Ace bord luminate, Ace bord luminate
![]() ![]() ![]() |
Ace bord luminate, Ace bord luminate
ecokey |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 4 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
- BT-01-DRN
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pai si loganul are..si e tot dacie...ar trebui ansamblul cu totul montat...altfel nu vad cum s-ar putea realiza...eventual cu niste leduri cu UV ca iluminare..si acul vopsit cu ceva special..
Chestia cu iluminarea merge la vitezometre digitale(cu ac)...eu asa stiu...pe cand la Dacie e cu cablu.. This post has been edited by argon: 10 Feb 2006, 14:28 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ecokey |
![]()
|
QUOTE(argon @ 10 Feb 2006, 13:26) Pai si loganul are..si e tot dacie...ar trebui ansamblul cu totul montat...altfel nu vad cum s-ar putea realiza...eventual cu niste leduri cu UV ca iluminare..si acul vopsit cu ceva special.. Chestia cu iluminarea merge la vitezometre digitale(cu ac)...eu asa stiu...pe cand la Dacie e cu cablu.. Ma gandeam sa scot acul ... sa-l fac dintr-un material plastic ceva ... care preia lumina de la un led mascat in interior ... la axul acului |
--------------------
Dacia
1310
- BT-01-DRN
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
greu daca nu chiar imposibil!
|
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
alexblondul |
![]()
|
![]() Membru Nedisciplinat Group: Members Posts: 335 Joined: 4 February 06 From: Lizeanu - Stefan Cel Mare ![]() |
merge pus dar trebuie gasit loc in spatele acului ...
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
- B 12 SVE Dacia 1310, rosu imperial, si tot tacamul ... Benzina sa fie , motor avem noi !!!
|
|
ecokey |
![]()
|
Este careva care a reusit ?
Sunt curios .... ca daca nu a reusit nimeni ... nici nu ma apuc sa scot bordul Eventual ... unul care a reusit ... are ceva indicatii sau poze ? |
--------------------
Dacia
1310
- BT-01-DRN
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu a observat nimeni ca se numesc ace si nu acuri? Chiar nimeni?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ecokey |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
- BT-01-DRN
|
|
alexblondul |
![]()
|
![]() Membru Nedisciplinat Group: Members Posts: 335 Joined: 4 February 06 From: Lizeanu - Stefan Cel Mare ![]() |
eu zic sa punem acele indicatoare fosforescente
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
- B 12 SVE Dacia 1310, rosu imperial, si tot tacamul ... Benzina sa fie , motor avem noi !!!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Exista vopsea fosforescenta, dar trebuie sa bata soarele pe ele ca sa se incarce. Ar fi o idee!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dyogenes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 502 Joined: 23 August 05 ![]() |
Mai baieti, ideea cu vopseaua fosforescenta ar fi super daca ar merge. In loc de soare, sa se monteze un neon din ala UV ca la discoteca, dar cu alimentare redusa, sa nu strice la ochi. Un tub subtire UV ar incapea in locasul vechilor becuri in bordul CN... Oare ar lumina vopseaua aia?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
alexblondul |
![]()
|
referitorla vopseaua fosforescenta ... eu ziceam sa vopsim limbile de la ceasurile de bord iar lumina de la bord sa "incarce" limbile ... si acestea din urma sa lumineze ... oare este posibil ???
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
dyogenes |
![]()
|
Pai nu aia am zis si eu? Vopsite acele originale cu vopsea fosf. Doar ca nu stiu daca lumina UV incarca acea vopsea. Lumina clasica (eu am LED-uri albastre) ma gandesc ca nu ar fi suficient de puternica. Eu as face untest da unde dreq gasesc vopsea din aia? Ca neon UV am... un bord de rezerva am... doar vopsea sa gasesc.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
alexblondul |
![]()
|
merita intrebat la un magazin de vopsele auto ... trebuie sa existe asa ceva ... daca nu mai exista o alternativa ... ceva de genul autocolantului ... ori fosforescenta ori o culoare care sa reflecte bine lumina
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
dyogenes |
![]()
|
Ideea nu e sa reflecte lumina, SA LUMINEZE (verde sau alta culoare) cand pe el cade radiatie UV (invizibila de altfel). Ceva de genul acelor de la unele ceasuri de mana, chiar am un ceas de mana cu fosfor, maine o sa incerc sa vada daca lumineaza la UV. Dar oricum, ramane problema: de unde gasesc fosfor din ala?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
exista un bord pozat pe forum care are un led pris in varful acului indicator de la vitezometru si lumineaza sub ac
|
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
alexblondul |
![]()
|
pai eu zic ca daca nu gasesti fosfor ziceam sa inlocuiesti fosforul cu un fel de autocolant care sa aiba fosfor
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
dyogenes |
![]()
|
Am vazut mai demult poza, cand se discuta despre schimbarea luminii de bord. Problema e ca led-ul ala trebuie alimentat cumva...
