DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Revizie 60000 Km Super Nova

MojoJojo
post 5 Feb 2004, 22:43
Post #31

Membru

Group: Members
From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti

Io am avut noroc cu planetara, tot din dreapta, ca s-a spart burduful tocmai cand i-am facut revizia de 30 mii km; l-am schimbat si a fost ok...sa vedem acu la 40 mii km ce-o sa fie.

--------------------
Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BBC
post 6 Feb 2004, 10:59
Post #32

Membru autentic

From: Brasov

Prima planetara am schmbat-o inainte de 30.000 km.
Ultimul burduf schimbat m-a tinut sub 2000 (douamii) km!!! (nu inteleg de ce se sparge doar burdful de pe dreapta).

--------------------
VW 4 roti / 5 usi -
Bogdan
+
Liviu
post 6 Feb 2004, 13:32
Post #33

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Mie nu mi s-a spart nici un burduf in 102000Km smile.gif ...

Hint: Nu parcati NICIODATA cu rotile bracate !!! Asta este un motiv serios pentru care se sparg burdufurile (mai ales pe vreme rece).
P.S.: Bineinteles ca daca situatia o cere (panta) nu se vor lasa rotile aliniae la masina smile.gif.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
barzanv
post 6 Feb 2004, 16:29
Post #34

Membru incepator

From: Buc

Mie nu mi s-a spart nici un burduf in 102000Km smile.gif ...

Hint: Nu parcati NICIODATA cu rotile bracate !!! Asta este un motiv serios pentru care se sparg burdufurile (mai ales pe vreme rece).
P.S.: Bineinteles ca daca situatia o cere (panta) nu se vor lasa rotile aliniae la masina smile.gif.

adica tu nu ai schimbat nici o planetara in 102.000 km?? :shock:

--------------------
+
nova
post 7 Feb 2004, 20:29
Post #35

Membru incepator

From: CT

salut
Am DSN din ian 2001 si am 19600Km. Masina sta mai mult in garaj.

La 10.000 Km am schimbat placutele, dar nu erau suficient duse si nici ledul bord nu se aprindea. Cele vechi zgaraiau discul, iar la cele schimbate discul e perfect plat. Mi-a verificat si frana pe spate atunci. era OK

Acum trebuie sa fac revizia la 20.000Km. Cred ca trebuie sa schimb urmatoarele:

-ulei : Castrol RS - 1,2-1,3mil (asa am alintat-o de mica)
-filtru de ulei - ? ***
-filtru de aer - ? ***
-filtru benzina - ? ***
-placute de frana (cu insertie de carbon presupun) - 400k ***
-lichid de racire
-lichid de frana
-bujii (as prefera ceva de firma CE RECOMANDATI) - ? ***
***as prefera poate recomandari pentru ceva mai performat, sport

Mai trebuie altceva? Eu fac revizia (dupa cum ati observat) odata la 1 an jumatate asa ca fac un efort suficient pentru produse si reparatii de buna calitate. In rest masina cere doar benzina :oops: Eu sunt student, si stau cam prost cu bugetul. Asta imi place la DSN-ul meu ca intretinerea nu ma costa prea mult.

Spuneti si voi un pret cam la cat se va ridica pretul (cu manopera).

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - CT
+
bogdan_o
post 7 Feb 2004, 23:20
Post #36

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Pentru bujii citeste aici http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=2026

Pai tu schimbi lichidul de frana la 20000? In mod normal sa schimba la 60k. Lichidul de racire mai inteleg, dar de ce vrei sa dai bani aiurea?

Ulei eu vreau sa imi bag Mobil 1 0W-40.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
nova
post 7 Feb 2004, 23:27
Post #37

Membru incepator

From: CT

pai....baietii spuneau ca trebuie sa schimb lichidul de frana si de racire la 2 ani....eu am 3ani

Am mers cu Castrol RS 10W 60

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - CT
+
Liviu
post 8 Feb 2004, 17:44
Post #38

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

adica tu nu ai schimbat nici o planetara in 102.000 km?? :shock:

Nu smile.gif .. de ce ar fi trebuit sa fac asta ?? laugh.gif

In schimb am schimbat acum 3 saptamani amortizoarele spate si saptamana asta urmeaza sa le improspatez si pe cele de pe fata ca am impresia ca u cam inceput sa bata (probabil de la drumurile noastre perfecte) smile.gif.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
bogdan_o
post 8 Feb 2004, 21:44
Post #39

Pai daca tu marea parte a kilometrilor i-ai facut pe E85 si nu in oras (mai ales in Buc) nu prea ai avea motve sa le schimbi.

