DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Buson de benzina

Magua
post 9 Feb 2006, 22:13
Post #1

Membru

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Busonul a cazut prada gerului! am reusit sa-l dezmortesc cu apa calduta, dar cand l-am scos a iesit si butucul, lasand clemele acelea sa sara (sunt pe sistemul pietrei de brichete, tinute in tensiune de niste arcuri minuscule), si n-am ami gasit decat cateva.Acum nu stiu ce sa fac, sa caut un buson nou (s-ar potrivi unul de la alt model?), sa ma duc la Dacia service? blush.gif

--------------------
Toyota Rav4 2011 2.0 VVT - CJ XX XXX
"Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des"
Parazitii
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius80_eugen
post 9 Feb 2006, 22:50
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai si de ce nu cumperi altul nou ? Cat este ca pret ? Mergi la un magazin , dar ia de Solenza nu de altceva ca au si ele niste chestii pe acolo : vre-o supapa ceva , o catare ... Alta data foloseste solutie pentru dezghetat incuietori ca si eu era sa o patesc , doar ca eu cu portbagajul ramasesem in pom . ( si berea era acolo !!! sad.gif ) E usor sa bagi cheia prin fortare cand e inghetat , dar cand vrei sa dai intr-o parte , zici ca e sudat .

Offtopic : Solenza are cumva plasa la intrarea in rezervor ? Ca la Matiz ... sa nu se poata fura benzina sau sa se bage diferite chestii "din greseala" in rezervor ?!?

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
dragOn
post 10 Feb 2006, 00:27
Post #3

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Bănuiesc că vrei să repari bușonul ca să rămâi cu o singură cheie... singura soluție ar fi să te duci la un service.

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
marius80_eugen
post 10 Feb 2006, 11:19
Post #4

Membru autentic

1. S-ar putea sa dai pe reparatie mai mult decat pe un buson nou .
2. S-ar putea dupa ceva timp sa ai probleme iar cu el
3. Pentru sufletelul tau nu crezi ca e mai bun unul nou ?
Orice decizie vei lua nu uita sa picuri in interior putina solutie de dezghetat Yale . Eu o singura data am pus si nu am mai avut probleme de 2 luni .

--------------------
+
i96nds
post 10 Feb 2006, 12:30
Post #5

Stefan

Group: Moderatori

QUOTE(marius80_eugen @ 10 Feb 2006, 12:19)
1. S-ar putea sa dai pe reparatie mai mult decat pe un buson nou .

Cum zicea dragOn, chiar daca e mai scump sa il repare pe cel existent, nu va avea nevoie de 2 chei diferite. Marius, tu uiti ca daca ia unul nou ii va trebui si cheie pentru el... si va cara dupa el 2 chei in loc de una.
Nu mai zic ca de obicei nu prea gasesti doar capac pt rezervor la SLZ ci gasesti tot setul de yale cu tot cu chei, ceea e ce foarte scump. Poate totusi gaseste si separat doar buson rezervor dar nu prea cred.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
marius80_eugen
post 10 Feb 2006, 12:45
Post #6

Membru autentic

Asta era marea problema ? Ca mai tine inca 10 g dupa el ? Pe mine nu ma deranjeaza sa am o cheie in plus , pentru ca , nu mai folosesc cheia de contact la buson . Sa caute la reprezentata Dacia de pe Calea Mosilor sau la magazine mari . De la Logan sigur nu se potriveste ?

--------------------
+
Magua
post 11 Feb 2006, 19:26
Post #7

Membru

Am fost azi la Cobalcescu si singura solutie pe care mi-au oferit-o a fost schimbarea integrala a yalelor si contactului!!! Nu stiu de ce nu m-am mirat! Fiind ca atunci cand s-a rupt cablul de la macaraua geamului din dreapta fata, ei au schimbat toata macaraua! Si m-au trimis, draguti, in targ, ca acolo sigur gasesc ceva wacko.gif ! Din punctul asta de vedere (al serviciilor) se poate zice ca Dacia tot Dacie e! mad.gif

--------------------
Parazitii
+
BGV
post 11 Feb 2006, 23:19
Post #8

Membru

Cand cumperi buson incearca cu cheia ta pe care o ai deja !! Eu cu cheia de SN puteam sa "fur" benzina de SLZ lu tata.Ciudat dar la usi nu mergea. Incearca mai multe busoane poate nimeresti unu.

