Uzura neuniforma anvelope pe spate , Punte spate deformata
![]() ![]() ![]() |
Uzura neuniforma anvelope pe spate , Punte spate deformata
szalac |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 7 January 08 ![]() |
Attached thumbnail(s) DACIA_raspuns.jpg ( Size: 239.51k ) Number of downloads: 2081 |
||
--------------------
Logan
1,4 MPI
2006
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu as marsa pe recunoasterea defectului pe care a facut-o Dacia prin schimbarea puntii spate.
Ori producatorul este raspunzator si pentru "prejudiciul actual si pentru cel viitor, cauzate de defectul produsului sau". Recunoasterea defectului a facut-o, constatarea ca roata era mancata inegal este facuta (sta la baza recunoasterii defectului, sigur apare prin acte), deci defectul produsului Dacia ti-a adus prejudiciu distrugerea anvelopei, comparativ cu celelalte. Eu zic sa le mai faci o scrisoare prin care sa-i atentionezi ca e ultima chemare la conciliere inainte de a te adresa autoritatilor competente, si ca le ceri inlocuirea anvelopei deteriorate in baza Legii 240/2004 privind răspunderea producătorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte, si in baza prevederilor OG 21/1992 privind protectia consumatorilor. La raspuns negativ, te adresezi OPC in baza acelorlasi prevederi legale. Atrag insa atentia ca Legea 240/2004 prevede o limita minima de incadrare a bunului deteriorat in prevederile sale, si anume 200 RON. Daca anvelopa e mai ieftina, nu intra sub incidenta respectivei legi. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
denwer |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 14 October 07 ![]() |
Szalac sa inteleg ca ai dat telefon la VC si ai primit raspuns scris prin posta?
7 Jan 2008, 12:59: Szalac sa inteleg ca ai dat telefon la VC si ai primit raspuns scris prin posta? This post has been edited by denwer: 7 Jan 2008, 12:59 |
--------------------
logan
1,5 DCi
2006
|
|
constructorul99 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 January 06 ![]() |
ce inseamna ce a zis szalac?anvelopa cu uzura inegala,sau anvelopa cu uzura neuniforma.ca nu vad cum se poate uza inegal pe toata suprafata comparativ cu celelate roti.la mine am observat acelasi lucru cind am schimbat cauciucurile.dar era unul mai uzat decit celelalte,dar uzat uniform.am banuit ca la mine ar fi de la presiune scazuta sau eu stiu frinare.ce defect poate avea puntea spate?
This post has been edited by constructorul99: 7 Jan 2008, 13:05 |
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
- IS 78 XXX membru iesean
|
|
szalac |
![]()
|
pentru Klaus: mersi pentru raspuns. este foarte folositor. Deoarece este vorba de o anvelopa de tip Kormoran K801 (furnizat cu masina) valoarea ei (170 RON) este sub 200RON. Probabil din aceasta cauza nu vor sa inlocuieasca anvelopa.
