alt idiot....
![]() ![]() ![]() |
alt idiot....
wo_name |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
- TM ?? ???
2011 Parerea mea ...
|
|||
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Danielle @ 3 Mar 2006, 16:00) S-au inventat centralele termice de apartament, ce te impiedica sa-ti tragi gazu' pana la 10 si sa ai apa calda cand vrea muschiu' tau si caldura sa poti sta cu geamurile deschise? Solutii da, exista.. insa mi se pare aiurea (si nici n-am pus de fapt). E ca si cum ai cumpara o masina - ar trebui sa vina cu toate lichidele, curelele, samd de la mama ei - da uite ca aia au fost saraci asa ca mai dai tu bani ca sa pui si uleiu si restul. Pai ma nene, iei masina, sau... ti-o faci tu pe bucati ? O alta chestie la topicul asta vad ca toti s-au identificat imediat cu rudele lor mai sarace in apararea carora au sarit pronto. Autorul articolului initial a folosit cuvantul _calic_ si nu _sarac_. E o diferenta pe care a si detaliat-o de fapt - calicul ar avea de unde, dar e prea speriat! Recunosc ca si eu m-am lasat dus putin de ideea cu saracia, caci asta fu trendul pe thread, dar am gresit. Nu de saraci e vorba pana la urma, ci de calici. Ce urasc cel mai mult la acest tipar al calicului (care i-ar permite un dram de cafea, da e prea speriat de ce-a fost si ce-a ajuns viata lui ca nici pe ala nu si-l cumpara) este agatarea de ideea de proprietate. Adica dom'le, nu da banii mai pe nimic, dar... e proprietar! Rabda de foame in 3 camere (nu am zis nimic de cei de la garsoniera, da?), face datorii la intretinere ca nu poate achita, da' nu vinde ca sa plece la o garsoniera si sa aibe si bani sa traiasca linistit si bine cat i-o mai da Domnu. Nu nene, crapa acolo in 3 camere ce! Calicul is arunca meticulos gunoiul la ora fixa... ![]() |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Ok , scuze si inteleg ca erau mai multe pagini , nu este nici o problema
OFF Topic : nu am nimic cu protv, dar nu pricep cum pot iei sa numeasca stire cu divortul lui Mutu si multe altele despre ce a mai facut nustiu-cine-cum-si unde fotbalis ca stire sportiva.....si ineptiile unora ca dragomir-becali-sau altii despre ce ar trebuii sa fie in fotbal ca stire sportiva, basca ca nu mai exista alt sport in redactia astora de la stiri.... , ''Citeste ziarele de pe taraba sau recuperandu-le pe cele folosite la impachetat.-primeste pachete zilnic sau cum??? Sta la veioza.-da si eu citesc la veioza .........pt. ca lumina imi vine din stanga cum este corect... Vorbeste la telefon in bip-uri.-ori vorbeste ori da bipuri?? Il doare inima daca nu isi procura ceva in casa de la locul de munca.-poate in fabrici dar nu cred ca se mai fura... Amana cat poate plata intretinerii. - ca sa platesti penalizari mai mari?? Isi face concediul la cort, cu branza, rosiile si conservele de-acasa.-cel mai fain la cort, traiesti aventura si nu se compara cu camera de hotel Sau la tara.-corect vacantele la bunici erau cele mai frumoase, si acum duc dorul acestora(numai daca te uiti pe cer noaptea si vezi stelele iti vine sa-ti bagi penisul in el oras modern si civilizat). Opreste motorul la vale.-probabil in creierii lui ca daca opresti acum motorul la vale nu mai ai frane ..... " Numai aberatii dupa parerea mea... |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
- BZ-xx-www
2006 M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
YUGO
Zavzta
- 1-B-NU-IS--chhh
2007/prestige
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
Topicul asta are 5 pagini.
As spune ca articolul este un succes ! Ma afiliez la parerea exprimata de Danielle. PERSONAL, de cate ori ma calc pe bataturi cu vecinii ("nu lua locul de parcare altuia" este un bilet care mi-l pun si singur sub stergator) ma gandesc ca poate si parintii mei au aceleasi tipicarii. Eu am facut ceva ca sa ameliorez cheltuielile lor (NU) ? Atunci ma abtin de la emite pareri in directia "calicilor". Si am grija de ceea ce am si eu nevoie si visez si eu la casa mea. Traim impreuna si ne facem viata interesanta... P.S. Sotia mea este un pic mai "acida" in limbaj cu vecinii si ma unge pe suflet cand mai prind si eu cate o discutie. Doamne ce bine le mai spune ![]() This post has been edited by Smeagol: 3 Mar 2006, 17:40 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- TM 10 ???
