DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Posibilitatea urmaririi pozitiei tel.mobile

einstein1984
post 3 Feb 2006, 20:56
Post #31

fan Dacia

Group: Members
From: Bucuresti

Cel mai misto e un scaner cu decodor pentru GSM. Asculti ce vorbesc vecinii.........

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 3 Feb 2006, 22:23
Post #32

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(einstein1984 @ 3 Feb 2006, 21:56)
Cel mai misto e un scaner cu decodor pentru GSM. Asculti ce vorbesc vecinii.........
*

Asta daca iti poti permite. Chestiile astea costa o caruta de bani si nu-si permite oricine sa aiba. Au serviciile speciale (SRI, SIE etc) si companiile producatoare de echipamente pentru telecomunicatii.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Ake
post 3 Feb 2006, 22:33
Post #33

Morderator

Group: Moderatori

Poate are niste vecini deosebit de inteligenti pentru care merita efortul....

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
klaus
post 3 Feb 2006, 23:08
Post #34

步步

Group: Moderatori

Sau poate chiar are un decodor. Pe inventar, ca sa zic asa 04.gif

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
marksman
post 3 Feb 2006, 23:54
Post #35

Post mortem nihil est

From: sat

Eu personal am vazut o "unealta" de interceptare de convorbiri (pt. retele fixe!) si din cate retin e alcatuita dintr-una bucata laptop "custom" si o "gentutza" (scuze, dar n-am tastatura romaneasca) care contine ceva hardware de interfatare cu centrala telefonica si niste porturi "audio out".

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
anpop
post 4 Feb 2006, 10:45
Post #36

Sef de pisica!

la ora actuala, un tel GSM poate fi localizat fara "sim" in el, doar fiind alimentat....
deci odata vorbit, degeaba mai schimbi cartele daca nu schimbi si tel...
la capitolu' GPS, sincer nu stiu ce se chinuie europenii sa mai lanseze sateliti, atata vreme cat in RO, pt. un cadastru e necesar stereo 70, 45deg. MN..... iar in locuri importante se face la centimetru... biggrin.gif (poate doar din consideratii financiare...)
pentru cei ce spera ca un echipament de ascultare a unui GSM e scump.... cam cu 3 mil se face...insa e ilegal!!! si nu poate constitui proba in justitie! (pt. home users smile.gif )
..aaa, ca vrei sa stii unde-i nevasta (si telefonu' ei?!) asta-i usor de facut! GeorgeB a dat o tenta de informatie tongue.gif (no offence "operatorule" wink.gif )

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
Dreamer
post 4 Feb 2006, 11:12
Post #37

Un visator hoinar ...

From: Brasov

La ora actuala dispozitivele de urmarire si localizare sunt din ce in ce mai mici si mai performante.... si usor de achizitionat ...
Daca te gandesti ca dincolo sunt camere pe strada, pe langa ca iti stie locatia exacta cu ajutorul telefonului mobil, politia poate sa vada ce faci in fiecare moment ...

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
bion
post 4 Feb 2006, 13:07
Post #38

Membru autentic

From: TM

E aproximativ la subiect:in urma cu cativa ani intr-o fituica nemteasca citeam ca Fritzii se ofuscau cand au aflat ca inTV, monitoare sunt- built in-sisteme de camere video si aia se holbeaza la tine si tu la film.Cum tv e in living si dormitor PC in birou esti ca la big brother, daca mai e si treaba cu mobilu` baietii stiu tot. Ce e bine e ca daca ai uitat ceva (ex. tras apa ,incheiat la nadragi ,rezolvat nevasta pot sa te sune si sa te atentioneze laugh.gif laugh.gif) Sunt nostalgic cand ma gandesc la Securistii din tineretea mea ...ce baieti discreti , ei interbau vecinii tongue.gif

Cu stima
bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
einstein1984
post 4 Feb 2006, 13:22
Post #39

fan Dacia

Americanii vand sisteme de bruiere pentru semnalul GSM. Dar le vand numai politistilor. Unul din cele mai mari poate da stingerea pe o raza de 3 kilometri.
Asta da arma anti-vecini, cand intra in casa nu mai au semnal la mobil biggrin.gif biggrin.gif

This post has been edited by einstein1984: 4 Feb 2006, 13:23

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
paul_damian
post 4 Feb 2006, 22:40
Post #40

Membru mult

From: Medias, Romania

Mamaaaa... ce de paranoici o sa sara in sus! Ce dispute o izbucneasca!

pana la urma, paranoicii care tipau impotriva 'busolei connex' aveau dreptate..

Da' de ecranul radioului cu RDS, care iti arata ce post asculti, nu iti e frica?

a fost odata un lider cecen omorat de o racheta....mdea, avea mobil...
naspa, nu?!

Da, dar au trebuit sa astepte sa o sune pe mama, ca altfel nu stiau unde e.

Remediul cel mai simplu: folositi cartele preplatite

Romanica e singura tara pe care o stiu eu in care se pot cumpara cartele preplatite fara un act de identitate.

Eu personal am vazut o "unealta" de interceptare de convorbiri (pt. retele fixe!)

Modelele mai noi de centrale au facilitatea implementata in software. De ce trebuie saracu' om sa care echipamentul cu el, cand poate sta comod in fotoliu, la consola. Btw, activarea functiei se logheaza si se raporteaza, asa ca nu chiar orice Gigi poate sa o faca. Dupa cum nici orice Gigi nu ajunge sa puna interfata unde trebuie.

