DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> bulit vopsea capota cu racaitorul de parbriz

bogdan_o
post 10 Jan 2004, 00:24
Post #31

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members
From: Bucuresti

bogdan_o, daca se comporta cum zici e cam naspa, cel putin in cazul vopselelor metalizate, pt. ca distruge si stratul de lac si se cam duce la dracu vopseaua+ luciu... nu, nu Nicoleta smile.gif

Pai de-aia am zis si eu sa nu dai cu jumatate de tub sau de 5 ori intr-un singur loc. Bine, acum daca e sa verifici uniformitatea stratului de vopsea de pe masina cu stiu eu ce aparat dupa ce ai dat cu scratch remover, normal ca acolo unde ai dat iti va indica o discontinuitate. Dar cu ochiul liber e ok. Eu am dat pe break, tot pe vopsea metalizata si nu se observa. Bine, acum nici nu m-am uitat cu lupa. Depinde ce te doare mai tare. Vopseaua care s-a subtiat invizibil sau zgarietura care oricum se vede. Daca ai casco si mai ales timp de alergat merita revopsita, ca e altceva. Dar decat polish e mai bine cu scratch remover. Eu nu prea am avut timp si zgaietura nu era grava, ca altfel o bagam la revopsit si eu.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
haky
post 2 Feb 2004, 15:03
Post #32

Membru autentic

From: Oradea

Eu am dat inapoi si cum nu am fost atent am atins un pic cu spatele un stalp. Rezultatul: tabla bagata inauntru, nu rau, s-a rezolvat cu un pumn pe interior , dar s-a luat si vopseaua chiar la intalnirea cu bara spate in partea stanga. Nu se vede decat daca iti bagi ochii foarte aproape si pentru asta nu as vrea sa vopsesc toata aripa, de aceea va rog sa-mi spuneti daca cum se cheama spray-ul pentu RORU TOREADOR (Vopsea metalizata). Eventual un cod de culoare si daca trebuie sa dau cu altceva inainte, un fel de decapare sau ceva asemanator.

--------------------
Fost: Dacia Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II ; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0
O zi buna tuturor. Ceau
+
bogdan_o
post 2 Feb 2004, 23:00
Post #33

Eu am inteles ca vopselele pentru SLZ sunt venite din Franta. De fapt Renault este singura fabrica de masini care comanda vopsele speciale. Restul se multumesc cu cele standard. Asa ca slabe sanse sa gasesti spray la culoarea masinii. Oricum daca dupa ce ai dat cu spray nu ai bagat-o in camera de uscare cand o sa se usuce vopseaua o sa arate nasol de tot (portiunea o sa fie mai deschisa la culoare). Asa ca tot va trebui sa te duci la o vopsitorie. Ca atare fa uz de casco ca doar de-aia il platesti.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
haky
post 4 Feb 2004, 13:09
Post #34

Membru autentic

Pentru casco trebuie sa merg la politie sa-mi dea ceva dovada? Ce fac daca nu am fost imediat (inainte de indrepata tabla - vezi ce am postat mai sus) ?

--------------------
Fost: Dacia Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II ; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0
O zi buna tuturor. Ceau
+
ache2
post 4 Feb 2004, 14:46
Post #35

Membru autentic

From: Berceni, PH

nu stiu cum e pe la voi da in Ploiesti e o maghernita unde iti incarca spray cu orice tip de vopsea (eu am rosu imperial) ...
au spray-uri in care baga vopsea din cutie si alte cirmizuri, nu ma intreba de care !
si eu am avut (si mai am) zgirieturi, ciupituri din "nisipul" de pe sosea, etc si culoarea mea n-am gasit de loc ... e ceva mai scump decit unul obisnuit dar iti pun exact vopsea de care ai pe masina !
maghernita se numeste PEX

http://www.pex.ro/

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
MoneyTalks
post 4 Feb 2004, 15:57
Post #36

-

From: Ireland

Pentru casco trebuie sa merg la politie sa-mi dea ceva dovada? Ce fac daca nu am fost imediat (inainte de indrepata tabla - vezi ce am postat mai sus) ?

