DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Piese de kakao

Razvy
post 17 Apr 2004, 10:00
Post #1

Razvy

Group: Members
From: Bucuresti

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand aud zgomotul facut de evacuarea gazelor(la DSN) zic ca am BMW. Acum doua ierni am schimbat toba mijlocie (aia dintre catalizator si toba finala), anul trecut am schimbat toba finala, saptamana trecuta s-a gaurit (fiind mancata de rugina la exterior) toba mijlocie. Costa 1.000.000 lei. Da m-am saturat de mama masii de piese proaste (astea pe langa radiator,caloriferul de sub bord, axul volanului pe care le-am mai schimbat). Eu care nu eram adeptul masinilor second am ajuns sa ma gandesc sa-mi vand masina si sa-mi iau un Megane Clasic second. Prea ma enerveaza Dacia asta. Ma gandeam la toba asta care o montez sa o dau inainte cu SpritzKitt poate nu o mai rugini asa de repede. Voi ce zice-ti?????

--------------------
Renault Fluence 1.5 Dci 110 CP cu motor ! 2010 Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ZaiR
post 17 Apr 2004, 23:47
Post #2

Against the System

data viitoare sa iti cumperi o masina...

--------------------
DUCATI 900 SuperSport 2003 - este!
+
DomnulK
post 18 Apr 2004, 07:05
Post #3

ex kAndrei

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand aud zgomotul facut de evacuarea gazelor(la DSN) zic ca am BMW. Acum doua ierni am schimbat toba mijlocie (aia dintre catalizator si toba finala), anul trecut am schimbat toba finala, saptamana trecuta s-a gaurit (fiind mancata de rugina la exterior) toba mijlocie. Costa 1.000.000 lei. Da m-am saturat de mama masii de piese proaste (astea pe langa radiator,caloriferul de sub bord, axul volanului pe care le-am mai schimbat). Eu care nu eram adeptul masinilor second am ajuns sa ma gandesc sa-mi vand masina si sa-mi iau un Megane Clasic second. Prea ma enerveaza Dacia asta. Ma gandeam la toba asta care o montez sa o dau inainte cu SpritzKitt poate nu o mai rugini asa de repede. Voi ce zice-ti?????

Eu iti pot zice ca shi eu m-am saturat sa schimb toba de mijloc, asa ca am trecut la anularea ei. Am taiat ruginitura aia de toba cu flexul shi am sudat pe teava ramasa o alta bucata de teava da lungimea ei. rezultatul e ca nu am mai schimbat nici o intermediara de vreo 6 luni, nnu am ramas nici fara talon, nu am luat nici macar cel mai mic avertisment....m-a alergat ieri politia rutiera dar din alte motive. Daca pe langa aceasta operatiune mai dai shi 1800000 pe o finala de inox...te-ai scos pentru cel putin 4 ani. Bafta!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
dragOn
post 18 Apr 2004, 11:04
Post #4

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Problema tobelor se poate rezolva foarte simplu, prin achizționarea unora de inox. Folosește butonul de căutare și vei găsi detalii!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
DSops
post 18 Apr 2004, 11:13
Post #5

Membru autentic

From: Timisoara

Caroserie de inox nu a vazut nimeni?

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
+
dragOn
post 18 Apr 2004, 11:52
Post #6

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Îți dai seama cât ar cântării?

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
DSops
post 18 Apr 2004, 12:08
Post #7

Membru autentic

Tot atat! Dai iti dai seama cat ar costa? 052.gif

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
+
bogdan_o
post 18 Apr 2004, 13:22
Post #8

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Dar de ce caroserie de inox. Merge si de aluminiu, sau, ca la VW, caroserie complet galvanizata. Garantie 12 ani la coroziune.

Ca sa fiu si on-topic, la SLZ de 6 luni deja mi-a ruginit toba finala. Insa nu am de gand s-o schimb decat cand cedeaza de tot sau inainte de expirarea garantiei, ca banuiesc ca si toba noua tot asa o sa rugineasca si ce rost are sa fac n drumuri la service? Si e cu atat mai rau cu cat piesele se presupun a fi "de origine" si nu unele cumparate din targ si facute mai stiu eu unde.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Razvy
post 24 Apr 2004, 21:25
Post #9

Razvy

Dar daca se elimina toba mijlocie (detenta) nu se mareste consumul si scade puterea???