Oricum Si daca ai telefonul inchis de poate localiza...

Sa nu exageram...

Atata timp cat telefonul e alimentat de stand-by, anumiti "baieti" pot face o carca de lucruri cu el...

Da, daca telefonul are un backdoor in el. Pe forumurile de gsm baietii de acolo, care decompileaza soft-uri, ar fi gasit asa ceva. Nu sunt prea multe modele care sa accepte comenzi (exterioare) cand sunt inchise. O exceptie mare reprezinta aplicatiile instalate pe terminalele inteligente, cu sistem de operare, dar acolo nu e decat vina ta daca 'musti' un virus. Iar daca backdoor-ul ti-a fost pus cu rea intentie... n-are rost sa te mai chinui, ca esti deja vinovat si nu mai e nevoie decat de dovezi.

la ora actuala, un tel GSM poate fi localizat fara "sim" in el, doar fiind alimentat....
deci odata vorbit, degeaba mai schimbi cartele daca nu schimbi si tel...

Da, fiindca reteaua stie si codul IMEI al telefonului tau. Care IMEI poate fi, de cele mai multe ori, schimbat. Si nu te opreste nimeni, daca tot te simti cu musca pe caciula, sa iti pui un IMEI neutru, fiindca retelele nu (mai) refuza, telefoane cu IMEI-uri dublate (de fapt in Romania n-au facut-o niciodata), cum face in cazul cartelelor SIM clonate (ma rog, tine de politica retelei, nu intru in amanunte, reteaua poate accepta o cartela clonata, o poate refuza sau doar raporta)

E aproximativ la subiect:in urma cu cativa ani intr-o fituica nemteasca citeam ca

Bild, cumva? Pe pagina urmatoare era un reportaj cu poze al unei intalniri de gradul trei intre un extratesrestru mic si verde si o gospodina? Fituici sunt peste tot in lume.

Concluzia: te simti cu musca pe caciula? Trebuie sa fii mai destept "ca ei". Nu ai nimic de ascuns? Ce-ti pasa?

PS: punem de un Caritas? Ca vad ca amatori ai fi...

--------------------
Dacia Sandero Stepway, 2021
Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999
Ex Dacia 1100, 1969
+
bion
post 5 Feb 2006, 22:03
Post #41

Membru autentic

From: TM

punem de un Caritas? Ca vad ca amatori ai fi...
*

[/quote]

Punem ,punem ...da tin eu banca si dupa 1 an va trimit poze din Caraibe. radmasa.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Twinsen
post 5 Feb 2006, 22:26
Post #42

Membru

Paranoia e in floare....

Operatorul GSM stie in orice clipa in ce locatie te afli... ca sa poata sa iti "livreze" convorbirea telefonica. Pe asta se bazeaza si tehnologia GSM.
Cum crezi tu ca ai putea sa primesti un telefon in punctul X daca operatorul nu ar sti unde te afli?

Daca nu ma insel Orange a prezentat la CERF o aplicatie destinata clientilor "corporate" care le permitea acestora sa isi localizeze in orice moment "flota de telefoane".

Atata timp cat esti proprietarul unui telefon mi se pare logic sa stii in orice clipa unde se afla localizat mobilul tau. Nu incalci nici un drept... e proprietatea ta.

Mai priviti si partea pozitiva a lucrurilor. Stiu cateva cazuri la noi cand turisti pierduti in munti au fost gasiti dupa celula in care s-au localizat cand au dat telefon.

--------------------
Logan Ambition - B-78-XXX
+
paul_damian
post 6 Feb 2006, 00:39
Post #43

Membru mult

Stiu cateva cazuri la noi cand turisti pierduti in munti au fost gasiti dupa celula in care s-au localizat cand au dat telefon.

Asa e, uitasem de asta. Dar s-a intamplat si sa NU ii salveze, cu toate ca aveau telefoanele deschise (fiindca da, nu trebuie sa vorbesti pentru ca sa fii localizat).

Daca nu ma insel Orange a prezentat la CERF

Nu stiam de asta, dar la un moment dat Connex zicea ceva de un serviciu asemanator, destinat telefoanelor "din subordine". Si zau ca nu m-ar deranja sa dau un ban in plus ca sa aflu unde e fiica-mea "just in case". Asta, bine-nteles, peste vreo 5-10 ani biggrin.gif

This post has been edited by paul_damian: 6 Feb 2006, 00:40

--------------------
Ex Dacia 1310, 1999
Ex Dacia 1100, 1969
+
anamana
post 6 Feb 2006, 00:44
Post #44

Membru

Acuma, intreb si eu ca prostu`:
De fapt ce inseamna sa-ti spuna pozitia telefonului ?

Coordonate geografice ca la GPS? Adica Latitudine + Longitudine ?
Si pe urma iei harta si masori din compas ? Ca asa nu are rost toata smecheria.

