Baterie SuperNova, Cum se scoate?
![]() ![]() ![]() |
Baterie SuperNova, Cum se scoate?
codru50 |
![]()
|
||
![]() You have chosen to ignore Sony Group: Members Posts: 73 Joined: 21 October 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
/
/
/ Fost proprietar de Dacia SuperNova, Rapsodie, 1.4, 75CP, 2001
|
|||
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
In primul rind cu atentie.
In al doilea rind dsfaci bornele. E, si acum vine smecheria, te iti mata in fundul suportului si vezi o clema pinsa cu un surub care fixeaza bateria. Dupa ce o desfaci cu o cheie tubulara (parca 13) cred ca o poti ridica. |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Am scos - o eu in seara asta. Musai cu tubulara, nu ai cum cu o cheie normala. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
codru50 |
![]()
|
![]() You have chosen to ignore Sony Group: Members Posts: 73 Joined: 21 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc celor care mi-au raspuns. Vazusem eu surubul ala, dar la lumina unei lanterne care isi cam dadea duhul. O sa vad maine, sa fac rost de o tubulara de 13. Din partea mea topicul se poate inchide.
|
--------------------
/
/
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
are ceva daca o iau in casa sau nu face bine la calculator?
|
--------------------
Dacia supernova 2001
opel calibra 2000 16v 4x4 turbo
1992
- CT 05 ZMA x-team racing club member
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
n-are nimic .. poti sa o iei in casa si sa o montezi la loc in primavara
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
ha ha ha
|
--------------------
Dacia supernova 2001
opel calibra 2000 16v 4x4 turbo
1992
- CT 05 ZMA x-team racing club member
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
azi am bagat si eu bateria in casa. bineinteles ca planurile mele nu s-au potrivit, cauza fiind tubulara de 13. cu un patent nu merge, asa ca am apelat la un vecin mecanic ce avea scule de tot felul si am scos-o. cam prost plasat surubul ala. daca nu il mai pun la loc are ceva sau joaca bateria?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Joaca bateria. Tb sa-l pui la loc, de principiu.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
clr |
![]()
|
Initial si eu am zis ca nu - l mai pun la loc sau eventual il pun doar de 'garda', fara sa - l strang tare. Nenea care mi - a vandut bateria (si mi - a masurat si instalatia electrica) mi - a zis insa ca nu e bine ca doaca 'joaca' ii dauneaza in sensul ca nu stiu ce se 'scutura' de pe elementi si se scurteaza durata de viata.
Acum eu n-am prea inteles chestia asta, ca la cate doamne iarta-ma gropi iau cu drumurile noastre are parte oricum de socuri, dar intrucat el a facut toata operatia l-am lasat sa o stranga cum trebuie. |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
codru50 |
![]()
|
Fa rost de o tubulara de 13, eu am luat de la un magazin de piese auto cu 47.000 de lei vechi. In seara asta am pus bateria la loc si a mers. Oricum nu stiu cat o sa ma mai tina, trebuie sa imi iau una noua.
|
--------------------
/
/
|
|
mihail75 |
![]()
|
pai asta a si fost problema. am fost la 3 magazine de piese auto, ciu ciu tubulara de 13. oricum, am sa pun la loc totul cum a fost, ca e mai sigur.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
fx_ |
![]()
|
pui de mester Group: Members Posts: 23 Joined: 14 January 06 ![]() |
hait.... prima data cand am dat jos bateria la supernova era noapte si n-aveam decat un rahatel de bricheta.
am desfacut bornele, am dat la o parte o chestie pe care o pusese proprietarul pe deasupra, dar n-am vazut clema aia jos ![]() pot zice c-am tras de cea baterie in toate pozitiile posibile. cu un picior pe capatul telescopului, in genunchi pe sub capota, fandat ca la ridicari de greutati, aplecat peste aripa.. si acum ma cracanez de ras cand imi aduc aminte cum se ridica masina de pe amortizoare o palma in sus si bateria dracului nu mai iesea. ![]() |
--------------------
dacia
supernova
pensionata
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu aveti o tubulara de 13, poate aveti sansa cu o fixa de 13 si cu un patent, depinde cat de tare e trans surubul.
Se pune cheia in pozitie verticala, prinzand capul surubului. Se actioneaza apoi cu patentul. Eu asa am desfacut-o pe a mea si a mers fara probleme sa o montez la loc. daca surubul e ruginit sau strans foarte tare, e posibil sa nu mearga. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
moshulik |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 February 04 From: Bucuresti ![]() |
O mica clarificare, pentru a nu face doua drumuri la magazinul de scule.
Prin "cheie tubulara" se intelege doar capul de tubulara, care are intr-o parte gaura hexagonala de 13 si dincolo profil patrat pentru parghia propriu-zisa, cu clichet sau fara. Ei bine, doar tubulara si cheia cu clichet nu sunt suficiente, mai trebuie si un "prelungitor" - care are la un cap gaura patrata si dincolo "cap patrat". Mai exista in comert si "tubulara cu teu", adica un cap tubular pe care este sudat deja un prelungitor si un maner in forma de "T" pentru actionare. |
--------------------
skoda
octavia, am avut DSN, oltcit.
2003
- b-etc-etc Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
A scos-o
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
mihail75 |
![]()
|
chinuiala naibii sa pui la loc bateria cu tot cu "cuiul" ala de sustinere, ce tot pica sau nu intra in locasul lui. am inteles ca la logan nu mai e chestia asta. destepti proiectantii astia de la dacia...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 14:17 |