Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
![]() ![]() |
Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
tatabobu |
![]()
|
||
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.193 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Off nunstiu ce discount uri au astia la Mazda , dar azi o Mazda 3 e la fel de scumpă cat era acum 4 ani o Mazda 6 echivalenta că și dotări. Și vorbim deja de alta clasa.
Iata că și mașina poate fi o investiție. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Poluez si io pe aici .Azi am vizitat mexicana care era pregatitta sa vina maine acasa. Am constatat zgarieturi pe plafon si pe capota motor unde e si o mica infundare de la cioburile usii autobuzului. Asa ca se vopsesc si coviltirul si capota maine dimi.Capota coviltir, bara spate, o aripa fata , una spate facut lifting. Cel doua usi stg.,4jante, doua anvelope , stop stg. oglinda stg bara fata noi.Probabil vineri vine acasa.
Multam de gazduire pe topic. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@bion: sa-ti traiasca mexicanca!
QUOTE(eurocristi @ 24 Jun 2020, 18:33) Ai pus vreo frana involuntara cu stangul cand obisnuinta de la cutia manuala te face sa apesi ambreajul? Datorita micului secret impartasit de catre varul meu pe vremea cand am prins niste delegatii de State, de a tine stangul flexat "sub scaun", am evitat chestia asta pana acum. Dar am vrut sa schimb viteza si am tras zdravan de schimbator, FARA a apasa "ambreiajul". Noroc ca D e ultima si ca am tras, ca il duceam pana in P la ce avant am avut ![]() @all: multam de urari. @tatabobu: a fost prima chestie care mi-a sarit in ochi cand am deschis capota, la dealer ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.261 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Așa e și la vag când deschizi ușa, încep să se audă niște relee și se amorsează pompa de benzina..
|
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.105 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
S`o folosesti sanatos!
Fiind Mazda prin definitie este fiabila. Am avut Mazda, ma rog, complet altceva dar in 150KKm am schimbat doar becuri la care se ardea scurta, nici macar placute de frina. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Multam! La asta n-am ce becuri sa schimb, totul e cu LED.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.193 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Vezi că led urile astea noaptea pe ploiaie sunt cam dubioase.
Bine acu nu știu ce led urî are Mazda dar de exemplu alea se la Seat mi se pare că luminează mai prost in condițiile descrise decât un bec clasic |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.210 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Am vaga impresie ca inginerii de la Mazda au testat suficient ledurile alea. Inclusiv noaptea, pe ploaie.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.736 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.628 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
De data asta-s de aceeasi parere cu axabrt. Albastrul e cea mai proasta culoare pe ploaie, cel putin pentru ochii mei. Dar sa vedem rezultatele de la "proba practica".
Pana acum nu ma impac neam cu "adaptive LED Matrix headlights": le aprinde cand ma astept mai putin, le stinge cum are chef (mi-am luat deja flash-uri in doua ocazii) si, adaugat la toata tehnologia din masina, ma fac sa ma simt condus, nu sa simt ca eu conduc. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
einstein1984 |
![]() ![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.628 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
vezi, trebuia sa iei duster si scapai de problema asta
![]() This post has been edited by einstein1984: 25 Jun 2020, 09:07 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
![]() N-aveau 4x4 TCe. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Leon oricum nu era un etalon la eficienta farurilor LED. Stiu ca citisem la un moment dat un comparativ intre farurile LED si cele halogen la masini care ofereau ambele optiuni si pentru Leon obtinusera rezultate mai bune cele clasice. Daca nu ma insel, e printre primele masini "ieftine" care oferea asa ceva deci probabil ceva tehnologie ieftina.