--------------------
xx ABC
Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
+
paul_damian
post 6 Feb 2006, 02:36
Post #45

Membru mult

QUOTE(anamana @ 6 Feb 2006, 01:44)
Coordonate geografice ca la GPS? Adica Latitudine + Longitudine ?
Si pe urma iei harta si masori din compas ? Ca asa nu are rost toata smecheria.
*

Cum sa nu aiba rost smecheria? Pai daca stii latitudinea si longitudinea nu e destul? Le bagi in Google Earth si gata smile.gif

Sa luam exemplu cazul de mai sus, cu cei pierduti in munti. Se poate afla ca se afla la 2,5 km de celula 1. Ceea ce nu e deajuns. Daca au noroc, mai sunt in raza de actiune si la celula 2, de la care au 6,3 km. Daca nu au noroc, ceri ajutorul operatorului concurent, care are si el o celula prin preajma, si tot obtii o a doua valoare. Si pui mana pe harta, stii unde sunt, si asa, cu compasul obtii doua puncte de intersectie, din care unul il elimini prin logica. Dar si cu o singura valoare tot ajungi mai iute la ei decat luand-o pe bajbaite. Mai e si situatia celulelor mobile, cu care, la o adica, poti sa cauti (Aceste celule mobile sunt folosite de operatori pentru a suplimenta nevoi sezoniere, vara la mare, iarna la munte, evenimente mari, etc)

Pe de alta parte, daca datele de localizare ar fi publice (si NU sunt!) s-ar construi iute dispozitive de genul celor GPS, care ar avea harti, pozitii si ID-uri ale celulelor, si gata.

--------------------
Ex Dacia 1310, 1999
Ex Dacia 1100, 1969
+
anamana
post 6 Feb 2006, 04:17
Post #46

Membru

QUOTE(paul_damian @ 6 Feb 2006, 02:36)
Si pui mana pe harta, stii unde sunt, si asa, cu compasul obtii doua puncte de intersectie, din care unul il elimini prin logica.

Da, eu am inteles ce spui.
Te asigur ca inteleg perfect metoda de determinare a pozitiei.
Daca e s-o luam absolut riguros, uite :
Cu 2 puncte + 2 distante, obtii un cerc* intr-un plan vertical.
Din intersectia cercului* cu suprafata terestra rezulta doua puncte, dintre care unul il elimini prin logica. (nu neaparat, dar OK, sa fie).
Dar asta functioneaza numai daca cercul* nu cumva intersecteaza mai multe nivele.
Sigur intelegi despre ce vorbesc:
Poate esti la etajul 20, (cercul* intersecteaza un plan orizontal la inaltimea de 50m). Daca nu se ia in calcul altitudinea, rezulta o pozitie eronata. Sa nu mai vorbim ca in mediu urban poti avea umbriri diferite catre antene, ceea ce presupune niste distante gresite din start. Deci erorile fac sistemul practic-inutil. (sau mai bine zis: inutilizabil) Acuma, bine-nteles ca daca nu se cere cine-stie-ce precizie, sistemul functioneaza. Daca telefonul este in campul de vizibilitate a mai multor antene, eventual primesti date suplimentare de la 'reteaua concurenta' , sau folosesti celule mobile (?) ; De acord, functioneaza sigur. Dar totul depinde de eforturile care se fac in sensul asta. Doar din centrala, nu prea pot sa stabileasca o pozitie sigura.

[parerea mea]

Deci, pentru astia mai paranoici: nu exista motive de panica. biggrin.gif

This post has been edited by anamana: 6 Feb 2006, 05:22

--------------------
xx ABC
Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
+
Twinsen
post 6 Feb 2006, 09:22
Post #47

Membru

Aplicatia de care vorbeam iti arata pozitia pe o harta, cu o precizie de vreo cateva sute de metri.

--------------------
Logan Ambition - B-78-XXX
+
mrobert
post 6 Feb 2006, 10:34
Post #48

Membru incepator

Buna ziua,

Reprezint firma care opereaza serviciul gsm-tracker.com

Desi deja am primit mailuri de la fete care vor sa isi urmareasca prietenul, scopul serviciului este cu totul altul. (Serviciul este guvernat de Privacy Policy-ul firmei, care este unul destul de puternic si ocrotitor pentru utilizator).

Scopul serviciul (inca in faza de dezvoltare) este unul de divertisment si utilitate.
Noi l-am gandit pentru o localizare aproximativa, si oferirea unor informatii utile.

Exemplu : Esti in centrul orasului Cluj-Napoca, si poti afla rapid, usor si gratuit, unde gasesti un restaurant, pizzerie, benzinarie, etc ... in zona in care te aflii, si asta fara GPS si alte echipamente costisitoare.

--------------------
Opel Tigra - CJ-25-EXS
-
+
Marty
post 6 Feb 2006, 13:06
Post #49

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

paul_damian,

1. In Elvetia nu mi-a trebuit act de identitate ca sa-mi cumpar cartela prepaid (nici aia cu numarul, nici alea de reincarcare). Ce-i drept, daca le trimeteai datele tale prin posta, iti dublau creditul de pe cartela initiala
2. Telefonul poate fi gasit chiar daca este oprit! Poti sa-i activezi si camera (daca are). Una dintre posibilitati e sa scoti bateria din telefon, dar nu e 100% infailibila.

This post has been edited by Marty: 6 Feb 2006, 13:09

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
mrobert
post 6 Feb 2006, 13:12
Post #50

Membru incepator

QUOTE(Marty @ 6 Feb 2006, 13:06)
2. Telefonul poate fi gasit chiar daca este oprit! Poti sa-i activezi si camera (daca are). Una dintre posibilitati e sa scoti bateria din telefon, dar nu e 100% infailibila.
*

Imi pare rau sa te contrazic. Am o experienta practica in domeniu, destul de vasta, dar asa ceva nu prea este posibil.
Da, operatorul poate afla unde este telefonul (ZONA) daca ai telefonul deschis is conectat in reteaua lor.