--------------------
DACIA LOGAN 2012,laureate - GVB
RENAULT GRAND SCENIC,2005,AUTOMAT
+
marius80_eugen
post 15 Feb 2006, 10:42
Post #9

Membru autentic

1. Pana la urma ai rezolvat ?
2. Se poate fura benzina pe la buson ? Adica are sau nu o sita pe circuit ?

--------------------
+
free_fiber
post 15 Feb 2006, 11:18
Post #10

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 15 Feb 2006, 10:42)
2. Se poate fura benzina pe la buson ? Adica are sau nu o sita pe circuit ?
*

Da, se poate. Eu cand am avut tam-tamul cu OMV-ul cu motorina in loc de benzina in rezervor, cei de la service mi-au scos motorina din rezervor cu furtunul. TOATA!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
klaus
post 15 Feb 2006, 12:26
Post #11

步步

Pe la buson?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
marius80_eugen
post 16 Feb 2006, 14:38
Post #12

Membru autentic

Aoleo , pai ce facem mai ??? Ca se pare ca am fost norocosi ca nu s-a furat pana acum . Trebuie sa-mi fac antifurt la capac ! Gaura in portbagaj si vedem cum se poate lega . A facut cineva pana acum antifurt la rezervor la Solenza sau DNS ???

--------------------
+
pit-bull
post 17 Feb 2006, 21:52
Post #13

Membru autentic

From: Banat

Mi-a ramas iala de la Buson pe Cheie!!! incredeibil!!

Mergand sa alimentez mi sa intamplat ceva ciudat. Sa va povestesc.
Am intordus cheia in iala busonului a mers perfesct, cand sa rasucesc de ea find inghetat a mers un pic mai greau dar am fortat-o si l-am desfacut, totul ok pana aici.Mi-am pus benzina in rezervor...am pus busonul la loc am invartit de cheie normal(mergea usor) iar cand trag sa scot cheia ce credeti!IESE CU IALA CU TOT!!! m-am uitat foarte speriat ce sa intamplat si foarte nedumerit.Am incercat sa iau busonul dar a observat ca a ramas inchis,Ok dar cum sa scot iala de pe cheia(de contact bineinteles) am tras de el si nu a mers.Am intordus cheia cu iala in buson si cu o mana trageam cheia iar cu cealalta tineam iala sa nu mai iasa de buson! Si uite asa ca am rezolvat treaba.
Probleama e ca ca nu pot tine de iala sa nu iasa la nesfarsit cand bag benzina sau daca sare de acolo si o pierd sau sa o scoata cienva(care nu are de lucru).

Ma intreb ce sa fac? Ce pareri si sfaturi imi dati voi?

A mai patit cineva?

This post has been edited by pit-bull: 17 Feb 2006, 21:54

--------------------
DACIA Solenza 2004 Confort
Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris
+
Giu
post 18 Feb 2006, 13:27
Post #14

Membru incepator

From: Suceava

Ia-ti un buson universal, important este sa etanseze bine. E greu de crezut ca vei gasi un buson original si sa se mai si potriveasca la cheie. Ai cam o sansa din 5. Iar ca sa umbli cu 2 chei nu mi se pare o solutie. Chiar credeti ca se mai fura benzina ca pe vremuri?

--------------------
+
klaus
post 18 Feb 2006, 18:20
Post #15

步步

la busoanele de la SLZ la deal (inclusiv logan) nu se schimba busonul cu totul, ci se schimba... butucul yalei.
Seturile de chei care vin vin cu butuc de yala de buson, nu cu buson cu yala inclusa.
Nu stiu exact care este sistemul de prindere, insa in mod sigur in cazul lui pit-bull este vorba de o problema la sistemul de retentie a butucului in buson. Nu are de ce sa schimbe busonul, trebuie sa vada de pe unde a iesit vreun splint sau siguranta.

Si revin cu intrebarea catre free_fiber: motorina ti-a scos-o pe la buson?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Magua
post 19 Feb 2006, 15:37
Post #16

Membru

Azi am fost la Autovit si mi-am luat buson universal "de origine Dacia", produs se UAMT, cu 20 RON. Cheia are alta forma, dar cea originala se potriveste! Am aflat cu ocazia asta ca cea de Logan nu se potriveste, n-am verificat, dar asa zic ei!
Pitbull, am avut aceeasi problema!

