Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
![]() ![]() |
Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.731 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.943 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Basca ca e pus din fabrica long life...
Dar ..carticica spune completare cu antigel...nu apa This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2019, 10:18 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.718 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Concentrat sau diluat, dar niciodata apa chioara.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.610 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
cartea zice completare cu lichid de racire.... care e antigel+apa
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.731 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Distilata.
Sau in caz de urgenta urgentelor ... se poate pune si apa de la robinet/rau/parau? This post has been edited by madhorsefuzzy: 26 Sep 2019, 13:38 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.943 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
La serus cand o fiert loganul daia s a pus...apa de la robinet. In militari cica apa e ok..fara minerale.
This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2019, 14:26 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
marksman |
![]()
|
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pe bune?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.103 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 26 Sep 2019, 13:37) Se poate, la motoarele cu bloc de fonta si chiulasa la fel nu`i nici o problema, mil, broaste, pesti... sa nu fie. La motoarele care au in componenta elemente de aluminiu incluse in circuitul de racire cam e o buba, sarurile din apa intra in reactie cu aluminiul si produc oxid de aluminiu, mai cunoscut si sub denumirea de corindon, nume care spune aproape tot despre ce face ala in circuitul de racire, nu multe, doar ca mai roade din ce se invirte prin circuit, arborele pompei de apa... Nu`i catastrofala gresala dar nici prea placuta. This post has been edited by Agrig: 26 Sep 2019, 18:07 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
În caz de urgenta merge cu orice fel de lichid uzual.
Apa, vin (dar ar fi păcat- vezi episodul din MASH cu Chateau de Jeep), pipi, apa de balta, dar nu e o soluție pe termen lung. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
marksman |
![]()
|
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
IRONICK |
![]()
|
Aaa, ok. Urgenta este pana la primul service.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.571 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Bine, scaderea nivelului inca nu o trece la defectiuni.
Fa-i nivelul si de acum inainte daca in 7000 ajunge la minim din nou, poate fi o problema. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
marksman |
![]()
|
E la service acum, am lasat-o in drum spre plantatie, ca nu am vreme azi la pranz sa ajung in capatul orasului.
Am mai citit de unul cu antigelul scazut la Crossland si i-au zis aia de la service ca e normal sa se mai evapore si trebuie completat din cand in cand. Pai 'tu-i mama ei de inginerie, la Loganul din 2004 singura data cand am completat cu antigel a fost cand am schimbat termostatul! This post has been edited by marksman: 27 Sep 2019, 10:23 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
IRONICK |
![]()
|
De acord!
Mai exista posibilitatea ca sa nu fie bine aerisita din fabrica. A scazut treptat sau dupa ce ati facut cateva sute de km cu ea? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Treptat, de la sub max la 6 km la sub min la 7460 km.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Popel
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu are antigel. Nu ce are, ci ce nu are.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.571 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Am schimbat pompa de apa la reprezentanta Skoda, aerisire facuta, dupa un drum de 200 km a trebuit completat cca 500 ml, apoi deloc, 20000 de km, deci aerisirea s-a facut in mers.
Periodic completam cu cca 100 ml lichid la cca 20000 de km, nu stiu daca era normal sau nu. In 9 ani nu am pus un litru de lichid, mai am si acum din el, ca am vandut-o. Ma gandesc ca masina noua, furtunele se mai dilata de la temperatura, instalatia se aeriseste, , etc, etc.Cred ca de acum ar trebui urmarita. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pai da, aerisirea se face in mers dupa cateva sute de km (la tipul asta de instalatie inchisa). O sa deschida de cateva ori termostatul in mers si se aeriseste.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Astia la Popel ii vor spune ca e normal sa mance antigel ca ii e si ei sete.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
wolfin |
![]()
|
serios ce aveti cu omul. ii creati stres degeaba..chiar daca glumiti.
|
--------------------
pegas
3120
|
|
IRONICK |
![]()
|
Stres? Chiar ma gandeam ca poate pierde pe la caloriferul din aeroterma ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
wolfin |
![]()
|
ar avea aburi in masina...patit
![]() sa bage preventiv https://www.emag.ro/solutie-etansare-radiat...&scenario_ID=49 This post has been edited by wolfin: 27 Sep 2019, 13:08 |
--------------------
pegas
3120
|
|
marksman |
![]()
|
Nu pute in masina, nu-s aburi, condens etc. Sa bage aia antigel si mai vedem. Si sa faca geometria.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
sa bage preventiv https://www.emag.ro/solutie-etansare-radiat...&scenario_ID=49
[/quote] Nu stiu daca glumesti, dar nu e bine sa dai asa sfaturi unii mai intra pe forumuri si pentru nelamuriri tehnice. Acele substante pot bloca pasaje de racire etc, si din platforma plus un radiator ajungi sa scoti mult mai multi bani pentru a remedia raul facut prin turnarea lor in sistemul de racire. |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
marksman |
![]()
|
S-a făcut geometria și "s-au permutat roțile", au făcut un test de presurizare al sistemului de răcire în urma căruia au decretat că nu sunt scurgeri vizibile și au completat cu antigel.
Acum n-am mai apucat să ies pe autostradă ca să văd dacă mai trage dreapta, iar pe scurta porțiune de DN unde am putut să circul pe mijloc am avut un rezultat neconcludent. Pe fișa de geometrie valorile normale ale unghiurilor sunt de la "fratele cel mare", Opel Grandland, iar eu nu îmi dau seama ce naiba au ajustat. Dacă tot mai trage dreapta, o să îmi bag picioarele în știința lor și o să mă duc la 'nea Nicu, care atunci când Passatul a avut nevoie de geometrie a făcut-o bine din prima. Pur și simplu nu pot să înțeleg de ce o mașină reușită ca idee este realizată atât de prost și de ce clienții sunt tratați cu curu' când semnalează o problemă în termenul de garanție. Următoarea mea mașină va fi ori Suzuki, ori Kia. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 17:04 |