Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
![]() ![]() ![]() |
Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
stolniceanulucian |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 31 March 11 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 GPL Landi Renzo
2008 Preferance
- BT-03-YPY berlina 1.4 mpi GPL Landi Renzo
caravan 1.4 twinport GPL Tomaseto QBox orlando 1.8 twinport |
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.064 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
On topic
Denis le Vot explică și cum reușește Dacia să mențină prețul mult mai mic decât concurenții săi, deși a introdus o serie de dotări în premieră pentru marcă, precum scaunele electrice, trapa panoramică sau cruise control inteligent. „Bigster este unul dintre puținele modele cu o platformă care își are originea în segmentul B, care este foarte competitiv la prețuri. Reutilizam o mulțime de active de la Duster. Bigster este construit în aceeași fabrică ca și Duster, dar este o propunere complet diferită. Are 4,6 metri lungime, are mult spațiu pentru genunchi și un portbagaj de 600 de litri. Am avut grijă să punem tot ceea ce este necesar pentru segmentul C”, spune șeful Dacia într-un interviu pentru Automotive News. El recunoaște că fără aceste echipamente, clienții n-ar fi atrași de Bigster. Deci.denis.penis asta ne explica cum înăuntru e.vopsit gardul și pe afara leopardul, sau pardon cum o mașină de segment B se poate transforma in una de segment C. Așa ceva....deci pe o mașină de clasa B platforma B sau ce B vreți voi, denis pe bot pune niste dotări , precum scaunele electrice, trapa panoramică sau cruise control inteligent și gataaaa, se transforma in clasa C. This post has been edited by axabrt: 8 Apr 2025, 15:46 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.549 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Pai ce i nou aici?
Si grupul vag foloseste aceeasi platforma pentru o groaza de modele diferite ca dimensiuni This post has been edited by bgdrenault: 8 Apr 2025, 15:51 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.197 Joined: 13 October 06 ![]() |
N-a zis mai sus ca face o supa din resturile reno, mi s-a parut destul de clara declaratia.
Din pacate resturile vag par nitel mai calitative decat cele reno. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.154 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mircea_aq @ 8 Apr 2025, 16:30) Sunt la al doilea VAG in 3 ani; crede-ma ca gaseti o gramada de probleme, atat HW cat si SW, ca sa nu le mentionez pe cele cauzate de neglijenta sau dezinteres fata de clienti. Inca am ceva nostalgii cu Reno, dar nu prea au in oferta ce caut eu... On topic (zice omul si de bune si de rele, acum fiecare alege/intelege ce vrea): https://www.youtube.com/watch?v=8hGFoN9h2kA |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.713 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Trebuie sa luati in calcul ca nu traim intr-o lumea perfecta si ca atunci cand vorbesti de tehnologie, unii fabricand cat mai ieftin, ajung si componente dezvoltate dar cu un nivel care se va imbunatati continuu pana cand va iesi din productie. Asta e si principiul Sky Active la Mazda.
Nimeni nu pretinde ca totul e perfect, dar cu cat e mai matur, produsul are mai putine astfel de probleme. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Doar ca nu ii obliga nimeni sa vanda produse slab dezvoltate si testate. Nu ai produs demn de vandut? NU VINZI!
Problema e ca lumea s-a obisnuit sa schimbe anual telefonul si la 2 ani masina, iar industria/economia indeamna la acest lucru. Votati cu portofelul...daca se vand ciurucuri, se vor produce ciurucuri. De la dacia au invatat si ceilalti ca se poate sa ciupesti din plastice sau dotari ca fraierul tot da cu banul (marci premium fara spalator faruri de ex) Pe vremuri se intreceau in calitate si dotari, acum nu mai e asa important... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(meg2s @ 8 Apr 2025, 16:42) Sunt la al doilea VAG in 3 ani; crede-ma ca gaseti o gramada de probleme, atat HW cat si SW, ca sa nu le mentionez pe cele cauzate de neglijenta sau dezinteres fata de clienti. VAG sunt cele mai populare si cele mai bune pentru service-uri. Service-urile iubesc grupul VAG.Inca am ceva nostalgii cu Reno, dar nu prea au in oferta ce caut eu... Dar Renault le depaseste la numarul de intrari. Cum sunt mai putine Renault pe strazi, mai putine intrari in service. This post has been edited by IRONICK: 8 Apr 2025, 18:43 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.064 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Greșit psichoo. Tu esti clientul și e bine sa fii informat.
