Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
![]() ![]() |
Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.725 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.695 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Fain, te pune sa scoti becul ca sa stii ce sa pui in locul lui.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Tovule, te trimite la reprezentanta
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.569 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Trebuie sa aiba si tipul de becuri folosite. Pe o alta pagina.
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Indirect te trimite. Marketing si comunicare.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(marksman @ 27 Mar 2019, 17:02) Prin urmare i-am facut lui Marian o vizita. Dupa ce am studiat polizorul si din exterior, si din interior, si de jos in sus, si de sus in jos, Marian mi-a confirmat banuielile: faza scurta era reglata prea jos. Zic "era", pentru ca acum e reglata ca la carte. Multumesc, Marian! Da, bateau jos.Nu mult, dar sesizabil. Le-am adus pe grafic. Floare la urecche. ![]() QUOTE(IRONICK @ 27 Mar 2019, 17:10) E pe becuri? Am observat si eu tendinta asta in ultimul timp la vestice, vin cu ele asa din fabrica. In schimb alea pe LED-uri sunt reglate putin prea sus chiar. Aceleasi tendinte le-am observat si eu. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.725 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(marksman @ 26 Mar 2019, 18:38) Buuun... Am observat ca nu mai face daca schimb mai sus in ture (min. 2500), dar tot merg sa mai conduc masina de DT. QUOTE(ursul_bipolar @ 26 Mar 2019, 18:41) Am observat comportamentul asta la mai multe marci. Nu cred ca este un defect ci doar suporti motor/cutie care asa reactioneaza. La toate schimband dupa 2500 am observat ca a disparut fenomenul. Sunt curios daca ii intrebi ce iti vor spune. QUOTE(axabrt @ 26 Mar 2019, 18:42) Io zic sa mai testezi , smucește numa daca turațiile nu sincronizate. La mașinile mele daca nu schimbam la o anumita plaja de turații smucea. Nu as ști să zic dar a doua o dau pe la 2000 de ture, și nu smucește. Daca dau la 1500 sau 2500 smucește Restul treptelor la peste 2500 de ture. Uneori spre 4000 când merg mai sportiv Din pacate cred ca e un defect de cutie. Ieri am sesizat un zgomot la relanti care dispare cand e calcat ambreiajul. In plus, un lucru pe care l-am mai citit si la alti posesori de Opel cu acelasi motor/cutie, dar Grandland nu Crossland, e un zgomot ca de marsarier in vitezele 1-3, care dispare in vitezele 4-6. Am sunat la dealer, dar consilierul de vanzari care mi-a vandut masina nu mi-a raspuns inca la telefon. O sa le duc masina si o sa le-o las in curte. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.249 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Poate e vreun zgomot tehnologic până se mai așează sincroane&shit ce o mai fi pe acolo....
Zgomot la cutie am mai auzit și la alte mărci.. . |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
marksman |
![]()
|
Zgomotul ca zgomotul, dar smuciturile sunt problema.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.569 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Bag banii.........
Nu vreau sa schimb masina maine poimaine, dar intr-un viitor mai scurt sau mai lung ma tenteaza. Si tocmai cand ma convinsesei ca si Opelul e o varianta de luat in seama. Ca eu il excludeam din principiu, pe de o parte forumul marcii si ceva probleme pe la cunoscuti, pe de alta parte reprezentanta la vreo 70 de km de domiciliu. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
marksman |
![]()
|
Am primit telefon sa merg sa dau o tura cu masina de drivetest, si sa-mi spun nemultumirile, dar cum o problema nu vine singura, e haos la work si cred ca stau pana la noapte la birou.
Inclin sa cred c-am avut ghinion si am nimerit o masina defecta din fabrica. Sa vedem saptamana viitoare cum stau lucrurile. Dincolo de aspectele astea, in continuare imi place masina. This post has been edited by marksman: 29 Mar 2019, 16:26 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Zgomotul este altceva, aia poate fi o problema. Dar de zmucitura aia daca schimbi sub o anumita turatie din 1 in 2 nu cred ca o sa scapi.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
marksman |
![]()
|
Tot ce implica viteza a 2-a e cu smucitura. 1-2 e cea mai puternica, 2-3 nu e chiar asa. Zgomot 1-3, fara zgomot 4-6, iar acum am mai dat de un huruit la relanti, care dispare cand apas ambreiajul.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Sunt curios ce iti vor spune.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Daca ai noroc ai prins o cutie nasoala, daca ai ghinion ai prins o cutie prost proiectata atasata la un opel meriva v2, nasol
![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
marksman |
![]()
|
Inclin spre prima varianta, pe forumurile frantuzesti nu se plange vreunul de problema asta.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Stiu doar ca pe originalul meriva au folosit initial o timonerie jalnica de plastic pana cand nu mai puteau baietii sa bage in viteza si doar atunci au trecut la metal.
