DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> berlina vs break, nu stiu

BennyORWO
post 16 Oct 2012, 23:17
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Alexandria-TR

Inca un avantaj foarte foarte mare la break,este ca in spate(la pasageri) ai spatiu mult mai mare decat la o berlina,stai mai lejer,mai degajat,pe cand la berlina cei din spate stau inghesuiti,si mai ales daca mai este si unu mai voluminos,este problema.
Cum s-a mai zis si acum cativa ani,breakurile sunt mai stabile si in curbe,dar si in mers,deoarece pe spate,greutatatea este distribuita mai bine decat la berlina.
Pentru carat marfa este super,in interior,bagi frigidere,dulapuri,saci cu cartofi,etc,dar si sus pe plafon daca ii pui un portbagaj...deja cari tot ce ai in casa cu un break.

--------------------
Daewoo Nubira 3 2003 - TR-09-BEN
Dacia 1410 Break CN2 1994 B-65-LYL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anghelcatalin1992@yahoo.com
post 24 Oct 2012, 16:29
Post #62

Membru

QUOTE(BennyORWO @ 16 Oct 2012, 23:17)
Inca un avantaj foarte foarte mare la break,este ca in spate(la pasageri) ai spatiu mult mai mare decat la o berlina,stai mai lejer,mai degajat,pe cand la berlina cei din spate stau inghesuiti,si mai ales daca mai este si unu mai voluminos,este problema.
Cum s-a mai zis si acum cativa ani,breakurile sunt mai stabile si in curbe,dar si in mers,deoarece pe spate,greutatatea este distribuita mai bine decat la berlina.
Pentru carat marfa este super,in interior,bagi frigidere,dulapuri,saci cu cartofi,etc,dar si sus pe plafon daca ii pui un portbagaj...deja cari tot ce ai in casa cu un break.
*

berlina are pe spate centrul de greutate mai jos deci stabilitate mai mare , break-ul avand centrul de greutate mai sus are stabilitate mai mica . caroseria la berlina este mult mai rigida fata de cea a break-lui cea ce din nuo ii ofera o stabilitate mai mare . break-ul are frane mai bune pe spate dar aceasta problema sa rezolvat si la berlina prin '97 . un break este mai scump si majoritatea au fost bajocorite de tarani care carau marfa cu ele , berlina este mai ieftina si ai sanse mai mari sa gasesti una in stare buna . toate au si avantaje si dezavantaje , la capitolul aspect fiecare isi alege ce caroserie ii place , mie imi place break dar am o berlina (1300) si sunt foarte multumit de ea , la capitolul carat am si carlig in spate si un portbagaj foarte mare (mai mare de cat plafonul masini )deasupra .

This post has been edited by anghelcatalin1992@yahoo.com: 24 Oct 2012, 16:29

--------------------
dacia 1300 1982 - ph07bgy
catalin-alexandru
+
BennyORWO
post 24 Oct 2012, 23:35
Post #63

Membru autentic

From: Alexandria-TR

Ai dreptate,cei care au cumparat break,nu l-au luat doar sa se plimbe cu el,si breaku meu a carat cartofi-varza etc,dar acum abia daca ma cara pe mine smile.gif
Cum ai zis si tu,avantaje si dezavantaje de ambele parti.
Cum am zis,cel mai mult imi place la break ca ai spatiu cacalau in spate la pasageri,stai lejer,distanta mare intre bancheta din spate si scaunele din fata.

--------------------
Daewoo Nubira 3 2003 - TR-09-BEN
Dacia 1410 Break CN2 1994 B-65-LYL
+
bashtalu
post 19 Nov 2012, 15:04
Post #64

Membru autentic

From: Bucuresti

cine are un break cu bord scoica si e din buc?

--------------------
Audi A4 2005
+
1310CL
post 22 Nov 2012, 18:07
Post #65

1310 DRIVER

From: Arad

QUOTE(anghelcatalin1992@yahoo.com @ 24 Oct 2012, 16:29)
majoritatea au fost bajocorite de tarani care carau marfa cu ele
*

Nu cred ca orice taran care si-a luat o dacie break,si-a batut joc de ea,si ma gandesc ca si-a luat break,ca sa care cu el,nu sa-l tina pe post de bibelou,uite ca si eu is de la tara,si am tot o dacie break aproape de noua in familie,si car cu masina marfa la piata in fiecare an si eu pun pe ea,nu ma joc,dar nu cred ca asta inseamna ca imi bat joc de masina,daca ma folosesc de ea smile.gif

ON: Eu as prefera berlina,am avut una in familie,si chiar a fost o masina foarte buna....break nu mi-as mai lua,din cauza mai multor minusuri:insonorizarii proaste(se aude motorul foarte tare din interior,la fel si esapamentu final)a mirosului de benzina pe care sper sa-l remediez vara ce vine...a telescoapelor proaste de la hayon pe care le schimbi de n ori pe an,in rest n-am ce comenta,au fost masini bune la vremea lor parerea mea,drept dovada si in ziua de astazi merge acceptabil pentru varsta pe care o are,motorul a suferit o singura segmentare si asta dupa 14 ani de exploatare.

La caroserie se tine foarte bine avand in vedere ca masina nu a vazut ulei in praguri,sau alte masuri impotriva ruginii,si nu a fost revopsita,decat aripa stanga fata,atat.Are si rugina,dar nu foarte multa..si mai mult de suprafata,dar asta datorita faptului ca masina nu a circulat deloc iarna.

Trecand peste toate mofturile si defectele ei,este dacia mea si o iubesc asa cum e smile.gif

This post has been edited by 1310CL: 22 Nov 2012, 18:19

Attached thumbnail(s)
Fotografie0016.jpg ( Size: 445.32k ) Number of downloads: 311

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - AR06GKI
CREM 427
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:22
Forum Renault