DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 5 6 7 8 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Un far inseaman o viata!, campania impotriva accidentelor

Sony
post 5 Apr 2006, 15:44
Post #181

Membru autentic

Group: Members
From: Ban Land

Ii ajut cu un semnal doar pe cei care la randul lor si-au manifestat dorinta de a depasi tot prin semnal. Eu nu am cum sa ghicesc intentiile lor. Nu sunt mama omida sau mercedesa.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
florindu
post 12 Apr 2006, 10:34
Post #182

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

In Iasi...
« Ieri în jurul orei prânzului, Cristian Stanciu, fiul deputatului Anghel Stanciu (fost PRM) și consilier județean din partea Partidului Popular (PP), a provocat un accident rutier pe Șoseaua Păcurari. Acesta se deplasa pe șoseaua menționată la volanul unui autoturism Jeep și, din câte se pare, nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete conduse de un tânăr de 18 ani, accidentându-l destul de grav pe motociclistul Vlad Nedelcu. "Șoferul care era la volanul autoturismului nu a acordat prioritate de trecere unui motociclist care circula pe Șoseaua Păcurari. În urma impactului dintre cele două mijloace de transport a rezultat rănirea gravă a motociclistului. Momentan nu ne putem pronunța cu certitudine în ceea ce privește vina șoferului sau a motociclistului. Se va întocmi un dosar penal iar ancheta care va urma va stabili cine se face vinovat de acest accident rutier", a declarat Adrian Ceopraga, lucrător în cadrul Poliției Rutiere Iași. Contactat telefonic de reporterii cotidianului ZIUA de Iași, Cristian Stanciu a arătat că regretă cele întâmplate și că deja se află la spital pentru a vedea cum se simte motociclistul accidentat. "Nu se poate stabili încă cine a fost vinovat. Pentru acest lucru este o anchetă în curs care va stabili cine a greșit. Deocamdată, sunt la spital pentru a vedea cum se simte victima. Din câte am înțeles de la medici, tânărul care a fost accidentat are piciorul rupt", a spus Cristian Stanciu. Tatăl consilierului județean PP, deputatul Anghel Stanciu, încă nu aflase în jurul orei 17.00 de acest accident. "Nu știam că fiul meu a fost implicat într-un accident rutier. Am să-l sun să văd ce face", a spus ieri deputatul Anghel Stanciu”.
Observații:
- text apărut în Ziua de Iași

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
kaspersky
post 12 Apr 2006, 11:10
Post #183

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Cum adica nu se poate stabili cine e vinovat daca mai sus scrie ca gipanu' n-a acordat prioritate motocicletei? Ori e alba, ori e neagra, ori o mai infrumuseteaza ziaristii.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Kunzite
post 12 Apr 2006, 11:12
Post #184

Membru incepator

As zice ca se va stabili vinovatia/nevinovatia abia in urma unui proces wink.gif

--------------------
Oltena 12TRS
+
bulan
post 13 Apr 2006, 12:24
Post #185

Membru autentic

educatia rutiera incepe odata cu ziua cand parintii ti.au cumparat prima tricicleta.si mai trebuie sa o si folosesti nu doar sa o ai.pana la 16 ani educatia continuua facand plimbari lungi pe o serie de biciclete pe care le schimbi o data cu varsta ta.deasemeni daca de mic copil parintii te iau cu ei in toate deplasarile cu masina de familie vei fi martor la ce se intampla in trafic cat si la felul cum parintii tai comenteaza cele petrecute.de la 16 ani si pana la18 ani poti conduce motoscuter si la majorat ai deja o gramada de km pe doua roti cu sau fara motor.obtinand permisul de conducere categori B la 18 ani sigur ai sa vezi cu alti ochi pe cei cu doua roti.dar daca n.ai avut niciodata bicicleta si nu ti.a dat niciun prieten sa faci macar o tura si parintii n.au avut masina si la capitolul auto ai mers doar in autobuz inghesuit ce reactii poti avea cand insfarsit pui mana pe volan.sa mai spun ca prostia nu doare ci doar se manifesta.

--------------------
a b c
+
little sam
post 13 Apr 2006, 13:20
Post #186

Membru incepator

Interesant punctul de vedere. Nu am gandit niciodata in felul acesta problema soferiei. Foarte interesant. Mi-a placut sfarsitul mai ales. Numai bine.