--------------------
Opel Tigra - CJ-25-EXS
-
+
anpop
post 7 Feb 2006, 14:11
Post #51

Sef de pisica!

QUOTE(mrobert @ 6 Feb 2006, 13:12)
Imi pare rau sa te contrazic. Am o experienta practica in domeniu, destul de vasta, dar asa ceva nu prea este posibil.
*

Ba este wink.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
romulus
post 7 Feb 2006, 14:50
Post #52

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

QUOTE(GeorgeB @ 3 Feb 2006, 14:00)

Da, da cam degeaba pentru mine. Mai astept pana o sa mai adauge cateva modele

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
romulus
post 7 Feb 2006, 15:11
Post #53

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

QUOTE(mrobert @ 6 Feb 2006, 13:12)
Da, operatorul poate afla unde este telefonul (ZONA) daca ai telefonul deschis is conectat in reteaua lor.
*

Da de codul IMEI, nu stii? acel cod care face ca terminalul sa fie identificat, indiferent de operatorul la care apelezi pentru servicii. Si pentru asta nu trebuie sa ai cartela in aparat. Cred ca stii ca aparatul are o functie prin care poti apela serviciile de urgenta fara sa ai o cartela sim in el.

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
stoianco
post 7 Feb 2006, 15:16
Post #54

Membru

Detectarea mobilelor, tehnic se poate face - dar nu prea o face nimeni poate de frica legii, poate din lipsa de interes...

Hai sa fim seriosi ca daca te duci la c--ve nu trebuie sa te ascunzi prea mult, ca pot veni ele la tine iar daca vrei obligatoriu intimitate, atunci umbi cu cartele reincarcabile pe care le iei de la orice taraba, nenominal. (intimitatea costa si devine incomoda)

Totusi exista si aplicatii pt care localizarea ar fi aur... a se vedea mobilele furate...ce mi-ar place sa-i alerge politia "pa smenari" care se fac cu telefoane prin autobuze, trolee si alte mijloace de transport in comun. (din cate stiu eu se poate citi si codul telefonului daca acesta este conectat la retea....deci!?!?) Este atat de usor si totusi se fura mobile in draci... de ce? probabil ca nimeni nu sta sa faca o baza de date cu codurile telefoanelor vandute, probabil ca e mai usor sa zici ca nu se poate face nimic decat sa cauti solutii... poate ca suntem oameni si pana cand nu ne afecteaza direct pur si simplu nu ne intereseaza...

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
+
JORJ
post 7 Feb 2006, 17:12
Post #55

Membru autentic

QUOTE(stoianco @ 7 Feb 2006, 15:16)
....
Hai sa fim seriosi ca daca te duci la c--ve nu trebuie sa te ascunzi prea mult, ca pot veni ele la tine ....
*

Vrem poze, preturi si numere de telefon, in special pentru cele antrenate sa intre in debara in caz de vizite inoportune radmasa.gif

Prezervative cu garantie si asigurare facultativa si de raspundere civila pe unde se vand ? wub.gif

Desi nu eram chiar off-topic, pentru ca astea sunt in mod cert informatii de un mare interes pentru publicul larg radmasa.gif ... legat de subiect as spune ca am auzit de un sistem similar celui de care vorbea mrobert si care ofera italienilor informatii de trafic foarte utile.
Clientul trimite un SMS cu locatia unde vrea sa ajunga si serviciul cu pricina folosind pozitia lui in oras (preluata de la operatorul de mobil) si date de trafic in timp real (preluate de la dispeceratele de profil) ii transmit inapoi un sms cu traseul cel mai rapid pentru a ajunge la destinatie, traseu care nu e neaparat cel mai scurt ci optim ca timp de parcurs.

This post has been edited by JORJ: 7 Feb 2006, 17:35

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
CIPTUNING
post 14 Feb 2006, 21:26
Post #56

Membru autentic

"14 Februarie 2006 EVENIMENTUL ZILEI
Prima firma cu angajati marcati electronic
Constantin Vlad

Cipurile IRDE se implanteaza pe brat sub piele
O companie din statul american Ohio a introdus cipuri de silicon sub pielea a doi dintre angajatii sai, acesta fiind primul caz cunoscut din Statele Unite in care lucratorii au fost "etichetati" electronic in scopul de a fi identificati, scrie "Financial Times".

CityWatcher.com, o firma de supraveghere video, a comunicat ca doreste sa testeze tehnologia in cauza ca mijloc de control al accesului intr-o incinta in care pastreaza inregistrarile video din cladirile apartinand agentiilor guvernamentale si politiei.

Integrarea micilor dispozitive in oameni vine sa inteteasca via controversa iscata de tehnologia IDRF (identificare prin radiofrecventa), altfel privita ca o industrie in plin avant. Cipurile IDRF - microtransmitatoare radio care emit un semnal de identificare unic - au mai fost implantate in animale sau au fost atasate pe diverse produse, astfel incat acestea din urma sa poata fi urmarite in tranzit.
Dar ele pot fi folosite lesne si in alte scopuri, mai mult sau mai putin legale ori morale.

Tehnologie acceptabila, dar nu obligatorie

"Exista probleme serioase legate de intimitatea si libertatile civile ale individului, in situatia in care oamenii vor fi permanent etichetati", apreciaza Liz McIntyre, militanta impotriva tehnologiei IDRF. Dar Sean Darks, patronul CityWatcher, insista ca respectivele cipuri sunt doar o varianta mai mica a cardurilor de identitate. "Nu exista nimic care sa pulseze sau sa trimita vreun semnal. Nu este un cip GPS. Sotia mea nu poate spune unde ma aflu", afirma Darks.

