Cat de bine era de fapt pe vremea impuscatului?, topic pentru nostalgici.
![]() ![]() ![]() |
Cat de bine era de fapt pe vremea impuscatului?, topic pentru nostalgici.
Jack Daniel's |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Măi dragă toți... este adevărat că comunizmul (intenționat scris așa) n-a fost bun per ansamblu. Ia să luăm noi învățământul. Câți dintre voi ați învățat carte gratis? Exact, majoritatea. Acu' ia sa vedem (nu-mi mai merge tastatura cu diacritice) cati invata azi carte pe bani buni si cati vor trebui sa isi faca un credit maine pentru educatie superioara.
Una dintre fetele luminoase ale comunizmului (poate singura) a fost alfabetizarea fortata. (e drept ca asta a avut si consecinte negative, din cauza ca raportarile trebuiau umflate si in domeniul asta). Ia uitati-va la ce se petrece azi in invatamant. Dezastru national. Ies ingineri de paie pe banda rulanta de la gramada de facultati particulare generatoare de profituri uriase pentru "dinozaurii" invatamantului (si astia, niste relicve comuniste, invatati cu dolarii de la studentii arabi de pe vremea impuscatului). Da' oricum, tre' sa recunoastem, ca "in comunizm" se facea scoala. Iar faptul ca toata lumea care era capabila a putut sa invete, este ceva. Pentru ca atunci cand au venit la putere comunistii, poporu era prost bâtă în marea majoritate. (iar și-a revenit tastatura) Așa că unii, care ați trăit vremurile alea (grele, ce-i drept), recunoașteți măcar că unele lucruri (foarte puține, ce-i drept, și care nu compensează per global dezavantajele comunismului) erau mai bune atunci. Nu, n-am fost mai mult de "șoim al patriei", părinții n-au fost membri de partid și aveam doar opt ani la revoluție, dar tot îmi aduc aminte vremurile de atunci: apa caldă cu program, căldura cvasi-inexistentă, duminicile în care stăteam la bunici pentru că părinții erau la serviciu, benzina proastă și insuficientă, cozile la alimente (când toată lumea își striga copiii că a venit mașina cu [completați] și să fugă la coadă; îmbulzeala la portocale, banane, căpșuni (!) și multe altele). Eu nu regret vremurile alea, și nici ai mei; azi o ducem de "n" ori mai bine decât "înainte". LE: iar eu, (vorba lui maddan) am libertatea sa-mi iau un credit (lucru pe care l-am și făcut) ca să-mi cumpăr un apartament, să am mașină și să-mi permit lucruri la care ai mei nici nu visau când aveau vârsta mea. This post has been edited by Illusi0n: 24 Mar 2006, 20:48 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
daca astazi la noi unele lucruri merg mai prost decat inainte de '89, nu inseamna ca -virgula- comunismul era mai bun; doar ca acel domeniu a fost indreptat dintr-o directie gresita (aka "comunism") intr-o directie si mai gresita (aka "comunism cu fata umana" si/sau "democratie originala"); e gresit a se gandi de maniera: intre doua rele ce sa alegi? pentru ca intri in infundatura; normal este a se abandona cele doua directii si a se merge catre o directie corecta; nu-i nevoie de experimente; deja au inventat altii lucrurile bune!
|
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@OCEBE: stai puțin... eu vorbeam (și) de accesibilitatea învățământului, pe lângă faptul că actul educativ era mai bun decât azi. Că se predau și multe inepții (ex. economia politică în care se sublinia tot timpul superioritatea economiei comuniste față de cea capitalistă și se prezicea tot timpul colapsul sistemului capitalist) și erai mereu ținta doctrinelor comuniste e altceva și nu era bine. Dacă aveai cap, îți ziceai în gând că e o mare prostie, te prefăceai că ești de acord și nu te afecta cu nimic.
A, și să nu uit altă prostie comunistă, care scădea calitatea actului educativ: scoaterea elevilor, profesorilor, studenților la câmp, pentru strângerea "producției masive la hectar", când pe de-o parte se ridica în slăvi "gradul înalt de mecanizare în agricultură". Ptiu! This post has been edited by Illusi0n: 25 Mar 2006, 09:45 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
A, și să nu uit altă prostie comunistă, care scădea calitatea actului educativ: scoaterea elevilor, profesorilor, studenților la câmp, pentru strângerea "producției masive la hectar", când pe de-o parte se ridica în slăvi "gradul înalt de mecanizare în agricultură". Ptiu!
