DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> sofer meserias; respect maxim !

Danielle
post 27 Feb 2006, 11:40
Post #31

Membru

Group: Banned
From: Pe alt forum.

QUOTE(IsNa @ 27 Feb 2006, 10:20)
Nu vreau sa fiu carcotas, dar cred ca omul din Terrano n-a reactionat gandit.
*

Hmm, vreau sa te vad intr-un Terrano si sa iei in plin portiera unui turism, crezi ca patesti ceva tu (in Terrano) sau ala din turismul pus de-a latul soselei?
In alta ordine de idei eu nu consider ca ala cu Wartburg-ul este vinovat, omul a vrut sa-l fereasca tot pe soferul imprudent care a intrat in depasirea lui, numai ca a reactionat prea tarziu (cand Ache2 deja intrase inapoi pe banda) si de aici toata tevatura.
In momentul in care te bagi in depasire (imprudent evident) si nu ai timp s-o efectuezi, cel depasit incearca intotdeauna sa te fereasca de tampenia pe care tocmai ai facut-o, ori accelerand (daca nu ai timp si vrei inapoi pe banda), ori franand (daca nu ai timp dar insisti).
Cu alte cuvinte ai avut zile.

--------------------
Bad User Bad Example - Be Aware
Moderating Team, remember?
"Excesul de severitate produce ura. Excesul de ingaduinta produce haos."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nik1965
post 27 Feb 2006, 11:54
Post #32

Membru autentic

Group: Members

ache2 zi multumeste lu Dumnezeu ca ai scapat cu bine si sper ca alta data cind vrei sa faci o depasire cintaresti de doua ori conditiile in care faci depasirea.
Cel cu wartburgul a sesizat ca esti intr-o situatie dificila si pur si smplu a vrut sa te ajute sa iesi din situatia in care intrasesi, si nu e vina lui ca tu te razgindisesi, pur si simplu a vrut sa te ajute.
Vina pentru ceea ce s-a intimplat iti apartine in totalitate.

This post has been edited by nik1965: 27 Feb 2006, 11:56

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
marksman
post 27 Feb 2006, 12:33
Post #33

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(ache2 @ 27 Feb 2006, 10:38)
venea o masina din fata si mi-am dat seama ca e riscant si pun frina usor si ma bag in spatele tipului cu Wartburgul ... handicapatul ma vede si pune frina ... pun si eu frina ca sa nu intru in el [...]
*

Mai oameni buni, daca ala cu wartburgu l-a vazut in spate de ce mama ciorilor ( © Marty) a pus frana? Ca daca punea frana cand era paralel cu cel care il depasea as fi zis ca-l ajuta, dar asa mai mult l-a incurcat! Ce, voi cand vedeti ca vine unu-n c.uru' masinii voastre puneti frana? ohmy.gif

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Sony
post 27 Feb 2006, 12:51
Post #34

Membru autentic

From: Ban Land

Cu siguranta ca toti cei care il critica pe ache2 au evaluat gresit cate o depasire si s-au repliat scurt in spatele celui pe care intentionau sa-l depaseasca! Ce faceati, fratilor, daca ala ar fi franat? Probabil nu mai erati aici sa dati lectii de legislatie si morala!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Lexy
post 27 Feb 2006, 12:58
Post #35

Just ME

From: Bucuresti

E hai Sony, nu te supara degeaba ca stii ca toata lumea (din spatele unui 17 inch )e tare'n gura si tare desteapta pe deasupra! smile.gif

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
argon
post 27 Feb 2006, 12:59
Post #36

Mesaj semiautomat

Regulile nescrise ale soferilor spun asa...: acela care este depasit franeaza cand cel care depaseste (si normal este intr-o situatie dificila) este trecut cu jumate de masina in fata celui depasit.
In situatia cand cel care depaseste nu este trecut cu botul de cel care este depasit atunci cel din urma nu franeaza...este chiar indicat sa accelereze putin(numai daca cel ce depaseste da semne de retragere. PUNCT

Am patit si eu ce a zis YDaniel...nu e placut sa te trezesti cu DOUA tiruri mari si late unu langa altul venind inspre tine wacko.gif Brrr

This post has been edited by argon: 27 Feb 2006, 13:03

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Sony
post 27 Feb 2006, 13:00
Post #37

