DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Chevrolet- o mica lamurire

hebron
post 16 Mar 2006, 22:34
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Dragi colegi de forum, de cand umblu pe meleagurile Orientului Mijlociu am vazut o gramada de modele care pe la noi nu exista sau se gasesc sub alte nume.
Ideea e ca, fara a redeschide polemica din topicul cu Aveo, vreau sa va zic ca in Israel nu exista Kalos ci Aveo, fiind identice ca forma. In larga paleta de Chevy am mai gasit Lacetti dar sub denumirea de Optra....
Kalos cred ca e facut de Daewoo pentru Europa de Est & stuff (adica mai saracutii si mai permisibilii de noi).
Oricum cred ca-s altfel cele de aici, ca daca nici evreii nu se uita la pe ce dau banii ....

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
laur
post 16 Mar 2006, 23:49
Post #2

Membru autentic

From: Iasi

Si lamurirea???

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
aphophis
post 17 Mar 2006, 00:01
Post #3

Membru autentic

ce te nelamureste? Pur si simplu gm are o politica tampita prin care isi vinde modelele mondial. Chevroleturi vandute ca buick in china, hyundai accenturi vandute ca pontiac (sau chevrolet nu mai tin minte) in mexic , fara macar sa schimbe sigla hyundai, chevrolet nubira vandut in canada ca suzuki si tot asa..Vorba unui clasic in viata, cred ca daca ai pune niste maimute sa conduca gm-ul tot l-ar conduce mai bine decat cine e in frunte acolo acum..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
bobo77
post 17 Mar 2006, 10:11
Post #4

...........................

From: Mangalia

Pai nu este nici o nelamurire ,este doar o constatare ,eu unul ii multumesc lui hebron pt informatie.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
Sony
post 17 Mar 2006, 10:27
Post #5

Membru autentic

From: Ban Land

Am vazut ieri un Daewoo Matiz II. Era putin diferit de Chevrolet Sparks.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
os
post 17 Mar 2006, 10:49
Post #6

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Domnilor: operatiunea asta se cheama "Badge Engineering" - si, cum americanii (vorba unui ziarist elvetian cind cu olimpiada de la Atlanta) se pricep mai bine la staniol decit la ciocolata, imping rebrandingul la extrem.

De ce? Ia uitati-va la posesorii de Kalos (pardon Aveo) ce jigniti sunt daca le spui ca au un Daewoo si nu un Chevrolet. "Chevrolet e altceva, dom'ne! Ce stiti voi...".

De aia.

Edit: ca sa fim insa corecti: a existat si "Citroen" Axel, si exista (sau va exista) si "Renault" Logan.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
hebron
post 17 Mar 2006, 11:13
Post #7

Membru autentic

Am facut o constatare...ca ma tot uitam la masinilea alea si mi se parea ciudat pana m-am uitat la denumiri...sunt identice, probabil insa ca sunt facute la alte fabrici si nu la cele Daewoo...Aveo exista demult si acum l-au bagat ca o "noutate" in Europa de Est cu toate ca el e tot Kalos...
E ca faza cu Nubira ...

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
dizzy
post 17 Mar 2006, 11:31
Post #8

Work smart not hard!

Pai tehnic vorbind Axel e "mai" Citroen si Dacia e "mai" Renault decat e Accentul Pontiac.
As mai adauga Pontiac LeMans, de fapt un Opel Kadett, Geo care e Suzuki, etc. Aveo e Daewoo KALOS restilizat, Nubira 3 e aceeasi cu Nubira 1 si 2 pe dedesubt. Lacetti e Nubira 1-2-3 scurta, SAAB 9-3 e un Vectra recarosat, la fel si 9-5.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
User is online!Galerie FotoPM
+
aphophis
post 17 Mar 2006, 12:46
Post #9

Membru autentic

da dar un saab 9-3 se diferentiaza mult mai mult decat se diferentiaza un suzuki forenza fata de un chevrolet nubira icon_mrgreen.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
klaus
post 17 Mar 2006, 12:52
Post #10

步步

From: Bucuresti

Noroc ca pe vremea cand cielo se numea nexia pe alte piete nu exista net...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
body
post 17 Mar 2006, 12:55
Post #11

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

Si in Dubai Kalosul s-a numit intotdeauna Aveo !
Din cate stiu eu in toata Europa Kalosul s-a vandut sub acest nume , iar in state si asia s-au vandut sub numele de aveo si cu varianta de motorizare de 1,6 16V .
De asemenea actualul lacetti , fost nubira , in zonele mai sus mentionate s-au vandut sub numele de optra de la inceput!
De altfel sunt si multe modele care nu se (s-au) comercializat la noi deloc , fiind destinate doar anumitor piete!