Trebuie sa mergi la militie pentru dovada. Dar sa ai grija sa minti ca ti s-a intimplat cu citeva ore mai devreme chestia. Teoretic trebuie sa mergi in 24 ore pentru asa ceva, altfel strimba tovarasii aia din nas (cei din Oradea icon_twisted.gif) Si eu a trebuit sa ii mint icon_twisted.gif (cauta prin forum, era vorba de un far spart de o piatra)

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
ache2
post 4 Feb 2004, 16:14
Post #37

Membru autentic

haky, am raspus pe MP dar raspunsul nu se trimite, don't know why ...
ideea e ca ma interesez !

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
Manuel
post 4 Feb 2004, 16:40
Post #38

Membru autentic

From: VASLUI

Pentru casco trebuie sa merg la politie sa-mi dea ceva dovada?

Nu e nevoie sa te duci pana la sectia de politie. Eu am trecut prin dreptul unui politist care supraveghea traficul in centru, m-am dus la el si i-am cerut dovada. Mi-a scris-o pe loc. Sa fi vazut cu ce moace miloase se uitau trecatorii cand l-au vazut pe politist scriindu-mi procesul-verbal... smile.gif

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
jhr
post 4 Feb 2004, 18:48
Post #39

Membru autentic

s-a rezolvat perfect cu polish

--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
+
radu2k
post 5 Feb 2004, 20:13
Post #40

Membru incepator

jhr, daca s`a rezolvat bine cu polish zi-mi shi mie te rog ce polish ai folosit shi cam cat te`a costat. ca am shi eu nishte probleme de genu asta. mama lor de spalatori cu buretele!!! prinde o pietricica acolo si o face ca dreq. de fapt un priten a patzit asha ceva (a mea are mau multe chestii pe ea de ceva vreme si nu mai merge decat revopsita... ar fi shi cazu). nah... si asta la spalatorie s`a ales cu nishte scrath-uri... si era un albastru sideral de toata frumusetzea. I`a parut rau ca nu avea casco smile.gif

--------------------
+
jhr
post 5 Feb 2004, 23:54
Post #41

Membru autentic

AM UN PRIETEN VOPSITOR AUTO, A VENIT, MI-A LUAT-O, A REZOLVAT-O... HABAR NU AM

--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
+
ache2
post 6 Feb 2004, 14:08
Post #42

Membru autentic

haky am trimis MP dar iar nu se trimite !
exista rosu Toreador (si numai) la 187k lei ...

--------------------
+
Ov
post 6 Feb 2004, 14:27
Post #43

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

Eu am dat inapoi si cum nu am fost atent am atins un pic cu spatele un stalp. Rezultatul: tabla bagata inauntru, nu rau, s-a rezolvat cu un pumn pe interior , dar s-a luat si vopseaua chiar la intalnirea cu bara spate in partea stanga. Nu se vede decat daca iti bagi ochii foarte aproape si pentru asta nu as vrea sa vopsesc toata aripa, de aceea va rog sa-mi spuneti daca cum se cheama spray-ul pentu RORU TOREADOR (Vopsea metalizata). Eventual un cod de culoare si daca trebuie sa dau cu altceva inainte, un fel de decapare sau ceva asemanator.

in cora , sub 200.000. Pe spray scrie chiar rosu toreador

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
haky
post 9 Feb 2004, 15:46
Post #44

Membru autentic

Multumesc mult si lui ache2 ( am primit ambele mesaje) si lui Ov. Mai ramane intrebarea cu decaparea. Dau cu ceva inainte de vopseaua din tub?

--------------------
O zi buna tuturor. Ceau
+
ache2
post 9 Feb 2004, 16:08
Post #45

Membru autentic

se curata regiunea respectiva cu o hirtie abraziva fina (de slefuit) umezita ...
dupa ce metalul e curat (luceste) stergi cu o cirpa uscata, dupa care stergi cu un diluant ...
lipesti cu banda adeziva de hirtie (nu scotch) niste hirtie de ziar in zonele din jurul respectivei zone ...
in principiu trebuie chituit respectivul loc dar se poate si fara ...

dup toate astea incepi s-o spoiesti, cu grija, in minim 2 straturi !

