Prima revizie (1 An sau 10.000Km) 1.5dCi (DIESEL), informații utile, experiențe personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 10.000Km) 1.5dCi (DIESEL), informații utile, experiențe personale
Zetu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
|
||
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|||
BIBANU78 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 20 October 05 From: MO-go ![]() |
Am fost si eu la Revizia de 10000 de km si au schimbat urmatoarele>
1. Filtru de aer 2. Filtru de ulei 3. Ulei =4.5 l 4. Placute de frana In total 3300000=330 ron |
--------------------
LOGAN preference
1.5 DCI
- GJ-XX-XX Eu
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Cam ieftina revizia cu placute de frana, aici la dealer costa 2.5 mil numai placute + manopera ?!
|
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
history |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 30 April 06 From: Craiova ![]() |
Filtrul de motorina se schimba la 20000 Km.
La prima revizie trebuie schimbat si filtrul de aer |
--------------------
Citroen
C4
2009
- DJ-26-DIN
|
|
nickyB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 1 November 05 ![]() |
Am fost si eu pentru un schimb de ulei la dealer.
Nu am fost lasat sa stau langa masina, iar surpriza a aparut pe factura- nu au folosit decat 4l de ulei Mobil 1-5w40. Cand am intrebat pe seful de atelier mi s-a explicat ca este normal asa si ca o cantitate de 4.4 (de fapt 4.350 l) nu intra decat atunci cand masina este noua si are toate circuitele de racire goale. Nu stiu ce sa mai cred, mai ales daca sa am incredere ca tipul de ulei de pe factura a ajuns si in motor, nu de alta, dar daca voi dori sa mai completez vreodata nu voi fi sigur ca ceea ce voi cumpara este la fel ca cel din motor. Mentionez ca nu am fost la revizia anuala ci am dorit sa schimb uleiul dupa perioada de rodaj (acum am aprox 3000km). Ce parere aveti? Nu cumva ei eu au lasat sa se scurga tot uleiul pe la buson (adica sa stea un timp ca sa se scurga tot)? |
--------------------
Dacia
Logan_dci- februarie
- 01-VL-???
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Este foarte posibil ceea ce spui tu !
Dar trebuia sa stai langa masina poi ce sti tu ce ti-ai facut i la masina?!?! e tampenie asta ca nu ai voie sa stai langa masina! Eu stii ce cred ca masina avand doar 3000km, siugur dar siug nu au asteptat sa se goleasa a curs ce a curs si gata ! Mai sus cineva preciza ca intre vro 4.5 l in motor deci ??!? |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
0.3-0.4 litri rămân în filtrul de ulei, de asta la un schimb de ulei nu vei putea înlocui complet uleiul, căci o să mai rămână în filtru și un pic prin tubulatură.
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
nickyB |
![]()
|
Scuze!
Am uitat sa spun ca am schimbat si filtrul. Am trimis um mail si la Vocea Clientului, dar nu m-am lamurit pt. ca si ei imi spun ca trebuiea sa fie 4.4 litrii de ulei la shimbarea uleiului si filtrului. Stie cumva cineva cum as putea sa imi dau seama daca au schimbat si filtrul pe care l-am platit? Raspunsul de la Vocea Clientului: QUOTE Buna ziua, Stimate Domnule ... Am primit cu interes mesajul dumneavoastra si va multumim pentru increderea pe care ne-ati acordat-o apeland la serviciile noastre. Referitor la aspectele prezentate de dumneavoastra, dorim sa va raspundem punctual, dupa cum urmeaza: 1.-conform documentatiei tehnice capacitatea medie pentru un schimb ulei este: 4,3 l fara schimb filtru ulei si 4,4 l cu schimb filtru ulei; 2- efectuarea schimbului de ulei nu se mentioneaza in carnetul de intretinere. 3.-schimbul de ulei se va efectua conform carnetului de intretinere( 10.000 km sau 1 an de la data cumpararii). Ramanem deschisi in continuare pentru orice solicitari si sugestii in legatura cu produsele si serviciile oferite de firma noastra. Ne puteti contacta de luni pana duminica intre orele 8.00 - 20.00, la numarul de telefon : 0248.500.000, fax : 0248.500.076, e-mail : vocea.clientului@daciagroup.com sau accesand site-ul : www.dacia.ro. Cu stima, Agent Servicii Client, Elena Ponea This post has been edited by klaus: 4 May 2006, 12:53 |
--------------------
Dacia
Logan_dci- februarie
- 01-VL-???
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Pei da din cat stiu eu cand faci schimbul de ulei schimbi si filtrul de ulei este normal !
