DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Modelul romanilor, cultural, moral, educational, altele

vv
post 5 Jan 2006, 17:17
Post #91

dilbert.com

Group: Members
From: Bucuresti

Toate-toate? Sigur-sigur? Inclusiv Germania? Inclusiv Spania? Sau te-a luat gura pe dinainte?

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ssilviu
post 5 Jan 2006, 17:18
Post #92

F1 Man

From: Nicaieri

Pai vezi driversx, femeia cu capacul nu este un exemplu bun.Pentru ca nu si-a rezolvat decat prorpia problema. Pe mine ma intereseaza un exemplu de om simplu, fara pile, inarmat doar cu un bun simt si o educatie aleasa( ca driverx de exemplu) sa fi reusit sa influenteaza oamenii din jurul lui si sa-i indrepte spre o cale mai buna. Ei bine asa ceva nu prea poti. Ai incercat vreodata sa faci asa ceva? Ti-a reusit? te rog raspunde-mi la aceasta intrebare pentru ca vad ca o ignori...Este adevarat insa ca exemplul cu femeia din SUA este perfect. Insa ala e din SUA. Daca voi vedea asa ceva in Romania, din toata inima am sa spun ca mai exista o sansa...

dar atentie va rog, am spus om simplu. Daca insa omul respectiv mai are si o functie de conducere, cum e in exemplul primarului, situatia se schimba, pentru ca acel om are deja puterea sa schimbe ceva...Si de din astia avem nevoie.

This post has been edited by ssilviu: 5 Jan 2006, 17:24

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
vv
post 5 Jan 2006, 17:21
Post #93

dilbert.com

Auzi, da' primarul ala nu e tot om? Nu cumva a facut politica X ani, aparent din dorinta de a schimba ceva si nu doar pentru imbogatirea personala?
Si am exemple destule, in Romania. Dar esti prea orb ca sa le vezi, degeaba ti le-as zice ca sigur ai gasi un motiv sa le declari "nerelevante".
(hai sa-ti mai dau totusi un exemplu - cunoscut de toata lumea: Raed Arafat)

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
ssilviu
post 5 Jan 2006, 17:26
Post #94

F1 Man

reiau intrebarea, valabila pentru toti cei care afirma ca un om simplu, de unu singur, poate schimba o parte din mentalitatea vecinilor sai. VOI, ati reusit sa faceti asta?

vv, toti sunt oameni, diferenta o face puterea pe care o are fiecare. Asta vreau eu sa spun aici, dar vad ca voi nu faceti diferenta.

This post has been edited by ssilviu: 5 Jan 2006, 17:27

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
vv
post 5 Jan 2006, 17:32
Post #95

dilbert.com

ssilviu, iti raspund cu o intrebare (retorica, te rog nu imi oferi un raspuns la ea): are vreo importanta votul - merita sa mergem la vot?

Ca tot ti-ai editat tu raspunsul - il editez si eu. Raspunsul este da smile.gif

This post has been edited by vv: 5 Jan 2006, 17:38

--------------------
+
ssilviu
post 5 Jan 2006, 17:35
Post #96

F1 Man

astept rapuns la intrebarea mea...care nu e retorica deloc!

si la mine tot da, cu mentiunea ca majoritatea tot timpul castiga

This post has been edited by ssilviu: 5 Jan 2006, 17:40

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
driverx
post 5 Jan 2006, 17:38
Post #97

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(ssilviu @ 5 Jan 2006, 17:26)
reiau intrebarea, valabila pentru toti cei care afirma ca un om simplu, de unu singur, poate schimba o parte din mentalitatea vecinilor sai. VOI, ati reusit sa faceti asta?

vv, toti sunt oameni, diferenta o face puterea pe care o are fiecare. Asta vreau eu sa spun aici, dar vad ca voi nu faceti diferenta.
*