--------------------
+
SYL
post 25 Apr 2004, 10:41
Post #10

doc

From: IF, Balotesti

Dar daca se elimina toba mijlocie (detenta) nu se mareste consumul si scade puterea???

Din contra, creste puterea si scade consumul.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
bogdan_o
post 25 Apr 2004, 14:09
Post #11

Scoate si catalizatorul si iti mai creste puterea un pic. Dar sa fii pregatit sa induri injuraturile alora care vor merge in spatele tau si carora o sa le bagi in masina un placut miros de sulf (oua clocite).

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
DSops
post 25 Apr 2004, 16:29
Post #12

Membru autentic

Nu va mai mirosi urat 111.gif daca scoate si motorul.
Linistiti-va si lasati masina asa cum este. Cat or fi de tampiti cei care au proiectat-o stiu mai bine decat noi ce si cum.

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
+
f_zoltan
post 25 Apr 2004, 22:19
Post #13

Membru incepator

From: Petrosani

Nu vreau sa fiu carcotas, da' scoaterea tobei intermediare ar trebui sa mareasca puterea, dar si consumul.

--------------------
Dacia SN Confort - HD 13 FMZ
+
Razvy
post 26 Apr 2004, 11:00
Post #14

Razvy

Am pus una noua. Am stat jumate de duminica sub masina pe o rampa dar am reusit sa o montez. Chinul de pe lume. Am cumparat o detenta de la CONEX nu este facuta de aia de la Pitesti si nu scrie "piese originale Dacia" pe ea. A fost la jumatate de pret 560.000 fata de 1.000.000. Am dat-o cu grund pe exterior si sa vedem cat ma tine smile.gif

--------------------
Si iar e vineri !
+
SYL
post 26 Apr 2004, 11:35
Post #15

doc

From: IF, Balotesti

Nu vreau sa fiu carcotas, da' scoaterea tobei intermediare ar trebui sa mareasca puterea, dar si consumul.

Din contra, conumul scade pt ca gazele de esapament nu mai intampina o rezistenta atat de mare la evacuare...

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
DomnulK
post 28 Apr 2004, 01:26
Post #16

ex kAndrei

Scoate si catalizatorul si iti mai creste puterea un pic. Dar sa fii pregatit sa induri injuraturile alora care vor merge in spatele tau si carora o sa le bagi in masina un placut miros de sulf (oua clocite).

Cred ca te inseli amarnic...a oua clocite miroase catalizatorul<substanta aia din el> cand ii dai tu in gura la masina<peste 4500 rot/min>. Parerea MEA!

--------------------
Asfalt Uscat!
+
bogdan_o
post 28 Apr 2004, 06:48
Post #17

Miroase a oua clocite daca iti scoti catalizatorul. De ce, habar nu am, ca nu le am cu chimia, dar asa este.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
alexandrudragomir
post 28 Apr 2004, 07:20
Post #18

Membru

From: Constanta

Pana acum, toba mea finala abia a inceput sa rugineasca uniform, sigur ma mai tine inca 2 ani. Acum am facut-o sa mi se auda super Bine toba finala. Mi-am montat un capat de toba din bazar. Montat fix, zumzaie doar pe la 4000 de ture in decelerare, dar lasat bleg, sa aiba ceva clatinat, zumzaie in permaneta si la accelerari rapide, dar la frana de motor cand coboara de la 3000 de ture in jos, vai ce frumos suna toba mea. Duminica seara cand am fost in Portul Tomis , lasata in treapta I, am intrat in parcare facand atat mult zgomot, pentru ca sau uitat multi dupa mine. DSN normal sa faca atata galagie ? Ce numai aia de la X-team si MAra Racing sa le faca tobele galagie!

--------------------
DACIA SuperNova - CT-02-DSA
Km facuti: 101.000
Data: 08.06.2007

SuperNOVA Campus 2003, 1.4L, 75CP
+
Razvy
post 28 Apr 2004, 19:56
Post #19

Razvy

Acum fiecare cu placerea lui! Eu daca as putea as scoate si motorul numai sa nu mai am zgomot si as unge si cauciucurile cu unt sa nu mai se auda cant freaca pe asfalt. Am mesterit la ea pana in habitaclu sa fie liniste de am capiat. Bordul mai troscane el dar e ok smile.gif

--------------------
Si iar e vineri !
+
bogdan_o
post 28 Apr 2004, 21:25
Post #20