pentru denwer: exact! banuiesc ca sau sfatuit o vreme, caci am primit raspunsul (19.12 data corespondentei) cu cateva zile dupa apelul telefonic. Pentru constructorul99: anvelopa de pe roata drepta spate este mult mai uzat fata de celelalte anvelope. uzat uniform dar vizibil mult mai uzat decat celelalte. Pressiunea din anvelope o masor lunar, si mai ales inainte de drum lung. Repartizarea inegala a greutatii pe spate poate cauza uzura inegala. probabil aceasta este cauza si conform Dacia pentru ca a schimbat puntea spate. |
--------------------
Logan
1,4 MPI
2006
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
In 21/1992 scrie:
QUOTE Art. 7. - Operatorii economici sunt obligați: a) producătorii: - să răspundă pentru prejudiciul actual și cel viitor cauzat de produsul cu defect, precum și pentru cel cauzat ca rezultat cumulat al produsului cu defect cu o acțiune sau o omisiune a unei terțe persoane QUOTE Art. 2. - În sensul prezentei ordonanțe, se înțelege prin: : 12. pagubă - prejudiciul creat consumatorului prin utilizarea unui produs periculos sau a unui produs cu defecte, precum și cel creat de servicii necorespunzătoare furnizate de prestator. Prejudiciul poate fi material, vătămarea integrității corporale sau a sănătății, precum și pierderea vieții. În cazul utilizării unui produs cu defecte, se consideră pagubă deteriorarea sau distrugerea oricărui bun, altul decât produsul cu defecte, cu condiția ca bunul respectiv să fie în mod normal destinat folosinței sau consumului privat și să fi fost folosit de persoana prejudiciată pentru uz sau consum personal, iar valoarea pagubei să nu fie mai mică de 200 lei; QUOTE Art. 3. - Principalele drepturi ale consumatorilor sunt: [...] d) de a fi despăgubiți pentru pagubele generate de calitatea necorespunzătoare a produselor și serviciilor, folosind în acest scop mijloace prevăzute de lege; Deci si in 21/1992 exista limita de 200 ron pentru a fi considerata paguba... Insa la art. 12 scrie: QUOTE Art. 12. - (1) Consumatorii au dreptul de a pretinde vânzătorilor remedierea sau înlocuirea gratuită a produselor și serviciilor obținute, precum și despăgubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficiențelor constatate în cadrul termenului de garanție sau de valabilitate. După expirarea acestui termen consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse apărute pe durata medie de utilizare a acestora Aici nu apare notiunea de "paguba" definita ca fiind peste 200 ron, ci notiunea de "pierdere suferita", ori ele nu sunt echivalente juridic (daca ar fi vrut legiuitorul sa incadreze "pierderea suferita" la categoria peste 200 ron ar fi folosit termenul dedicat definit "paguba") Eu as utiliza acest art. 12. This post has been edited by klaus: 7 Jan 2008, 13:55 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
szalac |
![]()
|
Mersi klaus! o sa folosesc acest articol.
|
--------------------
Logan
1,4 MPI
2006
|
|
constructorul99 |
![]()
|
acest lucru legat de repartizarea inegala a greutatii pe puntea spate nu apare in testele ce se fac de itp?
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
klaus |
![]()
|
Pai... de unde repartizare inegala a greutatii?
Aici e vorba de geometrie cu probleme (punte stramba) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
constructorul99 |
![]()
|
si cum se determina acest defect.ce test trebuie facut?
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
klaus |
![]()
|
de geometrie
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Rulmentul la roata aia cum arata?
Sabotii de frana cum arata? |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
constructorul99 |
![]()
|
si atunci daca sint probleme de geometrie trebuie sa se manifeste ?nu,sa "traga" in laterale masina?la mine si la 170 km/h nu "tragea"
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
szalac |
![]()
|
pt mario_b: Banuiesc ca s-au uitat si au comparat professionisti de la service.
Habar n-am dece sa inlocuit puntea spate. Mi sa comunicat acesta solutie. Nu sunt tehnician auto deci prea mult habar nu am. Daca stie cineva aici e momentul sa zica...:-) Problema o sa fie daca si setul de anvelopenoua de iarna va fi uzat inegal... La revizie (de 30mkm), cu o luna mai inainte, sa facut masurarea optica a directiilor. Dupa o luna cand sa ivit problema mi sa zis ca diferenta (deci exista ceva! ce nu sa communicat la revizie) nu indica uzura respectiva. This post has been edited by szalac: 8 Jan 2008, 09:07 |
--------------------
Logan
1,4 MPI
2006
|
|
constructorul99 |
![]()
|
eu m am mai uitat la cauciucuri(kormorane)si intr adevar unul din ele este uzat inegal vizibil.acum ma intreb daca nu mi au incurcat nataraiii prin service roata,punind o de la alta masina.apropo kormoranele k801 au vreun indicativ cu anul de fabricatie?
sau ceva distinctie se poate face intre ele(o serie)eventual 8 Jan 2008, 10:33: a si era sa uit am gasit o groaza de hibe la acesta cu uzura inegala.vreo 3 taieturi,ceva metalic infipt in el,chiar o ruptura de vreo 6 mm a unui riz.il voi duce la vulcanizare sa vad dca a fost vulcanizat vreodata.ca eu nu am reparat nici o roata 8 Jan 2008, 10:34: celelalte 3 nu au urme de astea This post has been edited by constructorul99: 8 Jan 2008, 10:34 |
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
constructorul99 |
![]()
|
ma voi duce sa fac o geometrie la roti.stie cineva cam cit costa?