Drumurile noastre sunt perfecte dar din pacate nu pentru masini normale. Perfecte pentru TAB-uri si de, ce nu, pentru cateva probe speciale din raliuri gen Paris-Dakar. laugh.gif

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
MoneyTalks
post 10 Feb 2004, 21:54
Post #40

-

From: Ireland

Am facut si eu revizia de 30,000km. Preti total: 6.7 mil lei.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
MoneyTalks
post 11 Feb 2004, 12:15
Post #41

-

Money, nu e cam scumpicel ... ce-a costat atat? Ti-au dat factura defalcata? Cat a costat manopera?

Nu am factura detaliata la mine. Dar uleiul a fost cam 3 mil. Plus filtrele. Manopera a fost cam 1 mil. Au tinut-o vreo 2 ore jumate. Au verificat totul la ea, asa au primit instructiuni ca trebuie sa faca. Mie nu mi s-a parut mult.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
demisonat
post 19 Feb 2004, 23:51
Post #42

Membru autentic

Bai fartilor eu sunt mai nou aici .
As avea si eu o intrebare la 60 mi cand schimb lichidul de frana pot folosi si un lichid dot 3? :?:

--------------------
Octavia 2 elegance fulll!!!!
+
tuneam
post 9 Apr 2004, 11:10
Post #43

Membru autentic

Eu ma trecut de 30K km si revizia de 30K mi-am facut-o singur.... Filtru ulei, ulei, control bucse, bujii... si totul e,ok acum. Cred ca asa o sa fac pana la 60K, poate si pe aia.
Cei de la dacoserv mi-au cerut 3.3 mil pentru rev de 30K. Pe mine m-a costat 1.1 mil.
Credeti ca e un lucreu chair asa de rau sa-ti faci revizia acasa. Oricum ciocanarii aia de la service nu faceau mai multe.

--------------------
Renault/Ford Clio IV - bucuresti 2014
+
andu77
post 9 Apr 2004, 11:20
Post #44

Membru

tuneam, si eu mi-as face singur revizia daca as avea scule si un elevator. Ti-ai verificat si pivotii? Farurile le-ai reglat? La mine au inceput sa scartaie rau rotile din spate ... am impresia ca trebuie sa pun niste vaselina pe acolo dar nu stiu pe unde sa o pun ... parca aia din service luau cu o surubelnita vaselina si o bagau printr-o gaura pe interiorul tamburelor. Dar stampila? ... sau nu te intereseaza sa ai stampila pe cartea masinii?

--------------------
Dacia SupeRNova Rapsodie - B-29-EZI
+
tuneam
post 9 Apr 2004, 11:33
Post #45

Membru autentic

ce legatura are stampila?

--------------------
+
EEN
post 13 May 2004, 20:56
Post #46

Membru

Acum am venit cu DSN Confort de la revizia de 60K - Latin EFE (din Politehnica):
Cost: 11,5 mil
Include: manopera: 2,5
Piese: restul banilor (inclusiv: 2 amortizoare spate, placute de frina Bosch, un pivot si 4 bucse) pe linga cele clasice (distributie, ulei - au pus Valvoline, filtre, bla, bla, bla).
Au muncit bine, 6 ore si nu au cerut spaga.

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
mariush
post 21 May 2004, 13:30
Post #47

Membru incepator

DSN - Rapsodie - Revizia 60k: 13 mil + 350k spaga.
Nu am schimbat: lichid racire, placute frana si discuri din lipsa de fonduri.. :-( si nici nu am rectificat tamburii de frana pe spate insa am trecut testul de franare.
Am schimbat in plus: toba finala, pivot stanga, calorifer, suport hidrodinamic motor (probabil l-am spart cand am spart baia de ulei in urma cu un an si mecanicii nu au vazut), ax inferior directie (cuplajul de jos era gripat si aveam troncanit in volan la denivelari).
Service: Dacoserv - programare cu o zi inainte. Am insistat si pt 50k spaga la electrician am reusit sa schimb si caloriferul pentru care trebuia programare separata.
Nemultumiri: nu mi-au indreptat volanul corespunzator dupa schimbarea axului si trebuie sa-l indrept eu acum.
Parti bune: am rezolvat totul intr-o zi.