exemplu Apucaturile astea sunt standard in zilele noastre la toti producatorii, ma gandesc ca poate au reincercat minunea si de acolo provine schimbarea dubioasa de viteze. Totusi zgomotul care variaza in functie de ce faci cu ambreiajul sugereaza altceva. |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
IRONICK |
![]()
|
Parca si loganul avea problema asta cu zgomotul care dispare cand apesi pedala.
Puteai sa faci economie la zgomot, luai dacia, nu pejo. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Nu am citit totul de la inceput, doar imi dau cu parerea
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.204 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.249 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Probabil cu zgomotul ăla ajunge la remat.....
|
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.937 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Si la simbol era prezent acest zgomot. ....e prezent....14.8v...desi cv e diferita fata de logan.
This post has been edited by wolfin: 29 Mar 2019, 21:29 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.139 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
la mine smucește când dau kickdown.
M am învățat să i dau un șpriț din accelerație când e ambreiajul calcat, da când sunt pe frana și calc și ambreiajul e mai nasoala că n am cu ce sa apăs accelerația și smucește nițel. Smucește și dintr a întâia in a doua dar numai daca schimb la peste 2500 și ridic ambreiajul repede. In rest e fain la condus. Opelul avea cutie de tanc. Puteai sa faci ce vroiai nu smucea nimic. Nici nu avea cum la 120 nm erau la 4000 de ture. Fordu are pe hârtie teoretic 240 de la 1600, deci smuceste |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Ce kickdown la manuala?
![]() Caută heel toe sa vezi că ai cu ce sa calci accelerația când frânezi și retrogradezi. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 29 Mar 2019, 19:31) Parca si loganul avea problema asta cu zgomotul care dispare cand apesi pedala. Puteai sa faci economie la zgomot, luai dacia, nu pejo. Bre, la o adica il dau naibii de zgomot, dar ramane problema smucelilor. Totusi, coroborand smucelile si zgomotele, mie mi se pare c-am nimerit o cutie defecta. Am condus cateva masini pana acum, si am pretentia ca pot sa fac diferenta intre un comportament normal la schimbarea vitezelor si unul nelalocul lui. QUOTE(BN64FLO @ 29 Mar 2019, 20:19) Nu am citit totul de la inceput, doar imi dau cu parerea ![]() Am zis si eu ca e subturata, am schimbat mai sus in ture. Uneori dispare in ture mari, dar trebuie sa tin mult piciorul pe ambreiaj. Cuplu 230 Nm de la 1750 rpm, aproape ca la Passat 1.9 TDI. De ce nu smuceste la schimbari 3-4, 4-5 si 5-6? @axabrt: daca schimb sub 2500 rpm clar smuceste, daca schimb catre 3000 tot smuceste uneori. Ceva nu e ok. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.139 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Heel and toe nu poți să faci la mașinile cu accelerația care nu i prinsa in podea.
In plus trebuie sa ai 45 la pantof cred. Eu am 40.. .pedale mai rezonabil pusa și neprinsa in podea am văzut pe clio 3 ăla de 2.0 aspirat 200 cp. Foarte apropiată accelerația de frana. La ce am condus eu îmi intră tot piciorul intre pedale și că sa rasucesc talpa din încheieturi, crede mă nu s contorsionist. Am și eu o vârsta |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Cu exercițiu faci, stai liniștit. Nici eu nu port 45.
|
--------------------
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Asa, invata-l pe omu' care a lovit masina cand o prezenta cumparatorului sa faca heel and toe.
![]() Vrei sa-l ai pe constiinta? ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
MuciX |
![]()
|
Eu nu învăț nimic pe nimeni.
|
--------------------
-
-
|
|
axabrt |
![]()
|
Stați liniștiți că la focus nu merge.
Accelerația e mai jos decât frana . Că sa ciupesc accelerația trebuie sa calc frana mai mult de jumate , ceea ce înseamnă oprire brusca. Am citit că se pune o chestie pedal spacer , care le aduce la nivel sa le poti apasă controlat O să rămân decât să o ajut din accelerație la retrogradare când nu pun frana. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 01:40 |