Membru autentic

From: Ban Land

Da, dar regulile astea se schimba subit cand cel depasit nu are bani sa-si schimbe tabla ruginita.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
kostake
post 27 Feb 2006, 13:07
Post #38

Membru relaxat

Cei care nu au gresit niciodata sa ridice piatra!!!!
Nu cred ca exista sofer care sa nu fi gresit ...si nu minore ci magarii mari.
Important e sa-ti dai seama de greseala (ceea ce ake2 a si facut) si sa incerci sa o mai repeti...eu am 22 de ani de soferie si cand ma gandesc cate prostii am facut mai ales in primii ani m-as impusca singur...si nu zic ca acum nu mai gresesc ,voit sau nu.
Oricum majoritatea ev rutiere(nu neaparat accidente) se produc din cauza aprecierii gresite a traficului de catre tine sau a celorlalti participanti...

Cred ca ake a vrut doar sa ii multumeasca Nissanului si nu sa trezeasca o polemica pe tema vinovatiei

PS: Eu daca as vrea o bara noua mi-as astepta clientii cand plecam de la stop ,nu la 80-90 la ora radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
dacia logan 1,4 2005 laureat - B 10 xxx
+
IsNa
post 27 Feb 2006, 13:55
Post #39

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Danielle @ 27 Feb 2006, 13:40)
Hmm, vreau sa te vad intr-un Terrano si sa iei in plin portiera unui turism, crezi ca patesti ceva tu (in Terrano) sau ala din turismul pus de-a latul soselei?
*

Ce vrei sa spui? Ca cel din Terrano ar fi scapat usor (probabil) din impact? Asta spuneam si eu.
Si daca eram in locul lui, si daca mi-as fi pastrat cumpatul clar in momentul ala, poate as fi ales sa intru in turism, dupa frana maxima posibila, desigur. Daca (si accentuez DACA) mi-as fi pastrat ratiunea, nu as fi ales sa periclitez viata mea si mai ales a sotiei mele iesind de pe drum, spre un stalp...
Suna cinic si insensibil, dar sa stit ica nu sunt... Daca pot ajuta, ajut chiar depunand efort mare, dar NU periclitand VIATA mea sau a sotiei mele!

Oricum, ache are toate motivele sa-i fie recunoscator celui din Nissan, fie c-a actionat gandit sau instinctiv.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
SiloS
post 27 Feb 2006, 14:59
Post #40

Gangester

From: Buzau

Ala cu nissan-ul a reactionat din instinct , din punctul meu de vedere . Daca avea copac in dreapta probabil ca intra in copac . Si spun asta pentru ca un sofer care facea manevra de a zbura de pe sosea constient de ceea ce face putea scoate doua vorbe dupa incident . Respectivul cred ca a facut asta din instinct . Daca totusi a facut manevra constient , mi se pare ciudat faptul ca dupa asta a ramas constipat verbal .

Ache2 , sunt sigur ca mergeai prea repede pentru conditiile de drum tongue.gif . Daca mergeai mai incet nu se intampla nimic pentru ca nu ajungeai din spate wartburgul biggrin.gif . La fel pot spune ca daca ala cu wartburgul [ desi putea sa fie si bmw , nu are importanta ]din fata nu frana aiurea nu se intampla nimic . La fel poate si ala cu nissanul mergea prea repede si nu avea suficient spatiu de franare . Daca mergea mai incet poate nu zbura de pe drum . Adevarul e undeva la mijloc si numai tu stii cum a fost exact smile.gif . E bine cand totul se incheie cu bine smile.gif Iar pe viitor , fi mai preventiv .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
teodor
post 27 Feb 2006, 15:18
Post #41

.

Nu stii sa faci o depasire, trebuia sa ti se ridice permisul.Nu ai apreciat distanta, nu ai avut timp si loc pentru a face depasirea.Mai ai tupeul sa zici ca ala a franat.Sa stii ca nu toti suntem piloti de curse ca sa alergam masinile cu pedala la fund.
Nu conduci preventiv ci din contra esti pericol public pe sosea.
Din cauza unuia ca tine sa urcat un sofer pe mine, deci nu iti tin partea si nici nu te laud, dar fii atent ca ulciorul nu merge de 2 ori la apa.
Si in mine a intrat o masina intr-un caz similar.Si stateam de 40 secunde pe loc, si asteptam sa fac manerva la stanga.
Faceam stanga pe linia de tramvai ca sa intru in parcarea blocului, si cineva din spatele meu nu a apreciat distanta sa bagat peste linia de tramvai si a intrat pe contrasens iar un nene sa speriat si in loc sa vraneze sa oprit in mine(a tras dreapta si apoi stanga sa speriat)
Ala care a provocat moral accidentula fugit si eu m-am ales cu masina busita si cu amenda .

