Prima revizie (1 An sau 10.000Km) 1.5dCi (DIESEL), informații utile, experiențe personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 10.000Km) 1.5dCi (DIESEL), informații utile, experiențe personale
AMW |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|||
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Am citit undeva ca se preconizeaza efectuarea reviziei si la DCi la 15 k. Stie cineva ceva de treaba asta? |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
![]() Unde ai citit? |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
cred ca s-a mai discutat, dar nu am gasit: scuze si astept o indurmare. totusi intreb:
am avut o discutie in contradictoriu cu un prieten care are LGN dci. El zice ca se va duce la 10.000 km la revizie, eu i-am spus ca e recomandat sa-si faca primul schimb de ulei chiar ceva mai repede. Replica lui: acum sunt uleiuri sintetice, nu biologice, deci nu mai trebuie facut primul schimb mai repede. voi ce spuneti? ms. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa citeasca inca odata cartile alea de i le-au dat cu masina ca au si ele un rost acolo.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
scuze, poate intrebarea mea a fost putin haotica. nu ma refeream la oportunitatea sau la nr de km la care tre sa faci revizia, ci la [/B]faza cu uleiurile sintetice si cele biologice[B]...eu, personal, habar n-am de chestiile astea si de aia mi-ar fi placut sa aud niste informatii, ca sa stiu eventual ce sa cred cind mai aud povesti de astea..
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
chiar n-a mai facut nimeni pana acum revizia la un diesel?? ca trebuie sa imi fac programare si vreau un service unde ma poate lasa langa masina...sau macar sa vad printr-un geam ce face.
Mi-am facut o lista cu ce trebuie rezolvat la revizie pe langa cele obisnuite (ulei,filtre etc) Vreificat contactor capota (se aprinde ledul de usi deschise cand ploua) Verificat usi spate (se inchid destul de greu) Verificat geam stanga fata (trosneste cand e deschis) Verificat cablu frana de mana ( tine foarte sus si se aud niste zgomote cand ridic maneta) Verificat RCD (nu merge functia SPEED) Verificat stopurile pe frana (nu se aprind la apasare usoara) Verificat pedala de acceleratie (are "lag" mare si pot sa o apas cam 1cm si ceva fara ca motorul sa se tureze) Schimbat suportul de la centura de siguranta ( cel in care se prinde centura scartaie ingrozitor si am mai fost si mi-au zis ca asa face toate, ei bine a mea nu vreau sa faca) Verificat pedala de frana (scartaie la apasare mai puternica exact cum scartaiau pedalele de ambreiaj la unele berline mai vechi) Schimbat baterii alarma si telecomanda ( raza de actiune este de sub 1m..trebuie sa ma lipesc de geam ca sa pot sa deschid masina ca altfel nu bate) Completat lichid de racire (este foarte aproape de minim) Si mai sunt...da nu mi-le aduc aminte pe toate.... Daca imi puteti recomanda un service din bucuresti unde sa accepte sa imi faca toate astea si sa ma lase sa vad masina... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
aproape toate cele mentionate de tine au raspuns pe forum (daca vrei sa stii cam ce ar tb sa faca...).
Mai putin aia cu pedala de frana, la care s-ar putea sa trebuiasca sa se lase cu desfacut pompa cu servo cu tot... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AMW |
![]()
|
da klaus stiu, am citit si eu cam tot despre problemle astea dar...numa la una singura am aplicat ce era scris, la centura unde am dat cu spray-ul ala si nu a avut nici un efect. As putea sa le remediez si eu dar masina e in garantie si nu mi-se pare normal sa ma apuc eu sa desfac si sa corectez, cat timp mai am garantie ei o sa faca chestia asta...dupa ce nu o mai am ma ocup eu.
P.S. chestia cu scrtaitul pedalei de frana poate fi ceva grav?? |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AMW @ 14 Jun 2006, 14:20) Schimbat suportul de la centura de siguranta ( cel in care se prinde centura scartaie ingrozitor si am mai fost si mi-au zis ca asa face toate, ei bine a mea nu vreau sa faca) Verificat pedala de frana (scartaie la apasare mai puternica exact cum scartaiau pedalele de ambreiaj la unele berline mai vechi) Pe acestea le'am avut si eu si rezolvat in 1 minut cu un spray cu unsoare/ulei dat in locurile cu pricina (in suport centura, la surub de prindere suport centura de caroserie, unde e pargia la pedala de frana) |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
AMW |
![]()
|
Si de ce sa dau banii pe lichid de racire?? Crezi ca mi-e greu sa desfac un capac sa completez?? dar nu vreau...eu am dat banii pe o masina, teoretic, in stare perfecta de funtionare si asa trebuie sa ramana 1 an jumatate cat timp este in garantie..si toate eventualele defectiuni sau completari trebuiesc facute de ei nu de mine.