Am beneficiat din clasa a VII-a pana in perioada dianinte de 1989 in care eram deja angajat de munci patriotice in special agrare.Faceam norma tov. tarani care stateau in timpul ala la birt si radeau de prostii de studenti ...Am avut un conlict verbal cu un scretar de judet cand am spus ca refuza sa fac munci agricole sa "ajut "taranimea cooperatista pentru ca nimeni nu imi facea treaba mea la servic. Fiecare sa-si vada de job-ul lui. Tov.-ul s-a astupat de furie si a bodoganit ceva de intelectuali si copii lor si de disciplinarea acestora ![]() S-a reusit pervertirea taranilor care nu mai erau nici tarani nici propietari ci a masa amorfa care traia pentru a fura si fura pentru a trai si careia i se creease o idee falsa ca toti care mananca trebuie sa puna mana la munca alturi si daca se poate mai mult ca ei. Rezultatul. la tara cativa mai lucrau in gradinile pe care le mai aveau se faceau ca muncesc la CAP furau pe rupte si aglomerau birturile.Urmarile din pacate se vad si azi la tara unde in multe locuri nu s-a schimbat nimic decat ca in acte au aparut niste propietari care nu stiu saracii ce si cum sa faca cu pamantul. Am avut bunici de la tara dar ei saracii fiind nascuti si crescuti in alte timpuri parca erau de pe alta planeta. Genratiile lor aveau cultul muncii respectul propietatii si acel bun simt caracteristic omului de la tara pe care comunismul l-a desfiintat. Sorry m-a luat valul si am postat cam mult ![]() Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Eu tot nu pot sa inteleg cum poate apara cineva comunismul . Ma gandesc numai la faza cu benzina , sa merg la benzinarie , sa am buzunarul plin si sa nu imi pot face plinul de benzina . Luati-o de aici si continuati voi . Eu pot vorbi la infinit impotriva comunismului si cu argumente clare .
|
--------------------
.
.
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
Eram nehotartit daca sa postez ceva sau nu la aceasta sectiune dar ... incerc sa o comit.
Incerc sa prezint cit mai succint cele traite de mine. Pariniti veniti in '68 in Bucuresti pentru ca la tara (Moldova) nu reuseau sa aiba o existenta decenta. Au evoluat de la muncitori necalificati pina au iesit la pensie ca muncitori calificati. In aceasta perioada au crescut 4 copii au reusit sa-si cumepere un apartement cu 3 camere iar subsemnatul sa termine si o facultate fara sa am de aface cu vre-un meditator. Acum eu, terminat facultatea prin '86, primit repartitie pe linga Bucuresti si in 3 luni de zile am primit apartament cu doua camere la insistentele secretarului de partid de pe fabrica. Mai este posibil oare astazi asa ceva ? Nici astazi nu am de ce ma plinge despre cum o duc dar chestia cu nesiguranta zilei de miine ma roade destul de rau. In rest inghitit tot ce se poate inghiti din aceea perioada inclusiv descurcareti cu pile care au avut acelas comportament si dupa. Concluzia: oamenii fac sistemul iar daca oameni sint cum sint nici sistemul nu are cum sa exceleze dar parca atunci era mai clara distinctia intre valoare si nonvaloare ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ca om care a prins suficiente cozi si stie ce a inseamnat activitatea de UTC si muncile agricole mentionate mai sus, si care intelege ca evolutia unei societati are la baza spiritul de competitie inabusit de comunism,
Avand in vedere libertatea de deplasare care acum exista si celelalte libertati fundamentale ale omului care sunt cat de cat respectate, Pentru cei care sunt nostalgici dupa comunism si li se pare ca atunci curgea laptele si mierea: Exista posibilitatea sa emigrati. Simplu. Ori in Coreea de Nord, ori in Cuba. Da sa fiu a naibii daca am vazut vreunul in fata ambasadelor celor doua tari care sa ceara viza de imigrare... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
QUOTE(klaus @ 25 Mar 2006, 23:44) Pentru cei care sunt nostalgici dupa comunism si li se pare ca atunci curgea laptele si mierea: Exista posibilitatea sa emigrati. Simplu. Ori in Coreea de Nord, ori in Cuba. Omule esti cumva prins (cuprins) in sistemul politic actual sau faci parte dintr-un ONG cu finantare externa ? Si vrei sa dea bine la CV precum ca esti combativ ? Fiindca altfel nu inteleg cele de mai sus. Nimeni nu e nostalgic dupa nimic. Omul are o capacitate de adaptare mai mare sau mai mica dupa personalitatea lui. Situatia si inainte ca si acum are chestiile ei atit in alb cit si in negru. Nu-mi place sa fie vazut doar o anumita parte a lucrurilor nici de atunci nici de acum. Asa ca frazele de genul acesta ma fac sa ma ingretosez ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Domnule am cumparat si eu cu 300 lei istoria literaturii romane fara nici o conditionare.
