placute frana
![]() ![]() ![]() |
placute frana
cosmin_h1982 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 July 09 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS+
- arad
|
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
eu nu vreau surprize cu ferodo, parerile sunt MULT prea impartite si nu vreau sa risc. Cat despre EBC trebuie doar sa cauti pe net parerile si nu prea gasesti o persoana contra. Eu doar vroiam sa stiu cat de tari sunt sa nu ma ia prin surprindere in cazul in care afecteaza discul.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(uragan @ 9 Aug 2009, 20:13) Pentru Logan placutele de frana FERODO sunt destul de bune , nu stiu de ce le contesta unele persoane . Pentru schimbul urmator no more Ferodo; sau daca e sa fie Ferodo, o sa fie Premier. De ce ? Pentru ca am Ferodo FSL 845 de la sfarsitul lui martie 2009, timp in care am facut ~ 8.000km cu ele si pot sa spun cu mana pe inima ca sunt SLABE fata de placutele cu care a venit masina mea din fabrica(imi pare rau ca atunci cand le-am schimbat le-am lasat pe masa de lucru a mecanicului si am omis sa descifrez provenienta). Daca nu as fi avut cu ce sa le compar mi s-ar fi parut ok si atat(nici extraordinare, nici slabe), dar dupa ce am mers 20.000 km cu placutele de fabrica parca tind sa le vad ca fiind slabe pe aceste Ferodo-uri FSL 845. |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
am luat azi ebc greenstuff, o sa revin cu impresii dupa ce le montez pe masina.
Attached thumbnail(s) DSC_8135.jpg ( Size: 585.27k ) Number of downloads: 2037 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
salut
de unde ai luat ebc greenstuff? la ce pret? de ce nu yellowstuff sau redstuff? Oare gasim si discuri de frana de la ebcbrakes? |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
rtBK |
![]()
|
se gasesc de toate, dar de exemplu green stuff sunt pentru masini sub 200 de cai si sunt folosite pe masini gen clio rs. Din cate mi-a explicat vanzatorul sunt mai moi si nu afecteaza discul cum fac alte placute.
Pretul a fost 140 de ron setul si avea destule pe stoc ( chiar si discuri ). Dar din ce mi-a explicat el o investitie inteligenta ar fi sa schimb furtunasele care duc la placute cu unele metalice... mi-a si aratat despre ce e vorba, trebuie sa recunosc ca mi-a starnit interesul. iti trimit pe pm datele de contact ale omului. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
poti sa detaliezi treaba cu furtunasele?? care este motivul? ce imbunatatiri aduce?
|
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic furtunele standard, in momentul in care le aplici presiune se dilata, luand cu aceasta dilatare o parte din forta de franare.
Practic nu stiu cat. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ideea e buna, duce la un rapsuns mai bun la franare, adica mai prompt.
se gasesc in oferta la Racing nick parca. In alta ordine de idei, placute de frana Ferodo la augsburg (pentru disc de 259 mm neventilat): 84 de lei SL si 158.4 lei premier FDB 1781. Le-am comandat la pranz si pe la 5 am primit sms sa vin sa le iau. This post has been edited by einstein1984: 13 Aug 2009, 21:19 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rtBK |
![]()
|
azi le-am facut rodajul la placute. La prima frana dupa ce am iesit din service m-a cam speriat ( stiam ca primii km nu trebuie sa abuzez )... La finalul plimbarii ( aproximativ 100 de km ) incepusera sa franeze cum trebuie, doar ca trebuie sa fiu mai "intelegator" cu ele si sa nu ma manance talpa cand apas
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
mai revino in cateva zile cu impresii mai detaliate, cum se comporta, daca se merita, daca e diferenta fata de cele stock. fa si tu o compunere de cateva randuri. si eu ma gandeam la greenstuff pt viitor asa ca astept o parere de la un posesor.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
rtBK |
![]()
|
sunt multumit de ele, o sa revin cu impresii si pe viitor.
din cate scria pe cutie si ce imi spunea vanzatorul: - insertii de kevlar si cupru ( parca ), ce inseamna asta pratic... nu e nevoie sa se incalzeasca ca sa ai eficienta in franare si nu se incalzesc la fel de repede - placutele de acest tip le folosesc pana si pe clio rs / focus st fara probleme - mareste viata discurilor ( fiind mai moi... banuiesc ca se duc mai repede ... dar in cazul in care ai folosi de la inceput acest gen de placute si le-ai schimba cand trebuie ajungi sa faci o economie decat sa iei placute mai ieftine care vor distruge discul mai repede si vei fi obligat sa il schimbi ). Oricum... va tin la curent This post has been edited by rtBK: 13 Aug 2009, 20:05 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Solidu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 27 November 07 From: Pitesti ![]() |
Cupru, cupru dar kevlar? Nu prea e moale asa. Toate placutele cred ca au cupru in ele. Sunt totusi curios cat de moi sunt. Astea originale mie mi se par la fel de tari ca discurile. Le sapa de nu se vad. Si nu le inteleg pe alea ieftine, de ce naiba sunt mai dure?? Cineva care are Pagid poate sa spuna cat de dure sunt? Am citit pe aici pe forum ca sunt foarte dure. Eu Pagid sau Textar mi-as lua, sau Ferodo premier.(de astea am citit ca sunt cele mai bune)
|
--------------------
Renault/Ford
Symbol/Focus
Fidji dCi 70 CP, 2007/ Titanium 1.6 TDCI 2008
- AG-xx-xxx
|
|
rtBK |
![]()
|
faza cu cupru si kevlar scria pe cutie...
