Ford Focus mk 3 facelift, cu benzina
![]() ![]() |
Ford Focus mk 3 facelift, cu benzina
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
iarna/ploaie intodeauna merg cuplat in snow.mud (nu se decupleaza indifernt de viteza)
nu cred sa fi patinat ..macar o data rotile. e imposibil This post has been edited by wolfin: 22 Jun 2023, 11:49 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
vezi, de aia s-a uzat...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(wolfin @ 22 Jun 2023, 12:48) iarna/ploaie intodeauna merg cuplat in snow.mud (nu se decupleaza indifernt de viteza) nu cred sa fi patinat ..macar o data rotile. e imposibil nu ma refer la patinat rotile, ci ambreiajul adica plecat de pe loc si patinat excesiv ambreiajul dar intr-un situatie cat masina sa foloseasca si rotile din spate |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
omu facea zilnic naveta prin bucuresti in trafic stop start...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa e...
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.964 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Mbre aicia vb de ford.
Sa fi patinat sineu ambreiajul de vreo 2 ori pe zăpadă și atât. Fata de ce.abuzuri a suferit ăla de la Opel de ieșea fum alb in mașina eu zic că ăla de la Ford a fost menajat 100% Acuma mă pregătesc să merg în concediu peste o lună. Daca conduc moșnegește cat sa incurc traficul cu 90 10pkmh sper sa mă țină pana în septembrie. Om vedea când crapa |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am schimbat volanta si kit ambreiaj dupa ~350.000km reali, originalul din fabrica.
Nu patina nimic, dar la rece in special iarna se auzea ceva zgomot ciclic de la volanta Am luat toate piesele de la reprezentanta si m.a costat 5700 ron Attached thumbnail(s) Screenshot_20230622_143315_WPS_Office.jpg ( Size: 199.85k ) Number of downloads: 634 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
wolfin |
![]()
|
auzi psychoo
ce tot indruga astia de la reprezentanta ca e orice altceva de se umezeste pe lateral clopot si nu lichid frana sau transmisie. cica daca e lichid frana sau transmisie...ar curge la baza nu pe lateral. cloppotul nu e ermetic .....daca ar fi inundat ar patina abreajul..umed...miros...soc si groaza. si nu ar mai fi lichid in borcan. asa ramane doar transmisia....curge pe ax..si il arunca cand se invarte..plm.... This post has been edited by wolfin: 22 Jun 2023, 13:46 |
--------------------
pegas
3120
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.964 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai binea mă psichoo tu ai alt ambreiaj la diesel.
La benzina până și ford a recunsocut că a dat buleala... Aia e Așa și casco pot sa zic că platit degeaba până acum Cam 2000 pe an x 5 ani. Ce sa faci Astea s..costurile sa ai masina. Daca nu iei taxiul |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
|
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 22 Jun 2023, 14:25) Pai binea mă psichoo tu ai alt ambreiaj la diesel. La benzina până și ford a recunsocut că a dat buleala... Aia e Așa și casco pot sa zic că platit degeaba până acum Cam 2000 pe an x 5 ani. Ce sa faci Astea s..costurile sa ai masina. Daca nu iei taxiul nu cred, nici o janta sau pneu pe casco de la borduri??? Sau era fransiza mai amre ca dauna? This post has been edited by einstein1984: 22 Jun 2023, 14:45 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
axabrt |
![]()
|
Am full casco . Culmea că acoperă și jantele și anvelopele.
N am de ce sa repar pe casco. Mai degraba as găsi pe RCA ul vreunuia , apare în fiecare lună cate o ocazie, dar n am fost niciodată de acord sa profit de unul mai prost decât mine. Așa cum și eu sunt iertat uneori în trafic, iert și eu pe alții. Amin |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Doamne ajuta ca nu ai dat cu ea de ceva, asa sa o mentii!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
axabrt |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 15 Jul 2023, 20:31) Pana-ti raspund Solon, cluj si axa, creierele forumului, incerc eu. Ba pardon... Grije cand mergi la geometrie, ca si-asa nu se-nvarte roata, sa fie anvelopele bune si sa nu vibreze cand stau pe loc. Asa a zis asta, atotstiitorul, deci asa e, n-are cum altfel. Daca doresti sa rotesti puntea (9 grade e enorm, sper ca glumesti), de fapt vrei altceva, si anume ampatamente egale stanga-dreapta. In ipoteza ca o Laguna asa le are de fabrica, ca nu-i reno 16. - cel mai important: te futs in ea starea anvelopelor, n-are-o treaba. - scoti rotile, una cate una, scoti capacele centrale ale jantelor, pui rotile la loc. - lasi masina pe sol, perfect drept si orizontal, o impingi fata-spate cate un metru, sa se detensioneze tot, o lasi pe liber, nefranata. - pe fata, planetarele ar trebui sa aiba o adancitura in mijloc, conica, e necesara la prelucrarile din timpul fabricatiei, dar tie iti permit sa infigi acolo o sula sau surubelnita in cruce subtire, care sa se centreze astfel perfect pe roata. De surubelnita legi cu ata de cusut o piulita mica, ceva, care sa-ti proiecteze un punct de pe axa puntii fata pe sol. Marchezi punctul pe sol. - faci la fel la cealalta