Zici de cafea nechezol atunci, este si acuma, si mai grav este salamul cu soia blamat atunci iar acum produs in veselie si consumat la fel. sa auzim de bine |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
crintea1949 |
![]()
|
ai dreptate cu scoala, se invata, se asigurau intr-o perioada chiar si rechizite gratuite. Din bursa de 425 lei, cartela 3 mese 325 lei, caminul 50 lei, 20 lei un abonament toate mijloacele de transport. Bursa primea cine invata de la media 7,50 la poli.
IN ce baza ai obținut creditul, pentru locuintă, masina, trebuie sa ai venituri de cel putin 30 miloane bani cash, altefl nu da banca si giranti A avut si comunismul lichele lui, inclusiv copii gen cel de la craiova care da cenzurat la tot cartierul, aveau masini bengoase pentru vremea aceea. problemea ca redistribuirea plus valorii creiate de muncă se facea mai in interesul ggeneral. La export, in ultimii ani după 1980, prin portul constanta, zilnic 15000 tone ciment, ingrsăminte agricole , de la Tr Magulele, Slobozia, Valea Calugărescă, produse petroliere rafinate, . De la Gaiesti zilnic se expediau la nivel de 20 vagoane cu produsele artic gaiesti chiar si in franta, din ploiești este firma matizol exporta in Elvetia carton asfaltat si vata minerală, pe boxpaleti si legate cu folie de polietilenă, din Snagov sat (sere), Serele 30 decembrie se exportau rosii , castraveti , ardei, exact cu importam de la turci.Masini automate de spălat, tv exportam in china, mobilă stil exportam in franta, suedia. Asta facea sa fim tinuti la rație. Cu dolarii obtinuti, s-a construit asa zisa industrie de fiare vechi cum a afirmat un postrevolutionar cu radacini in oligarhia comunistă, la consum era alocat 30% . Mergeti prin tara sa vedeti relicvele demolarilor de fabrici, restructură și privatizări, decedate Copsa Mică, valea Călugăresca, Progresul Brăile, . Cand la aerofina primea 60 % salar era un ajutor de somaj mascat, dar acuma ca slaariul nu este achitat cu lunile, vedeti grevele la tv. Sa auzim numai de bine |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
Pentru nostalgici: gasiti cate ceva aici (poate s-a mai postat dar nu am avut rabdare sa citesc tot....).
PS. NU sunt nostalgic al acelor vremuri. ![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Dar cine dracului poate fi ? Nostalgie , dupa ce , dupa o puscarie in varianta romantata ? Imi amintesc cum numele Ceausescu era pronuntat in soapta , cum se ridicase la un moment dat problema exterminarii batranilor etc , etc , etc
|
--------------------
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Oricum, e bine ca ai multe masini si benzina!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Totusi trebuie sa recunoastem ca Ceausescu a construit si asfaltat soselele de azi Da, imi amintesc si acum cum statea Ceasescu pe sosea cu o mistrie in mana stanga si cu o roaba de ciment in dreapta, si cum muncea el sub soarele verii de se faceau sosele, fabrici si uzine... ![]() Daca vreti sa vedeti unde era Romania fara comunism, uitati-va la Italia. Daca vreti sa vedeti unde era Romania fara Ceausism (adica daca o "rezolvam" mai devreme), uitati-va la Spania. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Vi se pare ca acel sistem de invatamant era bun?