--------------------
+
MoneyTalks
post 21 May 2004, 14:59
Post #48

-

[quote]ce legatura are stampila?[/quote]

In caz ca vrei sa vinzi masina. Crezi ca te va crede un potential cumparator ca ai facut revizia la timp? :shock:

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
AL
post 21 May 2004, 15:23
Post #49

Member

[quote][quote]ce legatura are stampila?[/quote]

In caz ca vrei sa vinzi masina. Crezi ca te va crede un potential cumparator ca ai facut revizia la timp? :shock:[/quote]

chiar si cu stampila, suspiciunile tot exista, pentru ca in RO poti "cumpara" o stampila destul de usor.... dai 50 k lei la nenea si iti pune stampila aia unde vrei tu... daca chiar vrei sa fii convins ca cineva a facut o anumita reparatie sau schimbare de consumabile, trebuie sa ceri comanda lucrarii si factura (platita cu chitanta)....

eu de exemplu.... nu am facut revizia de 60 k km asa cum scrie la carte... adica nu am facut totul deodata.... ci in doua transe... mai mult, am facut unele operatii suplimentare si am renuntat la altele...de exemplu la schimbatul antigelului care la mine era oricum realtiv nou (din motive de nenumarrate schimbari de radiator)... oricum se plateste o suma de operatii.... eu am facut deci cu aceeasi suma de bani o parte din ce chiar trebuia si inca unele in plus... dar stampila nu mi s-a pus...ca nu am respectat cartea....insa am bonul de comanda si factura si chitanta.... sunt mult mai importante pentru ca sunt si mai greu de falsificat contra unor bani... si descriu toate operatiunile facute....in timp ce stampila e doar o pata de culoare pe o hartie!

--------------------
Skoda KAROQ - B-21-NEW 2019
+
mariush
post 21 May 2004, 16:31
Post #50

Membru incepator

Stampila exista pa caietul de service al masini insa eu pastrez si devizele de reparatie cu facturi cu tot deoarece sunt necesare in cazul in care as avea probleme cu piesele inlocuite. Am uitat sa precizez ca piesele au 18 luni garantie ceea ce este rezonabil. Mai exista si garantie la manopera de 3 luni.

--------------------
+
bogdan_o
post 24 May 2004, 11:24
Post #51

Mai exista si garantie la manopera de 3 luni.

18 luni garantie la piese e rezonabil. Insa si manopera ar fi trebuit sa aiba tot aceeasi perioada de garantie. Daca e montata prost, o piesa se strica mai repede si, desi in garantie se repara gratuit sau se inlocieste, manopera tot o platesti.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
AL
post 24 May 2004, 12:12
Post #52

Member

Mai exista si garantie la manopera de 3 luni.

18 luni garantie la piese e rezonabil. Insa si manopera ar fi trebuit sa aiba tot aceeasi perioada de garantie. Daca e montata prost, o piesa se strica mai repede si, desi in garantie se repara gratuit sau se inlocieste, manopera tot o platesti.

nu e asa!

daca in urma unei reparatii se constata ca piesa a fost PROST MONTATA si masina nu functioneaza normal dina cest motiv, se aplica regula cu 3 luni... daca piesa se defecteaza in interval de 18 luni datorita calitatii necorespunzatoare, atunci si manopera de inlocuire e GRATIS!... cititi si recitici cu atentie HG 394/95 .... www.anpc.ro

--------------------
Skoda KAROQ - B-21-NEW 2019
+
aless
post 21 Dec 2004, 10:38
Post #53

Membru

From: Ploiesti

Revizie 60.000KM.

1. Uleiul de motor si filtrul le-am schimbat fix la 60.000.
Ulei ELF COMPETITION.
Filtru ulei - origine.

2. Revizia propriu-zisa am facut-o la 61.400KM.
Discuri frana - 2x1.075.000.
Set placute frana - 300.000.
Bujii - 320.000.
Filtru aer - in jur de 350.000.
Filtru benzina - cam la fel.
Curea distributie - 680.000.
Ulei cutie - 4x220.000.
Pret total (cu manopera) - 6milioane.

Service-ul este autorizat Dacia, piesele si consumabilele sunt de origine.

