igrijorator, centura de siguranta
![]() ![]() ![]() |
igrijorator, centura de siguranta
tonicelli |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|||
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Exact , daca am si respecta legile , poate ne va fi mai bine . Ce haos ar induce nerespectarea legilor ?
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
florin_el , am o intrebare pt tine: unde conduci tu cu 200 kmh?...si nu sunt offtopic!
![]() urmatoarea masura drastica, din categoria celei cu confiscarea masinii este confiscarea pasagerilor!!! da, unde e lege nu e tocmeala, sunt de acord!dar masurile trebuie sa fie de bun simt, daca vizam bunul simt! desi sunt de acord ca la noi trebuie ordine cu bata, nu am chef sa port centura in oras, uneori! uite nu am! si poate sunt la volanul unui AMG care e al lu socru miu, cu care omul pleaca a doua zi intr-o delegatie pe linie de serviciu! ce vina are omu? nu vedeti ca lucrurile se amesteca in cazul unor masuri din astea hei-rup-iste? da, stiu, trebuia sa nu conduc masina lui fara centura, ca sa nu mi-o confiste statu...nu vedeti cat de aberant suna?? daca masina nu are problema, nu are a face implicarea ei.punct. cu stima, |
-------------------- fan VAG!
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine, 2 zile la maturat pe strada, amenda pentru proprietarul masinii ca nu ti-a facut instructajul. E mai bine?
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
florin_el |
![]()
|
![]() The Expert Group: Members Posts: 114 Joined: 28 December 04 From: Iasi, Casablanca ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 16 Apr 2006, 23:50) florin_el , am o intrebare pt tine: unde conduci tu cu 200 kmh?...si nu sunt offtopic! ![]() Doar ca sa-ti raspund la intrebare: nu sunt nici soferul nici omul ideal, "usa de biserica", fara pata. Sa ridice mina aia care sunt sa-mi gasesc si eu un model in viata. Recunosc ca am condus cu 200+, in zone cu restrictie de 120-130kmph, ca am umplut un album foto politiei dintr-o tara frumoasa in timp ce mergeam cu 140 in centrul orasului (limitare de 30), ca am uitat sa schimb la timp de pe faza lunga pe faza de intilnire in curba, ca am depasit periculos si ca DA, uneori am omis sa-mi pun centura. In schimb nu am comentat niciodata o masura punitiva pentru faptele pe care le-am facut DOAR PENTRU CA REALIZEZ CA M-AR OPRI SA FAC ACEEASI TIMPENIE DIN NOU. QUOTE urmatoarea masura drastica, din categoria celei cu confiscarea masinii este confiscarea pasagerilor!!! Aici, ma repet, nu era vorba de confiscare, am folosit gresit cuvintul in primul post. Masina ti-o recuperezi dupa ce platesti amenda. Ideea este ca ridicarea masinii, imposibilitatea de a o folosi pentru o vreme, creeaza un inconvenient imens si pentru aia care abia reusesc sa adune 100 usd intr-o saptamina si pentru ala care nici macar nu clipeste cind arunca cu bani (genul foarte popular si apreciat pe la noi: "Ia 200 usd, fraiere, ca trec tot pe-aci la intoarcere".) QUOTE da, unde e lege nu e tocmeala, sunt de acord!dar masurile trebuie sa fie de bun simt, daca vizam bunul simt! La scoala de soferi se invata tot felul de lucruri interesante cum ar fi: invirtitul covrigului, mestecatul in benzina, "dat gaz" etc. si multe lucruri plictisitoare si de prost gust cum ar fi: opritul la semafor, semnalizatul la schimbarea directiei de mers, respectarea indicatoarelor de circulatie etc. Majoritatea regulilor de circulatie sunt de "bun simt", dar, odata ce au fost legiferate devin LEGE si consider ca masurile punitive trebuie balansate in asa fel incit legea sa fie respectata. QUOTE desi sunt de acord ca la noi trebuie ordine cu bata, nu am chef sa port centura in oras, uneori! uite nu am! Aici se pare ca ai gasit si o buna masura punitiva pentru tipul asta de fapta! E totusi mult mai drastic decit retinerea masinii si amenda 100 usd... desi se zice ca "bataia e rupta din rai". No further comment! QUOTE si poate sunt la volanul unui AMG care e al lu socru miu, cu care omul pleaca a doua zi intr-o delegatie pe linie de serviciu! ce vina are omu? Raspunsul la intrebarea ta a mai fost dat mai sus intr-alt context. De fapt asta ma intreb si eu! Ce vina are omu'? Doar esti alegerea fetei lui! Nu am propus ca retinerea masinii sa fie pedeapsa pentru nefolosirea centurii in trafic in Romania, era doar un comentariu despre o masura adoptata AICI care functioneaza perfect. Sa fac propuneri legislative pentru traficul din Romania este ultimul punct din lista mea de prioritati. Singurul lucru pe care am vrut sa-l mentionez este doar ca daca respectarea unei anumite legi este atit de defectuoasa probabil ar trebui luate niste masuri in sensul impunerii ei. Si se pare ca nu impunerea unei ANUMITE legi este problema ci ATITUDINEA fata de lege, in general. O seara superba! |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
- IS-05-FTY Don't drink and drive - you might hit a bump and spill it.