Pe de alta parte, pana si sustinatorii tehnologiei spun ca aceasta este acceptabila doar atat timp cat nu este obligatorie. Iar criticii au si demonstrat ca dispozitivul, implantat in bratul purtatorului, poate fi utilizat la monitorizarea oricarui individ fara stiinta acestuia. VeriChip, firma care produce "etichetele inteligente", mentioneaza ca acestea au fost concepute initial in scopuri medicale.

"Etichete inteligente" pentru angajati

Angajatii mai multor mari depozite din Marea Britanie sunt "etichetati electronic" - de fapt "rugati" sa poarte asupra lor minicomputere, pentru a fi astfel mai eficienti. Situatia creata prin implementarea acestui sistem dezvoltat initial in Statele Unite aduce mai degraba cu cea din penitenciare, arata un raport intocmit de profesorul Michael Blackmore, de la Universitatea Durham. La randul lor, liderii sindicatului de profil s-au plans ca oamenii au ajuns sa fie sclavii computerelor.

Tehnologia in cauza, introdusa acum sase luni, se extinde rapid, ajungand sa implice aproximativ 10.000 de oameni, care livreaza marfa pentru mari retele de magazine, precum Tesco, Sainsbury’s sau Marks & Spencer. Sistemul a atras atentia sindicatelor, care vor sa introduca anumite limitari, in vederea protejarii intimitatii angajatilor."

"Pana nu ne pun coduri de bare nu se lasa astia".Revedeti topicul cu teoria conspiratiei. Apropo de telefonie, in Grecia se pune problema ridicarii licentei companiei vodafone pentru interceptari ilegale, asa ca nu e chiar cum vor ei.

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
florin_el
post 14 Feb 2006, 22:32
Post #57

The Expert

From: Iasi, Casablanca

Americanii vand sisteme de bruiere pentru semnalul GSM. Dar le vand numai politistilor. Unul din cele mai mari poate da stingerea pe o raza de 3 kilometri.
Asta da arma anti-vecini, cand intra in casa nu mai au semnal la mobil

Nu numai americanii vind echipamente dintr-astea... sunt utilizate si de catre cinema-uri sau sali de teatru civilizate care asteapta clienti... nu prea civilizati (care sa-si puna telefoanele pe "mute" sau sa le inchida in timpul spectacolelor).
Sunt utilizate si de "bomb squads" si patrule in zone populare astazi pe CNN ca sa evite declansarea bombelor controlate prin telefoane mobile.

Ca sa fii localizat trebuie sa ai telefonul deschis si conectat la reteaua care iti face localizarea.

Trackingul (serviciul de localizare a vehiculelor sau angajatilor) se face prin echipamente dedicate care contin un terminal GSM si un receptor GPS.
Echipamentul primeste coordonatele prin receptorul GPS si le transmite prin sistemul GSM catre basestation.

Localizarea NUMAI prin GSM este facuta prin masurarea nivelului de receptie de la terminalul pe care il porti asupra ta. Estimarea este destul de... inconcludenta depinzind de multi factori: puterea de emisie a telefonului (telefoane diferite au antene diferite cu puteri de emisie diferite), eventuale obstructii intre telefonul mobil si antena receptoare (de la basestation), unghiuri de inclinare pentru teren accidentat.

In MSC poti intr-adevar sa asculti convorbirile abonatilor chiar si cu un echipament de test care are un audio-out si la care poti selecta un anumit time-slot sin circuitul E1.

Exceptind echipamentele de tracking specializate (GSM+GPS) este destul de greu sa faci triangulatie pentru localizarea unui terminal GSM/CDMA. Am vazut cum se face in timp ce cautam o masina a unuia din angajati care a fost jefuit si impuscat aici. Telefonul mobil i-a ramas deschis in masina. In cele din urma masina a fost gasita dupa o cautare intr-o zona de mai bine de 1 km patrat.
Asa ca daca va ginditi sa trimiteti un Sidewinder in telefonul cuiva sau sa gasiti apartamentul in care nevasta joaca poker cu colegul de servici... trebuie sa cautati alte metode.

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate - IS-05-FTY
Don't drink and drive - you might hit a bump and spill it.
+
CristianH
post 23 Mar 2006, 10:57
Post #58

Membru

From: Sighisoara

Pentru ca s-a discutat aici despre celulele de telefonie mobila ce parere aveti despre articolul de mai jos ? Cat adevar si cata fantezie ?

"S-au extins amplasamentele antenelor de emisie - recepție GSM (microunde) pe blocurile de locuințe și, mai ales, la nivelul apartamentelor.
Acoperirea cât mai bună cu semnal în zonele locuite este o problemă foarte complicată pentru inginerii care răspund de planificarea rețelei operatorilor mobili: nimic din ceea ce este pe hârtie nu se potrivește sută la sută în teren unde apar reflexii, perturbații, toata gama de bruiaje posibile. O soluție la problema lor este coborârea antenelor spre nivelurile 9,8,7 ale blocurilor pentru o mai bună "penetrare" a clădirilor din jur.
Aici încep problemele. Lumea din apartamentele care au pe pereții exteriori astfel de "monștri" a început să se plângă că nu mai merg bine televizoarele, radiourile, chiar și telefoanele mobile (zumzăitul acela clasic) și să acuze și stări de oboseală continuă, amețeli, etc...
Pentru că în România nu sunt reglementări în privința amplasamentului antenelor GSM, ca în țările civilizate (distanța minimă de 150 m de școli, de spitale, și nu se amplasează pe blocuri de locuințe, etc) companiile de telefonie mobilă de pe piața românească licitează cu administratorii de bloc și contra unor chirii grase (și probabil a unor șpăgi la fel de grase), permit amplasarea unor BS-uri (unităti compuse din mai multe antene de recepție și emisie a microundelor) în detrimentul tuturor locatarilor, pentru că efectiv acestea sunt un mic Cernobâl pentru fiecare locatar.

