DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cand folositi proiectoarele?

Cand folositi proiectoarele?

Pe ceata si uneori noaptea. [ 57 ] ** [53.77%]
Exclusiv in conditii de ceata. [ 24 ] ** [22.64%]
Tot timpul. [ 25 ] ** [23.58%]
Total Votes: 106

cristimm
post 22 Sep 2003, 22:28
Post #1

Membru vechi

Group: Members
From: Bucuresti

smile.gif
Pentru a nu exista confuzii: prin ceata inteleg si alte conditii meteo defavorabile (ploaie, lapovita, etc). Eu le folosesc numai in aceste conditii si asa mi se pare normal. Voi?

--------------------
ex Dacia Nova GTi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 22 Sep 2003, 22:31
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

eu am raspuns ... exclusiv pe ceata desi le mai aprind (foarte rar) pe inserate sau ziua in amiaza mare la drum lung (ca se vada clar cand dau flash-uri ca avertizare de radar) ... dar nefiinf optiunile astea .... am votat acolo unde ma incadrez cel mai bine.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
bzip2
post 22 Sep 2003, 22:37
Post #3

Membru

Pune si o optiune cu 'N-am proiectoare', asa obtii si nr. celor fara.

--------------------
loose bits sink chips
+
GeorgeB
post 22 Sep 2003, 22:43
Post #4

the 7 stars of Pleiades constellation

eu merg cu ele tot timpul... arata mai bine si deranjeaza destul de putin .

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Liviu
post 22 Sep 2003, 22:46
Post #5

expat naiv

da ... putin putin ... dar DERANJEAZA smile.gif

--------------------
. . .
+
GeorgeB
post 22 Sep 2003, 22:52
Post #6

un pic acolo, ca sa stie cel din fata si sa aprecieze ca nu dau drumul si la faruri .

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
Liviu
post 22 Sep 2003, 22:54
Post #7

expat naiv

he he he .. hai ca mi-a placut smile.gif ....
Ideea e ca daca le ai reglate ca lumea ... nu deranjeaza chiar deloc .... este ??

--------------------
. . .
+
GeorgeB
post 22 Sep 2003, 23:07
Post #8

absolut. la mine farurile sunt la linie. vad linia pe masinile din fata mea. si proiectoarele sunt la fel, vedea liviu linia pe pantalonii mei laugh.gif
totul este sa fie reglate si farurile si priectoarele bine , si atunci deranjeaza mai putin si vezi si tu ceea ce trebuie sa vezi si anume drumul si nu chelia soferului din fata ta.

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
MoneyTalks
post 23 Sep 2003, 00:24
Post #9

-

From: Ireland

La prima masina cu faruri de ceata le foloseam tot timpul, ca sa ma dau rotund ca am si eu icon_mrgreen.gif biggrin.gif Dupa o vreme, mi-am revenit la normal... icon_mrgreen.gif

Iar acum le folosesc numai pe ceata si numai cind nu se poate fara... De asemenea le mai folosesc in conditii meteo extreme (ceea ce lipseste din poll!!!) ca de exemplu ploaie torentiala pe autostrada, cind nu se vede la 5 metri in fata. Si cum mie nu imi place sa circul sub limita legala pe autostrada... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
sstanescu
post 23 Sep 2003, 08:20
Post #10

Membru autentic

Hmmm, greu de facut o regula. In oras, pe ploaie/ceata/ninsoare/inserat/zori. In afara localitatii, tot timpul pentru consider ca sunt mult mai putin deranjante, insa in acest fel raman in continuare vizibil si pot apela usor la flash-uri (radar, facut loc).