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
QUOTE(avathan @ 14 Apr 2006, 12:57) hmmm la 15 km/h cred ca poti sa-ti rupi coloana cervicala ... in urma unui impact din spate de exemplu chiar daca ai tetiera ... si nu port centura de frica amenzii ... Aseara de florii, pe soseaua colentina, timp ploies, ciocnire in lant pe la orele 19 - 20, un renault megan pe banda 3 franeaza- o tipa la volan, in spate o loveste o dacie neagra, barbat la volan si tot o dacie intra in ei un alt barbat la volan. avarii: la megan neobservate, dansa da o carte de vizita si pleaca; dacia neagra cu radiatorul spart, impins in motor, care nu mai este functionabil, portbagajul infundat rau de tot. Se acorda prim ajutor si este dus la spital de ambulance o persoana de pe bancheta din spate; dacia alba remorcata este dusa acasa. Supun analizei si parerilor dvs. |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
horsewhisperer27, daca nu esti de acord cu masura asta cu retinerea masinii ar trebui sa protestezi si impotriva blocarii sau ridicarii autovehiculelor parcate aiurea.
Mie mi se pare o masura ok. Mi-a intrat in reflex sa prind centura imediat ce introduc cheia in contact. Asa ca o folosesc chiar si pe distante mici. Dar unii dintre noi nici macar nu vor sa incerce sa se obisnuiasca cu centura si protesteaza vehement daca li se impune lucrul acesta. Romanul s-a nascut protestatar. Inca o data este vina politiei ca nu isi face treaba. Si acum avem legi, dar vajnicii nostri politisti nu isi fac treaba. Si fiindca am respect fata de autoritati le umplu tot frigiderul! |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(crintea1949 @ 17 Apr 2006, 08:58) Aseara de florii, pe soseaua colentina, timp ploies, ciocnire in lant pe la orele 19 - 20, un renault megan pe banda 3 franeaza- o tipa la volan, in spate o loveste o dacie neagra, barbat la volan si tot o dacie intra in ei un alt barbat la volan. avarii: la megan neobservate, dansa da o carte de vizita si pleaca; dacia neagra cu radiatorul spart, impins in motor, care nu mai este functionabil, portbagajul infundat rau de tot. Se acorda prim ajutor si este dus la spital de ambulance o persoana de pe bancheta din spate; dacia alba remorcata este dusa acasa. Supun analizei si parerilor dvs. Ce-i de analizat? N-au cascat ochii, au lovit din spate, cele 2 dacii sunt vinovate. Presupun ca Megane-ul avea stopurile pe frana functionale. Si chiar si daca nu le-ar fi avut, cei din spate nu sunt complet absolviti de vina. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Patefon |
![]()
|
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Aviz amatorilor care nu poarta centura: Combinatia FARA CENTURA + Airbag este mai periculoasa decat fara centura + fara airbag.
Pentru cine are rabdare sa citeasca: http://www.me.vt.edu/gabler/publications/TRB-04-2929.pdf |
--------------------
Seat
New Leon
2006 Sport
- B-#######-11/8 Cu stima,
Patefon |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Acum cateva zile, pe Camil Ressu: o Dacie 1310 venea cu circa 50km/h pe Camil Ressu, avea verde la intersectie, o alta Dacie condusa de un sofer beat intra pe rosu in intersectia de la Ambrozie direct in fata astuia.