Sfaturi:
1. Nu cumpărați apartamente care au astfel de BS-uri pe bloc și nici chiar în blocuri vecine care au antene pe ele.
2. Evitați să locuiți în construcții care sunt vizate direct de la mică distanță de aceste instalații.
3. Refuzați-le orice încercare firmelor de telefonie mobilă care doresc amplasarea instalațiilor la dumneavoastră pe locuință sau în apropiere.
E sănătatea dumneavoastră în joc.

În cel mai mare campus universitar din țară, în Regie, Cosmorom a instalat pe căminul P7 câteva antene. Lumea a început să se plângă (nu mai merg telvizoarele, radiourile, oboseală excesivă), însă conducerea Politehnicii a refuzat orice discuție într-un mod foarte categoric. Întrebarea e: cât de mare a fost șpaga pentru a plasa aceste antene în mijlocul a 20 - 22.000 studenți?
Oamenii ăia sunt chiar inconștienți?

Acum să trecem la cifre.

După frecvențele planificate, un BS poate să aibă de la un singur transceiver (partea de amplificare pentru o singură frecvență) până la 16 astfel de frecvențe. Un tranceiver are ca putere maximă de emisie 40 W pentru retelele de 1800 MHz și circa 36 W pentru 900 MHz (frecvențele generale de operare a retelelor de telefonie mobilă).
Dacă înmulțim 16 cu 40 avem o putere de emisie amețitoare de 640 W, pentru un singur BS. Totuși, în orașe o asemenea putere nu se folosește pentru că reflexiile, perturbațiile și faptul că nu se dorește o propagare extinsă, celulele rețelei fiind apropiate, se face un management strict al emisiei din punct de vedere al puterii.
Pe șosele, unde se folosesc de regulă maxim 3 frecvențe (respectiv 3 transceivere), câte una pe fiecare din cele 3 zone sectoriale (de 120 de grade) în care se împarte câmpul geometric de 360 grade, puterea ajunge până la 500 W pe frecvență, pentru că se dorește o acoperire foarte mare și de obicei se folosesc și antene combinate, adică transceiver-ul se află montat în antenă.
Normele de protecție pentru cei care întrețin sau montează astfel de echipamente specifică clar să nu se intervină la un BS fără a fi total oprit. Când ele sunt în funcțiune nu se stă sub nici o formă în fața antenelor, iar in spatele lor la minim 1,5 m, dar această distanță este pur speculativă fiindcă aria de acoperire reală a câmpurilor periculoase este mult mai întinsă!
Am urcat pe un bloc unde sunt 4 instalații sectoriale de la Connex și o alta ce realizează o legătură dublă de la Cosmorom. Nu am putut sta acolo mai mult de 10 minute. Nu pot să descriu cum mă simțeam. Locatarii de acolo spun că de când au fost puse antenele, au început să se defecteze frigiderele, televizoarele, și acuza tot felul de dureri ciudate.

Prețul sănătății

Exemplu: 2000 $ pe an (în București) pentru o antenă Connex pusă pe un bloc plin cu locatari.
Stăteam la stop la Nerva Traian și mă uitam la cladirea CONNEX, și ce văd eu? NICI O ANTENA, DE NICI UN FEL pe cladirea lor și nici în apropiere! Hmmm, am zis, ia să vedem nu cumva șefii sunt acolo și se protejează de radiații? Am verificat, și, pe lânga Managementul superior Mobifon, tot acolo este și partea de Vânzari și Marketing.
Concluzia este clară: ei știu pericolul la care s-ar expune dacă ar avea echipamente de transmisiune pe clădire și vă fentează pe voi toți, ba chiar mai mult, și pe proprii angajați.
Să vedem ce-i cu angajații. Mobifon are în București 3 sedii mari, unul din el este cel de care v-am vorbit mai sus iar celelalte sunt: Avrig mai precis lângă Obor, și Valea Cascadelor pe Bulevardul Păcii. Acestea din urma au turnuri de transmisiuni, destul de bine echipate, la prima vedere cel din Păcii pare mai "ocupat".
Oricum, ideea e că sunt "tunuri" de microunde de putere foarte mare și o serie de relee cu puteri relativ asemănătoare, TOATE concentrate pe un singur stâlp, la o înălțime de cel mult 30 m în zonă locuită, astfel încât bate puțin deasupra blocurilor. La Obor, stâlpul este mai înalt doar pentru că sunt blocuri turn împrejur.
Vă dați seama că cei care stau pe acolo sunt practic niște mici ființe radioactive de la atâta expunere, fie că sunt simpli locatari la bloc sau angajați în birourile Connex.
Probabil că angajatii Connex de la tehnic, cei ce se află în sediile astea, vor fi cei care vor avea cele mai multe probleme cu sănătatea în viitor și copiii lor, Doamne ferește, ar putea fi și ei afectați. Nu este de glumă cu radiațiile, turnurile ce găzduiesc "pădurea" cu antene de microunde (adevărați copaci artificiali) SE POT MUTA, dar nu este voință. Nu le mută nimeni, ca ar însemna bani pentru investiții, pe care nici-o firmă nu este dispusă sa îi dea. Ei se gândesc doar la profit.
Problema este foarte gravă. Și mai grav, guvernul nu face nimic pentru a reglementa această situație. În 1997, când a început amplasarea intensivă a acestor antene pe blocuri, oamenii au fost încântați că vor avea mai puțin de plată la întreținere. Ei nu știau (și nu știu nici acum) ce cancer o să îi aștepte peste câțiva ani. Asta dovedește încă o dată că în România nimeni nu are vreun respect pentru viață și sănătatea oamenilor.