roata fata. - pe spate e mai ciudat, ca nu ai planetara. Aici iti va trebui un compas cu laturi egale, care, extins in plan orizontal, sa-l poti sprijini de marginile jantei, in 2 puncte diametral opuse. Varful compasului e pe axa puntii spate, si-l poti proiecta ca-n cazul puntii fata pe sol, si sa marchezi proiectia. Ma tot gandesc la un astfel de compas de prin casa, si nu-mi vine nicio idee pe moment. Uite, poti merge la o librarie si sa iei 2 rigle identice de 30 sau 40cm, care sa aiba gaura aia la un capat. Treci un surub cu piulita prin gaura, gata compasul isoscel, sau iti faci unul si aia e. - ai 4 marcaje pe sol. - aici vrei sa ajungi: masori distanta marcaj fata - marcaj spate pe stanga, la fel pe dreapta. Distantele trebuie sa fie egale. Daca nu-s, fie, poti incerca rotirea puntii spate, pana ajung egale. Observatii: - logic, compasul se poate folosi cu succes la toate cele 4 roti, e mult mai precis si nici nu implica capace scoase. Ideea cu capacele fu implicita si instinctiva, eu avand 4 planetare. - foarte, al naibii de important. Convergentele partiale trebuie sa fie simetrice. E o variabila ce influenteaza pozitiile proiectiilor, pe care vei dori s-o elimini. Altfel, n-ai facut absolut nimic. Convergentele se verifica cu sfoara si subler. Dupa verificare, nu misti masina, si faci miscarea cu proiectiile si ampatamentele. - 9 grade deviatie se vad lejer la ochi, in centrarea rotilor spate in arcul aripii/barei spate. Daca-s centrate la fel, nu cred ca-i de acolo. - daca la fixarea puntii pe caroserie nu s-a umblat din fabrica, as zice ca e ok aia. Si as miza mai degraba pe convergente dereglate. Daca ai drum pe la Brasov, pot incerca sa-mi dau cu parerea, desi nu ma pricep. Si cui nu-i convine ca mai sus am scris lacrimogen sau cu prea multe cuvinte, sa sp. Mă eu chiar te admir dar cred că e mai degrabă o admirație invidioasă din aia de genul când vezi pe cineva că e bun (in sensul de priceput la ceva) și realizezi că niciodată tu nu vei fi că el. Am și eu o parte buna mă pricep sa stric lucrurile. Neintenționat desigur. Totuși dovada de iubire față de muttley ar fi sa mimi iau un Subaru. Doar că noi nu avem pe aici reprezentanta Subaru . Mă uitam odată la Subaru din ăla mic de tot pe platformă comună cu Suzuki . Costau până în 1500 de euro. Dar repet sunt complet nepriceput la tehnica mie îmi trebuie mașina sa meargă nu sa meșteresc la ea. Deși totuși ii invidiez pe aia de se pricep și baga bani și timp in Hobby ul asta. Eu n am nici bani nici timp Una peste alta dacă ia nevasta carnetul va trebui să mă orientez și eu la o mașină. Cu preturile din ziua de azi e o decizie nașpa. Eu tot insist pe o Skoda rapid cu motor de 1.6 diesel și cutie dsg. E vreo 14000 la second-hand. Ea nu vrea sa audă. In schimb ii place arătarea aia de Skoda kamiq. Mie mi se pare scumpă dar na. Parca vad că mă fac cu vreuna d aia |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
axabrt |
![]()
|
Nivelul de ulei din aprilie și până în iulie a scăzut cam jumate pe joja [attachmentid=1628151109]
Am completat vreo 500ml Interesant e că în felul ăsta va consuma aproximativ 1.5 de ulei între schimburi, deci cumva o ia ușor ușor pe ulei. Se după pe urmele opelului. Off și n am avut nici o mașină care sa nu consume ulei. Sau parca am avut? Dacia 1310 parca nu consuma, dar puneam un ulei dubios de la Petrom mineral. 10w40 sau așa ceva. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
ete spanac, ai avut logan, ala nu consuma
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.171 Joined: 13 October 06 ![]() |
nu consuma, dar trebuia sa reglezi periodic culbutorii
![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
prima oara la 120 000 si doar evacuarea a fost putin stransa
![]() |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
axabrt |
![]()
|
Ammajuns la mare , voiam să ma laud cu consumul de 9% extraurban dar a ieșit o poza neclară.
Anul asta oricum a consumat 9 mixt in orice scenariu posibil Am văzut și un Ford mondeo st line la OMV pe autostrada, negru cu grila neagra. Ceva de vis. Neapărat as lua una, doar că m am jurat pe roșu sa nu mai iau mașini negre.[attachmentid=1628151632] Va rog nu radeți de șosetele mele. Sunt din alea noi, fara gauri This post has been edited by axabrt: 10 Aug 2023, 14:15 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
axabrt |
![]()
|
Venit din concediu de la mare.
701 km cu aproximativ 70 de litri de benzina 38 litri efix95 și 33 litri OMV 100. Ce m a șosocat nu fu neapărat consumul de benzina ci ăla de ulei. A halit 500ml ceea ce e un record chiar și conform cărții tehnice. Maine plec vreo 3 zile la munte , fac plinul înainte să plec sa fiu sigur că ajung. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Ce viteza medie?
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
axabrt |
![]()
|
Vreo 75 asa
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Consum mare de benzina sau de ulei
![]() ![]() This post has been edited by Gil26: 16 Aug 2023, 19:26 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Si cica dieselul e cah ca mananca ulei
![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 23:17 |