Daca e sa judecam asa simplist cum vezi tu (sau vrei sa vezi, sau vrei sa iti zicem noi lucrurile) intradevar omul simplu nu are nici o sansa. Problema e ca tu nu vrei sa vezi sau sa intelegi ca exista niste pasi pe care un om simplu cum vrei tu, daca ii parcurge, capata putere. Nu neaparat la modul cum vezi tu puterea. Dar fara sa te jignesc, degeaba ma apuc sa iti explic eu tie acum, ca ma tem ca o fac degeaba. Tu o tii pe a ta. Tu vrei sa vezi "din gura mea" exemplu cu badea ion care a mers la institutia X unde a plans si urlat si a rezolvat lucrurile. Ei bine, asta nu vei vedea niciodata. Acel badea Ion NU va face nimic, nici pentru el, nici pentru societate. Femeia cu canalul a facut ceva. A facut chiar mult, dar poate putea si mai mult sa faca, dar nu a facut. Dar nu e de condamnat, parerea mea, ci la starea actuala a Rromaniei si turmei din ea, e de admirat zic eu.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
tatabobu
post 5 Jan 2006, 17:40
Post #98

membru

QUOTE(alex275 @ 5 Jan 2006, 17:00)
Pai da, dar doar eu, tu si inca catva crezi ca strigam suficient de tare?
....
*

Alex, daca tu nu strigi, si eu nu strig, si Ashu nu striga, si DriverX, si Mache (sa ma scuze cei pe care i-am uitat) cum vrei sa auda ssilviu? Poate daca ne aude pe noi ca strigam isi da seama ca n-ar fi singur, ar mai prinde si el nitel curaj si ar incerca macar cu cei din imediata apropiere sa faca ceva..

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
vv
post 5 Jan 2006, 17:42
Post #99

dilbert.com

ssliviu - hai sa-ti dau un exemplu foarte simplu, chiar daca nu spectaculos, care intruneste TOATE conditiile mentionate de tine: dan bodescu

--------------------
+
ssilviu
post 5 Jan 2006, 17:42
Post #100

F1 Man

driverx, ma tem ca vorbim despre lucruri diferite amandoi si de asta nu ne intelegem deloc...

si cred ca am gasit problema
Tu vrei sa vezi "din gura mea" exemplu cu badea ion care a mers la institutia X unde a plans si urlat si a rezolvat lucrurile

aici era. Eu nu vrea un asemenea exemplu. Eu vreau un exemplu de om simplu care a reusit sa-si educe semenii, oameni simplii de aseamea, sa nu mai arunce cu gunoaie pe jos, sa nu dea muzica tare noaptea, sa nu mai arunce tot felul de obiecte pe geamul masinii...asta vreau. Si eu unul nu pot sa cred ca de unul sigur, si doar cu buna voie, poti sa convingi niste oameni sa se lase de niste obiceiuri ca cele de mai sus...Daca nu fortezi omul cu ceva, nu o sa priceapa..

This post has been edited by ssilviu: 5 Jan 2006, 17:49

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
florindu
post 5 Jan 2006, 17:43
Post #101

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

QUOTE(vv @ 5 Jan 2006, 19:17)
Toate-toate? Sigur-sigur? Inclusiv Germania? Inclusiv Spania? Sau te-a luat gura pe dinainte?
*

Daca intrebarea mi se adreseaza...

Ce e cu Germania? Ei au avut apa calda tot timpul. Spania? Asisderea!
Nu au suferit schimbari extreme de regim. Existenta oamenilor a fost oarecum liniara pe termen lung, nu au fost nevoiti sa-si modifice stilul de gandire cu privire la proprietate, proprietari, respectarea proprietatii, respectarea celor din jur, respectarea legalitatii, etc.

La noi, puterea exemplului fata de respectarea legii nu exista. Atata vreme cat cei care vegheaza la respectarea ei sunt printre cei mai rai, atata vreme cat cei care conduc natiunea nu au dovedit, de-a lungul a 15 ani, ca le pasa de tara si nu de propriile buzunare, nu se pot forma modele, altele decat cele deja consacrate.

Am, uneori, senzatia ca ne-am castigat in 89 dreptul de a calca in picioare orice forma de autoritate, care, din grija de a respecta sloganul "armata/militia/partidul, etc., e cu noi!", au slabit vigilenta o perioada de timp prea mare. Iar haosul s-a instalat cu drepturi depline in 15 ani de delasare.

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
vv
post 5 Jan 2006, 17:45
Post #102

dilbert.com

Mai omule, tu chiar nu ai auzit de Franco si de Hitler? Daca nici astea nu sunt schimbari extreme de regim, nu stiu care mai sunt.