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel 2006 - BZ-xx-www
+
anpop
post 27 Feb 2006, 15:35
Post #42

Sef de pisica!

QUOTE(argon @ 27 Feb 2006, 12:59)
Regulile nescrise ale soferilor spun asa...: acela care este depasit franeaza cand cel care depaseste (si normal  este intr-o situatie dificila)  este trecut cu jumate de masina in fata celui depasit.
*

Da, dar regulile scrise spun clar: cand esti depasit: "mentii viteza constanta"!!!
Si asta tocmai pentru a lasa la latitudinea celui care depaseste daca franeaza sau accelereaza ca sa evite un eventual accident!
E plina lumea de imbecili care aplica tot felul de reguli imaginare producand accidente! E mult mai simplu sa respecti codul rutier!

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
kostake
post 27 Feb 2006, 15:35
Post #43

Membru relaxat

QUOTE(teodor @ 27 Feb 2006, 15:18)
Nu stii sa faci o depasire, trebuia sa ti se ridice permisul.Nu ai apreciat distanta, nu ai avut timp si loc pentru a face depasirea.Mai ai tupeul sa zici ca ala a franat.Sa stii ca  nu toti suntem piloti de curse ca sa alergam masinile cu pedala la fund.
Nu conduci preventiv ci din contra esti pericol public pe sosea.
Din cauza unuia ca tine sa urcat un sofer pe mine, deci nu iti tin partea si nici  nu te laud, dar fii atent ca ulciorul nu merge de 2 ori la apa.
Si in mine a intrat o masina intr-un caz similar.Si stateam de 40 secunde pe loc, si asteptam sa fac manerva la stanga.
Faceam stanga pe linia de tramvai ca sa intru in parcarea blocului, si cineva din spatele meu nu a apreciat distanta sa bagat peste linia de tramvai si a intrat pe contrasens iar un nene sa speriat si in loc sa vraneze sa oprit in mine(a tras dreapta si apoi stanga sa speriat)
Ala care a provocat moral accidentula  fugit si eu m-am ales cu masina busita si cu amenda .
*

Nenea moralistu...daca tot esti asa corect si le stii pe toate, ar trebui sa stii si ca virajul la stanga nu se face de pe linia de tramvai.

Asa ca daca tot vorbesti de stiinta la accidentul moral esti chiar tu,pentru ca tu ai generat situatia,ai procedat incorect si nici nu ai procedat preventiv.

Asta pentru ca tot vreti sa despicati firul in 4 si sa va dati cei mai corecti si capabili soferi de pe planeta.

--------------------
+
Stefan.A
post 27 Feb 2006, 15:37
Post #44

Membru autentic

Io cred ca da..

Sau poate, siigur.. nu, nu cred, sau huh??! 'N-are cum.., fugi ma, minte..

Toti minte iar restu' e prosti.

'ba frate, a zis omu ca a gresit, acu' iertati-l si gata.

Ioanitoaie, Floriiin Calinescuuuu, CTP, Cristoiu, si inca trei duzine de comentatori (de orice) sunt pui de tzatza (scuze de tz) pe langa voi.

De ce credeti ca azi am parcat cu dosu'gard in loc de obisnuitu' radiator?

--------------------
+
anpop
post 27 Feb 2006, 15:42
Post #45

Sef de pisica!

QUOTE(Stefan.A @ 27 Feb 2006, 15:37)
De ce credeti ca azi am parcat cu dosu'gard in loc de obisnuitu' radiator?
*

Pt. ca te-ai plictisit sa parchezi cu dosu'radiator?! blush.gif

This post has been edited by anpop: 27 Feb 2006, 15:45

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
os
post 27 Feb 2006, 15:53
Post #46

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

QUOTE(anpop @ 27 Feb 2006, 16:35)
Da, dar regulile scrise spun clar: cand esti depasit: "mentii viteza constanta"!!!
Si asta tocmai pentru a lasa la latitudinea celui care depaseste daca franeaza sau accelereaza ca sa evite un eventual accident!
E plina lumea de imbecili care aplica tot felul de reguli imaginare producand accidente! E mult mai simplu sa respecti codul rutier!
*

Pe vremea mea, regulile spuneau "sa nu accelerezi", si nu "sa mentii viteza constanta". E o oarece diferenta...