Poate doar din 2 puncte de vedere, si anume: era gratuit si se facea alfabetizare. Nu mi se pare ca poate fi considerat ca bun un sistem care nu te invata absolut nimic practic, care nu te invata sa gandesti liber, care nu te invata sa analizezi din punctul tau de vedere orice. Imi aduc aminte cum si inainte de Revolutie, la fel ca si dupa, am fost obligat sa invat ceea ce mi se preda, fara a fi apreciata interpretarea mea asupra unor idei expuse. Sunt absolut convins ca aceasta interpretare nu era la fel de buna ca aceea a unor critici sau profesori, insa ideea invatamantului este de a educa un om si de a-l invata sa gandeasca liber. In schimb, imi amintesc cum am fost umplut ani de zile cu o singura varianta asupra lucrurilor, si anume cea oficiala, cea agreata. Parerea mea este ca in invatamantul romanesc nu li s-a recunoscut niciodata elevilor dreptul la gandire libera si nu li s-a incurajat niciodata aptitudinea de a interpreta o idee. Intotdeauna mi s-a dat de inteles ca sunt prea mic pt a-mi expune o idee proprie, oricat de proasta ar fi fost. Niciodata nu s-a purtat un dialog, nu s-a facut un schimb de idei in clasa. Si sunt multi oameni care ii plang pe straini pt ca 'nu invata nimic'. Rezultatul unui sistem de invatamant de acest gen se vad acum in rezultatele acestei tari, pe cand rezultatele lor sunt clare. Evident, nu totul a fost prost, insa nu a fost respectata ideea de baza pe care o repet, si anume a-i invata pe copii sa gandeasca. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Luka, ai pus punctul pe un i atat de maare.....
![]() Nu doar sistemul de invatamant iti refuza dreptul de a gandi, ci intreg sistemul de atunci... Ca sa nu mai zic dreptul de a te exprima. Din pacate majoritatea nostalgicilor nu au dat in viata lor doi lei pe dreptul de a se exprima. Tot ce i-a interesat a fost burta. Aici e marea diferenta. Si din pacate tocmai acesti oameni se afla exact in institutiile care educa copiii. Asa ca problema se perpetueaza. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
"Bai tataie bai .... Comunismul a fost bun .....
Tampiti au fost aia de l-au pus in practica ....." ![]() Citat din: Bunicul lui nevasta-mea .... |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
PriN anii 1970 savantii sovietici au reusit in mare secret sa-i cloneze pe cei trei corifei comunisti:Marx,Engels,Lenin. Dupa ce au vazut astia cum arata in realitate utopia lor. au strigat la unison:PROLETARI DIN TOATE TARILE IERTATI-NE !
![]() Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
QUOTE(big2003 @ 24 Mar 2006, 22:14) Totusi trebuie sa recunoastem ca Ceausescu a construit si asfaltat soselele de azi . Daca nu era el in schimb acum aveam AUTOSTRAZI , asa ca in lumea civilizata . ( de ieri mananc doar portocale , in cinstea comunismului ) . Maddan eu am facut un spirit de gluma . Asta e adevarul , daca nu era el in locul soselelor de azi aveam autostrazi ca in orice tara civilizata . |
--------------------
.
.
