cam ce se intampla cu aerul din interior ? Ala cum se raceste ? Ce efect ar avea un aer fierbinte la peste 120 ' C asupra functionarii HDD ? In afara te poate frige foarte linistit un hdd care este conectat normal la un sistem , deci ajunge la temperaturi destul de ridicate in exterior desi are o disipare de caldura destul de mare , dar in interior , ce face ? Bate alizeul printre platane si se raceste aerul ? Tot ce stiu sigur este ca pe linia se asamblare nu se gaseste nici un fel de micron de praf pentru ca exista zeci de filtre , care fac acel filtru de polen sau de aer de la masina sa para mici jucarii . Ce ai vazut tu scris pe el de fapt insemna sa nu apesi in acea regiune pentru a nu efectua o presiune asupra suprafetei . HDD este compus dintr-o cutie ermetic inchisa si sigilata ( daca te uiti atent la unele HDD vezi chiar varnitura de cauciuc pe margine ) si o parte electrica ( placa cu circuite , controller-ul , memoria buffer , jumperi de configurare , un fel de bios al HDD si multe altele ) Raspunsul meu este ca in interior nu exista aer , ci este vid . Vidu-ul nu se incalzeste pentru ca nu este compus din nimic si nu are ce sa se incalzeasca . Nu apar nici vapori , nici condens si nici altele in interior pentru ca nu au un mediu de propagare . Singura perna pe care o stiu a aparut la ultimele generatii de hdd si este folosita pentru refucerea zgomotului ce citire/scriere/accesare HDD si are un lichid in interior si nu aer .
Te contrazic in ce spui pentru ca eu stiu ca mine , am desfacut cateva HDD si chiar am asistet la incercari de refacere a unor HDD si problema lor tocmai asta a fost problema ca odata desfacute nu se mai puteau folosi inchise pentru ca le lua aghiuta la temperatura , apareau bad-urile instantaneu si apoi clacau . Cei de la Quartz se lauda de mult timp , dar , din vre-o 8 persoane pe care le-am trimis la ei , doar pe una au rezolvat-o si asta prin inlocuirea partii electrice , deci nu au facut decat sa desfaca 4 surubele si sa schimbe o panglica subtirica si nu au desfacut hdd si restul din interior . Costul a fost un hdd nou identic cu cel stricat + manopera 50 euro + tva . Sincer mult , pentru ca piese le-au ramas , a durat 10 minute in afara de vrajeala de rigoare , iar omu' oricum nu avea garantie la nimic , nici macar la noul hdd nou desfacut chiar de ei si apoi facut din nou . Parerile sunt impartite , dar cred ca faime de firma care repara hdd si recupereaza date este data de multi fazani care nu au stiut ei meserie si apoi aui crezut ca au prin pe Dumnezeu de un picior cand le-au rezolvat problema . Bafta !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
paulp
post 10 Jan 2006, 09:13
Post #94

Bagator de seama!

From: Iasi

Marius, nu a fost la misto faza cu frigiderul, la un HDD de 80 a tinut (a mers normal cam 10 min, timp in care si-a putut recupera datele), dar e o loterie si probabil depinde si de natura defectului. Oricum a fost singura paguba, porturile USB functioneaza normal in continuare, IDE-ul merge fara probleme (deja am pus alt HDD acolo), din fericire am descoperit ca datele importante pe care le credeam pierdute sint pe celalalt HDD care a supravietuit, am pierdut doar niste jocuri de-ale lui fiu-miu, dar astea sint mai usor de recuperat, si niste kituri, pe care le-oi gasi eu de am nevoie de ele.

Si ca sa nu fie pierderea completa, si eu consolat, seful meu tocmai m-a procopsit cu una bucata laptop, nu ultraperformant, dar nici un jaf (un Aspire 1403LC). Asa ca anu nu a inceput chiar rau smile.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
cosmin_m
post 10 Jan 2006, 09:16
Post #95

Membru autentic

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
lucian79
post 12 Jan 2006, 10:50
Post #96

Membru

From: O R A D E A

Un pic post-336-1110552475.gif
Unde pot gasi echivalentu Semproanelor cu viteza reala de rapiditate a procesorului

Ex : Sempron 2500+ = ??? GHZ real

--------------------
pejos confort 2006
feel free ..... feel FIAT
+
SilviuB
post 12 Jan 2006, 10:57
Post #97

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

Pe amd.com

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
cosmin_m
post 12 Jan 2006, 15:08
Post #98

Membru autentic

QUOTE(cosmin_m @ 30 Dec 2005, 16:45)

Daca citeai si tu topicul cu atentie...

