Revizie 60000 Km Super Nova
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60000 Km Super Nova
Conny |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 21 February 03 ![]() |
|
||
--------------------
Solenza Scala Conny
|
|||
MojoJojo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 24 November 03 From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE li s-a zis ca doar manopera ar fi 8-9 mil. ma intrebam daca e o estimare viabila cred ce era vorba de 8-9 SUTE de mii...si nu meleoane! |
-------------------- Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Cred ca e vorba de multe milioane, stati linistiti... Pentru ca: SURPRIZA!!! Se schimba cureaua de ditributie si mai n-spe chestii importante (nu le stiu acum). Din 60 in 60 e ingrozitor de scump!
Sorry... |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
MBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 484 Joined: 27 November 03 ![]() |
8 300 cu tot cu acareturi, daca este clima
daca nu ie clima ie f`o 7 milioane. |
-------------------- |
|
Conny |
![]()
|
QUOTE 8 300 cu tot cu acareturi, daca este clima
daca nu ie clima ie f`o 7 milioane. mersic mult! e clar acum: amicu' a sunat si a intrebat cam cat costa manopera (am inteles ca acareturile si le-a cumparat) si aia i-am spus cat e totalul! Conny |
--------------------
Solenza Scala Conny
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
da de ce se schimba capacul pompei de apa?
ca eu nu am auzit de la liviu sa fi schimbat si asta si nici nu scrie in cartea de revizii. ??? |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ca sa nu se buleasca rulmentul sau mai stiu eu ce si sa-ti curga antigel pe cureaua de distributie. Adica sa nu-ti sara de la punct.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Capacul de la pompita e consumabil, la fel ca rulmentii, filtrul de aere...asta comparativ ca numar de km de utilizare. De obicei cand se buleste incepe sa caraie, sa fashaie, sa arunce ulei(de la rulment), dar apa nu prea, decat daca se duce odata cu rulmentul shi semeringul. In fine e mai sigur sa il schimbi, nu e foarte scump.
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
MojoJojo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 24 November 03 From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti ![]() |
...ca tot e vorba de revizii!!!!!!! pe mine ma asteapta aia de 40 000km - DSN Confort. La ce sa ma astept - cost + ce piese? (in afara de placute, filtre benzina + ulei, ulei motor)
|
-------------------- Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE Capacul de la pompita e consumabil, la fel ca rulmentii, filtrul de aere...asta comparativ ca numar de km de utilizare. De obicei cand se buleste incepe sa caraie, sa fashaie, sa arunce ulei(de la rulment), dar apa nu prea, decat daca se duce odata cu rulmentul shi semeringul. In fine e mai sigur sa il schimbi, nu e foarte scump. _________________ POate la matale la berlina! La DSN nu e cazul! QUOTE ...ca tot e vorba de revizii!!!!!!! pe mine ma asteapta aia de 40 000km - DSN Confort. La ce sa ma astept - cost + ce piese? (in afara de placute, filtre benzina + ulei, ulei motor) Pai....filtru aer, filtru benzina, filtru ulei, ulei...placute daca e cazul... Pune-i sa-ti verifice discurile de frana si sabotii, sa nu ai belele...daca ai aproape 2 ani schimbi lichidul de frana.... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
andu77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 11 August 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ...ca tot e vorba de revizii!!!!!!! pe mine ma asteapta aia de 40 000km - DSN Confort. La ce sa ma astept - cost + ce piese? (in afara de placute, filtre benzina + ulei, ulei motor) esti off topic ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova Rapsodie
- B-29-EZI
|
|
MojoJojo |
![]()
|
QUOTE daca ai aproape 2 ani schimbi lichidul de frana. da' ce, lichidul de frana se schimba la o anumita perioada de timp, nu la un anumit numar de km? are termen de valabilitate? |
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Se schimba la perioade de timp, ca si lichidul de racire! Ma rog, daca faci 60 de mii inainte de 2 ani, il schimba atunci....
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Se schimba la fiecare 2 ani sau la fiecare 60k! (depinde ce faci mai repede!)
A se citi cartea tehnica a masinii! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
1. Am sters un "scurt" dialog dintre Marty si Asarban (fara suparare dar erati total pe langa subiect) si va rog sa NU comentati.
2. La subiect (daca mai are vre-o) relevanta : Revizia de 60.000 m-a costat exact 7.200.000 lei cu tot cu materiale (a mai fost o plata de 600 Klei pentru curatirea inj.). Manopera a fost exact 1.200.000 .. restul .. materialele. Lista materialelor ar fi : antigel, lichid de frana, ferodouri spate, placute de frana, curea distributie (cu intinzator cu tot), curea alternator, curea climatizare, bineinteles uleiul +filtru, filtru de aer si benz si inca niste maruntisuri care nu mi le mai amintesc. Bafta multa!! P.S. : saptamana asta sau cealalta voi face revizia de 100.000 Km ... va spun impresii ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Conny |
![]()
|
multumesc mult de ajutor!
ala de la service care a raspuns la telefon era cam zapacit se pare si a zis totalul! deci pentru cei interesati, revizia de 60000 km la DSN va costa cam 6,5 mil cu tot cu acareturi! asta in cazul in care masinuta nu are si alte probleme si se face doar ce scrie la carte! o seara buna |
--------------------
Solenza Scala Conny
|
|
RADU D |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 4 December 03 ![]() |
Revizie 60000km la Ipso in data de 23 ian 2004. Pret total cu tva 11300000 lei !!!!!!!