This post has been edited by body: 17 Mar 2006, 13:02

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
bertro
post 17 Mar 2006, 12:58
Post #12

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

mie mi se pare la fel de tembel "alias-ul" Vauxhall pt opelurile vandute in UK. Hai, cand mai e de la un continent la altul, inteleg, dar asa...

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
DFA
post 17 Mar 2006, 13:03
Post #13

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Treaba merge, fraierii cumpără numele și emblema, toată lumea e fericită și au trăit până la adânci bătrâneți...

Cum poți vinde același produs dar la un preț mai mare? Pui un brand mai "tare" și o reclamă deșteaptă, apoi aștepți să curgă banu'...

Merge treaba? Mergeeee....

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Sony
post 17 Mar 2006, 13:13
Post #14

Membru autentic

From: Ban Land

bertro, Vauxhall are volan pe dreapta. wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
nitz
post 17 Mar 2006, 13:28
Post #15

Membru incepator

Uite ce zice www.autoindex.org despre numele sub care e vandut Daewoo Kalos pe glob

Coreea: Daewoo (GM) Kalos
China: Shanghai-GM Dongyue / Chevrolet Aveo
Venezuela, South Africa, USA: Chevrolet Aveo (MY2004-)
Canada: Pontiac Wave / Suzuki Swift+
Australia: Holder Barina
Europa: Chevrolet Kalos

Masinile sunt fabricate in Coreea. Cu exceptia celor din China si Venezuela.

--------------------
Renault Clio - alb murdar
+
klaus
post 17 Mar 2006, 13:38
Post #16

步步

Mai, eu ca raia...
Da cand fuse Cielo si Nexia, nu va puneati intrebari?
Sau acum a aparut apa calda?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
marksman
post 17 Mar 2006, 13:46
Post #17

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(DFA @ 17 Mar 2006, 14:03)

Cum poți vinde același produs dar la un preț mai mare? Pui un brand mai "tare" și o reclamă deșteaptă, apoi aștepți să curgă banu'...

*

La categoria asta ar intra Logan... by Renault.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
DFA
post 17 Mar 2006, 14:20
Post #18

@Illusi0n

Logan-ul s-a mai fabricat pe undeva sub alt nume?
Logan-ul se vinde mai scump decât "altceva" care este mai ieftin?

Think again...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Smudo
post 17 Mar 2006, 19:17
Post #19

Membru autentic

Ok, asta ca asta, da io nu inteleg altceva: primele modele de Ford Galaxy si VW Sharan, absolut identice din bara-n bara. Adica doar ce-am vazut pe exterior, nu am apucat sa ridic capota de la motor la niciuna din ele. Le-am vazut odata intr-un autohaus parcat una linga la alta si am crezut ca am vedenii. Am stat ca bou' acolo sa gasesc o diferenta cit de mica la design sau macar la forma farurilor sau a triplelor... nimic. Chiar si gurile de aerisire din interior aveau aceeasi forma. Asta ce dracu' o mai fi? Si la ce preturi s-or fi vindut masinile cind au aparut pe piata? Or fi avut chiar si aceleasi motoare? Io la chestia asta am stat si m-am gindit (dar nu chiar exagerat de mult) si nu am putut trage nici o concluzie. Stie cineva ceva mai multe despre masinile astea 2?

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
bion
post 17 Mar 2006, 19:35
Post #20

Membru autentic

From: TM

QUOTE(DFA @ 17 Mar 2006, 16:20)
@Illusi0n

Logan-ul s-a mai fabricat pe undeva sub alt nume?