Pe tine nu te obliga nimeni sa ți cumperi. Dacia poate să vândă orice, daca nu te informezi riști să iei teapa De aia sunt bune forumurile sau cel puțin să iei masini facelift pe sfârșitul ciclului de viață. Cum ar fi Renault Megane. Io as lua unul daca mi se trebui mașină nouă. Sau un clio. Dar nu bigster nou lansat și testat doar de yt de unii plătiți pentru asta |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
La 2 ani nici chiar eu care NU știu să conduc nu reușesc să distrug o mașină. Despre ce vorbim?
2 ani e o exagerare. O mașină nouă utilizată 20 de mii de km pe an rezista cel puțin 7 ani 8 Apr 2025, 19:46: Da de exemplu pot sa înțeleg că te plictisești de mașină ... In 4 -5 ani și vrei sa o schimbi cu un model mai nou și probabil mai sigur. Mai degrabă asta This post has been edited by axabrt: 8 Apr 2025, 19:46 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Nu se incurajeaza reparatul de catre nimeni.
In populatie toti se uita cu jind la tablete desi acum cativa ani toti le huleau ca arata urat..perceptia publica se mai schimba, aparent Service-urile incompetente: unde e controlul? Piedone, auzi? ITP-uri anuale care nu verifica nimic decat isi captusesc veniturile, ARR lipsa in trafic sa scoata cazanele din circuit, programe de finantare din partea statului pentru a-ti lua plastice noi samd Cum ar fi sa primesti o reducere de TVA pentru reparatii la sistemul de injectie/senzori/dpf la masini? Parca ar incuraja lumea sa nu mai faca DPF si EGR off, nu? |
--------------------
Ford
Focus
|
|
axabrt |
![]()
|
Off ai dreptate și tu.
plasticele cred că s obligatorii pentru protecție la pietoni. Sa fie cat mai flexibile și cât mai moi, Ii zisese cineva la reprezentanta unui coleg care schimba parbrizul anual că și parbrizele subt mai moi adică mai subțiri din același motiv. Nu am avut nici un motiv să nu i credem, cu siguranță sunt mai proaste decât ce am văzut în urmă cu 20 -30 de anj |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.481 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ala e un idiot cu parbrizul lui moale pentru pietoni. Cand o sa intelegi si tu ca schimbatorii de piese habar nu au de ce o masina e facuta intr-un anume fel?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.224 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(axabrt @ 8 Apr 2025, 20:43) La 2 ani nici chiar eu care NU știu să conduc nu reușesc să distrug o mașină. Despre ce vorbim? 2 ani e o exagerare. O mașină nouă utilizată 20 de mii de km pe an rezista cel puțin 7 ani Cit ar rezista Megane-ul meu care in august implineste 6 ani, dar alaltaieri a ajuns la 20.000km?! ![]() |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.481 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 8 Apr 2025, 19:50) Cum ar fi sa primesti o reducere de TVA pentru reparatii la sistemul de injectie/senzori/dpf la masini? Parca ar incuraja lumea sa nu mai faca DPF si EGR off, nu? Sigur ca da, dar numai pentru aia care au masina de noua, nu pentru aia de o iau cu 200 000 km si o tin pana cad apoi fac dpf off si o vand. Ce legatura au lamentarile tale cu Dacia bigster? si vezi ca se scrie RAR nu ARR (aia dau licente si atestate de transport, nu iti iau talonul pentru NOX peste limita) This post has been edited by einstein1984: 9 Apr 2025, 08:05 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Aha...conteaza mult daca o are de noua sau a luat-o second, nu polueaza la fel, nu prezinta aceleasi riscuri in trafic daca nu e in stare tehnica optima.