--------------------
logan preferance - CT-62-SMA
Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
+
tazzz
post 14 Apr 2006, 00:11
Post #187

Membru autentic

From: Iasi - Romania

Cunosc pe omul accidentat....are femurul rupt, mana rupta si umarul fracturat...toate astea pe partea stanga...

Gipanul iesea dintr-o curte(sectia 2 de politie, de pe str Pacurari) si facea stanga, intrand astfel pe sensul de mers al scuterului...

Scuteristul are A1 de vre-un an si ceva...si a mers oleaca pe scutere in acest timp...nu cred ca se pune problema de experienta in cazul lui...

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.6 - IS XX TAZ
si aici ar fii semnatura nu? :)
+
GABY IS BACK !
post 14 Apr 2006, 17:44
Post #188

Membru autentic

From: bucuresti - 4

Dar precis avea viteza tongue.gif

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
AMW
post 15 Apr 2006, 01:34
Post #189

Membru autentic

From: Bucuresti

Am citit cu extrem de mare interes acest topic inca de cand el a fost creat, i-am urmarit subiectul, mi-am pus semne de intrebare, am primit raspunsuri si da, atunci cand sunt la volan ma uit de doua ori in oglinda inainte sa schimb banda sau sa fac vreo manevara datorita acestui topic. Am inceput sa privesc cu alti ochi motociclistii, nu doar ca pe niste zmei ci si ca niste participanti la trafic care sunt mai vulnerabili decat noi toti. Pentru ca nu vreau sa am pe constiinta vreun om idiferent daca e motociclist, sofer sau pieton. Chiar vroiam cand initiaserati campania cu stickare si tricouri sa va cer si eu unul...poate asa reusim sa invatam si romanii ca exista si motoare pe strazi.

Acum doua saptamani pe cand ma duceam la 4tuning day la prisma, eram in acea bucla care intra pe sub DN pana in parcarea de la prisma...deodata...il vad pe unu cu motoru ca a luat cu viteza curba a prins parful de pe marginea drumului de langa parapeti, se dezechilibreaza si cade in fata mea. M-am speriat, am franat, m-am oprit, m-am dat jos si m-am dus la el sa vad daca a patit ceva. Motorul cazuse peste el si nu se putea ridica, mai eram cu inca un prieten, am ridicat motorul, l-am ajutat si pe el sa se ridice, dupa ce l-am ridicat si l-am intrebat daca are ceva sau daca vrea sa il duc undeva ne raspunde "Plecati in p*** mea de aici ca va si bat, te-am rugat eu sa ma ajuti? mars de aici". Am ramas fara cuvinte, m-am intors la masina si am plecat fiind inca uimit de ce a putut sa zica, evident ca la 5 minute m-am enervat si mi-a parut rau ca nu i-am trantit motorul peste el ca sa vad daca se ridica si eventual sa il mai ajut si cu vreo 2 pumni asa ca bouns. Omu` ala cred ca nu realizase ce putea sa se intample, avand in vedere ca aveam si viteza si putea sa sfarseasca sub rotile mele..eu fiind total nevinovat.

Concluzia e ca..uitati-va in curtea voastra...si incercati sa ii invatati si sa ii stapaniti pe ai vostrii inainte sa incercati sa ne educati pe noi de prezenta voastra pe strazi. Sincer a avut noroc ala, a doua oara daca se mai intampla ceva cu vrun zmeu din asta, pe cuvantul meu daca ma mai obosesc sa ma cobor sa il ajut, si mare noroc a avut ca nu l-am mai vazut ca pe cunvatul meu ca in momentele alea vedeam negru in fata ochilor. Bafta cu campania dar prin acel zmeu tocmai ati pierdut un viitor participant activ la campania voastra, si prin ei o sa pierdeti si mai multi pe zi ce trece, de aceea incercati sa ii educati si sa-i invatati sa taca din gura daca multumesc nu pot sa zica.