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(big2003 @ 27 Mar 2006, 21:59) Maddan eu am facut un spirit de gluma . Asta e adevarul , daca nu era el in locul soselelor de azi aveam autostrazi ca in orice tara civilizata . Uite ca de 16 ani nu mai este comunism, si uite ca tot de 16 ani nu a mai fost construita nici o autostrada. Romania nu are autostrazi , buc-pitesti si "autostrada soarelui" sunt Drumuri nationale. |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Duminica am fost plecat la ziua unei cunostinte si am avut ocazia sa asist la o discutie dintre doi fosti oameni ai sistemului. Primul, fost primar intr-un municipiu de langa Cluj, povestea cum fost el apreciat la Sala Palatului de catre Emil Bobu atunci cand a luat cuvantul, fiind in delagatie prin Bucuresti. Marturiseste ca i-a fost frica dupa ce a tinut speech-ul sa nu primeasca un glont in cap, nu stiu foarte bine daca a spus bine sau nu atunci cand a luat cuvantul, si daca a pupat destule parti dorsale. Al doilea e fost menbru in CC, momentan are o afacere legata de combinatul de la Cp Turzii, afacere ce si-a dezvoltat-o pe baza cunostintelor dinainte de '89. Face export spre Germania si are o vila la Snagov, un apartament in Bucuresti si o masina de 30.000 de euro. Locuieste singur, cu singurul baiat sau se intalneste destul de rar iar cu femeia ce i-a facut copilul nu mai tine legatura. Ii place sa povesteasca despre perioada lui de glorie cand era responsabil la Comert Exterior si calatorea mult in afara tarii, mai ales in Montreal si New York. Spre deosebire de primul, pare mai rafinat in gandire si exprimare. Probabil a facut totusi o facultate ajungand la comert exterior. |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
Luka |
![]()
|
QUOTE(maddan @ 27 Mar 2006, 17:33) Luka, ai pus punctul pe un i atat de maare..... ![]() Nu doar sistemul de invatamant iti refuza dreptul de a gandi, ci intreg sistemul de atunci... Ca sa nu mai zic dreptul de a te exprima. Din pacate majoritatea nostalgicilor nu au dat in viata lor doi lei pe dreptul de a se exprima. Tot ce i-a interesat a fost burta. Aici e marea diferenta. Si din pacate tocmai acesti oameni se afla exact in institutiile care educa copiii. Asa ca problema se perpetueaza. De la invatamant a pornit totul, acolo se spalau creierele. Acesti oameni de care zici tu suntem noi toti, care gandim prost. Sper sa murim mai repede si sa-i lasam pe copiii astia care nu mai stiu nici ce-a fost cu revolutia sa traiasca. Evident, asta a fost o jumatate de gluma. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
crintea1949 |
![]()
|
QUOTE(body @ 23 Mar 2006, 12:59) De unde ai dedus ceea ce ai afirmat , cand ideea era tocmai de contrariu? Este mult mai bine acum , dar ar trebui sa fie si mai bine ! Nu o ducem mai bine si din vina unor nostalgici . Tinere, poti explica cum un somer sau pensionar din vest poate veni chiar in ro sa-și petreaca concwediul, iar cu un slariu nu poti sa faci un co la mare, la munte cu familia. Ai sa emiti o invitatie in strainatate. gresia, malta cu 300 euro 5 zile, la vile cu apartamente comune, gen pensiuni, cu demipensiune. Scump pentru un salar, un medic stagiar in rezidentiat 405 lei pe pamant, nu pe luna. Ii trebuie noi cărți pentru pregătire, până sa ajungă sa aiba faima, mai trece apa pe teleajen. Vezi ce servicii au cei care zici ca au masini straine, nu zic de clio, , cele pana la 10 mii de euro, luate pe credit la care plateste 60+70 % din pret drept dobandă. Nu toti pot merge in strainatate sa lucreze. Problema cursului valutar 3 lei la un usd, 3,6 lei la un euro, raport de inferioritate la plata muncii depuse..Cum explici ca un invatator in olanda cu 15 20 copii in clasă are venituri sa poata veni anual in vacante in ro iar un invatator ro nu este platit la aceeasi valoare la acelasi serviciu platit. un vatman face acceeasi munca si aici si aiurea unde este de 3 4 ori plătit mai bine. La unele firme l in ro salariile sunt cat de cat acceptabile. Sa asteptăm intrarea in UE si o sa vezi cresterea valorii intretinerii si gazelor cu circa vre-o 2 milioane vechi. Azi daca te interesezi la un apartament cu 2 camere intreținerea intre 2,5 - 3 milioane. Ce or face fostii muncitori de la combinatul chimic valea calugărească? Din cate citesc in mesaje in ro nimeni nu este in stare de nimic, nu munceste corect ( nu sarac sicinstit) , in nici o societate de producție nu se realizează nimic competitiv. Nu este loc de suparare pentru nimeni, consider ca este un schimb de opinii. Si acum in aceste timpuri, alergăm ca nebunii dupa un lucru ieftin, bun plăcut. Sa auzim numai de bine |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
Luka |
![]()
|
Sincer iti spun, ma consider un om care munceste corect si castiga destul de bine pt standardele mele. Daca vrei, ma poti numi din clasa de mijloc, asta ce de-abia apare.