2006, 1.6 MPI "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
Adrian13 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
Da ce va intereseaza pe voi mai Viuliane ce fac oamenii sau cum isi traiesc viata.Eu l-as intreba pe respectivul ziarist de vorba Cainele moare de drum lung si...Ce dracu e el etalonul perfectiunii?Cine e el sa dea calificative si sa catalogheze oameni?Lasa ca bine le fac aia cand ii fragezesc bine sau cand ii baga la puscarie pe ziaristi.De acord 100%cu Teodor numai cretinitati a scris acolo.Ca sa dau si eu un exemplu.
Cumpara Cola contrafacuta.In caz ca tipul nu stie de vreo 16 ani e economie de piata deci sunt zeci de marci din care omul sa aleaga. Sta la veioza.Pai da'veioza nu merge pe bec?Pe ce dracu'merge dupa mintea lui?Ce becul consuma mai putin in veioza decat in lampa? This post has been edited by Adrian13: 3 Mar 2006, 23:54 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Uite ca ma intereseaza cum isi traiesc oamenii viata
![]() Ce nu inteleg eu e de ce voi refuzati sa vedeti ideea si va luati de detalii ![]() De exemplu zici de veioza ca merge pe bec. Un calic nu va da drumu la lustra cu 2-3 becuri de 100W ca sa vada, el va sta cu veioza lui cu bec mignon care consuma doar 10W. Iese mai ieftin! Asta e tot scopul vietii lui (al unui calic) cum sa faca sa isi rupa si de sub unghie sa scape un pic mai ieftin. Si o ruda de-a mea e saraca, dar nu va zice niciodata ca mananca paine facuta in casa din cauza ca dom'le uite cate E-uri baga astia la paine, e mai buna asta facuta in casa!. Nu, el nu-si va fura caciula si sa ascunda saracia sub pres sub tot soiul de scuze de cum e mai bine. Va zice mereu ca mananca asa fiindca nu are bani de paine. Si il cred.. si il ajut cand pot.. Ziaristul doar ironiza pe cei calici, care refuza sa accepte ca sunt faliti cand de fapt sunt... si care mai sunt si infumurati si cu pretentii pe deasupra. Eu ramasei surprins sa constat ca toata lumea a sarit la omor pe capu' moldoveanului. Nu a zis de nimeni ca deh daca e sarac hai sa ne batem joc; imi pare ca ziaristul a ironizat fix acea ingamfare a calicului, cum zisei si eu de fapt "saracii pensionari proprietari de 3 camere". Adica e acolo o incapacitate de adaptare, nu pot sa renunte la pozitie, sunt prea ingamfati, prefera sa renunte la demnitate decat sa renunte si la putina avere care o au, mai multa insa ca a altora. Asa ca eu sustin ce a zis ziaristul, si sustin si ca textul nu a fost analizat suficient, dandu-se opinii contrare cumva pripite de graba de a rade ce urat e moldoveanu ![]() Dar ideea ramane.. This post has been edited by viulian: 4 Mar 2006, 01:20 |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
Danielle |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 166 Joined: 9 December 05 From: Pe alt forum. ![]() |
QUOTE(viulian @ 4 Mar 2006, 01:13) De exemplu zici de veioza ca merge pe bec. Un calic nu va da drumu la lustra cu 2-3 becuri de 100W ca sa vada, el va sta cu veioza lui cu bec mignon care consuma doar 10W. Iese mai ieftin! Asta e tot scopul vietii lui (al unui calic) cum sa faca sa isi rupa si de sub unghie sa scape un pic mai ieftin. Mai omule, nu te supara dar asta e deja dovada de prostie. Adica cum sa stau cu 3 becuri de 100W aprinse, cand s-au inventat becurile economice si in loc de 300W pot sa consum 100W ? Oare ma incadrez la "calici" daca folosesc in toata casa becuri economice ? E adevarat costa un pic mai mult dar isi merita banii. QUOTE(viulian @ 4 Mar 