Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
![]() ![]() ![]() |
Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
Agrig |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.105 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.187 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Off nenea agrig.
Dar Dacia bigster nici 4x4 adevărat nu este. El este doar o masina făcută pe platforma subcompacta simplificată de Sandero. Adică un Sandero mai înalt , mai instabil deci mai prost și mai scump. Dece încearcă Dacia sa vanda așa ceva? De ce îl clasifica că SUV de clasă C când el e făcut pe platforma de clasă B și aia vai de ea De ce, de ce, de ce? Fiindcă clienții nu știu ce cumpără. Se bucura la prețul mic și la tableta din bord. Fiindca clienții de fapt sunt prosti. Aia deștepți nu cumpără Dacia. De aia! |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.619 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
aia destepti sau masini germane SH.... sau nu iau deloc, merg cu taxiul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.168 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(axabrt @ 15 Jul 2025, 12:10) nu stiu unde in vest dar unde am fost eu prin Hanovra aia nu prea aveau dacii. ... Cate dacii vezi in parcare ? acuma spune mi pe dovezi , unde s vesticii aia care cumpara dacia ? Nici nu stiu daca o faci in mod voit, sau daca pur si simplu creierul tau elimina daciile din imagini atunci cand ele apar in jurul tau. Uite, am trantit street-view-ul absolut la intamplare in Hanovra si-am gasit in 30 de secunde o Dacie parcata (n-am timp/chef sa fac research pentru incapatanati): https://maps.app.goo.gl/5FqeE7hBSEc5So8k9 Nu mi-e clar ce intelegi tu prin dovezi, ca n-o sa-ti fac live de pe unde ma plimb. Poza aia cu Dusterul de pompieri e facuta de mine ieri, in trafic se vede si un MCV vechi - ca sa-ti faci o idee despre densitatea de dacii din Franta. Uita-te pe statisticile de vanzari - ar trebui sa-ti fie suficiente ca dovezi. L.E. QUOTE Fiindca clienții de fapt sunt prosti. Aia deștepți nu cumpără Dacia. De aia! Norocul omenirii este ca in marea de prosti exista oameni ca tine care sa ne puna pe drumul cel bun! Din ce povestesti, focusul ala sta pe sosea doar ricosand din bordura in bordura. Eu am doi amici/colegi in Franta posesori de Dacia; nici nu visezi tu sa ajungi vreodata la nivelul lor de "prostie"! This post has been edited by meg2s: Yesterday, 12:38 Attached thumbnail(s) Screenshot_2025_07_15_at_12.29.16.png ( Size: 8.45mb ) Number of downloads: 186 |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
WOW (era pentru axa, între timp au mai apărut postări)
Sunt mulți prin vest ce cumpără dacii în cunoștință de cauză. Nu au așteptările tale. Sunt excepționale pe segmentul lor, așa cum sunt. Dacia e un loz câștigător pentru Renault, așa proaste cum le vedeți unii. ![]() This post has been edited by GBX: Yesterday, 12:39 |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
1972/ 1997
- 5-MS-8258
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.105 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(axabrt @ 15 Jul 2025, 12:26) Off nenea agrig. Dar Dacia bigster nici 4x4 adevărat nu este. Imi puteți da citeva exemple de mașini civile 4x4 adevărate care se mai fac la ora asta? Eu am ceva greutăți in a gasi astfel de mașini, mă rog excludem pickup-urile, acolo mai sînt citeva mai aproape de 4x4... This post has been edited by Agrig: Yesterday, 12:39 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.187 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Wrangler, land cruiser, defender,
Nu știu dacă g class e de off-road sau de fițe Și.am uitat tocmei de la Ford. Rușine . Bronco in special varianta bad lands. Are niste chestii tari de off-road. "The Ford Bronco Badlands is a high-performance trim of the Ford Bronco, designed for serious off-roading. It features advanced 4x4 with a two-speed transfer case, Bilstein shocks, front and rear locking differentials, and larger tires. The Badlands trim also includes a stabilizer bar disconnect and offers features like Rock Crawl mode and a manual transmission option" This post has been edited by axabrt: Yesterday, 12:41 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(meg2s @ 15 Jul 2025, 12:05) Validarea unui produs o face piata. Daca o iei spre vest din Romania dacilor liberi (care de "mandri" ce sunt prefera sa foloseasca sobele/cazanele de marca ale strainilor) vei vedea surprinzator de multe dacii in trafic. N-am afirmat niciodata ca dacia e peste nush ce marci europene, ci ca vinde (foarte) bine. Eu am afirmat cu niște pagini în urmă că nu am văzut Bigster în trafic pe aici prin zonă (Timișoara), pentru că deși am văzut Dustere noi, nu am văzut Bigster, și oricât de patriot aș fi, Bigster nu pare o mașină care să “rupă” vânzările. Văd în semnătura ta, pe care o citez mai jos, tot niște sobe/cazane de marcă ale străinilor, care apar acolo. Sau sobe/cazane înseamnă că nu au fost cumpărate de noi, ci SH? Double standard, much? QUOTE CUPRA Formentor (2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC (Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
axabrt |
![]()
|
Nenea marksman , mașinile alea din semnătura lui nu dovedește nimic decât poate că e samsar. Io știu una, că mașina care e buna te tine mai mult decât nevasta.