--------------------
+
maddan
post 5 Jan 2006, 17:50
Post #103

Speedy Gonzales

florindu, iti amintesti cumva in ce stadiu s-a gasit Germania dupa primul razboi mondial?
Sau ce situatie a domnit in Spania intre anii 30-80??

Nu stiu, chiar au avut asa o civilizatie iesita din comun??

Dimpotriva, ele sunt exemple de societate care a degenerat in anarhie, razboi civil, apoi in dictatura, si care s-au ridicat singure apoi. Insa timp de ani de zile, iar Spania timp de decenii, au fost jalnice, deeeparte, tare deeeparte de "apa calda"!

Mergi inapoi in timp 25 de ani, si vezi unde se afla Spania atunci!

Revenind la noi: modele sunt destule. As dori totusi sa le si numim. Haideti, a mai adaugat vv unul. Mai aveti?

Pun si un politician, desi am rezerve: Mona Musca.

Din presa: Robert Turcescu.

Mai sunt modele?

Pentru ca - atentie - vorbim de modele, nu de nea Gheorghe de la parter care a invatat sa arunce hartiile la cos.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
florindu
post 5 Jan 2006, 17:52
Post #104

Membru' doar, dar vechi!

Da, dar vezi tu ca autoritatea nu a lipsit niciodata de la ei. Nici inainte, nici in timpul nici dupa astia.

Iar modelele ar trebui sa fie foarte aproape, sa le vezi alaturi pentru a le putea imita.
Daca sunt prea sus si nu se vad bine, degeaba.

Ei pot fi modele pentru cei din imediata lor apropiere. Mona Musca pentru parlamentari, Turcescu pentru jurnalisti. In acelasi mod, ar trebui si omul de rand sa aiba modele la indemana.

Modelele majoritatii sunt cei cu care se intalneste zilnic: "artistii", sportivii, vecinul cu beemveu seria 5 produs pe afara, etc., cei mai usor de copiat.

This post has been edited by florindu: 5 Jan 2006, 17:59

--------------------

+
vv
post 5 Jan 2006, 17:54
Post #105

dilbert.com

huh.gif blink.gif blink.gif
Da' ce, noua autoritatea ne-a lipsit? ohmy.gif

--------------------
+
ssilviu
post 5 Jan 2006, 17:55
Post #106

F1 Man

acum nu stiu daca la exemple as putea adauga si eu la capitolul muzicieni Tudor Gheorghe...smile.gif

iar la politicieni, pentru cine lucreaza in domeniul lui, nu poate sa-l dea exemplu decat pe domnul Varujan Pambuccian..

This post has been edited by ssilviu: 5 Jan 2006, 17:59

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
florindu
post 5 Jan 2006, 17:59
Post #107

Membru' doar, dar vechi!

Da, autoritatea ne lipseste din 89 incoace!

--------------------

+
vv
post 5 Jan 2006, 18:02
Post #108

dilbert.com

unde 'ne' vine de la "noua, nostalgicilor"?

--------------------
+
driverx
post 5 Jan 2006, 18:03
Post #109

QUOTE(ssilviu @ 5 Jan 2006, 17:42)

aici era. Eu nu vrea un asemenea exemplu. Eu vreau un exemplu de om simplu care a reusit sa-si educe semenii, oameni simplii de aseamea, sa nu mai arunce cu gunoaie pe jos, sa nu dea muzica tare noaptea, sa nu mai arunce tot felul de obiecte pe geamul masinii...asta vreau.
*

Eu, Ashu. Sunt doua exemple de pe acest forum. Happy now? biggrin.gif cool.gif

De iegzemplu deocamdata ma lupt cu un gibon sa nu mai scrumeze pe masina mea cand fumeaza pe ascuns in buda. Ma lupt (parca cu morile de vant) dar ma pregatesc sa blufez in stil mare.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
driverx
post 5 Jan 2006, 18:07
Post #110

QUOTE(maddan @ 5 Jan 2006, 17:50)
florindu, iti amintesti cumva in ce stadiu s-a gasit Germania dupa primul razboi mondial?
Sau ce situatie a domnit in Spania intre anii 30-80??

Nu stiu, chiar au avut asa o civilizatie iesita din comun??

Dimpotriva, ele sunt exemple de societate care a degenerat in anarhie, razboi civil, apoi in dictatura, si care s-au ridicat singure apoi. Insa timp de ani de zile, iar Spania timp de decenii, au fost jalnice, deeeparte, tare deeeparte de "apa calda"!