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Stefan.A
post 27 Feb 2006, 15:58
Post #47

Membru autentic

QUOTE(anpop @ 27 Feb 2006, 17:42)
Pt. ca te-ai plictisit sa parchezi cu dosu'radiator?! blush.gif
*

'neah, prea simplu. O intreaga conspiratie sta la baza deciziei.
Tine de fazele lunii in conjunctivita cu marte si perpendicular pe pluto

--------------------
+
ache2
post 27 Feb 2006, 16:12
Post #48

Membru autentic

From: Berceni, PH

QUOTE(teodor @ 27 Feb 2006, 17:18)
Nu stii sa faci o depasire, trebuia sa ti se ridice permisul... Ala care a provocat moral accidentula  fugit si eu m-am ales cu masina busita si cu amenda .
*

ala care a provocat moral accidentul sunt eu !
vrei numarul meu de telefon !?

sa ne intelegem, recunosc ca depasirea n-a fost ok pt ca altfel, inca o data, nu ajungeam sa deschid topicul ... insa daca tipul cu wartburg nu punea frina ci continua drumul cu viteza constanta (daca tot vine vorba de regulament) nu se intimpla nimic !
inca o data spun :nici macar nu intrasem in depasire, n-am fost in paralel ! eram in spatele lui cind m-am razgindit si am frinat usor ... atunci tipul probabil ca m-a vazut si a frinat ! pur si simplu s-a oprit la 3 m de locul in care eu eram pe mijlocul drumului !
viteza mea era sub 60 (dupa prima frina) si in jur de 80 inainte sa incerc depasirea (si asa nu merg mai tare de 90 cu papucul pt ca ma deranjeaza zgomotul) ! nu-mi spuneti ca le vopsesc acuma dupa eveniment ! chiar asa s-a intimplat ! in fond, n-am chef sa ma dau in barci si nici sa fac literatura !

oricum, in zona aia am noroc (sau ghinion)! la vreo 200 de m mai incolo, pe aceeasi sosea, ziua in amiaza mare mi-a cazut un biciclist in fata ! i-am vazut capul cum se apropie de stilpul din dreapta ! omul (am vorbit dupa ce m-am dat jos din masina cu gindul sa-l string de git) nu era beat si se KKse pe el de frica !
am tras disperat de volan stinga (aveam cam 90) si am reusit sa-l evit dupa care 100 de m am incercat sa redresez taraboanta !
ei, sa vezi acolo testul elanului blush.gif !
stiti ce i-am zis: du-te si aprinde o lumanare la biserica radmasa.gif !
deja-vu nene !

si da, topicul l-am deschis sa multumesc soferului de pe Terrano fara "inconstienta" caruia probabil ca eram pe vesnicele plaiuri ale vinatorii !

This post has been edited by ache2: 27 Feb 2006, 16:22

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
kostake
post 27 Feb 2006, 16:34
Post #49

Membru relaxat

In vechiul decret 328/66 si regulamentul de aplicare a acestuia la oblgatiile celui depasit scrie "sa nu maresti viteza".Adica ai voie sa incetinesti si sa opresti.
Altfel...ce puii mei ...daca ma duc la soacra-mea si cand ajung la ea la poarta ma depaseste unu...eu ce fac??? mentin viteza constanta ,intorc unde am voie si cand vin innapoi la poarta la soacra mea iar ma depaseste unul... radmasa.gif post-336-1110552439.gif post-336-1110552439.gif post-336-1110552439.gif si iar o iau de la cap.
Nu am citit OG care a inlocuit Decretul(de curiozitate maine il cumpar si il citesc din scoarta in scoarta),dar ma indoiesc sa fie altfel.

Pt Stefan A: Probabil te-ai gandit sa iesi din parcare regulamentar,adica sa poti iesi nepilotat.

--------------------
+
teodor
post 27 Feb 2006, 16:43
Post #50

.