La Mazda mai degraba ciudata e asa-zisa faza lunga automata...si mie mi s-a parut ca masina ramane foarte mult pe faza lunga si orbeste pe ceilalti soferi. Pe de alta parte, multi dau flash preventiv, chiar daca esti foarte departe si nu ii deranjeaza neaparat faza lunga. Dar in mod cert nu e cel mai inteligent sistem de faza lunga automata de pe piata...nu se compara cu cele de la Audi, de exemplu |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 25 Jun 2020, 10:02) Pana acum nu ma impac neam cu "adaptive LED Matrix headlights": le aprinde cand ma astept mai putin, le stinge cum are chef (mi-am luat deja flash-uri in doua ocazii) si, adaugat la toata tehnologia din masina, ma fac sa ma simt condus, nu sa simt ca eu conduc. Pai spune-le farurilor sa intervina mai repede. Trebuie sa ai asa ceva in reglaje. Esti old school, lasa deoparte tiparele. 25 Jun 2020, 10:30: QUOTE(AndreiMR @ 25 Jun 2020, 10:12) Leon oricum nu era un etalon la eficienta farurilor LED. Stiu ca citisem la un moment dat un comparativ intre farurile LED si cele halogen la masini care ofereau ambele optiuni si pentru Leon obtinusera rezultate mai bune cele clasice. Daca nu ma insel, e printre primele masini "ieftine" care oferea asa ceva deci probabil ceva tehnologie ieftina. Pentru ca design. Asa-i cand designerii au prioritate in fata inginerilor. Chiar daca este ieftin, ledul cu reflector produce lumina mai de calitate fata de cel cu proiector (lupa). Dar cand farul trebuie sa aiba un anumit design si esti obligat sa folosesti reflectoare de dimensiuni mici, rezulta lumina imprastiata aiurea pe asfalt. This post has been edited by IRONICK: 25 Jun 2020, 09:30 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Inca ma acomodez cu masina (inclusiv tehnologia), asa ca zic eu ca o sa ma obisnuiesc si cu farurile si alte chestii automate.
Imi place si in acelasi timp nu-mi place climatizarea automata. Nu simti deloc curentul de aer rece, dar dupa ce raceste sta mult timp pana intervine din nou, timp in care se face mai cald, dar in loc sa coboare repede temperatura, merge incet. Rar am vazut ventilatia urcand peste doua trepte. In alta ordine de idei, am comandat roata de rezerva cu cric, cheie de roti si coarba. Nu de la dealer, insa. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cum mai toate masinile acum au compresor ac on/off, cred ca simti si umiditatea.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
Probabil ventilația e mai "eco friendly" , sa ajute emisiile de CO2.
Ar fi fost mai buna o ventilatie din aia cu specificații din emiratele arabe unite. Aia cred că face frigider înăuntru |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Au pastrat si la generatia asta de M3/CX-30 setarea de AC ECO? La M3ul meu asta e setarea implicita, daca vrei sa faci frigider trebuie sa o treci pe AC Auto normal.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
@IRONICK: ...dar oldschool, nu uita. Si zic asta foarte serios.
@AndreiMR: Nu am gasit nicaieri, nici in manual, vreo setare suplimentara la A/C. Pe panou am AUTO, A/C, On/Off, iar in meniul de setari nu e nimic referitor la A/C. This post has been edited by marksman: 25 Jun 2020, 09:51 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
AndreiMR |
![]()
|
La modelul meu de panou de clima arata pe afisaj AC Eco in momentul in care e setata pe AUTO, iar daca apesi pe butonul AC se modifica pe panou afisajul in AC simplu, iar aerul pare ca vine mai puternic si mai rece...daca la tine arata doar AUTO inseamna ca au renuntat la setarea asta si a ramas cu un singur mod de functionare.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
S-o stapanesti sanatos! Inginerii japonezi inca stiu sa faca masini si in general produse trainice.
This post has been edited by ursul_bipolar: 25 Jun 2020, 12:25 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
axabrt |
![]()
|
Pai posibil cele mai bune rămân Toyota, nu neg evidenta.
Mazda e un caz special au dovedit că motoarele mari scot consum comparabil cu astea downsized. O fi vreun avantaj pentru cine merge foarte mult cu mașina sa aibă fiabilitate. In rest la ergonomie nu s a inventat încă mașina japoneza care sa concureze cu tripleta germana. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 25 Jun 2020, 10:00) Din cate imi aduc aminte, statistic vorbind, asiaticii au vedere mai proasta la distanta decat europenii. De cand port ochelari (de vreo 17 ani ) mi se pare ca vad mai prost noaptea si pe ploaie. Tot din aduceri aminte, pe ploaie-ceata, ninsoare ar fi buna lumina galbena, nu albastruie. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
marksman |
![]()
|
@dizzy: asa stiam si eu, ca galbenul e mai indicat pe ploaie/ceata.
QUOTE(ursul_bipolar @ 25 Jun 2020, 11:28) Multumesc! @axabrt: la ergonomie, cel putin deocamdata, la CX-30, nu am gasit lipsuri fata de Passat This post has been edited by marksman: 25 Jun 2020, 12:51 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
einstein1984 |
![]()
|
dizzy, exisat ochelari special de condus (adica lentile nikon cu dioptrii pentru soferi), cu o tenta usor galbena
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
Noaptea nu fac mare lucru, dar pe ceata sunt foarte buni.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 15:38 |