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
+
tonicelli
post 15 Apr 2006, 07:32
Post #190

Membru autentic

From: Valea Jiului

Zic si eu:
cu motociclistii loco-nu am absolut nimic in afara numai cu cei care ii vezi in oglinda si in 3 sec nu-i mai vezi in fata ... (am patit-o pe drumul dintre Orastie si Sebes si unde mai pui ca erau si 4 motociclete)
Cu soferii de maxi-taxi sau taxi ...........
Specific ca la noi maxi-taxi si taxiurile fac oarecum aceleasi drumuri (intre orasele din Valea Jiului)
Nu stiu cum e la voi dar eu fac cu nervii cand ii vad ca nu se asigura, opresc te miri unde (cum face unu cu mana cum stop ! Nu conteaza ca e trecere de pietoni ca se face coloana in spate), nu se trag de loc pe marginea drumului (raspuns sofer maxi taxi: "moshu am dat o circa de bani pe mertzan, tu nu vezi ce gropi sunt pe marginea drumului ?") si unde mai pui ca ii apuca uneori si "spiritul competitiei" (chestia asta e cea mai grava !!! Merge maxi-taxi rezonabil, apare un taxi in spate care vrea sa depaseasca si atunci incepe nebunia).
Si acum intrebare: Pe astia din urma cine sa-i educe?

This post has been edited by tonicelli: 15 Apr 2006, 07:33

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
bulan
post 15 Apr 2006, 13:25
Post #191

Membru autentic

domnule AMW!!! motociclistul pe care ai vrut sa.l ajuti face parte din categoria celor care m.au inspirat sa scriu urmatoarea versificatie ca poezie nu pot sa.i spun: ROMANIE!!! ce ai ajuns? haide si da.mi un raspuns? sunt o tara de tarani prost crescuti si mitocani si ai saraci si ai cu bani ar mai fi si d.aia culti nu prea multi ar vorbi dar sa.i asculti. cu stima.bulan

--------------------
a b c
+
aphophis
post 15 Apr 2006, 14:36
Post #192

Membru autentic

inca una pe raboj. Detalii aici. tico vs motocicleta suzuki.habar nu am care este vinovatul

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
DomnulK
post 17 Apr 2006, 08:28
Post #193

ex kAndrei

QUOTE(bulan @ 13 Apr 2006, 13:24)
educatia rutiera incepe odata cu ziua cand parintii ti.au cumparat prima tricicleta.........sa mai spun ca prostia nu doare ci doar se manifesta.
*

Domnu, eu unul am avut si bicicleta si mi-am luat carnetul la 21 de ani. pana atunci am mers pe doua roti , in traficul capitalei, dar nu eram inconstient. Asa ca nu au circumstante atenuante si niuci vina celor cu masini nu e. fenomenul moto e mai accentuat in romania in ultimii doi ani...asa ca.....poti sa ai carnet de pe vremea lu' Columb. Tin minte ca eram pe la 16 ani si mergeam cu tata in deplasari...nu se gaseau motorete care sa depaseasca masina aia.acum tata se sperie cand trec pe langa el 10 motorete. Deci nu are legatura daca ai mers incopilarie saunu cu tricicleta sau de cand ai carnet....BTW: prostia e si OMNIPREZENTA!

QUOTE(AMW @ 15 Apr 2006, 02:34)
incercati sa ii educati si sa-i invatati sa taca din gura daca multumesc nu pot sa zica.
*

Le cade rangul daca spun Multumesc Frumos. Sa fim seriosi....prea putini care cad si sunt ajutati tac din gura sau multumesc dupa. Pana si al meu Preten m-a repezit cand a cazut si am sarit sa-l ajut....in fine....lui ii mai accept iesiri dinaste....ca mi-e preten dinainte sa fie motociclist.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
Pacasac
post 19 Feb 2007, 17:52
Post #194

Membru incepator

incepand din aceasta seara nu am de gand sa mai iert nici o greseala<chiar cu riscul de a-mi sifona masina>Cum au grasit cum i-am ars.

A trecut aproape un an de la afirmatia ta, cum stai? Ai reusit sa omori vreunu?

Masina iti mai e intreaga?

--------------------
Suzuki GS 93
+
AAlpine1
post 19 Feb 2007, 18:06
Post #195

Nothing Beats Cubic Inches !!!

From: Drumul Taberei Customs

QUOTE(Pacasac @ 19 Feb 2007, 17:52)

*

de la cine ai tras quote ?????
cam tupeist omul............