În altă parte, se poate...

Agenția France Presse anunța că "Parisul și alte orașe din Franța urmăresc reducerea numărului de antene ale telefoniei mobile. Antenele folosite de companiile de telefonie mobilă, în număr de 30.000 în Franța, sunt contestate de mai multe asociații și primării, printre care și cea din Paris, care cer reducerea emisiilor de unde electromagnetice, suspectate că ar fi periculoase pentru sănătate.
Printr-un decret din 3 mai 2002, legislația franceză autorizează operatorii de telefonie mobilă să-și instaleze antenele peste tot, fiind suficient să găseasca un proprietar care să le închirieze terenul. Operatorii nu mai trebuie să ceară aprobarea nici a primăriei și nici a vecinilor, nici chiar să-i informeze pe aceștia.
Singura obligație pentru operatori este o cantitate maximă de emisii de unde electromagnetice, criticii considerând că aceasta este prea ridicată și contrară principiului precauției. Considerând decretul din 3 mai insuficient, primăria din Paris, ca și din alte orașe, de altfel, a hotărât să încheie un fel de acord de bună conduită cu trei operatori de telefonie mobilă (Orange, SFR, Bouygues Telecom) pentru limitarea numărului de antene și reducerea cantității emisiei de microunde.
Primăriile nu pot bloca prin intermediul instanței instalarea antenelor. Cu toate că circa 40 de comune au avut o astfel de inițiativă, operatorii obțin în general câștig de cauză în fața tribunalului administrativ, iar o dispoziție a primăriei nu poate fi aplicată retroactiv pentru a cere dezmembrarea antenelor deja instalate.
Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă, a dat câștig de cauză companiei SFR care se afla într-o dispută cu primăriile din Villeneuve-Loubert și Vallauris, localități din sud-estul țării.
Asociația Priartem, care se ocupă cu reglementarea situației plasării antenelor de telefonie mobilă, cea mai activă mișcare din domeniu, a cerut ministrului sănătatii să revadă normele franceze ale emisiilor de unde electromagnetice. În mai 2001, actualul ministru s-a aflat la originea unui proiect de lege care limita numărul antenelor.
Asociațiile speră ca, ocupând acum funcția de ministru, acesta va reuși să abroge decretul din 3 mai. Acest decret, unul dintre ultimele ale fostei guvernări a lui Lionel Jospin, nu a supus operatorii decât la anumite norme foarte lejere, cu un număr maxim de emisii de 41 de volți pe metru pătrat (V/m2). Asociația subliniază că mai multe țări și regiuni din Europa, și chiar China, au stabilit un astfel de barem de trei volți pe metru pătrat.
Priartem citează numeroase rapoarte alarmante referitoare la efectele undelor electromagnetice asupra sănătății, cu toate că nu a fost publicat nici un studiu științific referitor la efectele undelor emise de antenele operatorilor de telefonie mobilă.
Orange s-a declarat "foarte surprinsă" de atitudinea primăriei din Paris. Compania SFR s-a arătat mai prudentă. "Operatorii nu au legitimitate pentru a fixa normele după care să fie apărată sănătatea publică, acesta este rolul statului", a declarat compania, care este o filială a Vivendi Universal."

Atentat la sănătate

Este evident și de bun simț, pentru oricine a făcut puțină fizică în școală, că orice depășire a nivelului natural al radiațiilor îți va afecta sănătatea.
Toți angajații firmelor de telecomunicații care lucrează în mediu încărcat electromagnetic au, prin contractul colectiv de muncă, alocate sporuri de tot felul - inclusiv cei din vechile centrale electromagnetice, stații de frecvență și radiorelee.
Cei din Ministerul Apărării care lucrează exact cu echipamentele de transmisiuni au spor de toxicitate și concediu suplimentar, cei care întrețin releul de pe Coștila își bazează alimentația foarte mult pe lapte și brânzeturi și nu urcă la antene decât dacă sunt oprite. Am un prieten care a muncit în New York ca alpinist utilitar și care monta antene pe zgârie-nori unde existau deja alte echipamente GSM, care nu erau oprite când el executa lucrări.
Un coleg de-al lui american (mai vechi) a făcut o formă rară de cancer bucal și la ora asta este mort, un altul are o problemă cu ficatul iar chiar prietenul de care spuneam se simțea slăbit și fără vlagă și s-a întors în România să facă altceva decât acolo. Dacă l-ați vedea cum arata acum, v-ați schimba opinia despre ce vă spun eu, este îmbătrânit și foarte obosit, arată de 35 ani când el are în jur de 26.
La Tâncăbești este stația de emisie a Radio Difuziunii Române care emite cu 750 KW, putere măsurată la antenă. Locuitorii de acolo mai nu fac copii, mai fac în schimb câte un cancer, iar neoanele la ei în casă nu se pot stinge datorită radiațiilor.
Dacă aveți o vilă la țară, lângă care este un stâlp de telecomunicații, e timpul să vindeți casa sau să mutați stâlpul.
La Păltiniș în județul Sibiu și la Dumbrăvița de Codru în județul Bihor sunt montate relee ale TVR care emit la peste 700 KW. Telemobil are montate pe aceleași relee antenele pentru NMT/Suntel care emit de asemeni la o putere incredibilă (650 KW) pentru a acoperi cu un singur echipament întreaga zonă a munților Retezat, respectiv Apuseni!
Mai nou, pe lângă antenele NMT, Telemobil montează acum și antene CDMA la frecvența de 450 MHz pentru Zapp. Închipuiți-vă ce se va alege din Păltiniș și Dumbrăvița de Codru... Vor deveni din stațiuni turistice - stațiuni de îmbătrânire rapidă.