--------------------
+
Marty
post 9 Feb 2004, 16:12
Post #46

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Las-o asa cum e , in pastele mamii ei de masina! Ce naiba te apuci sa strici acolo ??? N-ai zis ca abia se vede vopseaua un pic zgariata daca te uiti f. atent si de aproape ??? daca da, in cazul in care tu te apuci sa faci un retus local, nevopsind toata aripa, o sa se vada si din satelit! Daca neaparat vrei sa faci ceva, pune mina pe o bucata de cirpa alba de bumbac, ia o sticla de diluant, inmoaie cirpa in diluant si freaca locul cu miscari circulare. In felul acesta o sa se intinda lacul si atita tot. O sa fie la fel ca noua.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
ache2
post 9 Feb 2004, 16:32
Post #47

Membru autentic

si tu ai dreptate, Marty ... dar am raspuns la intrebare !
nu se vede chiar asa cum zici dar nici nu stim exact cit s-a luat !

poti sa faci asa: faci o gaurica intr-un ziar, tii respectivul ziar cu gaurica in dreptul zgirieturii respective curatate de mizerii dar fara smirghel si alte nebunii si-i dai ...
n-ar trebui sa se vada ...
eu am facut asa, e drept, cu rosu imperial si daca-mi arata cineva unde s-a intimplat zgirietura, dau o lada de bere !

--------------------
+
Bihomoldoveanul
post 9 Feb 2004, 16:41
Post #48

Membru autentic

Daca a ajuns la metal zgiriietura atunci trebuie intervenit pina incepe sa rugineasca pe sub vopsea.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
bogdan_o
post 9 Feb 2004, 23:04
Post #49

Ache dupa o perioada nu foarte mare de timp o sa se vada iti garantez eu. Asta daca nu ai bagat masina in cuptor sau nu ai dat cu foehn-ul. Eu am facut smecherii d'astea cu mici retusuri pe break si pe moment nu se vedea dar dupa o vara de stat in soare au inceput sa se vada. La inceput mai putin dupa aia din ce in e mai mult. Bine macar ca sunt suprafete mici.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
ache2
post 10 Feb 2004, 09:01
Post #50

Membru autentic

nu te contrazic ...
la mine nu se vede ... e drept ca interventiile au fost mici ...
daca o sa se vada, asta e ... decit sa rugineasca, mai bine baltzata !

--------------------
+
gogo
post 10 Feb 2004, 09:20
Post #51

Membru

Eu am inteles ca vopselele pentru SLZ sunt venite din Franta. De fapt Renault este singura fabrica de masini care comanda vopsele speciale. Restul se multumesc cu cele standard. Asa ca slabe sanse sa gasesti spray la culoarea masinii. Oricum daca dupa ce ai dat cu spray nu ai bagat-o in camera de uscare cand o sa se usuce vopseaua o sa arate nasol de tot (portiunea o sa fie mai deschisa la culoare). Asa ca tot va trebui sa te duci la o vopsitorie. Ca atare fa uz de casco ca doar de-aia il platesti.

Culori frantuzesti tip spray sau creion rectificari se gasesc in Carrefour.

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-32-JCJ
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
valiwar
post 20 May 2004, 20:46
Post #52

Membru incepator

La mine PROBLEMA a aparut acum, (sau cel putin acum am vazut). Pe capota motor si plafon, pe usa dreapta spate prin multe alte locuri, vopseaua a disparut si au ramas mici pete albe sub forme ciudate. Auzisem eu ca vopseaua MARIN (nemetalizata) ar nici chiar asa. Acum nu stiu incotro s-o apuc, catre service sau catre asigurare.

Nu am spalat-o la perie niciodata numai la jet. Acum cine e devina? Incotr-o s-o apuc?

A mai patit cineva?