2006, 01:13) Ziaristul doar ironiza pe cei calici, care refuza sa accepte ca sunt faliti cand de fapt sunt... si care mai sunt si infumurati si cu pretentii pe deasupra. Pai daca e s-o luam asa, aceasta categorie de oameni, cred ca au alta denumire....in nici un caz "calici". Adica unul care are in parcare un BMW sh, se imbraca dupa ultima moda dar care scoate masina doar sambata in Mall (datorita lipsei de finante ptr. alimentare cu carburant) sa fie "vazut" de prieteni la o cafea deasupra parcarii subterane si nu isi plateste intretinerea, pentru ca vezi Doamne el are alte prioritati....ha, cum il numesti ? Calic? Ma indoiesc. QUOTE(viulian @ 4 Mar 2006, 01:13) Nu a zis de nimeni ca deh daca e sarac hai sa ne batem joc; imi pare ca ziaristul a ironizat fix acea ingamfare a calicului, cum zisei si eu de fapt "saracii pensionari proprietari de 3 camere". Adica e acolo o incapacitate de adaptare, nu pot sa renunte la pozitie, sunt prea ingamfati, prefera sa renunte la demnitate decat sa renunte si la putina avere care o au, mai multa insa ca a altora. Pai si ce ai vrea? Adica sa inteleg ca ala care are mai mult (3camere) dar nu consuma mai multa apa calda, sa-i vanda (pe un pret de nimic) unuia care are mai putin (adica sta cu chirie)? Ete ca nu ti-l vinde, si stii de ce? Ca nu are motive, ptr. ca e "calic" si face tot ce a descris autorul articolului si asta doar ca sa ramana in "colivia" lui. Dar pe tine te deranjeaza lucrul acesta si stii de ce? Ca nu urca apa calda pana la 10 ca o incalzeste el pe aia rece pe aragaz ![]() Hmm, pai in cazul asta trebuie sa te anunt ca aici nu e vorba de "saracii pensionari" pentru ca ei, din putinul pe care il au (pensia aia amarata) isi platesc intretinerea si sunt mai "la zi" decat multi tineri din ziua de azi. In concluzie pasajul de mai sus nu se incadreaza la "saracii pensionari ce nu vor sa-si dea bunul, ca sa nu renunte la demnitate" ci "ingamfatului" descris de mine anterior. Totusi eu nu vad "calicul" din articol ci doar "saracul" care, asa cum poate este la zi cu toate darile. Acel "sarac" care....se imbraca cu haine sintetice, cu haine vechi, rascarpite, cu haine de la second-hand, din bazar, de la standuri, din cartier (nu merge, sa-l tai, la Mall), mananca parizer, salam de la butic, legume din piata sau de la tara (nu de la supermarket), isi face laborios tot felul de provizii pentru iarna si se uita cu dispret la cei care nu-si fac, nu cumpara Axion, spala vasele cu dero, in loc de burete foloseste carpa, in masina de spalat rade sapun de casa, etc. ....dar care este "la zi" cu toate darile. Voi vedeti vreun "calic" in descrierea de mai sus???? Sau poate ca da... CAL'IC, -Ă, calici, -ce, adj. (Adesea substantivat) 1. Lipsit de mijloace materiale elementare; foarte sărac. ♦ (Înv.) Care cerseste; cersetor. 2. Zgârcit, avar1. 3. (Înv. si reg.) Atins de o infirmitate vizibilă (olog, ciung etc.). - Din ucr. kalika. Sursă : DEX'98 Oare la care din astea a facut referire autorul articolului? P.S. - Sa va mai aduc aminte de "saracii pensionari" care sunt primii la plata taxelor si impozitelor datorate statului? Cati dintre voi ati achitat pana in 15 martie ca sa beneficiati de reducerea oferita? Cred ca prea putini, dar probabil ati avut alte "prioritati" sau nu vreti sa fiti catalogati drept "calici" de vreun prieten care va vede la coada. This post has been edited by Danielle: 4 Mar 2006, 09:36 |
--------------------
Bad User
Bad Example
- Be Aware Moderating Team, remember?
