motoare romanesti.mobra,minimobra,hoinar, ce mai stiti de ele
![]() ![]() ![]() |
motoare romanesti.mobra,minimobra,hoinar, ce mai stiti de ele
ydaniel |
![]()
|
||
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
||
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|||
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
N-am mai auzit demult sa se mai fabrice.
La un moment dat, in tinerete m-am distrat si eu cu un Hoinar, asta pina si-a ars piciorul cumnata-mea de la evacuarea aia ridicata, si nu mi-a mai trebuit motor ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
Frumoase vremuri... Cand aveam 14ani visam la un Hoinar sau o Mobra... am pus mana pe o Mobra cara m-a "trantit" de cateva ori... apoi am trecut la Piagio
![]() Nu se mai fabrica, mai gasesti cate una in stare buna pe la cate un batranel, dar foarte rar.Iar piesele de schimb se gasesc si ele la fel de greu. |
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.374 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
A avut bunicul meu Mobra in tineretea lui. In 92-93 cres ca am vazut-o ultima oara. Visa fratele meu sa o rstaureze (trebuia indreptat rezervorul si cromat ghidonul, ca in rest mergea), dar a renuntat pana la urma. Totusi semana cu o motocicleta full size, nu era o amaraciune de Gillera DNA. Zgomotul o dadea de gol....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MariusZMC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 21 February 05 From: Bucuresti/Militari ![]() |
Mobra am mai vazut, dar nu noua,nu se mai fabrica.Am avut si eu pe un "Carpati"si mergea binisor, dar acum am Piaggio(marfa italiana de calitate)
|
--------------------
Daewoo/Dacia
Leganza CDX/1310
- B 00 XXX
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
din cate stiu hoinaru s-a mai fabricat pana in 2000.cu mobra ma plimbam pe la 15 ani.asa e,m-am ars de zeci de ori la esapamentul de tip ktm:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Moaaaama, da iti tremura mina nu gluma
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Stiu pe un tip care vindea un Hoinar destul de bun.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.374 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Care era diferenta intre Mobra si Hoinar?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mobra avea motor racit cu apa si cutie de viteze in 4 trepte, Hoinarul racire cu aer si cutie viteze in 5 trepte.
Teava de esapament la Hoinar era trasa mult in sus spre șa si din aceasta cauza se aduna ulei in ea. Mobra mobra3.jpg Hoinar mobra-hoinar-5hp-70kmh-5speedgearbox.jpg This post has been edited by vis-a-vis: 7 Feb 2006, 03:03 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pe vremuri era Carpati...dar nn-am gasit o poza sa pun aici...
|
--------------------
-
-
-
|
|
ydaniel |
![]()
|
hahahah auzi motor racit cu apa:)))) nu frate diferenta era ca mobra avea turbina de racire, ma rog o elice amarata,iar hoinarul nu.de aceea se cam incalzea puternic la stationari.asa si mobra a fost fabircata incepand cu 1978.hoinarul a inceput sa fie fabricat cu 1986 si era o varianta mai buna.mobra avea 4 cp la 7000 rpm ,iar hoinarul aprox 5,5 cp la 8.000 rpm.
This post has been edited by ydaniel: 7 Feb 2006, 15:10 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Motoreta Mobra, 5 cai putere:
-2 albi, 2 negri si unul breaz! |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
Felecan Radu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 February 07 ![]() |
Are careva ceva imagini cu aranjamentul pieselor in cutia de viteze la mobra ? pls ca ii a cincea oara cand o desfac si tot nu-i bine !!!!!!
![]() |
--------------------
Mobra
Mobra
Mobra 50 Super
- Nu e inmatriculata
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Mai fratilor, hai ca ma distrez, eu am avut mobre. In 1978 Mobra Super, inainte era Mobra (simplu) cred din 1976-'77 (cea cu furca basculanta, care daca nu era bine reglata, la viteze peste 40 Km/h tremura toata), dupa aia prin '79..'80 Mobra Turist (cu ghidon mai inalt si sea mai dichisita parca, sau doar rama la far vopsita in alb), toate aveau acelasi motor racit cu aer si turbina (fortat) de 4 CP la 7000rot/min.(turatia maxima era de 7600 zicea cartea). Au fost f. bune la vremea lor. In 1987, parca, a aparut Mobra Hoinar. Stiu sigur ca eram in concediu la Paraul Rece cand am vazut-o prima data "live", la niste motociclisti (o trupa de vreo 15 cu de toate, CZ-uri, MZ-uri, Simpson-uri in 4 timpi, Jawe ...si ce mai era pe atunci.) In toamna cum am vazut-o in magazin am si dat "spaga" 100 lei sa mi-o retina pana ma duc dupa bani. Avea 5 viteze fata de 4 , racire naturala cu aer, 5,5CP la 8200 rot/min. Am facut cu fiecare cate 10.000 Km pe an, fara sa schimb ambielajul. Cartea tehnica am mai vazut-o prin casa pana acum vreo doi ani, daca nu o fi la firma printr-un dulap cu reviste vechi.