Think again...
*

Da. Se chema tractor U650 dar l-au luat la pila pana a iesit LOGAN radmasa.gif radmasa.gif
Cu stima
bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
laur
post 17 Mar 2006, 22:13
Post #21

Membru autentic

QUOTE(Smudo @ 17 Mar 2006, 19:17)
Ok, asta ca asta, da io nu inteleg altceva: primele modele de Ford Galaxy si VW Sharan, absolut identice din bara-n bara. Adica doar ce-am vazut pe exterior, nu am apucat sa ridic capota de la motor la niciuna din ele. Le-am vazut odata intr-un autohaus parcat una linga la alta si am crezut ca am vedenii. Am stat ca bou' acolo sa gasesc o diferenta cit de mica la design sau macar la forma farurilor sau a triplelor... nimic. Chiar si gurile de aerisire din interior aveau aceeasi forma. Asta ce dracu' o mai fi? Si la ce preturi s-or fi vindut masinile cind au aparut pe piata? Or fi avut chiar si aceleasi motoare? Io la chestia asta am stat si m-am gindit (dar nu chiar exagerat de mult) si nu am putut trage nici o concluzie. Stie cineva ceva mai multe despre masinile astea 2?
*

Eram absolut innebunit de masinile astea, pina cind prin 99 am condus un Sharan si m-a dezamagit. Ele au fost facute (proiectate) in colaborare de ford si VW, la fel cum acum sint tripletii Toyota Ygo, pejo 107, citroen c1. difera la nivel de detalii, la Sharan diferea bordul nitel fata de cel al lui galaxi. Totusi e o practica curenta, nu stiu de ce te mira. Peugeot fabrica motoare diesel impreuna cu Ford de exemplu (mai bine zis Ford fol. motoare diesel de pejo smile.gif )...

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
Smudo
post 17 Mar 2006, 22:58
Post #22

Membru autentic

laur, ca mai multe firme lucreaza la o platforma tehnica si pe urma o folosesc sub o alta caroserie, asta stiam, si s-au dat si ceva exemple mai sus. In schimb pe mine m-au frapat elementele de design ale caroseriilor de la Sharan si Galaxy. Adica sint masini aproape identice. Chiar am curajul sa afirm ca daca ar fi dezlipite siglele de pe ele cu greu ai putea sa ghicesti care e una si care e cealalta. Io stiu ca atunci am stat aproape o ora ca bou' sa ma holbez la doua masini (da, stiu ca un om normal nu face asa ceva) si sa vad unde si ce anume difera, si am gasit extrem de putine chestii.

Si ca si "noutate" vreau sa spun de Cadillac BLS, un model pentru Europa care o sa apara prin aprilie mi se pare... pe platforma de Opel Vectra. Masina cica o sa aiba un pret de inceput (pe Germania) pe undeva pe la 28.000 €, si sint mai mult decit curios sa o vad si sa incerc sa fac un probefahrt. (scuze de "probefahrt" da' io mereu incurc "drive-test" cu "test-drive", asa ca mi-e mai usor cuvintul in germana decit sa gaseasca vreunul "bula" in incurcatura mea).

This post has been edited by Smudo: 17 Mar 2006, 22:59

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
laur
post 22 Mar 2006, 15:06
Post #23

Membru autentic

Hai ca mi-am mai adus aminte de masini facute in comun (nu numai platforma), aproape identice ca design: Fiat Scudo-Pejo Expert/Citroen (nu mai stiu cum), apoi Fiat Ducato-Pejo Boxer/Citroen (imi scapa), Opel Agila/Suzuki (iar imi scapa smile.gif ); daca imi mai aduc aminte de altele, le pun smile.gif

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
BlaueCorsa
post 22 Mar 2006, 23:37
Post #24

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

QUOTE(bertro @ 17 Mar 2006, 13:58)
mie mi se pare la fel de tembel "alias-ul" Vauxhall pt opelurile vandute in UK. Hai, cand mai e de la un continent la altul, inteleg, dar asa...
*

Si de la un continent la altul... in Australia se cheama "Holden" (http://www.holden.com.au).

QUOTE(laur @ 22 Mar 2006, 16:06)
Hai ca mi-am mai adus aminte de masini facute in comun (nu numai platforma), aproape identice ca design: Fiat Scudo-Pejo Expert/Citroen (nu mai stiu cum), apoi Fiat Ducato-Pejo Boxer/Citroen (imi scapa), Opel Agila/Suzuki (iar imi scapa smile.gif ); daca imi mai aduc aminte de altele, le pun smile.gif
*

Suzuki Wagon R+ - motorizarea este diferita fata de Agila; Ford Galaxy/VW Sharan;
Opel Kadett/Daewoo Racer (stramosul lui Nexia/Cielo)...

Ca fapt care mi-a starnit rasul, Daewoo Matiz are 3 stele EuroNCAP, fata de Chevy Matiz, cu doar 2...