Gâdiți-vă, vreți 600 - 800 $ acum, sau să prindeți a doua jumătate a vieții? De fapt, cât costă viața voastră? Asta e întrebarea la care trebuie să răspundeți atunci când Connex, Orange, Zapp sau Cosmorom vin cu "oferta" lor. "

--------------------
Ex DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 mpi / Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
+
florin_el
post 23 Mar 2006, 23:59
Post #59

The Expert

From: Iasi, Casablanca

@CristianH... e scris de tine articolul?

QUOTE(CristianH @ 23 Mar 2006, 09:57)
Am un prieten care a muncit în New York ca alpinist utilitar și care monta antene pe zgârie-nori unde existau deja alte echipamente GSM, care nu erau oprite când el executa lucrări.
Dacă l-ați vedea cum arata acum, v-ați schimba opinia despre ce vă spun eu, este îmbătrânit și foarte obosit, arată de 35 ani când el are în jur de 26.
*

... cred ca prietenul respectiv ar trebui sa se lase de baut in exces si de pierdut noptile prin crisme daca la 26 de ani arata ca la 35... parerea mea.

Inca-s tinerel si nu prea pot vorbi despre mine dar un coleg de breasla a decis sa iasa la pensie la 60 de ani... si lucreaza in instalatii telecom de peste 25 de ani. Bine.. bine poate el a prins "analoagele" si alea intinereau caci arata ca la 45.

Despre antenele echipamentelor de transmisiuni (microunde, frecvente 6-38Ghz - pentru cele mai populare la ora actuala):
* sunt directionale
* sunt clasificate (dupa forma lobilor laterali) in SP (standard performance), HP (high performance) si UHP (ultra high performance). Cele SP sunt in general folosite inter-city in timp ce HP si UHP sunt folosite in orase pe criterii de re-folosire a frecventelor pentru legaturile radio din retea.
* unghiul de "deschidere" a lobului principal al antenelor respective depinde de tipul de antena (SP, HP, UHP) ... ca "rule of thumb" ar trebui sa va uitati la 3 grade.
* Echipamentele functioneaza daca au VIZIBILITATE DIRECTA, adica daca nu sunt obstructii intre ele (cladiri, munti, copaci) etc. adica e putin probabil sa te trezesti cu o antenuta indreptata spre geamul de la bucatarie sa-ti ajute microundele la gatit.

Evident nu cred ca e recomadat sa stai in fata unei antene care amplifica cu 40dbi un semnal ce are deja o putere de iesire de 20-30dbm... cred totusi ca trebuie ajuns la un compromis pentru instalarea echipamentelor de telecomunicatii (distributie si backhaul) in orase. Ceea ce auzisem ca ar fi adevarata problema de "mediu" in tarile cu apa calda este impactul VIZUAL. In Norvegia stiu de exemplu ca operatorii isi comanda antenele vopsite in culoarea cladirilor pe care le amplaseaza... Ma distram identificindu-le... si credeti-ma ... nu era usor smile.gif.

Asa cum amplasate in poza de mai jos e un pic cam... kamikaze pentru ocupantii camerei cu fereastra respectiva pentru ca una dintre directiile de radiatie secundara importante pentru o antena directionala este in SPATE (back lobe):
connex3vm.th.jpg

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate - IS-05-FTY
Don't drink and drive - you might hit a bump and spill it.
+
CristianH
post 24 Mar 2006, 08:32
Post #60

Membru

From: Sighisoara

Nu e scris de mine ; l-am primit pe mail de la un fost coleg ( si el ca si mine specialist in curenti "tari" la 50 Hz ) . Am doar cunostinte generale despre transmisia undelor la frecvente inalte si de asta am m-am intrebat cata fantezie este in articol.
Am un prieten care lucreaza la releul de la Cheia de vreo 16 ani si nu s-a plans de probleme deosebite ale lui sau ale colegilor.
Oricum, am observat ca daca se comanda cercetarea efectelor telefoniei mobile de catre o firma de telefonie fixa rezultatele sunt dezastroase iar daca se comanda de o firma de telefonie mobila rezultatele sunt clare : nu afecteaza cu nimic mediul sau viata ....
Vom vedea peste 10-20 de ani (care mai apuca).

--------------------
Ex DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 mpi / Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 23:29
Forum Renault