P.S. am incercat la contactul de la centura cu spray WD40 si tot scartaie...e drept ca mai finut... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
AMW |
![]()
|
Cand am ridicat masina era la nivelul maxim si insemnat cu markerul de ei...in 5 luni de zile a scazut spre minim asa subit?? E o problema pe undeva probabil...si din moment ce o sa cer toate operatiunile astea manopera o sa fie mai scumpa si nu ma deranjeaza...dar sa cumpar o sticla(banuiesc) de lichid de racire sa incep sa il indoiesc cu apa distilata si sa il torn eu in motor (nu mai pun la socoteala ca as putea as il pun prea concentrat sau prea slab) decat sa dau o suma relativ infima lor pentru cateva sute de grame e o diferenta...plus ca eu nu sunt de acord cu umblatul in masina, mai ales in motor, in perioada de garantie.
Parerea mea este ca a trecut vremea daciilor reparate in fata blocului... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
glumesti daca tu crezi ca suma e infima...
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AMW @ 14 Jun 2006, 18:24) Cand am ridicat masina era la nivelul maxim si insemnat cu markerul de ei...in 5 luni de zile a scazut spre minim asa subit?? E o problema pe undeva probabil...si din moment ce o sa cer toate operatiunile astea manopera o sa fie mai scumpa si nu ma deranjeaza...dar sa cumpar o sticla(banuiesc) de lichid de racire sa incep sa il indoiesc cu apa distilata si sa il torn eu in motor (nu mai pun la socoteala ca as putea as il pun prea concentrat sau prea slab) decat sa dau o suma relativ infima lor pentru cateva sute de grame e o diferenta...plus ca eu nu sunt de acord cu umblatul in masina, mai ales in motor, in perioada de garantie. Parerea mea este ca a trecut vremea daciilor reparate in fata blocului... Scaderea nivelului lichidului de raciere e cat de cat normala din cate stiu eu. eu sincer as completa doar cu Glycol (parca) adica antigel de Dacia. Nu cred ca e o problema. Asa patesc si alte masini. Oricum sa faci operatia asta pe motorul rece, daca vrei sa o faci. Nu trebuie pusa si apa distilata. Nu e cazul... nu e chiar atat de mult antigel incat sa strice. De abia nu ai probleme cu masina iarna si cand e prea cald motorul. Referitor la zgomotul de la centura incepe sa ma irite deosebit de mult. O sa dau si io cu WD 40 cat de curand, ca am dar la parinti acasa. Am 7100 km + pana luni fac inca cel putin 800. Ma paste si pe mine in curand revizia. Pt "semit": vezi ca uleiul se schimba la 10.000 km (deci ar trebui sa il schimbi la 15.000 daca l-ai schimbat la 5.000 si nu la 20.000, pt ca pierzi garantia... alea 8-12 luni pe care le-ai mai avea. This post has been edited by Cypher4laguna: 14 Jun 2006, 22:26 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
stiu..dar in carnetul de garantii scrie revizie 10.000km executata.. deci no problem
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AMW @ 14 Jun 2006, 18:24) ...eu nu sunt de acord cu umblatul in masina, mai ales in motor, in perioada de garantie... ...Parerea mea este ca a trecut vremea daciilor reparate in fata blocului... 1. Corect, numai ca lichidele de racire nu sunt acoperite de garantie. Citeste te rog ce AI SEMNAT si, daca mai vrei clarificari, baga ochiu' si pe forum. 2. Sunt operatii de intretinere curenta, nu de reparatii. Daca vei circula fara lichid de racire suficient si ti se va strica motorul, nu e decat vina ta, conform ACTELOR. Dincolo de glume, sfatul meu e sa torni singurel niste lichid (vezi sa fie pt Renault, stiu oamenii de la magazine, citeste pe forum sa afli exact denumirea, e galben fluorescent), ca nu e mare lucru si, mai important, nu e o operatiune acoperita de garantie, deci e pe bani. Daca preferi sa platesti o societate comerciala sa-ti toarne 0.25l de lichid, e treaba ta. Sanatate! |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
rrw |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 February 06 From: craiova ![]() |
am fost azi la revizie si pe factura lichidul racire costa 1.7 lei
total factura cu tva 2.4 mil la redac craiova consemnat zgomote spate si etc....,raspunsul la care ma asteptam : nu exista ! aveam alarma montata pe masina dar inainte de a intra in service i-am deconectat alimentarea si am scos telecomanda de la chei si normal...ma asteptam sa-mi zica ceva...sa semnez ca am pierdut garantia la electrica sau ceva de genul asta ,dar ei nimic .inainte sa plec chiar am spus ca am alarma montata pe masina si nu este montata in service autorizat si intreb :este vreo problema ? raspunsul :nu ,pt ca nu este conectata ! ![]() si era sa uit : uleiul ramas (700grame) era frumos asejat in portbagaj am fost intrebat daca vreau sa schimb si filtrul motorina ,costa 1.2 mil This post has been edited by rrw: 15 Jun 2006, 19:33 |
--------------------
lgn
laureate dci
2005 decembrie
- dj-00-ooo
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
La Meridian Vest te lasa sa stai langa masina.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
1,5dci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 14 February 06 ![]() |
Am fost si eu azi dimineata la prima revizie , desi am doar 8500 km , la IATSA Tg Ocna- Bacau . Mi-au schimbat uleiul si filtrul de ulei si-atat . Le-a spus ca mi-a mancat putin ulei - un X din ala de pe joja era gol complet - dar au spus ca e normal , scrie si in cartea tehnica ca tb sa consume putin ulei . N-au pus-o pe calculator ptr ca ma grabeam si nici nu le-am cerut sa verifice ceva in mod special. Mi-au pus uleiul lor , 4l de Aral . m-a costat 230ron si a durat 40 minute .
|
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
rrw interesante preturi !