Nu era nici un marcaj cu linie continua, nu era nici un semn ca nu am voie sa fac la stanga, nu era interzisa intoarcea, nu era inainte sau dupa statia de tramvai.
Amenda am primit-o pentru ca .....NU AM FOST ATENT .....zice garcea, la ce ...la soferii care veneau din fata ta, corect zic eu dar nu aveam cum sa imi dau seama ca nenea ala face slalom la 2- 3 metrii in fata mea ferindu-se de raspectivul care a facut triplarea.chestia cu triplarea a fost recunoscuta si de politist, iar nenea care a intrat in mine a detaliat exact ca si mine situatia.Ca urmare amandoi am primit amenda, eu ca nu am fost atent la schimbarea directiei de mers, lucru care nu sa confirmat si garcea a zis daca nu imi convine sa fac contestatie, eu nu mergeam ci stationam, si domnul respectiv care a intrat in mine pentru ca nu a condus preventiv.
Asa si cel care a trecut ca o racheta este bine merci si poate face aceleasii chestii mereu.
Nu sunt moralist dar cand vezi ca vine spre tine o masina si nu poti sa faci nimic, iti cam trec prin minte copilaria-adolescenta-parintii.Si am avut si 2 martori asa ca garcea a inteles situatia, dar ne-a amendat pe amandoi ca nu am condus preventiv(asta cu condusul ma obsedeaza pentru ca eu stationam de 40 sec. sa fac stanga si au trecut prin dreapta mea cel putin o duzina de masini).
Asta cu nu stii sa faci depasirea .... ma umplut garcea cu fraza asta..
Nu mai depasii decat daca ai loc.Si sa nu te bagi aiurea ca nu se stie a doua oara.
Ceea ce ma bucura este ca masinile au evoluat mult, si acum poti sa puii frana sa redresezi masina mai rapid decat cu berlinele alea si cazanele vechi.
Nu sunt decat nervos pentru ca nu eu am provocat accidentul si nici domnul ala care a intrat in mine, dar asta este trece, se vindeca.

--------------------
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
kostake
post 27 Feb 2006, 16:58
Post #51

Membru relaxat

Eu am spus ca nu ai procedat corect pt ca la virajul la stanga (ca si la intoarcere) nu ai voie sa stai( opresti sau stationezi cum ai zis tu).
La aceste manevre ,legal,incadrarea se face pe banda de linga linia de tramvai,indiferent daca sunt 1,2 ,3,...n benzi pe sens,nu pe sina.

ca in practica facem toti ca tine este alta discutie ,dar nu inseamna ca e corect .

--------------------
+
Asi
post 27 Feb 2006, 17:07
Post #52

Camaro SS

si pe calea calarasilor .. inspre unirii unde exista doar linia de tramvai.. pe unde intorc??

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
teodor
post 27 Feb 2006, 17:15
Post #53

.

Exact acolo eram si eu langa sina mama ei de linie de tramvai, altfel nu avea loc ala sa treaca ca racheta pe langa mine.
Daca eram pe linie nu mai avea pe unde sa treaca si nu se mai intimpla nimic.
Ei daca stau sa ma gandesc eu am fost vinovat ca daca ma urcamsi ma puneam perpendicular pe sine nu mai era nici o problema.
Cum naiba de a reusit ala sa treaca pe langa mine in viteza ramane si acum un mister pentru mine.
Nu eram pe linia de tramvai, ca dace eram pe linie u mai avea loc ,,rachetistul ala".

--------------------
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
marksman
post 27 Feb 2006, 18:39
Post #54

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(kostake @ 27 Feb 2006, 17:34)
In vechiul decret 328/66 si regulamentul de aplicare a acestuia la oblgatiile celui depasit scrie "sa nu maresti viteza".Adica ai voie sa incetinesti si sa opresti.
*

Pai ai voie sa opresti, dar asta nu presupune oprirea in mijlocul benzii pe care te afli. Numai daca ti se opreste motorul sau ai o situatie urgenta in care trebuie sa te proptesti in frane, dar deja trecem de la general la particular.

Ceea ce spui tu, cu "oprirea la poarta" si prin extensie un viraj oarecare nu se potriveste in contextul dat. De ce? Pai simplu, intentia de schimbare a directiei de mers (ca e viraj sau ca vrei sa opresti pe marginea drumului) se semnalizeaza din timp (50m in localitate si 100 m in afara localitatii) tocmai pentru a-i informa pe cei care vin din spatele tau de intentiile pe care le ai.
Mai vad si eu pe unii care vor sa opreasca si o fac in modul urmator: frana brusca, semnalizare si oprire, toate astea in nici 5 secunde. Si dupa aia se mira ca sunt claxonati. "Ce vrei, bai boule, nu vezi ca am dat semnal?" Corect ar fi sa te asiguri, semnalizezi, franezi si opresti (ar fi bine sa te mai asiguri o data inainte de...).