Legat de reparat si vandut e discutabil. Pe de-o parte ai o masina care polueaza mai putin pe strazi. Pe de alta parte iti bagi tu unghia in gat (alt motiv nu vad). Dar ca sa nu sangerezi, exista programe de finantare cu restrictii la instrainare si azi: prima casa, casa verde, etc Lamentarile mele sunt despre directia de consumerism adoptata: scaderea fiabilitatii pentru incurajarea consumului, hulirea si ingreunarea intretinerii si reparatiei bunurilor existente, total daunator pentru natura, contrar a ce trambiteaza ei. Noul model dacia se incadreaza perfect in aceasta categorie. Da, tot gresesc cu ARR-ul ca citisem pe forum ca RAR nu are drepturi sa faca controale in trafic. M-am documentat acum si mi-am amintit ca am mai facut asta in trecut. Sper sa retin de data asta, desi nu e de foarte mare importanta pentru mine deoarece masina mea este in stare tehnica impecabila, poate sa vina si maica tereza sa ma caute This post has been edited by psychoo: 9 Apr 2025, 08:40 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.361 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.557 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(axabrt @ 8 Apr 2025, 15:39) On topic Denis le Vot explică și cum reușește Dacia să mențină prețul mult mai mic decât concurenții săi, deși a introdus o serie de dotări în premieră pentru marcă, precum scaunele electrice, trapa panoramică sau cruise control inteligent. Scaunele alea electrice sunt pe model romanesc, practic sunt manualo-electrice, in sensul ca: 1. e doar scaunul de la sofer, deci nu sunt scaune ci scaun si 2. nu au reglaj electric pe toate cele 3 axe, adica fata-spate, inaltime, spatar. Ci doar pe inaltime si spatar, slide-ul fata - spate e tot manual....si doar pe versiunile de la Journey in sus. Deci optiunea e doar la un scaun si e doar jumatate de optiune. ![]() Deci nenea mananca rahat avec le lingurition.... cu "scaunele electrice". Si nu cred ca nu stie, ci doaromite covenabil niste detalii, doar ca sa dea bine in "fisa tehnica". Uite si d'asta n-as cumpara Dacia....desi nu sunt impotriva brandului. This post has been edited by vallixx: 9 Apr 2025, 09:05 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
einstein1984 |
![]()
|
Daca Dacia e scumpa ce e nou si ieftin? Cu ce o compari ca etalon?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 23 May 10 ![]() |
Cum cu ce? Cu ce poti gasi la SH cu aceeiasi bani, dar full, probabil.
Classic romanesc. |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
X1 2016 ma gandeam si eu ca e raspunsul , de aia am intrebat de "nou" si ieftin!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Nici eu nu am zis ca dacia e galeata de kkt, am facut doar o inlocuire de termweni ca sa te detasezi emotional de brand si sa observi logica argumentelor tale.
Ca mie personal imi pare sub alte branduri, e cu totul alta poveste si nu imi impun viziunile asupra altora, cum incearca unii pe aici sa impuna calitatea si marea descoperire tehnologica. Iar faptul ca imi dau cu parerea aici sau pe alte forumuri tine doar de locul unde aleg sa citesc. Ca am ajus pe aici cand mi-am luat dacie si am ales sa raman pentru ce motive doresc eu. Nu zice in regulament ca doar un actual posesor sau viitor de posesor de dacie are voie sa scrie pe aici. Pentru un geniu nu le prea ai cu ratiunea astazi... Edit sa ne intelegem: acesta este un forum privat nu detinut de firma dacia, da? Daca ar fi permis sa comentez pe site-ul dacia referitor la declaratiile lor care pot fi combatute cu argumente logice, as face-o daca as dori. Nu e ca si cum inventez eu textele oferite de ei This post has been edited by psychoo: 9 Apr 2025, 10:44 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.194 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine ma dixtreaza ca Einstein ne cearta pe noi pentru optiuni, in timp ce el face fix acelasi lucru si ia alta marca
![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.557 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(medelin @ 9 Apr 2025, 10:27) Asta e o comparatie careia eu niciodata nu i-am vazut scopul. Sa compari nou cu SH e ca si cum ai compara mere cu pere. Da, tehnic sunt tot fructe, dar diferite. Adica....eu n-am avut niciodata dilema gen "am X bani....imi iau SH sau nou?" Niciodata... Eu am stiut intotdeauna daca vreau nou sau SH....am ales intotdeauna nou (prefrinta pur personala)....asa ca dilema a fost de genul...."am X bani.....ce pot sa iau nou in banii astia?" Similar la SH... Dar asa gen.....am X bani...iau Logan nou sau masina Z SH......niciodata. Referitor la ce intreba geniul...."ce e nou si ieftin"....probabil nimic. Dar asta nu inseamna ca daca Dacia e poate "mai ieftina decat altele", nu inseamna implicit ca e ieftina in general. Nu, poate fi scumpa...chiar daca este mai ieftina ca altele. Adica la altceva poate poti gasi un raport calitate/pret mai bun, chiar daca pretul in sine este mai mare. Mai scurt spus, mi se pare scumpa gama Dacia in functie de ce anume ofera gama Dacia, nu neaparat de ce ofera altii. This post has been edited by vallixx: 9 Apr 2025, 11:47 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
einstein1984 |
![]()
|
ok, deci nu ca nu e ieftina, ci ca "Adica la altceva poate poti gasi un raport calitate/pret mai bun, " Ok, la ce atunci?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 23 May 10 ![]() |
Pai in comparatie cu orice e mai scump ca la dacia clar.