Din cate auzisem filtru de motorina ar costa undeva pe la 2.2 mil lei si nu te intreaba ci ti-l schimba obligatoriu la 20.000 km deci ar fi fost o incercare de frauda sa ti-l schimbe acum la 10.000 km ! Nu prea am inteles chestia cu alarma - din cate stiu eu despre alarme , cam toate daca sunt deconectate nu prea se mai reuseste alimentarea motorului cu curent ! Preturi bune din ce spui ! Bine ca nu ai avut probleme cu garantia la partea electrica ! Numai bine ! This post has been edited by alinakes: 21 Jun 2006, 14:30 |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
putin off topic: intrebare pt cei cu 1.5 DCI: cine are peste 20-30k km?
Sau daca ati mers cu vre-un dci cu km multi (cati)? |
-------------------- |
|
semit |
![]()
|
doar 13k pana acum
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
rrw |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 February 06 From: craiova ![]() |
@alinakes numai daca se monteaza si modul blocare motor ,care la masinile cu cip nu prea isi are rostul
si nu prea cred ca fost incercare de frauda ..pur si simplu au intrebat daca vreau eu sa-l schimb This post has been edited by rrw: 26 Jun 2006, 14:49 |
--------------------
lgn
laureate dci
2005 decembrie
- dj-00-ooo
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
QUOTE @alinakes numai daca se monteaza si modul blocare motor ,care la masinile cu cip nu prea isi are rostul Ba isi are rostul...cipul ala e doar sa dormi tu mai bine, mie mi-au furat Passatul pe roti din parcare cu tot cu cip... |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu m-am lamurit cu un aspect. Cati litri de ulei trebuie sa cumpar?
E suficient sa cumpar 4l si daca mai trebuie,mai iau 1l pe urma si mai completez? |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
JIL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 24 January 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ma paste si pe mine revizia de 10.000 la un dCi si am colindat cele 2 service-uri din Cluj si mi-au spus ca uleiul lor trebuie pus neaparat. Cand i-am aratat la cel de la Cluj-Feleac emailul de la VC mi-a spus ca NU CONTEAZA ce zic aia... ca PATRONUL le-a spus ca NUMAI ulei de la ei din magazie.
In fine nu am nici timpul si momentan nici cheful sa fac taraboi. Dar tot ei au zis ca daca nu imi place Dacia OIL imi pot oferi Castrol gtx3 10W40 (27lei/L) sau Mobil 5W40 (32lei/L). Primul fiind semisintetic iar al doile sintetic... va rog sa ma luminati si pe mine care ar fi mai bun? Va multumesc! |
--------------------
DACIA
1.5 dCi - Laureate
2006
- CJ-77-ICHTHUS "Taina existentei umane nu sta in a trai ci in a sti pentru ce traiesti." (N. Iorga)
|
|
DFA |
![]()
|
Având în vedere că intervalul de schimb al uleiului e foarte mic (10.000Km) eu aș merge pe semi-sintetic, pur și simplu nu se merită să pui un ulei mai bun/rezistent/mai scump ca să-l arunci după doar 10.000Km!
Părerea mea... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
cbogdy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
10k Km:
CONSUMABILE: Ulei 10w40 - 4l - 66,19 lei Ulei 10w40 - 1l - 17,61 lei (Ulei "Dacia Oil", facut de Texaco, asa scrie pe bidon, luat de la service, semisintetic, in motor intra 4,5 l, restul de 500 ml la bortbagaj pentru revizia de20k, cand cumpar doar 4 l) Filtru ulei - 14,84 lei Element Filtrant (filtru aer) - 33,30 lei MANOPERA: Inlocuire fitru aer - 4,87 lei Revizie Service cu schimb de Ulei si inlocuire filtru ulei - 24,37 lei Total fara TVA - 161,18 TOTAL cu TVA 191,80 Au mai verificat: placute de frana si curatarea canalelor de la discurile de frana (suftale cu aer comprimat), a timonierei de la schimbatorul de viteze (unsa), unse usi, balamale, surubarele si surubutze ![]() Daca am uitat ceva... imi cer scuze. Timpul 1 ora 30 minute. Bafta tuturor si ne auzim la 20k si tot asa pana la 300 k ![]() Lazar Service - Tg. Jiu - imi place cum lucreaza baietii. This post has been edited by cbogdy: 2 Jul 2006, 08:39 |
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:26 |