--------------------
. . .
929y

ma urmareste vis-a-vis :))))
+
Pacasac
post 19 Feb 2007, 18:08
Post #196

Membru incepator

--------------------
Suzuki GS 93
+
DomnulK
post 20 Feb 2007, 05:35
Post #197

ex kAndrei

QUOTE(Pacasac @ 19 Feb 2007, 17:52)

*

da masina imi mai e intreaga, si nu am afirmat ca vreau sa-i omor ci sa-i scot de pe sosea pe trotuar. ceea ce mi-a si reusit in 3 cazuri.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
Pacasac
post 20 Feb 2007, 08:55
Post #198

Membru incepator

Adica ai scos intentionat 3 motociclisti de pe sosea... ca asa ai vrut tu? blink.gif

--------------------
Suzuki GS 93
+
Sony
post 20 Feb 2007, 08:56
Post #199

Membru autentic

Ai inteles gresit! Pentru ca asa au cerut ei. wink.gif

--------------------
+
Lexy
post 20 Feb 2007, 09:27
Post #200

Just ME

QUOTE(kAndrei @ 20 Feb 2007, 05:35)
da masina imi mai e intreaga, si nu am afirmat ca vreau sa-i omor ci sa-i scot de pe sosea pe trotuar. ceea ce mi-a si reusit in 3 cazuri.
*

Si esti tare mandru de tine?Probabil te simti super bazat..super macho, nu?
Vezi ca cu atitudini de genul asta nu-ti merge la infinit si cand o s-o patesti , o s-o patesti rau de tot....

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
AAlpine1
post 20 Feb 2007, 09:37
Post #201

QUOTE(kAndrei @ 20 Feb 2007, 05:35)
*

atunci sa nu va mai mire de ce aveti oglinzi rupte sau etc la masini........
sa nu te mire daca o data se da jos unu dintr-o masina si iti rupe toate oasele daca te vede ca faci asaceva ca multi dintre cei care au moto mai au si masini si sunt mai sensibili la treburile astea....

This post has been edited by AAlpine1: 20 Feb 2007, 09:41

--------------------
. . .
929y

+
AAlpine1
post 20 Feb 2007, 09:38
Post #202

QUOTE(Sony @ 20 Feb 2007, 08:56)
Ai inteles gresit! Pentru ca asa au cerut ei. wink.gif
*

dar u de cate ori meritai ??????????

--------------------
. . .
929y

+
Sony
post 20 Feb 2007, 09:43
Post #203

Membru autentic

Ma cunosti? Ca sa stii ce meritam? Daca nu, abtine-te de la atacuri de 2 bani!

--------------------
+
Lexy
post 20 Feb 2007, 09:45
Post #204

Just ME

QUOTE(AAlpine1 @ 20 Feb 2007, 09:37)
sa nu te mire daca o data se da jos unu dintr-o masina .....
*

Dar de ce-i strici surpriza omului??? E frumos din partea ta?

This post has been edited by Lexy: 20 Feb 2007, 09:47

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
AAlpine1
post 20 Feb 2007, 09:45
Post #205

QUOTE(Sony @ 20 Feb 2007, 09:43)
Ma cunosti? Ca sa stii ce meritam? Daca nu, abtine-te de la atacuri de 2 bani!
*

nici nu vreau ? u sti mai bine ce meriti ? te-a atacat intrebarea deci e un semn de intrebare.....

Sony Posted Today, 08:56
Ai inteles gresit! Pentru ca asa au cerut ei.

dar u de unde stii ca meritau ?

--------------------
. . .
929y

+
Sony
post 20 Feb 2007, 09:51
Post #206

Membru autentic

Pentu ca intalnesc zilnic destule specimene d-astea. Dar eu nu m-am indurat sa-i scot in decor desi am fost tentat. Nu stiu cat mai rezist tentatiei.

--------------------
+
qwerty1604
post 20 Feb 2007, 09:55
Post #207

eu cred ca nu ai face asta, pe cuvant!