"Excesul de severitate produce ura. Excesul de ingaduinta produce haos." |
|
viulian |
![]()
|
Pai sa vedem
![]() QUOTE "se imbraca cu haine sintetice, cu haine vechi, rascarpite, cu haine de la second-hand, din bazar, de la standuri, din cartier (nu merge, sa-l tai, la Mall), mananca parizer, salam de la butic, legume din piata sau de la tara (nu de la supermarket), isi face laborios tot felul de provizii pentru iarna si se uita cu dispret la cei care nu-si fac, nu cumpara Axion, spala vasele cu dero, in loc de burete foloseste carpa, in masina de spalat rade sapun de casa, etc." Voi vedeti vreun "calic" in descrierea de mai sus???? Sau poate ca da... CAL'IC, -Ă, calici, -ce, adj. (Adesea substantivat) 1. Lipsit de mijloace materiale elementare; foarte sărac. ♦ (Înv.) Care cerseste; cersetor. 2. Zgârcit, avar 1. 3 (Înv. si reg.) Atins de o infirmitate vizibilă (olog, ciung etc.). - Din ucr. kalika. Sursă : DEX'98 Sper ca e clar acum ? Iar sesizez o nevoie intensa de a ii apara pe cei saraci (pe care nici eu, nici ziaristul) nu i-a atacat; subiectul sunt cei calici (sau zgarciti, sau avari). Din postul tau reiese ca un zgarcit/avar nu este decat un om care are ceva banuti, un bmw, etc... - DEX-ul nu zice nimic de cati bani are calicul. Poate sa fie un calic foarte sarac. Exista o adaptare la mediu a _unora_ din cei care au saracit si care in loc sa spuna "eu nu am bani sa-mi iau cafea zilnic" - tac infumurati, evita subiectul ca si cum i-ai pica cu ceara - caci, nu, este enervant ca tu i-ai vazut saracia - si continua sa refiarba zatul. Da, exista si multi saraci care isi refierb zatul - dar nu am nimic cu cei care fac asta. Ci doar cu aia care in disperarea de a isi pastra imaginea de sine in ochii altora mascheaza saracia sub tot soiul de justificari care mai de care mai alambicate - si o tehnica de mascare a saraciei este sa isi plateasca darile la bloc de exemplu - ca vecinii sa nu intuiasca ceva. Literatura romana abunda de tipare in care calicul/avarul/zgarcitul a parvenit, are bani o gramada, dar continua sa traiasca exagerat de auster doar pentru ca e avar. Exista insa aceasta categorie de oameni care nu mai au bani, dar in nevoia de aparare a egoului lor fac tot soiul de "artificii" (pe care da, si saracul _de nevoie_ le face) care sa le pastreze cat de cat imaginea intacta. Exemplu: Daca avarul nu cumpara cola, el va spune ca nu o cumpara "deoarece are multe E-uri"; el nu ca n-o cumpara ca de fapt n-are bani sau e atat de inhibat ca il doare sa dea 40.000 chiar daca i-ar avea si chiar daca ar pofti la Cola. Face rationalizari insa. Un avar are foarte mare nevoie de rationalizari. Daca saracul nu cumpara cola, el va spune ca nu o cumpara caci nu are bani si ca ia produsul X fiindca e mai ieftin si pe ala si-l permite. Intelegi acum diferenta ? Mie mi se pare evidenta... Chiar daca si calcicul si saracul au fix aceleasi comportamente (si poate de aici vine confuzia multora) totusi este vorba despre calicul/avarul care rationalizeaza toata disperarea lui de a nu-si ingadui sa cumpere produse "mofturoase" chiar daca pofteste la ele. PS: nu cred ca e corect sa analizam textul gasind cai de mijloc - fiindca nu asta e scopul textului - sa caute solutii. Adica ai zis de "centrala la bloc", sau de "becuri economice" - nu, e vorba de o veioza din aia chioara, pe care in mod cert un calic o are la indemana. De ce sa dea 10RON pe un bec economic, cand merge sa citeasca si la un mignion luat din piata cu 1RON. Si saracul procedeaza la fel, da, dar saracul va zice mereu "deoarece nu imi permit", pe cand calicul este imfatuat - el refuza sa accepte ca e sarac.. This post has been edited by viulian: 4 Mar 2006, 10:35 |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
Danielle |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 166 Joined: 9 December 05 From: Pe alt forum. ![]() |