--------------------
+
crocky
post 12 Jan 2006, 19:10
Post #99

daciot/renaultist

Pana la urma care-i concluzia ?
Ca si eu am tot sempron 2800+ si everest si altele zic ca are real (aproape) 2GHz. Ce-i drept eu am Socket A. Sa inteleg ca ala la 1600MHz e subtactat din cauza de placa de baza ?

--------------------
Dacia/Renault Sandero Stepway II/Laguna II 0.9TCe/1.9dCi
+
marius80_eugen
post 13 Jan 2006, 01:38
Post #100

Membru autentic

Eu am citit , dar nu am ajuns la nici o concluzie . Eu raman cu ideea mea , dar iti pot admite ca unele hdd care folosesc acele tehnologii pomenite pe acolo au intr-adevar aer in ele . Dar de la asta pana la a-mi spune ca are un filtru si ca face schimb de aer cu exteriorul e maaare diferenta .
"inteleg ca ala la 1600MHz e subtactat" ??? Frateeee , dar te-ai gandit mult ? Pruteanu ce zice ? Ideea este ca Sempronul la 2800 + este si pe socket A si pe 754 , iar FSB-urile socket-urilor difera . De aici si faptul ca socket A are frecventa reala ( core-ul ) mai mare decat socket-ul 754 . ( 2 GHz fata de 1,6 GHz ) ( dar si factorii de multiplicare sunt diferiti ) Nu comparati doua procesoare complet diferite din prisma frecventei ! Sunt alte tehnologii si au alte caracteristici si performante !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
cosmin_m
post 13 Jan 2006, 08:26
Post #101

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 13 Jan 2006, 01:38)
Eu am citit , dar nu am ajuns la nici o concluzie . Eu raman cu ideea mea , dar iti pot admite ca unele hdd care folosesc acele tehnologii pomenite pe acolo au intr-adevar aer in ele . Dar de la asta pana la a-mi spune ca are un filtru si ca face schimb de aer cu exteriorul e maaare diferenta .
*

M-am gandit si eu ca poate nu mai sunt la curent cu noutatile, dar nu am gasit nimic pe net. Ai un link ceva cu harduri d-astea airless ?

--------------------
+
brunner
post 13 Jan 2006, 13:46
Post #102

Membru autentic

From: ...

HDD-urile NU LUCREAZA IN VID. Punct.
Capetele plutesc pe o perna de aer formata in timpul rotirii, ghici ce se intampla daca nu exista aerul respectiv?smile.gif
http://www.pcguide.com/ref/hdd/op/packAir-c.html

--------------------
M M 1
+
cosmin_m
post 15 Jan 2006, 23:05
Post #103

Membru autentic

Brunner, mai stii, cu tehnologiile astea noi ? wink.gif
Eu astept link-ul cu harduri d-astea cu tehnologie airless, ca doar nu vorbea lumea din burta, nu ?

This post has been edited by cosmin_m: 15 Jan 2006, 23:07

--------------------
+
crocky
post 26 Jan 2006, 13:02
Post #104

daciot/renaultist

QUOTE(marius80_eugen @ 13 Jan 2006, 02:38)
"inteleg ca ala la 1600MHz e subtactat" ??? Frateeee , dar te-ai gandit mult ? Pruteanu ce zice ?  Ideea este ca Sempronul la 2800 +  este si pe socket A si pe 754 , iar FSB-urile socket-urilor difera . De aici si faptul ca socket A are frecventa reala ( core-ul ) mai mare decat socket-ul 754 . ( 2 GHz fata de 1,6 GHz ) ( dar si factorii de multiplicare sunt diferiti ) Nu comparati doua procesoare complet diferite din prisma frecventei ! Sunt alte tehnologii si au alte caracteristici si performante !
*

Da, ai dreptate. Acum am mai studiat si intr-adevar exista 2 variante diferite de 2800+ (unul pe socket A cu 2GHz si unul pe 754 la 1.6GHz). blink.gif

--------------------
Dacia/Renault Sandero Stepway II/Laguna II 0.9TCe/1.9dCi
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 11:59
Forum Renault