--------------------
Parazitii
+
pit-bull
post 21 Feb 2006, 01:06
Post #17

Membru autentic

From: Banat

minune am alimentat inca de 2 ori si vad ca nu a mai iesit IALA (sincer am avut mare grija cand am scos cheia), a ramas la locul ei iala, nustiu pentru cat timp va mai sta acolo.Cand am timp chear dau o fuga la dacia sa vad ce zic ei daca nu.. iau busoanele la incercat smile.gif

Cum zice si Klaus ca mandesc sa poate are cumva o siguranta care a sarit sau cvea de genul asta, un sistem de prindere

Maguna cred ca iti urmez exemplu.. Multumesc!

Sper ca alte surprize sa nu mai avem ! wink.gif

--------------------
DACIA Solenza 2004 Confort
Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris
+
free_fiber
post 21 Feb 2006, 10:49
Post #18

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 18 Feb 2006, 18:20)
Si revin cu intrebarea catre free_fiber: motorina ti-a scos-o pe la buson?
*

Da, exact cum scotea bunicul benzina din berlina lui cu furtunul, asa au scos si baietii carburantul din rezervorul Solenzei mele. smile.gif

This post has been edited by free_fiber: 21 Feb 2006, 10:54

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
marius80_eugen
post 27 Feb 2006, 15:25
Post #19

Membru autentic

Pentru Pit-Bull : incearca sa umezesti cu putin super-glue butucul din interiorul capacului , dar ai grija sa nu intre in butuc ! Si asa nu va mai iesi alta data de la locul lui .

NU se mai fura benzina ??? ohmy.gif De cand ? E ultima oferta promotionala din partea hotilor ??? blink.gif Mie in toamna mi-au furat de doua ori de la fosta berlina , pana mi-am facut un antifurt dintr-un filtru de ulei decupat in interior si sudate pe el doua tije ... doua gaurici in portbagaj , doua contra si s-a rezolvat probl . Dar la Solenza ce fac ???? Se poate suda o tija pe usita si sa o inchidem cu o contra in potbagaj ??? M-as baga la un experiment si poate gasim o solutie si pentru roata de rezerva !

--------------------
+
costi
post 27 Feb 2006, 15:38
Post #20

Membru autentic

pt roata exista j'de metode.....
de la tinutul in portbagaj la intarire cos si sudura "lighean"sub portbagaj cauta si tu pe forum

--------------------
DSN/SLZ
+
cristi.r
post 26 Mar 2006, 23:44
Post #21

Membru ... din cand in cand

O parere despre busoane intepenite din cauza gerului...

La o benzinarie MOL: nici macar nu puteam sa bag cheia ... tablitza aia mica nu voia sa se dea la o parte ... era urat de tot; si mai era si un frig afara, un vanticel d-ala taios de-ti intra prin toate alea; apare o fata de la benzinarie : "domnu', da' ... cu bricheta ati incercat ?" "cum adica ?" nu mai judecam de inghetat ce eram ... "incalziti bricheta si o puneti pe buson in dreptul gaurii de la butuc, da' nu tineti mult; daca nu merge din prima, mai incalziti o data ..."
Oameni buni, minune, ce lectie ! A intrat cheia ca intr-un butuc nou ! "saru-mana doamna !", zic eu, si nu dadeam doi bani pe fetiscana aia, cam sfrijita, aspect total neingrijit, saracuta spala parbrize in timpul alimentarii la pompa !

Sper sa fi fost de folos !

--------------------
megane diesel 2006
+
razvan ion
post 27 Mar 2006, 08:19
Post #22

Membru incepator

Destul de periculos totusi ohmy.gif

Apropo: cand a fost gerul asta? ca in weekend a fost destul de cald? tongue.gif

This post has been edited by razvan ion: 27 Mar 2006, 08:21

--------------------
Solenza Solenza - B-70-RZN
+
marius80_eugen
post 27 Mar 2006, 10:50
Post #23

Membru autentic

Cumpara un lichid pentru dezghetat ( Yale de exemplu ) . Este foarte bun si nu expira de la o iarna la alta . Poti pune si vara pentru a asigura ungere buna . Eu o singura data am pus in toate incuietorile si in lacate si nu am mai avut probleme . Este cam 50.000 ... si o gasesti prin benzinarii !