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
constructorul99 |
![]()
|
ei nu e tot de logan.dar ar fi in stare astia
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Crede-ma ca stiu
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
stefanflorin77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 1 June 04 From: Bucuresti ![]() |
off:
nu inteleg un lucru..daca platesti un produs cu pretul intreg,este normal sa beneficiezi de garantie,insa la o masina,platesti in pretul ei bateria,insa are garantie 6 luni sau un an,platesti cauciucuri sau cine stie ce,dar au garantie redusa..nu mi se pare normal,pentru ca toate aceste componente sunt platite integral nu sunt date de pomana. |
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
- B.. SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
logan laureate plus februarie 2006
in urma cu cca 10 zile am schimbat rotile intre ele (28500 km)cele de pe spate le-am trecut pe fata si invers cauciucul rotii dreapta spate este extrem de uzat pe jumatatea exterioara cu alte cuvinte sunt unul dintre fericitii posesori de logan cu punte spate stramba nu s-a observat la revizie iar acum nu mai am garantie ce pot sa fac? 22 Feb 2008, 21:44: ma poate ajuta cineva cu un pret pt puntea spate? This post has been edited by daciafan: 22 Feb 2008, 21:44 |
--------------------
/
/
/
|
|
radus |
![]()
|
![]() -Membru cu atributii....- Group: Members Posts: 102 Joined: 16 August 05 From: Jidvei ![]() |
Acum 1 an, cand am facut aceasta sesizare la service-ul aurocar din Alba Iulia, m-au amagit ca as fi luat eu vre-o bordura... Deduc ca "bordura" am servit-o de la ei!!! 'rear mama lor de banditi ordinari!
@daciafan - nu esti singurul care a muscat-o!!! asta daca te consoleaza cu ceva! |
--------------------
dacia
logan
Laureat,2005
- AB xx RMS
|
|
alienalien2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 16 March 07 ![]() |
QUOTE(daciafan @ 22 Feb 2008, 22:36) cu alte cuvinte sunt unul dintre fericitii posesori de logan cu punte spate stramba nu s-a observat la revizie iar acum nu mai am garantie ce pot sa fac? sa o vinzi asa cum e sau sa o repari pe banii tai ! Poti sa o vinzi si sa dai avans pentru orice altceva in afara de dacie ![]() This post has been edited by alienalien2007: 23 Feb 2008, 01:49 |
--------------------
dacia 1300
dacia 1300
1986
- cj 11 wtf
|
|
daciafan |
![]()
|
ma duc sa-mi fac testele de geometrie, sa vad cat de grava e problema
|
--------------------
/
/
/
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca o dai, sa nu lasi guma uzata, ca se prinde cumparatorul si nu o mai ia, si daca te gandesti ca e imoral sa faci asta, gandeste-te cat de imoral a fost sa vanda Dacia de bune mii de masini noi cu acest viciu ascuns.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
E aproape moral sa faca asta doar daca apeleaza la programul acela "buy-back"..
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
constructorul99 |
![]()
|
dar din ce cauze ar putea apare uzura inegala la cauciuc punte spate?fata de celelalte roti si unforma pe acel cauciuc.asa am eu si nu prea mi e clar care e cauza
This post has been edited by constructorul99: 23 Feb 2008, 10:22 |
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
mr4 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 16 July 07 ![]() |
argon, daca Dacia a facut lucrul asta imoral nu inseamna ca si noi trebuie sa facem la fel.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
daciafan |
![]()
|
daca dacia m-a inselat pe mine asta nu inseamna automat ca eu trebuie sa insel pe altcineva. punct.
<span class='edit'>24 Feb 2008, 10:44:</span> recomand tuturor posesorilor de logan verificarea uzurii anvelopei dreapta spate This post has been edited by daciafan: 24 Feb 2008, 10:44 |
--------------------
/
/
/
|
|
constructorul99 |
![]()
|
ce ce dreapta spate?care sint cauzele?
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 07:44 |