Eu am avut intermediara busita la Break (de la o bordura s-a decopertat tabla de pe ea de ziceai ca-i o cutie de conserva) si la deceleratii de la 120 pana pe la vreo 70 ziceai ca-i F16 la aterizare. Nu mai auzeam nimic in masina.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
FLEX
post 29 Apr 2004, 12:15
Post #21

Membru autentic

Am pus una noua. Am stat jumate de duminica sub masina pe o rampa dar am reusit sa o montez. Chinul de pe lume. Am cumparat o detenta de la CONEX nu este facuta de aia de la Pitesti si nu scrie \"piese originale Dacia\" pe ea. A fost la jumatate de pret 560.000 fata de 1.000.000. Am dat-o cu grund pe exterior si sa vedem cat ma tine :)

Ia si un extinctor cu tine, ca s-ar putea sa ai nevoie ... daca nu cumva ai folosit grund special pentru temperaturi inalte ... oricum, n-ai facut nici o brinza, grundul ala se va exfolia din cauza caldurii ... daca n-o lua si foc, Doamne feri!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
Mihai_E
post 29 Apr 2004, 14:28
Post #22

Membru autentic

si oricum din interior rugineste mai repede

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
Razvy
post 29 Apr 2004, 21:54
Post #23

Razvy

Flex ai dreptate cat cuprinde. Nu stiam eu ce miroase a ars in masina. De cum am coborat de pe rampa si pana acasa un miros de cauciuc ars de te lua somnul. Mi-am dat seama ca era de la minunatia de grund pe care ca "desteptul" l-am dat pe toba. Asta e ! smile.gif Ce sa-i fac acum. Am mers cu ea 3 zile si nu a patit nimic, sper nici sa nu pateasca. Oricum in timp de la temperatura ridicata ar trebui sa se arda de pe toba. Si unde am zis ca fac si eu o treaba buna !

--------------------
Si iar e vineri !
+
DomnulK
post 30 Apr 2004, 01:53
Post #24

ex kAndrei

Incearca sa torni niste ulei in toba.....asa ii protejezi interiorul.....o sa se unga peretii shi poate nu mai rugineste asa de repede.

--------------------
Asfalt Uscat!
+
razvancc
post 30 Apr 2004, 08:19
Post #25

membru...de partid

From: cateodata...bucuresti!!!

Incearca sa torni niste ulei in toba.....asa ii protejezi interiorul.....o sa se unga peretii shi poate nu mai rugineste asa de repede.

Razvy, nu incerca asta acasa sau cel putin nu pe masina ta. Tractorul o sa fie mic copil pe langa fumul pe care o sa-l scoti tu

--------------------
renault/nissan megane sedan/navarra 1.6 16v/ 2.5 turbo
Gratitude is merely the secret hope of further favors.
+
FLEX
post 30 Apr 2004, 12:29
Post #26

Membru autentic

Razvy, te-a cam mincat undeva ... incearca sa urci masina pe rampa si sa cureti grundul ala cu peria de podele (daca gasesti cu peri de material lemnos e si mai bine), nu cu peria de sirma, ca e posibil sa cojesti si acoperirea aia argintie care teoretic ar trebui sa protejeze toba; daca o lasi asa, o sa puta pina la Sfintul-Asteapta (adica pina se arde integral grundul).

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
bogdan_o
post 30 Apr 2004, 21:44
Post #27

Ca sa nu rugineasca toba fie cumparati una din inox fie cumparati benzina fara apa. Alta soltie nu pre este. Improvizatii de gen grund sau ulei in ea pe langa faptul ca sunt si periculoase, te mai baga si la belele cu Politia (fumul de la ulei atrage dupa sine talonul suspendat). Si sa mai vad eu masina cu toba plina de ulei care ia ITP-ul. Ce faci schimbi toba cand te duci la inspectie?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Razvy
post 30 Apr 2004, 22:09
Post #28

Razvy

Da o sa incerc sa o racai! Cine face si desface toata ziua are ce face smile.gif

--------------------
Si iar e vineri !
+
DomnulK
post 1 May 2004, 02:41
Post #29

ex kAndrei

Razvy, nu incerca asta acasa sau cel putin nu pe masina ta. Tractorul o sa fie mic copil pe langa fumul pe care o sa-l scoti tu

Era doar o sugestie......

--------------------
Asfalt Uscat!
+
RoboCor
post 4 May 2004, 00:58
Post #30

Membru incepator

nu e benzina cu apa fraere! e condens 022.gif

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th May 2025 - 23:07
Forum Renault