--------------------
+
cristi.r
post 27 Mar 2006, 23:44
Post #24

Membru ... din cand in cand

@razvan_ion : alooo, se pare ca daca n-am patit-o acu' juma de ora nu mai am voie sa postez un tip de ajutor ??? mersi oricum ... astia incepatorii isi mai iau cate un misto peste nas, insa, macar sa mi-o iau de la unul mai "batran"... ce zici ? Era prin februarie ...
Despre ce pericol vorbesti ? Sa sar in aer de la bricheta pusa pe buson ? Sa topesc plasticul ala ? Sau ce ? Ca mai mult de 5 secunde, hai 10, n-am stat ... si bricheta am tras-o eu cu forta, n-am lasat-o sa se faca incandescenta si sa sara singura !

@marius80_eugen : sa stii ca prima data dupa solutie d-aia m-am dus.
Situatia era cam asa : era foarte frig si dupa ce m-am chinuit si mi-au inghetat mainile, urechile, nasul, etc vreun sfert de ora, il mai aud si pe vanzator care statea la caldurica spunandu-mi pe un ton aproape poruncitor, oricum extrem de arogant ca nu are solutie de dezghetat si nici o alta modalitate nu cunoaste ! De fapt statea cu o tipa la tejghea si eu i-am deranjat ! exact ca-n filmele alea in care un tip ridica privirea asa ... incet ... inspre tine si zice: "Are you talking to me ?" Sa nu-l strangi de gat ? De aia ideea cu bricheta mi s-a parut aproape geniala !!!

--------------------
megane diesel 2006
+
bogdanescu
post 5 Apr 2006, 07:16
Post #25

Membru

Eu mi-am luat din tirg (prelata galbena) buson de solenza (probabil merge si la logan, n-am verificat) cu 18 RON. Din pacate nu merge si cu cheia veche asa ca o sa incerc sa schimb butucul cu cel vechi (din problema lui pit-bull deduc ca se poate).

--------------------
renault megane 2.2 sedan 1.5dci 80cp 2006
+
Lupu84
post 18 Dec 2007, 09:22
Post #26

Membru incepator

Am patit si eu o belea cu busonul. Ieri incercand sa alimentez, am constatat ca era inghetat. Am bagat spray pt dezghetat yale, am reusi sa baf cheia s-a misca ceva dar insuficient si am senzatia ca s-a stricat.
Problema nu ar fi busonul nou... marea mea problema este ca nu mai reusesc sa-l scot pe cel vechi din locul lui si este cu atat mai grav cu cat nici nu prea mai am multa benzina.
Ceva idei???

--------------------
DACIA Solenza 2003 - Scala - B
+
bion
post 18 Dec 2007, 16:42
Post #27

Membru autentic

From: TM

Din proprie experienta: Busonul l-aam dus in casa l-am intors cu gaura ptr. cheie in jos si l-am lasat vreo trei ore pe calorifer. A iesit o multime de apa mad.gif . L-am dat cu spray de deblocare. De atunci mereg perfect. Cu soultia anti freeze. se debloca partial. si dupa aia apa din butuc ingheta la loc.

Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Bogdam
post 19 Dec 2007, 17:32
Post #28

Membru

From: Brasov

free_fiber, din ce an e solenza ta? La a mea(din 2003)iti spun sigur ca are o sita la intrarea in rezervor deoarece am incercat de mai multe ori sa scot benzina si n-am putut. De fapt, se si vede la lumina ca nu e decat la vreo zece centimetri de la buson. E o plasa metalica deasa dar destul de subtire.

--------------------
Dacia Solenza 2003 confort - BV-38-BAN
Make your life like toilet paper. Long and useful
+
guliver
post 19 Dec 2007, 17:39
Post #29

No title

Cred ca a avut timp un an sa rezolve problema.......

--------------------
fosta dacie fosta solenza 1900 dar nu toamna
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
CIPTUNING
post 19 Dec 2007, 21:42
Post #30

Membru autentic

La a mea, tot 2003, intra furtunul, doar ca trebuie rasucit putin. tongue.gif

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 00:06
Forum Renault