Mergi inapoi in timp 25 de ani, si vezi unde se afla Spania atunci!

*

Asa, asa. Ca bine zici. Unii invoca istoria, dar habar NU au de ea. Auzi.....tarile alea intodeauna au avut apa calda radmasa.gif Sa nu mai pomenim de Anglia, in pragul exploziei industriale, cand foametea era mare, prostia si mai mare, un fel de jungla ca la noi acum. Si a mai fost si prin 60, cand boom industrial a inceput sa moara.

QUOTE(maddan @ 5 Jan 2006, 17:50)
Pentru ca - atentie - vorbim de modele, nu de nea Gheorghe de la parter care a invatat sa arunce hartiile la cos.
*

Mai mai, tu nu te-ai prins ca ssilviu tot asta imi cere de cateva ore? biggrin.gif unsure.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
ssilviu
post 5 Jan 2006, 18:09
Post #111

F1 Man

QUOTE(driverx @ 5 Jan 2006, 20:03)
Eu, Ashu. Sunt doua exemple de pe acest forum. Happy now?  biggrin.gif  cool.gif

o sa fiu multumit cand vor mai fi inca 10 de mil de romani asemenea voua.. smile.gif

This post has been edited by ssilviu: 5 Jan 2006, 18:10

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
florindu
post 5 Jan 2006, 18:12
Post #112

Membru' doar, dar vechi!

Nostalgic dupa ce?

Crezi ca a-ti dori o forma de autoritate, pe care am simtit-o in sens constructiv, in alte tari, e o nostalgie? Cred ca e o necesitate.

Nu stiu daca iti amintesti (desi cred ca erai cam copil in 89) de atata mizerie in cartiere, crime pentru un amarat de telefon mobil/o gaina/un petec de pamant/un pahar cu vin, pe vremea aia.

Sistemul era profund viciat, valorile erau rasturnate, omul era cazut din toate drepturile sale fundamentale, asta nu e demn de nostalgie!
Ceea ce voiam sa subliniez e faptul ca avea cine sa-si exprime autoritatea si o facea cu varf si indesat. Dupa 89 aceiasi oameni s-au ascuns de frica.
E adevarat ca, uneori, faceau si exces de autoritate, dar nu am avut niciodata probleme, desi eram la varsta la care eram destul de rebeli, in felul nostru.

--------------------

+
vv
post 5 Jan 2006, 18:17
Post #113

dilbert.com

Dupa cum ziceam, esti putin nostaligic smile.gif
Ai zice ca cineva care spune ca nu era copil pe vremea aia, a invatat ca 'autoritate' = 'regim totalitar'. Tocmai asta e democratia - luarea autoritatii din mainile unei singure persoane - plasarea ei in 'mainile' MULTOR institutii.

Ce zici - ca nu exista autoritate in Ro? De ce, politia nu are dreptul sa aresteze oameni? De ce, judecatorii nu au dreptul de a da pedepse grele? De ce, parlamentul nu are autoritatea de a emite legi?
Nu lipsa autoritatii este problema, ci coruptia, incompetenta, mentalitatile depasite.

--------------------
+
florindu
post 5 Jan 2006, 18:23
Post #114

Membru' doar, dar vechi!

Ma refer nu la autoritate ca imputernicirea sau dreptul de a face ceva, ci la autoritate ca ceva ce trebuie respectat. Atat formal cat si informal.
Politia are autoritatea sa aresteze oameni, dar oamenii nu respecta aceasta autoritate.
De aceea s-au inventat avocatii care ii scapa pe unii de pedepsele grele pe care le-ar putea da judecatorii, conform autoritatii cu care sunt investiti, pentru ca oamenii nu respecta autoritatea legii.

Iar ceea ce spui tu (coruptie, incompetenta) completeaza lipsa autoritatii din societate, fiind efecte.