La taximetristi, secventa e: frana brusca, oprire si "avarii". (ma refer la lumini, nu la pagube, desi astea tind sa apara.)

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
kaspersky
post 27 Feb 2006, 20:08
Post #55

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Vad ca multi zic ca soferul Nissanului a fost inconstient! Parerea mea este ca a avut singe rece, a evitat impactul cu masina de pe contrasens si implicit a salvat vietile eventualilor pasageri din ea. Daca ar fi lovit masina la viteza mare, am mari dubii ca gipanul ar fi ramas pe roti, probabil s-ar fi rasturnat si sansele sa loveasca vreun pom erau tot aceleasi, pe cind asa a ramas pe roti situatie in care poti cit de cit sa mai controlezi masina!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
ydaniel
post 27 Feb 2006, 20:22
Post #56

Adrenaline junkie!

From: black sea

e greu cu soferii fara respect,ma rog daca avea o masina cu sute de cai ar fi accelerat,dar cu 50 de cp a franat:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
george_slz
post 27 Feb 2006, 23:39
Post #57

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Ache fa 2 lucruri: aprinde o lumanare la vii pt cel cu terano 2 si repara frana omule ca e stricata rau.....frana nu se blocheaza pe spate decat dupa ce s-au blocat bine rotile din fata.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
aproapeom
post 28 Feb 2006, 02:31
Post #58

Membru incepator

QUOTE(george_slz @ 28 Feb 2006, 00:39)
frana nu se blocheaza pe spate decat dupa ce s-au blocat bine rotile din fata.
*

da , la masini .

am vazut intr`o zi ( relativ umeda ) pe unul cred ca avea 40, a franat ( din timp ) la o trecere de pietoni si mai avea putin si se juca bowling cu aia , deci in cazul de fata mie mi se pare incredibil ca masina inca mai e intreaga

--------------------
dacia logan 1.4 - b xx wor
+
catin_maus
post 28 Feb 2006, 04:18
Post #59

Membru incepator

Nu am avut rabare sa citesc totul pe aici, poate sar de la subiect si imi cer scuze dar am patit si eu acum ceva timp ceva de genul si as vrea si eu o parere de la voi. Eram pe autostrada buc-pitesti, aveam destula viteza(160-170), in fata mea un microbuz, am dat din faruri mai din timp, m-a vazut omu', nu a vrut sa se dea, am incetinit in spatele lui la 110-120, tot nu a vrut sa se dea, a dat semnal stanga ca nu vrea sa se dea si m-a tinut ceva timp dapa el, eu tot dadeam din faruri si pana la urma m-am hatara sa depasesc pe dreapta(manevra neregulamentara, recunosc) el a vazut ce vreau sa fac si din "bun simt" a trecut pe banda I cand eram paralel cu el fortandu-ma sa ies de pe sosea, va spun ca a facut-o intentionat pt ca se uita la mine si tot tragea dreapta in intentia de a ma lovi. Nu stiu daca ati inteles exact ce am vrut sa zic si imi cer scuze pt eventualele neintelegeri! Dupa parerea voastra credeti ca astia sunt soferi? Ganditi-va ca el nu s-a "jucat" doar cu mine, mai avea si calatori.

--------------------
BMW / SKODA X 5 / OCTAVIA RS 2008 / 2007
+
Ciombe
post 28 Feb 2006, 07:50
Post #60

Membru autentic

From: Arad

Salutare!
repara frana omule ca e stricata rau.....frana nu se blocheaza pe spate decat dupa ce s-au blocat bine rotile din fata.

radmasa.gif

e vorba de un Papuc, deci regula asta nu se aplica!
P.S si al meu - de cand l-a luat tata - bloca intai spatele si apoi fata. E repartitorul de presiune prost conceput. Daca pun 2 saci de ciment in bena mere perfect, franeaza fara sa blocheze vre-o roata.

eu tot dadeam din faruri si

Adica ai luat farurile in masina si dadeai cu ele dupa unu si dupa altu?? blink.gif

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 00:31
Forum Renault