Altfel ce motiv sa ai sa tot schimbi mașinile în fiecare an,? Mai faci o combinație, mai dai una, iei alta. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Agrig |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 15 Jul 2025, 12:39) Wrangler, land cruiser, defender, Nu știu dacă g class e de off-road sau de fițe Și.am uitat tocmei de la Ford. Rușine . Bronco in special varianta bad lands. Are niste chestii tari de off-road. "The Ford Bronco Badlands is a high-performance trim of the Ford Bronco, designed for serious off-roading. It features advanced 4x4 with a two-speed transfer case, Bilstein shocks, front and rear locking differentials, and larger tires. The Badlands trim also includes a stabilizer bar disconnect and offers features like Rock Crawl mode and a manual transmission option" Domnule, Defender nu se mai face, Land Cruiser e cu independentă pe față. nu stiu precis cum e ala nou ... Deci răminem cu Wrangler...Ford... și mai punem un Grenadier, altceva? |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
axabrt |
![]()
|
E cum sa nu se faca?
Se face ii zice defender 110. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Agrig |
![]()
|
Ii zice 90, 110 și 130 da' Defender nu se mai face...
![]() D-ai nu mai e Defender https://s3.amazonaws.com/images.gearjunkie....30-12-of-21.jpg Așa și LC se mai face da' nu mai e ce trebuie ca n-are căutare. La fel Patrol Y61 se mai face da nu pentru noi, pentru Africa, pentru noi e Y62... ![]() This post has been edited by Agrig: Yesterday, 13:17 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.727 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(meg2s @ 15 Jul 2025, 13:05) Maestre, este limpede pentru multi ce a vrut autorul sa spuna, doar ca tu alegi ce/cand sa intelegi. Ca sa fie "cristal" chiar si atunci cand preferi sa te faci ca nu pricepi: Validarea unui produs o face piata. Daca o iei spre vest din Romania dacilor liberi (care de "mandri" ce sunt prefera sa foloseasca sobele/cazanele de marca ale strainilor) vei vedea surprinzator de multe dacii in trafic. N-am afirmat niciodata ca dacia e peste nush ce marci europene, ci ca vinde (foarte) bine. Cum apare un model nou, cum se aciueaza la stiri aparatori de Dacia. Dacia este doar ieftina, nu valida. Ma rog, era ieftina in trecut. Vanzarea nu valideaza siguranta, chiar Dacia s spus-o. Nu urmareste sa ia 5* si maximul de siguranta. Bine, mai nou pare ca nici minimul de siguranta nu mai urmareste sa il treaca. Si la o masina care se lauda ca rupe targul la o clasa mai mare. Parca ati facut scoala de marketing la Moscova. Daca cineva are o parere diferita, este demonizat. Nu cu amanunte, ci cu comentarii la persoane. This post has been edited by IRONICK: Yesterday, 13:32 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
Nenea agrig.
Deci defender asta nu i defender ca ăla vechi? https://www.landrover.ro/defender/overview Adică al din spate 576.jpg ( Size: 2.36mb ) Number of downloads: 213 L o fi prostit indienii și p ăsta This post has been edited by axabrt: Yesterday, 13:32 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
Camel Trophy nu se mai intoarce. Ehh, ce vremuri.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
pentru iubitorii de dacie
https://youtu.be/J9WYo0m_Nbo?feature=shared |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.580 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Am obosit. Numai aberatii pe aici.