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
pyngi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 November 07 From: Tg-Mures ![]() |
Astept cu nerabdare o parere sincera despre GreenStuff. Si eu ar trebui sa schimb placutele si as vrea macar performanta celor cu care am cumparat masina. Fa kilometri multi si revino cu un review mai detaliat. Ma intereseaza comportamentul fata de cele stock.
|
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM dCI 85 CP
2008 236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 13 Aug 2009, 12:32) Ideea e buna, duce la un rapsuns mai bun la franare, adica mai prompt 99,99% nu sesizeaza diferenta |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
rtBK |
![]()
|
pyngi: trebuie sa intelegi ca eu nu aveam o problema cu cele anterioare la franare, mai conteaza si anvelopele. La o franare de urgenta la viteze putin peste cele legale ( o data ca mi-a sarit un caine in fata...aici era totusi legala viteza eram in afara bucurestiului ) am reusit sa opresc fara nici o problema... cu un nor de fum in jurul meu dar nu am avut senzatia ca nu o sa ma mai opresc.
Ca si diferenta pe care am simtit-o imediat ( dar cred ca este ceva normal ) este ca nu trebuie sa mai apas atat de mult pedala ca sa simt ca franeaza. Anterior am avut textar Attached thumbnail(s) DSC_8148.jpg ( Size: 167.14k ) Number of downloads: 2077 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
pyngi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 November 07 From: Tg-Mures ![]() |
@rtKB: Bingo! Acesta si este efectul dorit, adica sa simti ca musca franele fara sa apesi foarte tare pedala. Mersi partea asta ma intereseaza, ca frana (chiar buna) am si cu placutele originale (cu care a venit masina) insa am incercat cateva masini cu placute "orijinale" de pe forum si Master Sport si pot sa spun ca nu sunt pe nicaieri in comparatia cu placutele originale.
|
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM dCI 85 CP
2008 236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
|
|
rtBK |
![]()
|
Mai devreme le-am testat bine de tot, dupa ce era sa imi cada un scuterist in fata. Avand in vedere ca e destul de scurta frana acum am reusit sa franez dupa care sa iau putin piciorul repede de pe frana si sa schimb traictoria si sa continui cu franare ( o simulare a abs-ului ). Din fericire nu a cazut, dar daca nu puneam frana il luam in plin si asa.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 14 Aug 2009, 16:00) Ajuta, insa la racing, nu la condus normal.... Va imbatati cu apa rece. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Ironickul nu se dezminte nici la placute de frana
![]() ![]() Nu trebuie sa fii un geniu sa-ti dai seama ca un coeficient de frecare mai mare decat la placuta stock duce la mai putina presiune in pedala pentru acelasi efect. Dar nah, cum sa fie Ironickul de acord. Si-ar pata nick -ul ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Vezi ca ai uitat sa ne mai zici ceva de fading ...
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cainele moare de drum lung ai prostul de grija altuia.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Placutele de frana stock abia daca sar de 0.2 la coeficientul de frecare. Nu ma mai obosesc sa spun cat au Greenstuff -urile pentru ca 2 experti ca voi stiu mai multe si oricum franeaza chiar mai prost masina cu placute mai abrazive. Ce conteaza masuratori facute de reviste de specialitate, oameni avizati, in fata unor autodidacti cu complexe de superioritate.
Un proverb din popor spune ca omul cauta mereu sa arate ceea ce nu are ![]() PS > Voi doi de cate ori ati murit pana acum ? In medie pe zi, sa zicem ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Bine bine... coeficientu ca coeficientu, da cu fadingu cum ramane?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Fadingu-i mai naravas ca tine
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Un set de placute mai bune, un lichid de frana mai bun si eventual un set de flexibile cu manta otelita modifica sesizabil comportamentul sistemului de franare, cu precadere la raspuns si dozaj.
Schimbarea placutelor de frana stock cu unele cu coeficient de frecare mai mare este o metoda de imbunatatire a performantelor sistemului de franare cu costuri minime, unanim recunoscuta. Flexibilele cu manta otelita si lichidul mai bun intra in aceiasi oala. This post has been edited by klaus: 18 Aug 2009, 21:37 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
gabylzr |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 7 October 06 From: MANGALIA ![]() |
Care noi bre vorbeste in numele tau ca lumea nu prea se topeste dupa fadingu tau si noi nu prea suntem reaceri ca tine si nu prea ne intereseaza aceste chestiuni , asa ca scutestene de cunostintele tale ca deja dai pe afara.
|
--------------------
Skoda Octavia 2,
ex logan laureate 1,5 dci/2006
1,6/2005
- CT------ Forza Steaua
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Iar Montanele sau Kormoranele de pe Logan sunt cauciucurile ideale. Rezistenta la inaintare mare, zgomot la rulare si aderenta din parti
![]() Mergi la munte cu masina incarcata si vezi cum afli ce-i aia fading mergand frumos si finut ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 07:26 |