S-au schimbat urmatoarele : 1. ulei motor 2.filtru ulei 3. filtru aer 4. filtru benzina 5. bujii 6. lichid de frana in totalitate plus aerisire, suflat tamburi , reglat cursa pedala etc 7. lichid de racire in totalitate 8. ulei cutie de viteze 9. curea de distributie plus "role de antrenare " 10. curea alternator 11. doua becuri. 12. verificare stare articulatii Din suma de 11300000 lei , 4100000 lei a fost manopera . Cam mult nu-i asa . Pentru Clio Symbol , aceeiasi revizie trece usor de 20000000 lei, bineinteles daca nu ai si alte belele |
-------------------- |
|
andu77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 11 August 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ... P.S. : saptamana asta sau cealalta voi face revizia de 100.000 Km ... va spun impresii ![]() ai postat in alt thread? Ai facut 100.000km? |
--------------------
Dacia
SupeRNova Rapsodie
- B-29-EZI
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Aaaaa .. am uitat sa mai scriu
![]() Am facut revizia de 100.000 ... Nu a fost cu nimic diferita de cea de la 20.000 ![]() Adica am schimbat toate filtrele, uleiul, placutele de frana si am verificat restul (intinderea curelelor, starea bucsilor, etc). Totul a iesit perfect. Sunt foarte multumit de cum se comporta adunatura asta de fiare pe care scie Dacia ![]() |
--------------------
.
.
|
|
MojoJojo |
![]()
|
Liviu, cam de cate ori ai schimbat placutele de frana pana acum (cand ai implinit frumoasa "varsta" de 100 mii km)?...nu cred ca le-ai schimbat la fiece 10 mii KM asa cum recomanda producatorul!
|
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Eu la Cielo am schimbat placutele de frina la 70,000 km. Si mi-a spus mecanicul ca mai tineau inca vreo 10,000. La fiecare revizie le-a verificat si nu au fost uzate.
Vineri fac si eu revizia de 30,000 (a doua revizie). O sa vad daca trebuie schimbate. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
MojoJojo |
![]()
|
Adica tu pana la 30 mii km nu le-ai schimbat niciodata?...mie imi spuneau mecanicii ca nu-s tocite si sa nu le schimb, dar eu nevricos le-am schimbat la fiecare 10 mii pana acum (de 3 ori!!!)
|
|
|
Liviu |
![]()
|
Evolutia placutelor de frana a fost ciudata la mine
![]() Adica: Primul set (cel din fabrica) l-am schimbat la 20.000 pe motiv ca scartaiau. Nu erau roase nici macar pana la jumatate. Am pus placute Dacia. Al doilea l-am schimbat la 60.000 si inca mai aveau 1/3 "carne" pe ele. Am pus tot Dacia. Al treilea set l-am schimbat acum la 100.000 si am pus Ferodo. Nici placutele astea nu erau uzate la maxim, mai aveau (ca in cazul precedent) cca 1/3 din grosime. Sa vedem cat tin astea noi caci de franat franeaza mai bine ca cele "de origine". Nu mi s-a aprins niciodata senzorul de placute pe motiv de uzura. Oricum nu trebuie sa luati reperele de uzura in functie de numarul de kilometri. Eu rulez f.f. mult pe E85 la viteza de "croaziera" asa ca nu sunt nevoit sa franez prea des. Din cate stiam eu, in regim de oras, un set de placute de frana ar trebui sa tina cca 30.000 Km. |
--------------------
.
.
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.222 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu le-am schimbat la 15000 pe motiv de "aprins senzor placute" mai aveau cca 1/5 "carne".
Acesti km sint facuti numai in Bucuresti. PS. Liviu sabotii cit au tinut? |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE Adica tu pana la 30 mii km nu le-ai schimbat niciodata?...mie imi spuneau mecanicii ca nu-s tocite si sa nu le schimb, dar eu nevricos le-am schimbat la fiecare 10 mii pana acum (de 3 ori!!!) Adica nu le-am schimbat inca (am alta masina, nu Cielo :wink:) Vezi ce zice si Liviu. Depinde de stilul de condus, de cit de mult iti place sa auzi frinele scrisnind la vreun stop ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Me |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 27 February 03 From: Timisoara ![]() |
Mai fratilor, cum se vede daca placutele is bune?
La revizie (si apoi la alte incursiuni la service) mecanicul a bagat degetul nu stiu unde naiba in etrier si a zis ca placutele nu sunt nici macar la jumatate. Am zis ca nu le schimb daca nu trebuie, dar mai mult am luat aceasta decizie fiindca am frane bune, nu scartiie si nici nu s-a aprins martorul din bord. |
-------------------- |
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Orice placuta de frina are un shantz transversal pe mijlocul ei; acest shantz transversal are 2 functii: 1. indica uzura: cind nu mai exista, placuta e uzata; 2. colecteaza si evacueaza materialul de frictiune rezultat din uzura placutei.
|
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
Me |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 27 February 03 From: Timisoara ![]() |
ok. Dar mecanicul nu a dat jos etrierul sa vada placuta. Pur si simplu a pipait cu degetul (din cate mi-am dat seama) pe placuta de metal pe care e prins ferodo-ul. Dar nu pe muchia ei. Sau poate n-am vazut eu bine. Oricum la 30000 le schimb.
Merci. |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt curios cam cat tin articulatiile (planetarele in primul rand) si bucsaraia in conditiile mersului in oras.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Walkirye |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 20 September 02 From: Deutschland ![]() |
Pe mine m-a tinut planetara din dreapta 34.000 km in conditiile in care am mers 85% in oras cu masina. Si mai tinea daca nu se taia burduful ala si pierdeam toata vaselina in 2 zile (si nu am bagat de seama). Planetara din stanga merge bine si acum (39.000 km). Bucsaraia nu a necesitat inca vreo schimbare, dar sa vad ce o sa aflu peste 1000 km la revizie.
|
--------------------
Opel
Astra
- ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 13:25 |