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
alexblondul |
![]()
|
teoretic daca are cineva atata indemancare sa puna un led sub limba de la vitezometru ar trebui sa mearga ... ramane de vazut cine se risca
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
dyogenes |
![]()
|
Nu montarea unui led sub acul unui indicator e problema, ci modul cum ii dai aluia curent! O borna, cea negativa e chiar acul, dar + ul cum i-l dai?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
alexblondul |
![]()
|
tragem un fir subtire ... dar se poate trece prin ceasul de vitezometru ?
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
blondule nu te mai chinui sa gandesti ca sperii oamenii de pe forum si pleaca
![]() |
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
dyogenes |
![]()
|
Uite, pe mine m-a cam luat cu somn... Un fir subtire simplu nu se poate trage, s-ar rupe urgent la miscarile repetate ale acului. SOLUTII AR FI, dar sunt complicate, cu certitudine nerentabile (spirala de cupru de la multimetre analogice, o minibobina de inductie de frecventa inalta, o miniperie de grafit... etc) Dar in orice caz, oricare ar fi solutia, insasi montarea led-ului, prin greutatea acestuia, decalibreaza indicatorul. Mie mi se pare ca discutam discutii! Singura idee viabila mi se pare cea cu vopseaua fosforescenta. (si acolo s-ar putea sa fie nevoie de cantarirea acului pe balanta farmaceutica inainte si dupa vopsire pentru a nu decalibra aparatele de bord) Maine fac experimentul cu neonul UV, sa vad daca ceasul lumineaza. Daca stie cineva o sursa sigura de vopsea fosforescenta, il rog sa zica.
Noapte buna si vise fosfoluminate! |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
tuner |
![]()
|
acele sigur se decalibreaza din cauza vopselei am testat pe propria piele si toate indicatoarele sunt de forma acum nu mai functioneaza corect
|
--------------------
am avut o dacie
131o L
|
|
dyogenes |
![]()
|
Pai si de ce nu ti le recalibrezi?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
alexblondul |
![]()
|
tuner de ce faci misto de mine ???
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
tuner |
![]()
|
|
--------------------
am avut o dacie
131o L
|
|
dyogenes |
![]()
|
MAMMA MIA!, nu! Acuma, dupa ce le-ai vopsit e un pic mai greu. Ideea era sa le cantaresti pe o balanta din aia farmaceutica, de mare precizie, inainte de a le vopsi, apoi, dupa vopsire, sa pilesti putin din ele pana le aduci la greutatea initiala.
2. O alta idee era sa le cantaresti, razi vechea vopsea, vopsesti fosforescent si le recantaresti. Fie pilesti putin din ac, fie mai pui putina vopsea. 3. O alta solutie ar fi sa afli de la un prieten cat cantareste un ac nevopsit si sa ti le ajustezi pe ale tale la acea greutate. 4. Turometrele se pot recalibra relativ usor, o sa postez in topicul de "aprindere electronica" modul de calibrare a unui turometru. 5. Vitezometrul are si el un surub de reglaj, dar pentru a-l recalibra ai nevoie de un motoras cu turatie constanta 6. Indicatoarele de pres ulei, apa, temp se pot recalibra numai prin pilirea acului , comparand inidcatia cu un alt indicator corect calibrat (cele 2 inidicatoare se leaga in paralel la o sursa reglabila de tensiune si se pileste acul pana indica la fel cu cel bun) |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
pentru recalibrare, cea mai buna varianta e cea cu pilitul acului. ace luminoase pt bord se pot face din plexiglass transparent, bine slefuite si apoi calibrate la greutatea celor originale. apoi se monteaza un ledlanga axul acului care e si el facut din plexiglass. cam dificil, dar ar merge. chestia cu montarea ledului pe ac e o tampenie. mai bine iti faci fundalul transparent cu o sursa de lumina dedesupt, iar acul se va vedea negru din cauza obturarii luminii in zona lui de trecere. Ca lumina se poate opta pt neoanele flex. e doar o alta idee, poate stupida, poate nu tocmai. voi decideti.
|
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
dyogenes |
![]()
|
Baieti, problema am rezolvat-o simplu: m-am dus la dezmembrari, am luat un bord de Opel Vectra cu 200 000 lei, unul de Dacia cu 300 000 (nu vroiam sa experimentez direct cu bordul functional), am luat acele indicatoare de pe cel de Vectra, le-am pus pe ceasurile de Dacia cu un led SMD rosu-sangeriu langa axul acului. Problema mai mare a fost cu recalibratul, cel mai crunt a fost la indicatorul de temperatura. Dar am reusit, am un bord trasnet. Merita incercat!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:27 |