Tocmai ce ai spus tu arata ca economia Romaniei este momentan slaba. Daca un invatator din x tara (platit din bani publici) isi permite sa vina in concediu in Romania, asta vine din faptul ca economia lor isi poate permite sa sustina un angajat public la un standard acceptabil. Un invatator din Romania nu este platit la fel de bine intrucat economia nu poate sustine acest lucru. Si de unde vine oare acest lucru? |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
bodel |
![]()
|
![]() rege`n tara orbilor Group: Members Posts: 217 Joined: 2 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
1410 Sport
1989
- B 25 RLR Low Rider Sport
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
@bodel Good point!
![]() @crintea 1949 De ce nu emigrezi in cuba daca-ti place asa mult comunismul? In alta ordine de idei , ai lucrat vre-o zi afara ca sa vorbesti? Cazul spus de tine cu somerul si profesorul se datoreaza tocmai situatiei economice dezastruoase in care ne-a lasat comunismul cu o industrie extraordinar de energofaga si care voit sau nu , nu poate face fata exigentelor actuale. |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
thegodsglory |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 31 December 04 From: B ![]() |
QUOTE(crintea1949 @ 26 Mar 2006, 08:48) Domnule am cumparat si eu cu 300 lei istoria literaturii romane fara nici o conditionare. ...era cea a lui Calinescu, nu-i asa? mai bine reformulez: cate 'literatura' era in 'istoria' aia?QUOTE Tinere, poti explica cum un somer sau pensionar din vest poate veni chiar in ro sa-și petreaca concwediul, iar cu un slariu nu poti sa faci un co la mare, la munte cu familia. bla-bla-bla exista o diferenta numita in unele cazuri Planul Marshal. Ce laudati acum sunt rezultatele catrova decenii de munca si de piata libera. Imi pare rau de 'generatiile de sacrificiu (pfui! nici nu-mi place conceptu' asta) dar altfel nu se poate. sau sa incercam altfel: mergem intr-o tara straina unde ne facem someri si ne intoarcem in Romania sa ne facem cocediile ca pe vremuri ![]() |
--------------------
dacia
1310 alb-ruginiu :)
- b14 it's a feature, not a bug.
|
|
angel35 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 2 February 05 ![]() |
hm....nu cred ca despre acest capitol poate vorbi cineva care in 89 avea doar 10-12 ani
de ce?...pt ca nu avea cum sa perceapa realitatile zilei.....daia ce era bun? un sistem educational gratuit ar spune uni...mie nu mi se pare corect....poate doar pina pe la cl a 8-a. cu totii stim colegii din vremea aia cu 80 -90 de absente si care din obligatie erau trecuti mai departe ...partidul de . apoi...facultate gratuita...?facultatea nu este o obligatie ci un privilegiu pt care daca vrei sa-l ai trebuie sa platesti....asa mi se pare normal...ca si camin gratuit ...ce aberatie...unde mai intilniti asa ceva? Trebuie sa realizam mca nu suntem egali unii cu altii...niciunul si asta incepind din maternitate...unul sta intr-o rezerva altul la comun...apoi unul maninca salam de sibiu...si icre negre...altul fasole batuta...asta este realitatea....si cu asta trebuie sa ne obisnuim... Pt noi cei mai mari...e mai greu poate suntem obisnuiti sa ni dse dea, sa nui se spuna....dar daca ne uitam, mla copii nostri...cu ei este altceva. Ei invata noile reguli...competitia. AAAAAAaa...mai zicea u unii de autostrazi facute drumuri si alte alea....pai dragilor va urez sa faca acu cu voi asea cum le-a facut ceasca pe alea...adica sa va ia fortat de la munca, de la scoala sau din armata si sa va duca in corturi pe plaiurile tarii.......asa o fi bine? avem o tara cu resurse..dar care atita timp a mers intr-o directie gresita...cu o dezvoltare economica gresita....cit credeti ca ne va lua sa reparamm asta?si mai ales cit sa STERGEM mentalitatile inchistate in noi atita timp? .. |
--------------------
Logan
Ambition
- B-xx-CHE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:52 |