Vorbeam cu cineva si-mi spunea ca in Ungaria de ex, te poti trezi oprit de politie daca ziua in amiaza mare circuli in afara localitatii fara faruri aprinse. Insa la fel, daca mergi in conditii meteo favorabile cu proiectoare de ceata aprinse, iar iti furi amenda.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
livicu'
post 19 Feb 2004, 19:55
Post #11

Membru

From: Turnu Magurele,mai nou Bucuresti

cand im pun

--------------------
Drinking and driving can be Letal so don't drink or don't drive !!
+
bogdan_o
post 19 Feb 2004, 20:50
Post #12

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Nu prea stiu in ce categorile ma incadrez. Eu le folosesc tot timpul noaptea in oras iar in afara numai unde e drumul mai prost. Le folosesc si in conditii de ceata/ninsoare/ploaie deasa si alte conditii nefavorabile. Sincer nu mi s-au parut proiectoarele de SLZ deranjante. Mai enervante mi se par farurile ne n'spe sute de W reglate prost, xenoanele si farurile de Matiz (imi cer scuze posesorilor de Matiz, dar din pacate asta e adevarul). Sunt utile noaptea la navigatul prin gropi. Bat mai apropae decat farurile si mai reusesc sa ocoloesc din cratere. Poate daca drumurile erau altfel schimbam modul de folosire a lor. Pana atunci insa scuze tuturor celor care ii deranjeaza.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
DSops
post 19 Feb 2004, 22:55
Post #13

Membru autentic

From: Timisoara

O masina nu e masina daca nu are plin de lumini aprinse peste tot si tot timpul si nu are manelele cu basii la maxim, ca acutele si asa nu se aud de afara. Cele mai importante sunt, evident, luminitele de la duzele de spalat, si din varful antenei, langa coada de iepure. Abia dupa aia vin proiectoarele. La interior ledurile de pe schimbator ne ajuta la schimbatul mai smecheros al vitezelor. Astept cu nerabdare volanul cu neon si pedalele cu gaz.

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
+
Valentine
post 19 Feb 2004, 23:37
Post #14

Old Timer

From: California

acuma ca am si eu din nou 2 proiectoare pot sa raspund si eu aici biggrin.gif:D:D:D exclusiv pe ceata biggrin.gif.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 00:47
Post #15

-

le folosesc in conditii meteo extreme ca de exemplu ploaie torentiala pe autostrada, cind nu se vede la 5 metri in fata.

Trebuie sa adaug ca si pe ninsoare torentiala le folosesc icon_twisted.gif Miercuri seara a fost asa o ninsoare ca nici drumul nu se vedea! :shock: Si ningea la -1 grad :!: Stergatoarele cam dadeau gheata la o parte, in loc de fulgi de zapada... :shock:

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
OCEBE
post 20 Feb 2004, 13:03
Post #16

Membru autentic

From: galati

n-am, dar o sa-mi montez. dupa ce le montez le voi folosi practic exclusiv pentru scopul in care au fost fabricate si pentru motivul pentru care le voi fi montat : pentru ceata; si asta pentru ca nu au eficienta pentru alte scopuri.
P.S. cu toate ca e interesanta treaba cu flash-urile de care au amintit vreo cativa inainte...

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
bogdan_o
post 20 Feb 2004, 20:09
Post #17

DSops ai uitat atipildurile cu degetul mijlociu ridicat si cel cu cele doua picioare de care atarnau niste bikini.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
FLEX
post 20 Feb 2004, 20:48
Post #18

Membru autentic

Eu inca n-am proiectoare, dar cica tot deranjez ... deh, daca facura oltenii `conomie la ce nu trebe`! dar promit ca-mi cumpar focalizatoare de-alea de Matiz-uri coreene!

Dar am stop de ceata! pe care-l folosesc, evident, numai pe ceata si in conditiile in care vizibilitatea scade sub 10m (in oras) si 50m(afara).

Daca as avea ... le-as folosi si noaptea (reglate corespunzator, bineinteles!) din cauza transeelor cascate dupa bombardamentul de iarna, efectiv cind vezi groapa la lumina fazei de intilnire esti deja in ea! cu faze de-astea mi-am patratit eu jantele, baga-i-le-as Bassesscului undeva!