--------------------
Toyota Rav 2005 - B .....
+
Carturaru
post 20 Feb 2007, 10:00
Post #208

Foarte interesanta aceasta disputa. Cineva scria mai sus ca in Roma se circula haotic din cauza motocicletelor. Ei bine, habar nu are ce vorbeste, pentru ca intamplator vin de acolo, iar circulatia din Roma este un vis pe care Bucurestiul nu o sa il atinga in veci. Ganditi-va ca este o proportie de zece scutere la o motocicleta la o masina. Si ca Roma contine piatra cubica in draci. Si ca pe cea mai nenorocita ploaie nu s-a sicanat nimeni, nu a cazut nimeni si nu am vazut macar o atingere cat de mica intre participantii la trafic. Nici vrba de claxoane macar sau de degete aratate. Totul tine de civilizatie si de faptul ca si soferii au inteles cat de expusi sunt cei pe doua roti. Eu am si masina si motocicleta, si le conduc de aproximativ 14 ani. Cu masina nu am reusit sa produc vreun accident, iar cu motocicleta mi-a fost rupt un picior pentru ca un handicapat cu o masina nu stia semnificatia semnului "STOP". In conditiile in care rulam pe moto cu exact 50 la ora.

A doua chestie, baiatul asta, kAndrei, probabil se plictiseste si doreste cu tot dinadinsul sa pateasca niste probleme mai mari decat mintea lui poate sa realizeze. Sa scoti 3 motociclisti de pe sosea poate lui i se pare un sport interesant, eu ii doresc doar sa nu se intalneasca pe strada cumva cu mine si sa ii vina vreo idee, pentru ca daca nu ma da jos prea rau, minunatul lui Logan va arata ca un MiniCooper tunat de prost gust, iar el personal va avea foarte multe oase rupte, ca sa inteleaga la ce niveluri ale durerii este expus un motociclist atunci cand un automobilist se crede stapanul soselei. Asemenea exemplare decrepite nu au ce cauta in altceva decat autobuz sau troleibuz, si anume in locurile alea in care nu au un volan in mana, ci strang cel mult o bara...

Mai scria cineva ca motociclistii nu multumesc cand li se face loc. Il contrazic. Personal intotdeauna am multumit. Din motive evidente, nu pot sa fac semne cu mainile, ca sunt cam ocupate pe ghidon. Asa ca dau din cap. Poate gestul nu este bine observat. Este similar avariilor pe care le pui la masina cand cineva te lasa....

Duminica trecuta eram stransi sa ne comemoram un prieten care a murit exact acum o saptamana in accidentul de pe Stefan cel Mare. Sunt convins ca ati vazut stirea sau ati auzit. Dar nu stiti ca la 10 minute dupa accidentul in care baiatul ala cu un copil si familie a murit nevinovat pentru ca un moldovean cu masina nu s-a asigurat, in timp ce priveam ingroziti ce se intamplase, trece un Passat nou noutz si din interior un animal cu ceafa lata ne zbiera "Bai motociclistilor, sunteti niste criminali, omorati oameni". Cum vi se pare atitudinea asta? Umana? Pentru ca anumite persoane se minuneaza cand li se zboara oglinzile si zgarie masinile. Totul se face cu un motiv pe lumea asta. Intotdeauna.

This post has been edited by Carturaru: 20 Feb 2007, 10:10

--------------------
Hyundai Coupe 2006 2.0 l - B 62 NFS
+
AAlpine1
post 20 Feb 2007, 10:07
Post #209

interesanta parerea celor cu care impart strada.....
inainte sa imi iau moto, nu ma deranjau motoarele in trafic si dupa ce mi-am luat moto am devenit si mai atent cand sunt cu masina pentru ca in jurul meu sunt OAMENI pe 2 roti... e prost, e destept e asa cum e el il las in pace.....

--------------------
. . .
929y

+
Carturaru
post 20 Feb 2007, 10:17
Post #210

stiu ca un sofer se simte incomfortabil cand are de stat la semafor cu 100 de masini in fatza si vede un motociclist care trece cu lejeritate in fatza. Eu insumi am muscat volanul de ciuda cand ma grabeam si eram cu masina. Dar asta este viatza. Acuma o sa ne enervam ca avionul ajunge in 3 ore unde cu masina ajungi in 3 zile? Este stupid. Un motociclist care se strecoara in fatza nu o face ca este smecher, ci doar uzeaza de avantajele unui altfel de mijloc de transport. Eu nu am nimic cu automobilistii, sunt si eu unul, dar prea se exagereaza in razboiul asta stupid. Si fiecare padure are uscaturile ei, am suficienti cunoscuti motociclisti care mai bine ar sta si ar tricota in casa.

This post has been edited by Carturaru: 20 Feb 2007, 10:19

--------------------
Hyundai Coupe 2006 2.0 l - B 62 NFS
+
8 Pages « < 5 6 7 8 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 16:31
Forum Renault