Toate cele bune. This post has been edited by gotronic: 6 Feb 2007, 20:44 |
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
Cristi T |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 14 January 07 From: Timisoara ![]() |
Sunt multe discutii despre acest subiect pe www.motociclism.ro la sectiunea FORUM sau pe www.igu.ro/latrcut unde sunt si alte discutii pe diferite teme legate de perioada ceausista
|
--------------------
Dacia
1300 berlina din '75;Subaru WRX STI
2004
- B-24-FAQ
|
|
ydaniel |
![]()
|
mie la hoinar tocmai asta nu-mi placea cu racirea.mobra super avea 4 amortizoare pe spate.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Fanny |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 August 06 From: SUCEAVA ![]() |
Buna tuturor.
Eu am o motoreta Mobra din 1974, este in perfecta stare de functionare si acum si merge excelent.In 1987 mi-am cumparat un Trabant 601 care este in stare perfecta de functionare, masina pe care acum o pregatesc pentru baiatul meu care face anul asta 18 ani si doreste sa ia carnet.Eu anul trecut am cumparat un Logan.La motoreta aveam numar cu sot iar la trabant fara sot, astfel putem sa circul in fiecare duminica pe vremea lui raposatu. Daca cineva doreste informatii tehnice sau mecanice despre motoreta mobra sau Trabant pot sa il ajut eventual pe PM deoarece ecest forum este destinat posesorilor de dacie si stiu ca si posesorii de trabant au forumul lor. |
--------------------
Dacia Logan
LAUREATE PLUS 1.4MPI
2006
|
|
ydaniel |
![]()
|
:)la mobra nu tineau mai mult de 8000km segmentii.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
gotronic |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
ydaniel |
![]()
|
mers normal?
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Luati de la postul asta incolo, gasiti tot manualul de Mobra.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
Daca tot vorbim de Mobra, am un vecin care vinde una in stare buna de functionare ptr cei care s-ar incumeta..
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
fara poza si pret, si topic la "bursa", iti dai seama ca n-are nici o sansa sa o vanda aici, nu?
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
Stiu ca ai dreptate, am afirmat asta doar asa din "printip", nu sunt sigur ca m-as baga in afacere , mai ales ca nu este a mea..
|
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
tatabobu |
![]()
|
Pai uite, daca intrebi de "printip" iti spun eu ca mai sunt cativa cazuti in sfecla, dornici sa o ia pe panta asta
![]() |
--------------------
DACIA
1300
|
|
ydaniel |
![]()
|
aici nu e bursa.aici e loc de amintiri:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
madendre |
![]()
|
![]() posesor scooter KTM Group: Members Posts: 188 Joined: 30 January 07 ![]() |
am si eu o mobra nu hoinara tata avea o mobra care fugea de rupea pamantul cei drep se pricepea la mecanica si a mai luat una la fratele meu.tata sia vandut mobra aia buna dar a lu fratemeu a stat in sura mult timp ear fiul meu tot vroia sa se murdareasca pe maini asa ca lam adus acasa si iam zis sa se apuce in 4 saptamini la pus pe picioare la revopsit la reparat ear buzunarul meu sa slabit cu 550 000 lej.el a facut mobra acuma 3 ani si acuma are un scooter cu pedale dar mai vine un prieten si se plimba ici cu motoarele ear mobra are pe ceas 125000km reali si ii mere cilometrajul inca.
![]() |
--------------------
DACIA
NOVA
2000 GTI
- SB-19- nam gagica ma parasit viata merge inainte [B][COLOR=blue]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:48 |