De ce nu te uiti pe factura si poate scie ce filtru de ulei este (marca) si te uiti la motor acum eu nu stiu filtrul de ulei de fabrica cum arata sau ce firma este ! Da ce firma este sau e DACIA ??? Eu cand imi voi cumpara masina nici cu politia nu plec de langa ea in service! Ce stiu eu ce face nea Vasile acolo?!! Stii ce cred eu ca bagabontii aia de mecanici si stiu cum fac unii am facut paractica in service ![]() Cand am fost cu fratele meu la un service mirare ca acolo lucra un vecin de-al mei si mi-a zis : "bah nebune daca vrei ulei imi zici cumperi filtrul ca ulei am eu " asta da treaba! ![]() Cam nasol dar poate poate tu nu ai patit nimik, poate au pus cantiotatea corecta si au zis 4l asa in termenii lor ! Bafta, |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
nickyB |
![]()
|
Acum o ora am verificat filtrul si este nou. Asta pt ca are ulei pe elementele de sub el (de la cel desfacut anterior), iar pe el scrie RENAULT si nu mai stiu ce pt ca are scrisul orientat intr-un unghi cam dificil.
Azi m-au sunat de la Vocea Clientului (o surpriza placuta) si mi-au spus ca tb. sa am incredere ca cei de la service stiu ce fac si sunt raspunzatori. In schim nu se poate trece nimic in carnetul de intretinere referitor la uleiul nou. |
--------------------
Dacia
Logan_dci- februarie
- 01-VL-???
|
|
BIBANU78 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 20 October 05 From: MO-go ![]() |
Vreau sa va intreb si eu ceva. DACA SE POATE?
In carnetul de intretinere mi-au trecut doar revizia de la 9400 de km si nu au scris nimic la Verificarea anticoroziune? Asa cum am mai spus mi s-au schimbat placutele de frana la pretul de 130 ron cu TVA , desi nu cred ca era asa de multa nevoie, le-am cerut sa mi le dea pe cele vechi si decat cea de pe partea dreapta cred ca asa mi-a spus mecanicul este mai mica in grosime cu aprox 3-4 mm fata de celelalte . Ce nu inteleg eu acum de ce mi le-au schimbat si pe cele de pe parte stanga daca nu erau uzate deloc? VA MULTUMESC |
--------------------
LOGAN preference
1.5 DCI
- GJ-XX-XX Eu
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Ca sa fure...simplu!!!
![]() O sa ajungeti sa schimbati uleiul la 5000 ca de, tot Dacia e, si placutele la 10 000!!! (Cand in alte tari mai calde se face la 30 000). Nu vedeti ca daca ar fi dupa astia v-ar schimba si masina??? Ei traiesc din revizii, de-aia va baga pe gat de toate. |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
In primul rand trebuia sa verifice de ce este uzura inegala . .
Si in al-2-lea rand se schimba pe ambele parti. Chestie de securitate. PS. Exista si niste aparate cu care verifica eficienta franarii .. nu spun ca mai face si grafice . . This post has been edited by IRONICK: 5 May 2006, 14:57 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Fratilor eu nu stiu ce sa mai cred. Ori dealerii sunt pusi pe JAPCA fara nici o frica, ori sunt intelesi cu astia de la Dacia. Nu este posibil asa ceva !! Eu am vorbit personal cu angajati la Uzina cand au fost cu caravana Dacia si mi-au spus ca la 30.000 abia se verifica placutele si ca in MOD normal la o exploatare normala placutele trebuie sa tina 40 - 50.000 de km si DIN ACEST MOTIV SUNT ASA SCUMPE. (in jur de 250 ron ziceau ei). Deci nu se poate sa le schimbi la 10.000 nici daca faci zilnic Transfagarasanul !!!!
Imi e si frica sa ma duc la revizie mai ales ca din ce in ce mai multi dealeri Nu te lasa sa vezi cum se face revizia.... |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
DSN |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 9 May 06 ![]() |
Am ocazia sa renunt la DSN-ul meu in favoarea unui Logan Preference 1.5dCI. Sincer sa fiu, masina mea e impecabila, n-am avut niciodata probleme cu ea. E drept, a fost si foarte bine ingrijita. Constat insa ca multi se plang sau au probleme cu al lor Logan. Va fi un efort financiar destul de mare pentru a lua Logan-ul Preference 1.5dCI si de aceea, inainte de a ma hotari, as vrea parerea voastra in ceea ce priveste motorizarea Diesel. Si bineinteles, ma intereseaza daca consumul este chiar asa de redus cum dau cei de la Dacia in datele tehnice.
Multumesc anticipat! |
--------------------
ex Renault
Megane
break
- RO
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Dragă DSN, secțiunea de Logan are câteva subiecte care tratează întrebările tale. Te rog să le cauți și să le citești. Nu putem să răspundem de fiecare dată când întreabă cineva despre ceva care s-a mai discutat! Ca să nu mai spun că ăsta e un subiect de revizii și ești offtopic!
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
tvi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 April 06 ![]() |
|
--------------------
dacia logan
laureate 1,6
- B-
|
|
hebron |
![]()
|
Nasol....cica e una si la 500 km, se apre ca a-ti ratat-o!