Ca sa nu mai spun ca si-a pierdut si luciul si arat de parca am spalat-o la sablare cu nisip
:planset:

--------------------
DACIA LOGAN MCV MCV 7 - B-36-VAT
+
bogdan_o
post 20 May 2004, 23:15
Post #53

Marty cred ca ar fi cel mai in masura sa te ajute ca si lui i s-a exfoliat vopseaua de pe spoilere, dar el are cameleon. Aici e problema de garantie, nu de asigurare.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Maf
post 21 May 2004, 08:26
Post #54

Membru

[quote]La mine PROBLEMA a aparut acum, (sau cel putin acum am vazut). Pe capota motor si plafon, pe usa dreapta spate prin multe alte locuri, vopseaua a disparut si au ramas mici pete albe sub forme ciudate. Auzisem eu ca vopseaua MARIN (nemetalizata) ar nici chiar asa. Acum nu stiu incotro s-o apuc, catre service sau catre asigurare.

Nu am spalat-o la perie niciodata numai la jet. Acum cine e devina? Incotr-o s-o apuc?

A mai patit cineva?

Ca sa nu mai spun ca si-a pierdut si luciul si arat de parca am spalat-o la sablare cu nisip
:planset:[/quote]

Si eu am una MARINE si am vazut si eu acele pete albe .... nu sunt multe si se vad doar din anumite unghiuri....
Eu nu ma duc la service pentru chestii din astea , ca daca vopseaua e nasoala ce pot sa-ti faca....(doar sa vopseasca toata masina inca o data :roll: )
Prefer sa le rezolv in fata blocului.....sa stii ca ies cu pasta aia din tub "scratch remover".

--------------------
Dacia Solenza Clima - B-00-XXX
+
bogdan_o
post 21 May 2004, 10:16
Post #55

Înainte să dați cu pastă din aia poate încercați și cu polish. E mai ieftin și sunt șanse mari să se ducă dacă defectele sunt superficiale. Recomandarea mea: Arexons (Cora, 207000 lei) lucește de cade mâța-n coadă.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
vallig
post 22 May 2004, 17:15
Post #56

Membru incepator

Culori frantuzesti tip spray sau creion rectificari se gasesc in Carrefour.[/quote]

Aveti idee daca se gaseste si unde un spray cu vopsea pentru Perla ca sa retusez intr-un loc spoilerul (o mica ciupitura care a ajuns pana la plasticul cel negru)? O fi in targ asa ceva?

Dar spray pentru retusat doua zgarieturi la jante de Scala?

--------------------
+
GeorgeB
post 22 May 2004, 17:57
Post #57

the 7 stars of Pleiades constellation

targ si targ .

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
laurh
post 22 May 2004, 18:31
Post #58

Membru autentic

Si eu am marine si am observat ceva zgarieturi pe ea. Superficiale, dar sunt. Am facut greseala sa o bag o data la perii, pe urma m-am lecuit. Am dat cu ceara si alea mai superficiale au disparut, insa au ramas destul de multe. Efectiv apar din senin, incep sa cred ca de la jet-ul de apa.
Intradevar, cred ca ne-am cam luat teapa cu culoarea asta pe cat de sexy pe atat de pretentioasa.

--------------------
+
MoneyTalks
post 22 May 2004, 20:04
Post #59

-

From: Ireland

Intradevar, cred ca ne-am cam luat teapa cu culoarea asta pe cat de sexy pe atat de pretentioasa.

Stai sa vezi ce sexi o sa fie dupa ce mai apar niste pete... :mrgreen: Le vei putea da chiar si ceva forme mai... sexy :twisted:

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Piciul
post 27 May 2004, 13:55
Post #60

Membru incepator

From: Constanta

Si eu am avut aripa spate dreapta zgariata superficial in 3 locuri.
Am fost azi si mi-au vopsit aripa = 480 000 lei (270 000 manopera restul 0.5 l vopsea). Cat si cum va tine o sa vad.
PS Am rosu imperial.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - Confort
Unde dai si unde crapa!
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:10
Forum Renault