Dar stai, nu comparam mere cu pere. |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 9 Apr 2025, 11:59) ok, deci nu ca nu e ieftina, ci ca "Adica la altceva poate poti gasi un raport calitate/pret mai bun, " Ok, la ce atunci? Adica la ce ofera Dacia, mi se pare pretul mult prea mare. Adica desi e facuta de contabili si se vad peste tot semnele cost cutting-ului, in pretul final nu mi se pare ca se vede atat de mult. Gen....nu pui scaune electrice, pui scaun jumatate electric. Pui o tableta care e lenta, se misca cu delay si din cand in cand se blocheaza. Ok, e utila, iti faci treaba cu ea fara probleme.....ma rog...cu mici probleme, dar o ai acolo. Insa se vede ca e ceva conceput sa fie ieftin. Camerele au rezolutie slaba. Ok, sunt, le ai...e bine sa ai....dar se vede ce au fost alese ca sa fie ieftine. La Logan ai camera sau radarul....ce o fi el.... pentru fanarea de urgenta jos in bara, nu este foarte performant si se si murdareste ....si trage Loganul niste frane aiurea...de toata frumusetea. Bun...ai sistemul, te poti folosi de el cu mici probleme. Dar si asta se vede ca a fost ales asa din considerente de cost. Bucsele de la amortizoare tot de la Logan sunt de caltate slaba, foarte rigide, iarna la frig se intaresc si fac zgomot amortizoarele. Raman functionale, dar pe frig, troncane.... Senzorii de gaz crapa in draci...deci din nou e evident ca sunt slabi calitativi. Plus multe altele , ne-ar lua o gramada sa le trecem in revista. Nimic nu mi se pare mie...personal...ceva groaznic de grav, dar in mod evident sunt lucruri alese sa fie ieftine. Si as intelege asta daca si masina ar fi ieftina....dar nu e. E doar poate mai ieftina ca ceva de clasa cat de cat similara care poate nu are niciuna din probleme....sau macar mult mai putine. La "Loganul de 5 mii de euro" intelegeam de ce iti da doar caroseria, volanul si motorul, la Dusterul de 25 sau Bigsterul de 30....sau mai rau....Springul de 20+......e doar marja mare de profit, pretul fiind mult umflat doar pentru ca "se vinde". Foarte bine...sa se vanda...ii doresc succes. This post has been edited by vallixx: 9 Apr 2025, 12:42 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
einstein1984 |
![]()
|
Ok, pe langa faptul ca nici nu se mai fac logane cu radar (camera e pe parbriz, nu in bara) si tableta nu e deloc lenta sau cu raspuns greu (nici sandero, nici duster), tot nu vrei sa dai un exemplu unde e mai multa valoare per euro cheltuit de masina noua. Daca vrei ceva conceput sa fie scump, ia un rolls royce, aia pun orice doar sa fie premium, chiar daca nu ajuta cu nimic functionalitatea.
Dar cum ziceam mai devreme, stim sigur ca e de kkt desi nici macar nu stim cum e echipata sau ce face.... This post has been edited by einstein1984: 9 Apr 2025, 12:55 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th June 2025 - 04:42 |