QUOTE(viulian @ 4 Mar 2006, 10:32) Iar sesizez o nevoie intensa de a ii apara pe cei saraci (pe care nici eu, nici ziaristul) nu i-a atacat; subiectul sunt cei calici (sau zgarciti, sau avari). Exemplu: Daca avarul nu cumpara cola, el va spune ca nu o cumpara "deoarece are multe E-uri"; el nu ca n-o cumpara ca de fapt n-are bani sau e atat de inhibat ca il doare sa dea 40.000 chiar daca i-ar avea si chiar daca ar pofti la Cola. Face rationalizari insa. Un avar are foarte mare nevoie de rationalizari. Daca saracul nu cumpara cola, el va spune ca nu o cumpara caci nu are bani si ca ia produsul X fiindca e mai ieftin si pe ala si-l permite. Intelegi acum diferenta ? Mie mi se pare evidenta... Pai atunci.... Vorbeste la telefon in bip-uri. Il doare inima daca nu isi procura ceva in casa de la locul de munca. Amana cat poate plata intretinerii. Isi face concediul la cort, cu branza, rosiile si conservele de-acasa. Sau la tara. Opreste motorul la vale. Asculta manele piratate. Stie totul despre Dacia sa. Este a doua nevasta, ii dedica o buna parte din viata, cocolosind-o, dragalind-o in fata blocului. ....inseamna ca aici e vorba despre "calicul/avar" si nu despre "saracul/pensionar". Deci de acum inainte cand o sa vad un vecin in fata blocului ca-si repara/spala/sterge Dacia (ptr. ca numai modelul asta a fost adus in discutie), cand o sa vad tinerii (si nu numai) cu cortul in concediu, datornicii la intretinere, manelistii, si bip-uitorii o sa le spun ca sunt calici/avari? Ca ei au de fapt bani dar conform articolului domnului jurnalist ei fix asta sunt ![]() In concluzie Bertro esti sau nu un calic/avar? Pentru ca tu ai inceput acest topic cu... Calicul de tranzitie...Stie totul despre Dacia sa. Este a doua nevasta, ii dedica o buna parte din viata, cocolosind-o, dragalind-o in fata blocului. ...si ai continuat cu.... gogule, eu nu ma refeream la cei care chiar fac unele treburi din "calicism". eu de exemplu imi surubaiesc dacia din pasiune. Eu cred ca dl. jurnalist i-a cam bagat pe toti in aceeasi oala si e cam greu sa-i deosebesti pe calicii/avari veritabili de saracii/pensionari. Din aceasta cauza, probabil articolul domniei sale a iscat atatea nemultumiri. Pentru ca multi s-au regasit in descrierea "calicului" data de domnia sa. Acum, probabil si eu as putea fi incadrata la "calici" datorita faptului ca imi fac cumparaturile in Metro si in goana mea mare (de a economisi) ma orientez spre produsele Aro. Si, poate datorita faptului ca merg in Mall o data sau de doua ori pe luna si atunci mai mult ptr. copil (mec si jocuri el.) si nu dau 10mil pe o geanta, care deh e "semnata". Mda...deci sunt calica ![]() |
--------------------
Bad User
Bad Example
- Be Aware Moderating Team, remember?
"Excesul de severitate produce ura. Excesul de ingaduinta produce haos." |
|
Adrian13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
Mai oameni buni nu-i mai spuneti astuia jurnalist.Sa fi jurnalist inseamna si altceva decat sa ai patalamaua la mana.Diferenta dintre el si un jurnalist este aceeasi ca cea dintre un manelist si un organist al filarmonicii.Adica amadoi fac muzica dar unul canta din buric altul din maini,picioare si 100 de registre.Ce m-a deranjat pe mine la articol este ca s-au ajuns toate liftele spurcate sa catalogheze oameni.In mintea numitului Cioflanca e mai de ras sa stii totul despre masina decat sa nici nu stii unde se baga cheia.La mine in casa se consuma si apa plata,minerala ,suc dar si sifon preferat de mine pentru ca ramane carbogazos pana la ultima picatura.Asta inseamna ca sunt vreu ratat sau ca trebuie sa camuflez sifonul atunci cand vin cu el sa nu ma dea vrun descreierat prin ziare?Mai ales ca nu el le castiga banii oamenilor.Cand o munci el in locul oamenilor si le-o castiga banii calicilor atunci sa le spuna ce sa faca cu ei.Pana atunci sa arda in continuare gazul de pomana.
P.S.Bertro e perfect normal.Respectivul ar trebui sa-si faca niste controale This post has been edited by Adrian13: 4 Mar 2006, 22:14 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 23:32 |