--------------------
KIA CEE'D - PH-09-ADN 2008
Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
+
tuneam
post 21 Dec 2004, 12:32
Post #54

Membru autentic

Am fost ieri (20 dec 2004) la Motor Service pentru schimbat tobe, si am vazut scorurile de la revizii. La dsn e mai scump ca la solentza.
Iata:
rev 60000 Km 147 euro sau 156 daca e Clima (... nu m-am uitat daca au si TVA).
Oricum, mie mi se pare f mult. Apoape toate reparatiile se pot face "acasa", si nu la service: schimbare ulei, filtru aer, filtru ulei, bujii (dar nu prea e cazul), lichid racire, lichid frana, placute de frana - oricum, iti iei tu piesele care sunt mult mai ieftine.
Mai greu e cu : pompa de apa(capacul) si distributia.
Dar daca ai o zi la dispozitie (pe care oricum ai pierdeo prin service)... te rezolvi si singur... wink.gif.
Bineinteles, asta daca nu ai si alte pb cu masina, gen zgomote directie, suspensie... si alte chestii care sa necesite un elevator si multe alte scule.

--------------------
+
stoianco
post 23 Dec 2004, 15:59
Post #55

Membru

DSN - actual 65K

Revizii DOAR la Daperom Pitesti cu programare.
Merita mersul Bucuresti-Pitesti (atuuri la profesionalism si preturi) !!!

Revizia de 60 mii: schimbat ulei, filtre, lichid frana, placute frana, curea distributie, reglat linia, echiibrat roti, inlocuire actuator usa fata dreapta (sper sa nu fi uitat ceva). Tamburii nu au necesitat schimbare.

Nu mai stiu cat a costat dar teoretic am pa undeva pe acasa factura.

La masina asta placutele frana, filtre, ulei se schimba la fiecare 10K iar bujiile la fiecare 20K.

In felul asta nu am nici o grija intre revizii. (daca s-ar elimina si alimentarea cu benzina ;-))

Bafta si Km fara probleme...

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
+
Dic
post 5 Jul 2005, 08:47
Post #56

Membru

Am si eu cateva intrebari (nu stu daca au legatura cu revizia de 60.000km):
La un regim de mers numai in oras este bine sa inlocuiesc curelele de distributie si alternator mai devreme de 60.000km? Este bine inlocuirea uleiului din cutia de viteze?

Uleiul si filtrul le-am inlocuit la intervale de 4.000-6.000km in functie de producatorul uleiului (Dacia Oil, Elf Competition sau Valvoline, toate 10W40), bujiile la 29.000km, iar celelalte filtre si placutele de frana la 9.000-10.000km.
Ma intreb daca nu se invecheste (imbatraneste) mai repede cureaua de distributie; la regim de mers in oras motorul se uzeaza mai mult. Masina are 4 ani si 33.000km. Lichidul de frana inca nu l-am inlcouit, iar lichidul de antigel urmeaza sa il inlocuiesc (oricum este destul de "proaspat" dupa 3 radioatoare inlocuite).

Aa, sa nu vi se para scump schimbul de ulei la intervalele mentionate, ca la cati km am facut in ultimii 2 ani ajung sa schimb uleiul la 8-12 luni.

Sa inlocuiesc curelele la 40.000km sau sa le las la peste 50.000km (la fel si pentru uleiul din cutia de viteza)? La regimul de mers de acum, 40.000km voi avea peste un an, iar 50.000km peste 2-3 ani.

--------------------
Dacia DSN Rapsodie x 2 2001
+
aless
post 5 Jul 2005, 09:07
Post #57

Membru

From: Ploiesti

Nu te grabi sa schimbi piesele si subansamblele originale.
Eu unul am o parere nu tocmai buna de piesele de schimb si, mai ales, de dibacia mecanicilor si dispozitivele utilizate in service-urile noastre.
Eu zic sa nu o schimbi decat asa cum zice cartea, la 60.000Km.

--------------------
KIA CEE'D - PH-09-ADN 2008
Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
+
dintisor
post 10 Jul 2005, 22:07
Post #58

Membru incepator

QUOTE(Walkirye @ 5 Feb 2004, 18:51)
Pe mine m-a tinut planetara din dreapta 34.000 km in conditiile in care am mers 85% in oras cu masina. Si mai tinea daca nu se taia burduful ala si pierdeam toata vaselina in 2 zile (si nu am bagat de seama). Planetara din stanga merge bine si acum (39.000 km). Bucsaraia nu a necesitat inca vreo schimbare, dar sa vad ce o sa aflu peste 1000 km la revizie.
*

Salut.Cit te-a costat sa schimbi burduful la planetara?Si daca esti multumit unde te-ai dus?Merci anticipat smile.gif

--------------------
Dacia Supernova - B-xx-WTZ
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th September 2025 - 09:31
Forum Renault