This post has been edited by florindu: 5 Jan 2006, 18:26

--------------------

+
Smudo
post 5 Jan 2006, 18:32
Post #115

Membru autentic

QUOTE(vv @ 5 Jan 2006, 11:27)
smudo, tot ce pot sa zic e ca ma bucur ca ai plecat smile.gif
Si nu te mai autoamagi, sa pleci nu e nici pe departe o dovada de curaj. E ca si cum ai zice ca lu' Priplata i-a trebuit ceva curaj sa fuga din Romania, ca risca sa-l prinda la granita si sa-l impuste. E de inteles ca nu vrei sa-ti bati capul, da' e cam mult sa faci o virtute din asta...
*

smile.gif... de ce oare nu-s surprins de mesajul din primul rind?
Iar restul celor scrise in tot postul... ce sa mai zic? Unde am zis ca e o dovada de curaj sa pleci? Unde mi-am facut o virtute din chestia asta?

Cel putin e bine ca am devenit toti patrioti acum si parca vad pe vreo citiva care mai au putin si spun ca nu ar vrea sa plece din Romania nici impinsi de la spate, chiar daca afara i-ar astepta vreun BMW nou si un apartament de lux, daca nu chiar o vila. Nu, "noi" (patriotii adica) trebuie sa punem umarul ca sa scoatem tara din mocirla. Tara cui??? A ales vreunul sa se nasca in Romania?
Inca ceva: e un topic la sectiunea calatorii, si anume topicul despre Nigeria, al lui florinel, si pe acolo parca are ceva fani, nu prea am vazut pe cineva sa il condamne ca a plecat sa munceasca in Africa, cind el avea de fapt job si in Romania, si e specialist, putea sa ajute si el la scos tara din mocirla. Hai sa fim seriosi, sa uitam putin ca sintem nepotii lui Eminescu si ca sintem inruditi cu ciobanul din Miorita, ca nu prea tin de foame chestiile astea. Sa caut sa vad cite topicuri sint in care cam 90% din cei care scriu acolo spun ca sintem intr-adevar o natie jegoasa si ca nu stim daca ne mai putem salva? Cum dracu, doar eu am citit topicurile alea?

Scuze de OFF-topic, dar sa dau exemplu un personaj din Romania care sa fie bun de model nu pot, pentru ca nu sint prea la curent cu ce se intimpla acolo, imi ajunge ce vad cind merg acasa, si la fel incerc sa uit cit pot de repede ce vad pe-acolo. Iar fusai acid si cu postul asta, dar asta e, shoot me. Sau cum dracu, nu s-a gindit niciodata vreunul din voi sa plece din Romania?

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
Ake
post 5 Jan 2006, 18:35
Post #116

Morderator

Group: Moderatori

QUOTE(ssilviu @ 5 Jan 2006, 17:55)
acum nu stiu daca la exemple as putea adauga si eu la capitolul muzicieni  Tudor Gheorghe...smile.gif

Vin si eu cu un exemplu...Johnny Raducanu. Poate unii stiu de ce e mai special.

P.S.
pentru cei care nu stiu: link

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
florindu
post 5 Jan 2006, 18:35
Post #117

Membru' doar, dar vechi!

QUOTE(vv @ 5 Jan 2006, 20:17)
Dupa cum ziceam, esti putin nostaligic smile.gif
Ai zice ca cineva care spune ca nu era copil pe vremea aia, a invatat ca 'autoritate' = 'regim totalitar'. Tocmai asta e democratia - luarea autoritatii din mainile unei singure persoane - plasarea ei in 'mainile' MULTOR institutii.

Democratia inseamna respectarea unor reglementari care, aplicate, conduc la binele tuturor.

Daca dai autoritatea tuturor ajungi, pana la urma, la o forma de anarhie, in care unii, nu multi dar nici putini, au autoritatea de a decide ca e mai bine sa asculti ce muzica vrea ei, noaptea la 1, sa traiesti in gunoiul pe care ei il arunca, ca asa vrea mujchii lor, ca ei au dreptul sa te calce cu masina lor de sute de cai putere, ei fiind bauti la volan, iar lista e lunga (si ii include si pe cei care-si pun mii de wati in faruri, care merg cu 120 in localitate, care-si scot tobele de te scoala din somn cand trec prin cartier, colegi de forum, chiar).

Ar fi necesar un examen de maturitate, in fata unei instante superioare, pentru a primi autoritate.
Nu degeaba se spune ca de vrei sa cunosti un om fa-l sef o zi.