Asa ca votez!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
SGN_1310
post 20 Feb 2004, 22:28
Post #19

sgn_1310

From: Buftea, judetul CALIFORNIA

Eram pieton pe la gara shi am zarit o octavia cu faruri/projectoare aprinse. Era nasol de suportat in mijlocul zilei da noaptea era belea. Insa trebuie sa recunostem, daca ungaria are legi cum ca trebe sa aprinzi ghirlandele shi ziua,eee asta e.... la ce pusca mami ei de lege sa nu o aplicam shi in Ro pt ca ungaria e la o aruncatura de scuipat balistic shi trebe sa intram in europa inainteeee de a intra Adrian cu cabinetul sau cu tooot......sparge'a'shi'ar oulale de ciuda ca intra romanii in europa fara girofare/da cu proiectoare....aprinse.

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
MoneyTalks
post 21 Feb 2004, 00:01
Post #20

-

cu faze de-astea mi-am patratit eu jantele, baga-i-le-as Bassesscului undeva!

Asa ca votez!

Voteaza-l, nene, ca vin alegerile curind! icon_twisted.gif Poate mai scapi de multimea de gropi... Presimt eu ca in curind vor fi mai putine... icon_twisted.gif Vor dispare cele mici si multe, care se vor transforma prin unire in putine, mari si... bune! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
bogdan_o
post 22 Feb 2004, 13:51
Post #21

Pai alea mari si bune se cheama in viziunea primarului "gropi tehnologice" care "desi pot crea neplaceri (ha,ha,ha) se vor rezolva". (in mandatul urmator poate....)

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
FiveThreeFive
post 23 Feb 2004, 13:41
Post #22

Membru autentic

Proiectoarele sunt destinate utilizarii atunci cand este ceata, sau alte conditii meteo care afecteaza eficienta farurilor normale (ploaie torentiala, lapovita, etc.)

Pe mine personal ma deranjeaza (mai exact, ma supara, prin intensitatea luminoasa) atunci cand altii folosesc proiectoarele atunci cand nu e ceata. Iar cel mai suparatoare sunt stopurile de ceata din spate, aprinse cand nu e cazul.
Inca ceva: proiectoarele nu se regleaza si ele pe inaltime, din masina, precum farurile. Ca urmare, cand masina este incarcata, proiectoarele orbesc bine de tot.

HINT: Cand e noapte si vine unul din fatza cu proiectoarele aprinse si reglate aiurea incat ma deranjeaza, ii dau un flash cu faza lunga. Daca nu stinge proiectoarele (si majoritatea nu le sting) aprind si eu faza lunga.
Este cam dur, dar impotriva nesimtirii trebuie replicat ca atare.

--------------------
ex- Dacia 1310 Break , on the road: 1988-2003 , scrapped: 2010
VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
+
bogdan_o
post 24 Feb 2004, 22:19
Post #23

Pai si crezi ca farurile le regleaza cineva in functie de sarcina? Eu unul nu o fac de frica sa nu se strice mecanismul ala de rahat. Pe break de fiecare data le reglam pana mi s-a rupt prinderea de la faruri din dreptul cablului pentru reglaj. De atunci m-am cumintit. E drept insa ca rar de tot merg cu masina incarcata. Pe de alta parte cand treci peste denivelari oricum bagi farurile in ochii celui de pe contrasens, oricat de bine reglate ar fi ele. Si cum nu ducem lipsa de asa ceva...