Hai, care ati mai fost la drive test? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
axabrt |
![]()
|
Duceți va voi, că mie mi e frica ,
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.619 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 15 Jul 2025, 13:19) Parca ati facut scoala de marketing la Moscova. Daca cineva are o parere diferita, este demonizat. Nu cu amanunte, ci cu comentarii la persoane. pareri avem toti, unele sunt mai valoroase, altele mai putin.... de aia nu te intreaba pe tine la TV de ce s-a parbusit zborul ala air india..... |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Agrig |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 15 Jul 2025, 13:31) Nenea agrig. Deci defender asta nu i defender ca ăla vechi? https://www.landrover.ro/defender/overview Adică al din spate 576.jpg ( Size: 2.36mb ) Number of downloads: 213 L o fi prostit indienii și p ăsta Ala din spate e epigonul Defenderului. De la ala e suspensia aia cu pernă de aer independentă... Pe un 4x4 adevărat perna de aer e ultimul cui in talpă care-ți trebe! Defender=Ineos Grenadier. <span class='edit'>15 Jul 2025, 14:15:</span> QUOTE(axabrt @ 15 Jul 2025, 13:43) Bun, mulțumesc, altu cu suspensie independentă față care zice că-i 4x4 heavy... ![]() Configurație de șasiu tipic pickup și atit. E o configurație mai sigură la condus in viteză pe drum asfaltat dar mai puțin potrivită de tras in teren de ea, mă rog, caz tot mai rar asta. Nu mai e nevoie de 4x4 heavy decît in puține zone, urmarea e că au proliferat utilitarele de șantier, alea le-au luat locul. This post has been edited by Agrig: Yesterday, 14:20 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
axabrt |
![]()
|
nenea agrig, da aasta ?
https://www.olx.ro/d/oferta/land-rover-defe...1&sliderIndex=0 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
ala e cu punti rigide si arcuri parabolice produs in Spania, nici ala nu se mai face de vreo 10 sau 12 ani....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
axabrt |
![]()
|
Nenea ironick despre care test vorbești?
NCAP, elanul, testul primii 500 km fara erori in bord că eu nu mai înțeleg |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Agrig |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 15 Jul 2025, 14:22) Nu se mai face demult Iveco Massif... un fel de Santana pe steroizi, motor decent Iveco 3l spre deosebire de petarda de pe Wrangler, punți de Iveco, comoditate cam un pic peste U650 insă cam la fel de solid. Fost in el, văzut, condus, n-a fost să fie... faina mașină insă cam iți inmuia bine oasele, cam ca Niva de comodă. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
Iveco stiu ca folsoeste punti Carraro totusi. Ca si Ineos dealtfel;
This post has been edited by einstein1984: Yesterday, 14:36 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.168 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 15 Jul 2025, 12:43) Văd în semnătura ta, pe care o citez mai jos, tot niște sobe/cazane de marcă ale străinilor, care apar acolo. Sau sobe/cazane înseamnă că nu au fost cumpărate de noi, ci SH? Double standard, much? No double standard at all! Cand Dacia va face maisni de 5* ma voi uita cu mare atentie la acele masini. (ma refer la punctaj ridicat la protectia pasagerilor, nu povestile cu sistemele de asistenta pe care le invoca unii ca depuncteaza marca din motive de reducere a costurilor) Ai intuit corect, ale mele au fost toate cumparate de noi. Prin cazane/sobe fac trimitere la orice x, q, a, g etc. la care te poti gandi, pe care atotstiutorul roman si-l ia cu vechime de sub 10 ani, dar care polueaza incomparabil mai mult decat o facea M2-ul meu la 300k km si 15 ani (un E4 fara FAP!). N-am absolut nicio problema cu cei care-si iau un SH corect - care sa fie inca in parametri (adica E6 pe hartie, dar E6 si in realitate), ci cu cei care dau banii de o Dacie noua pe SH care de noua costa de 4-5 ori mai mult. In multe cazuri masinile alea au teava goala - le identifici rapid in trafic, atat vizual cat si olfactiv. Ca sa nu mai comentez ca unii si le repara de pe la dezmembrari doar pentru ca nu-si permit intretinerea lor corecta - deci mai sunt si pericol public. This post has been edited by meg2s: Yesterday, 16:48 |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(meg2s @ 15 Jul 2025, 17:40) No double standard at all! Cand Dacia va face maisni de 5* ma voi uita cu mare atentie la acele masini. (ma refer la punctaj ridicat la protectia pasagerilor, nu povestile cu sistemele de asistenta pe care le invoca unii ca depuncteaza marca din motive de reducere a costurilor) Ai intuit corect, ale mele au fost toate cumparate de noi. Prin cazane/sobe fac trimitere la orice x, q, a, g etc. la care te poti gandi, pe care atotstiutorul roman si-l ia cu vechime de sub 10 ani, dar care polueaza incomparabil mai mult decat o facea M2-ul meu la 300k km si 15 ani (un E4 fara FAP!). Ok, nu-s facute din pareri, sunt facute de injineri. Asa a ajuns sa pice pana si testele de siguranta. Asta-i noua generatie de injineri, din Z. Gura mare si cam atat. Este bine ca stai bine cu convingerile. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:02 |