Si totusi, Hebron, care era nelamurirea?

This post has been edited by vyrus: 22 Mar 2006, 23:43

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
hebron
post 22 Mar 2006, 23:52
Post #25

Membru autentic

Aveo exista demult....si am vrut sa spun cum se numesc aici modelele Chevrolet, asta e " precizarea" ca nelamuriri nu am. smile.gif

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
Smudo
post 22 Mar 2006, 23:54
Post #26

Membru autentic

Io nu inteleg o chestie acuma: cum dracu daewoo are mai multe stele decit chevy? Adica americanii au lipit sigla pe masini, si in acelasi timp au demontat si niste table de pe-acolo pentru ca era sigla prea scumpa si au vrut sa pastreze cam acelasi pret? (si din cauza asta au stele mai putine chevy decit woo?)

@laur, mai baga daca iti amintesti platforme din astea, le cam stiam pe astea pe care le-ai zis, hai sa vedem de care ne mai amintim sa le dam in git aici. smile.gif

--------------------
x x - X
+
aphophis
post 23 Mar 2006, 03:30
Post #27

Membru autentic

vw caddy/seat inca - modele aproape identice

VW caddy rood.jpgSEAT Inca.jpg

vw lupo/seat arosa de dinainte de facelift , iarasi modele aproape identice

vw_lupo_gr.jpgse97aro1.jpg

seat cordoba/vw polo nutchback

3366347_602.jpg96.jpg

citroen berlingo / peugeot partner

lancia thema/fiat croma (la asta am mici dubii insa cred ca semanau foarte mult)

1989lanciathemav6_lf34_465x285.jpg1.jpg

Si sunt si triouri ca:

renault kangoo/nissan kubistar
renault traffic/opel vivaro/nissan primastar
renault master/opel movano /nissan interstar

(pt ultimile 3 cautati poze pe net sunt in proportie de 90% identice intre marci)

05.jpg

plus multe multe altele(mai ales la gm) da mi-e lene sa ma mai gandesc la altele

This post has been edited by aphophis: 23 Mar 2006, 03:30

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
DFA
post 23 Mar 2006, 10:03
Post #28

QUOTE(Smudo @ 23 Mar 2006, 00:54)
Io nu inteleg o chestie acuma: cum dracu daewoo are mai multe stele decit chevy?
*

Se numește foame de bani.
Iei o mașină existentă, îi modernizezi aspectul și o faci mai atrăgătoare pe interior și exterior, schimbi pe ici pe colo prin punctele nesențiale. Nu contează că e mai nesigură decât aia veche..., dacă ies bani e bine.

Iar GM are o nevoie disperată de bani!

Probabil coreenii îi înjură de mama focului pe americani pentru că îi pun să facă asemenea nenorociri..., da' n-au ce să facă..., dacă au intrat în horă, trebuie să joace acum...

--------------------
ex Logan I 1.5
+
tatabobu
post 23 Mar 2006, 10:12
Post #29

membru

@ bertro: Vauxhall era o firma pe picioarele ei cu modele proprii pana a ajuns in curtea GM. Din momentul ala nu au mai produs (aproape) nimic altceva decat gama de modele Opel, adaptate pietei britanice.
@ smudo: ia incearca VW Sharan/ Ford Galaxy/ Peugeot 806/ Fiat Ulysse/ si-mai-era-una-dar-nu-mai-stiu-care. Sunt dezvoltate in comun, apoi rebranduite.
Klaus, Nexia sunt putine la noi. Dar sa vezi ce se oftica posesorul daca-i spui ca are Cielo biggrin.gif.
Mai e o tripleta: Accent/ Excell/ Pony.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
laur
post 23 Mar 2006, 15:19
Post #30

Membru autentic

"VW Sharan/ Ford Galaxy/ Peugeot 806/ Fiat Ulysse"

Cred ca e bine sa le desfaci in 2: VW-Ford si Pejo-Fiat, ca nu au treaba decit 2 cite 2, nu toate 4 (sint 2 modele clare, distincte, nu au nimic in comun Sharan si 806).
Pe de alta parte lasati modelele din acelasi grup (PSA: Pejo, Citroen; GM, Lania-Fiat, VW-Seat, etc, e normal. Mai ciudat e la concurenti, gen VW-Ford, PSA-Fiat, etc.

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 14:38
Forum Renault