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
nimic
post 14 Mar 2004, 13:59
Post #24

Membru

le folosesc pe ceatza ploaie etc
le folosesc la drumuri pe timp de noapte in afara pt ca vad mult mai bine in lateral si nu de alta da nu vreau sa fac pushcarie pt faptul ca n-am vazut betzivul de pe marginea drumului care tocmai vrea sa traverseza
farurile sau proiectoarele aprinse ziua mi se par inutile si e de prost gust sa vezi o rabla ruginita cu 4 faruri care merge ziua n amiaza mare cu farurile aprinse pe faza lunga ca sa vada toti ce jmecher e shoferul

--------------------
+
Liviu
post 14 Mar 2004, 20:08
Post #25

expat naiv

Pentru cei care folosesc proiectoarele si noaptea cand NU e ceata!.
Stingeti va rog farurile si incercati sa mergeti NUMAI CU PROIECTOARELE !!!
Daca voi puteti numi ala mod normal de mers inseamna ca, intr-adevar, proiectoarele de ceata iti largesc campul vizual ...

Pentru cei ce nu vor sa incerce chestia asta pe pielea lor, va spun eu .. NU SE VEDE nimic la peste 10 mwtri de masina ...

Scopul proiectoarelor de ceata este ca atunci CAND ESTE CEATA sa lumineze cat de cat in fata/lateralul masinii ca sa nu cazi in sant ... atat ... si asta la viteze de CEL MULT 40 Km/h ....

--------------------
. . .
+
Marty
post 14 Mar 2004, 21:14
Post #26

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Intrucit farul meu din dreapta a avut urechile rupte, miscindu-se in toate partile si determinind ceilalti participanti la trafic sa-mi dea flash-uri, am fost obligat sa folosesc combinatia pozitii + proiectoare. Este o alternativa acceptabila dar nu se compara cu faza scurta. In caz de forta majora (ca la mine) folositi-le, altfel n-are sens! Nu va face mai frumosi, mai smecheri, mai bogati sau mai doriti de femei !

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
nimic
post 14 Mar 2004, 23:59
Post #27

Membru

Liviule
poate bat proiectoarele mele stramb dar la mine se simte diferentza in lateral.intr-adevar nu se poate merge pe afara doar cu proiectoare dar diferentza e vizibila in lateral

--------------------
+
paulp
post 15 Mar 2004, 09:40
Post #28

Bagator de seama!

From: Iasi

Desi nu sint adeptul mersului cu proiectoarele si faza scurta, in ultima vreme, din motive de gropi foarte dese, trebuie sa folosesc si proiectoarele sa vad mai bine in botul masinii.
In rest evit sa le folosesc, daca nu am neaparata nevoie.
icon_mrgreen.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
SiloS
post 15 Mar 2004, 18:04
Post #29

Gangester

From: Buzau

eu nu inteleg faza cu proiectoarele . Daca dau iin targ 250 cum le montez . Cat costa si un releu ? Sunt bune astea la 250 ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
User is online!Galerie FotoPM
+
Hatod
post 12 Jun 2004, 14:12
Post #30

Membru simplu

From: Cluj-N.

Pe mine ma deranjeza in general proiectoarele aprinse inutil. Imi atrage privirea inutil, pt. ca se vede altfel. Proiectoarele in ciuda ca sunt mai jos si bat mai jos (?) decit farurile, totusi "sar" in ochi. Asa sunt ei facuti.
Chiar vroiam sa-ntreb de ce circula unii ZIUA (sa fie cerul innorat, dar vizibilitatea e normala) cu proiectoare?? (intrebarea se refera la soferi in general, nu la cei din forum.) Ii e frica de nu le observam cu luminile obisnuite? Sau ii e frica de nu le admiram masinile? Tipi din astea am vazut in Cluj vara asta si se pare ca nu depinde de masina - de la Dacie pina la VW, BMW, am vazut tot.

Sumarul: (inca) nu am proiectoare in fata, dar o sa le folosesc numai in conditii de vizibilitate redusa. Suna interesant si folosirea ca "detector" de groapa. Adevarul e ca aici pe rutele zilnice cam stiu unde sunt gropile, dar intr-un alt oras sunt intotdeauna incordat si cu ochii in 4. (si tot intru in cate una...)

--------------------
Dacia Solenza 2004 - CV-nn-NNN
/* There's no one like you */
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 21:40
Forum Renault