--------------------

+
Rigor
post 5 Jan 2006, 18:47
Post #118

Membru autentic

From: Iasi

Ce tot biguiti voi de democratie?
Etimologia cuvantului democratie: demos si cratos adica puterea poporului. La noi nu e (fie ca nu stiu sa o foloseasca, fie ca nu o inteleg sau o inteleg gresit), in consecinta nu este DEMOCRATIE pentru ca poporul nu isi exercita puterea.

Imi pare ca fiecare isi scrie propriile interpretari.

Drivex-in calitate de "co-locatar" al site-ului iti atrag atentia ca nu ai respectat regulamentul general (postari succesive).

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
florindu
post 5 Jan 2006, 18:57
Post #119

Membru' doar, dar vechi!

Din punct de vedere etimologic, la noi e una din cele mai autentice democratii.

Poporul are puterea sa face exact ceea ce doreste, fara sa pateasca mare lucru atunci cand exagereaza: are puterea sa nu munceasca asa cum trebuie, si sa se planga ca nu castiga cat un occidental, are puterea sa nu respecte legile si sa nu-i pese nimanui (sau aproape nimanui), are puterea sa-si bata joc de semenii lui (si nimeni nu se plange).
Are puterea sa-si vanda casa si sa bea banii si sa ceara adapost de la stat, are puterea sa stea la baut de dimineata pana seara iar voluntarii ii repara casa dupa viitura, are puterea sa nu mearga la scoala si totusi sa vrea si sa ceara un loc de munca corespunzator diplomei pe care o are.

Si, din pacate, genul asta de putere exercitata stramb genereaza modele nedorite.

This post has been edited by florindu: 5 Jan 2006, 18:59

--------------------

+
vv
post 5 Jan 2006, 19:00
Post #120

dilbert.com

@Smudo - nu e o jignire.
Romanii pot sa ajute la 'scoaterea tarii din mocirla' la fel de mult si de aici, si de afara - daca vor. Din pacate unii sunt atat de plini de ei ca au reusit sa plece (de parca ar fi cinestiece realizare personala) ca se grabesc sa arunce cu noroi in tara de unde au plecat, si eventual incearca sa uite ca sunt romani.
Oare cine a scris asta?
Nu va mai place, sau nu v-a placut niciodata acolo? Atunci emigrati in loc sa va plingeti de mila, ca va spun eu, e mai usor de facut chestia asta decit sa domesticesti nu-stiu-citi giboni pe plaiurile mioritice. Hmmm, da' parca nu-i usor nici sa o iei de la capat in alta parte, nu? Deci tot mai comod e sa ramai in Romania si sa injuri ca nu-ti place.

Mi se pare mie, sau deduc aici o urma de mandrie a cuiva ca "am reusit sa scap de-acolo", o urma de compatimire pentru cei care "nu au reusit" si un indemn parintesc sa ne trezim si sa o luam si noi pe "calea cea dreapta"? Nu cumva se poate citi "iti trebuie curaj ca sa pleci, e mai simplu sa stai acasa din comoditate".

Newsflash: nu toti oamenii sunt la fel. Incearca sa intelegi ca unii oameni au ALES sa ramana aici (nu au ramas fiindca sunt obligati), si ca ei se simt momentan bine cu alegerea lor. Da, unii chiar au ALES sa ramana aici in ideea ca ei pot schimba ceva in tara - si daca sunt suficient de multi, sunt sigur ca in cele din urma pot schimba toata tara.

Despre topicul cu Nigeria - nu stiu unde ai vazut tu ca eu sau ashu sau oricine altcineva ar condamna romanii plecati in strainatate. Nu, deloc, mie imi e doar mila de cei care se simt superiori "amaratilor" care au ramas in continuare in Romania (ca daca ar fi putut sau ar fi avut curaj sa plece, ar fi facut-o, nu? Ce draq, e evidenta chestia asta, asa-i?).
Esti liber sa crezi ca nu se mai poate face nimic in Romania. Treaba ta, si ma bucur ca ai plecat din moment ce crezi asta - altundeva poate esti util, aici erai doar 'balast'. In sensul asta am zis ca ma bucur.

@florindu - dupa cum am spus, esti nostalgic smile.gif Nu dupa comunism, ci dupa "autoritarianism". Nu-ti impartasesc punctul de vedere, nu asta inseamna democratie. Iar exemplul cu avocatii arata cat de gresit ai inteles tu democratia. Poate iti explica asarban, daca trece pe-aici smile.gif

--------------------
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 10:38
Forum Renault