![]() |
--------------------
clio
symbol
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pentru toti:
Revizia la 500 de km e de forma. Nu e obligatorie. E doar un fel de a scoate mai multi bani din ulei etc. Cine are prea multi bani sa si-o faca! Intr-adevar se facea pe vremea berlinelor obligatoriu, dar atunci se schimba uleiul de rodaj cu unul normal. Acum motoarele sunt rodate chimic si uleiurile sunt mai bune! Schimbati uleiul la 9999km sau un an de zile ![]() Cititi manualul de utilizare. Si iarasi e exagerata in manual si faza cu utilizare intensa (cu revizia la 5000 km). Daca nu sunteti faceti taximetrie sau curierirat cu Golanul vostru nu e cazul. This post has been edited by Cypher4laguna: 11 May 2006, 21:54 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
pedrovl |
![]()
|
Am facut revizia de 10.000 la Dci. Ca sa aduc cateva lamuriri utile sper iata cateva detalii.
1. Pret filtru ulei 130.000 Rol (cumparat din service unde am fauct revizia) 2. Pret Filtru aer 262.000 Rol (cump. din magazinul service-ului unde am facut revizia) 3. Pret ulei ELF EXcellium 5w40 (cumparat din Carrefour 294.000 rol/litru = 1.470.000 rol/5 litri) 4. Pret manopera revizie 510.000 Rol 5. Operatii efectuate: - schimb ulei + filtru - schimb filtru aer - strans suruburi balamale usi(torx) - uns balamale - verificat reglaj faruri - efectuat test calculator - verificat circuite electrice, frane, bucse 6 Total costuri = 2.372.000 rol Mentionez ca am stat non stop langa masina, nimeni nu m-a dat la oparte, am fost intrebat in permanenta de catre un tehnolog ce doresc sa se mai verifice, ce probleme au mai aparut, etc. REVIZIA a fost efectuata la IATSA STefanesti. Dupa 3 ani in care am intretinut acolo si DSn si SLZ si acum prima revizie la Logan raman in continuare multumit si va sfatuiesc sa mergeti cu incredere acolo. Voi prefera intotdeauna sa fac o plimbare VL - Pitesti desi de catva timp se "bucura" si Valcea de o cladire occidentala pe care scrie Dacia - Renault - Nissan. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
anexez o copie dupa factura revizie 10.000km..sa-mi spuneti daca sa dau sau nu service-ul in judecata..Chestia e ca eu am schimbat la 5000km uleiul si filtrul si la 10.000 am vrut sa mi se schimbe doar filtrul de aer...ei au zis OK...DAR..uitati-va pe factura.... 89 ron: revizie 10.000KM- "SIGURANTA CIRCULATIEI SI PROTECTIA MEDIULUI"
![]() ![]() ![]() dsc022863tf.jpg |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
pedrovl |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
IRONICK |
![]()
|
Poate dacotec . . . .
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
Pt. Semit: spune-ne si noua ce au facut la masina pt. cei 89 RONi? nu ai intrebat? au spalat-o, i-au masurat noxele?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
hebron |
![]()
|
Au bagat si ei din burta ca sa nu fie prea ieftin...Chiar, @semit, nu ai intrebat pentru ce te-au taxat? Eu nu scoateam asa usor banu din buzunar...
|
--------------------
clio
symbol
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Am trimis instiintare la VC..cu o copie dupa factura...astept raspuns
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
ATI24 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 May 06 From: Tg-Mures ![]() |
revizie la 1500 km?? nu am auzit de ea, cel putin nu mi-a zis nimeni, numai la 10000 km, oricum eu deja am depasit
![]() |
--------------------
DACIA-LOGAN
DACIA-LOGAN
2006 1.5dci
- MS 38 ATI
|
|
lorand |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 November 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(lorand @ 7 Apr 2006, 00:50) Am si eu o intrebare legata de revizia la 10.000km. Acum am 2000km la bord, si prin luna iunie voi avea ocazia sa fac un drum pana in Portugalia ![]() ![]() Problema mea: in ritmul meu de aprox 1000km/luna, prin luna iunie voi avea cam 5000km parcursi. Daca plec atunci in Portugalia, cand ma intorc voi avea cam 15.000km (sunt cam 9000km dus-intors + alte plimbari = 10.000km) . Deci revizia m-ar prinde chiar la jumatatea calatoriei ![]() Ce ziceti sa fac? Sa ma duc pentru revizie la 5000km sau sa o las pe cand ma intorc, adica la 15.000km? Raspund problemei expuse tot de mine cu ceva timp in urma. Am sunat la Dacia si mi-au confirmat sfatul primit de la Klaus. Deci revizia de 10.000km o voi face pe la 5000-6000km, cat voi avea inainte de plecarea din tara, iar urmatoarea revizie se face dupa urmatorii 10.000km, adica pe la vreo 15.000-16.000km. Multumesc Klaus si sper sa fie o informatie utila si pt altii. ![]() This post has been edited by lorand: 24 May 2006, 21:47 |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.5dCi
2006 Preference
- TM-10-MPV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:44 |