Buseala pe la 30-40km/h (baiatul apucase sa franeze). Rezultate: Dacia betivanului turtita pana la jumate, ala scapa doar cu scaunul din dreapta in cap si apoi incearca sa fuga de la locul accidentului (alcoolemie ff mare, nu mai tin minte exact cat). Dacia amicului facuta praf in bot, amicul scapa fara nici o zgarietura (doar lovit la talpa de la pedala). Volanul indoit de la mainile lui, omul a fost retinut de centura de siguranta. Daca nu avea centura iesea fain frumos prin parbriz, asta dupa ce indoia volanul si cu pieptul propriu si isi mai lovea si rotulele de bord si ii clantaneau dintii in gura/peste limba de la impactul cu parbrizul. ASTA este diferenta intre a purta si a nu purta centura in oras. La o viteza mica (<50km/h) poti zbura foarte simplu prin parbriz sau sa te incolacesti in jurul volanului/bordului alegandu-te cu rani grave sau chiar mortale. Daca ai centura, ramai cu sperietura si cu fierul indoit. ps. Pentru cine vrea sa simta pe pielea proprie senzatiile ciocnirii cu bordul/parbrizul la 30-40km/h, din cauza ca nu poarta centura, n-are decat sa stea pe un scaun si sa roage pe cineva sa-i dea cu un parbriz in fata. ZBANG! Este un soc chiar mai mic decat ce "primesc" atunci cand intra cu capul in el la un accident cu viteza de mai sus. Daca vor sa incerce si cu bordul, pot opta pentru un tub de plastic din ala gros. Sa vada cate minute le ia sa-si recapete respiratia dupa ce le da careva cu tubul peste piept. pps. Si daca vor sa vada ce vor simti copiii lor lasati nesupravegheati si liberi in masina, sa repete experimentul pe acestia. Garantez efecte spectaculoase in momentul in care-si vor izbi copiii in moalele capului cu un parbriz. ![]() This post has been edited by maddan: 17 Apr 2006, 15:53 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Exact. Si cine vrea sa vada cum e sa-ti bubuie un airbag in mufarina sa-si bubuie o petarda d-aia militara de manevre pe nas, infasurata intr-o fata de perna.
Cineva din familie sa ne comunice rezultatul. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 16 Apr 2006, 01:24) ... numai nemernicii astia de taximetristi merg mereu la limita confiscarea masinii e o chestie absolut nedemocratica si restrictiva! nu te poti atinge de bunul omului! ... il sanctionezi cum vrei, ii iei carnetul, il arestezi.... ...judecand dupa ce spui tu arestul poate fi vazut ca privare de libertate... oricum raman la ideea mea ca fiecare gandeste pentru el si eu port centura ba mai mult il oblig de cele mai multe ori pe cel din dreapta s-o poarte daca nu vrea pentru ca eu raspund si pentru el / ea cat timp e la mine in masina . |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
MAS |
![]()
|
![]() Le Bubulateur Group: Members Posts: 205 Joined: 23 August 03 From: Bucuresti ![]() |
Adevarul e ca un impact la fenomenala viteza de 20 pe ora se poate solda si cu mortaciuni...
![]() Inca un motiv pentru care nu port centura in oras este ca in cazul unui impact la 20-30km/h, daca am centura pusa, mai sar si airbag-urile, si n-are rost... Am patit o faza de toata jena... Eu stateam pe loc, si un mos de 78 de ani cu un cielo a intrat in mine cu pedala de acceleratie la podea... Eu nu am resimtit nici un soc, dar daca aveam centura pusa, ma mai trezeam si cu balonu' peste bot... |
--------------------
scandura
cu rulmenti
noua, din 2000
- B-02/36-MAS B222BIP Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Esti absolut convins ca tie nu ti se pot intampla decat accidente la 20-30km/h in oras? Nici unul la mai mult, sa zicem 50-60km/h?
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Cosmine .. uite-l pe cel pe care il cautai .. care nu poarta centura pe motiv de stricat bord cu airbagul . Numele lui: MAS (scuze MAS, dar o ineptie mai mare ca cea de sus rar imi este dat sa vad).
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Nu are rost sa mai continuam. Legal si teoretic si cum vreti voi aveti dreptate. Eu am spus o situatie. Nu am avut (si nici nu am) pretentia ca sustin ceva corect sau normal dar "asta e". Probabil ma voi gandi de doua ori cand voi mai umbla cu vehicolul eu, dar singura anomalie mi se pare sustinerea ideii "confiscarea autovehicolului". O masina nu este ceva strict personal, poate fi a unei firme, a familiei si nu vad de ce trebuie sa sufere toti cand o persoana este de vina ??? De acord, "il arzi", il sanctionezi dar cu ideea de a confisca masina, eu, NU sunt de acord.
This post has been edited by tonicelli: 17 Apr 2006, 18:41 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(tonicelli @ 17 Apr 2006, 19:40) ... si nu vad de ce trebuie sa sufere toti cand o persoana este de vina ??? De acord, "il arzi", il sanctionezi dar cu ideea de a confisca masina, eu, NU sunt de acord. Mai stii care este cea mai eficienta metoda de a calma pe "durii clasei" la scoala/liceu ? Iti aduc aminte : " Aha .. deci faceti galagie !! (chiar daca numai unul urla in momentul ala) .. booon .. Scoateti o foaie de hartie : EXTEMPORAL ! (la toata clasa)" Si dupa asta aveau grija colegii intre ei sa calmeze spiritele ![]() Se aplica aceleasi principii .. nu crezi ? Dar care e rezultatul? Iti spun eu care e : Dupa ce prima data se duce "seful" sa isi ridice masina de la depozit pe motiv ca tu nu purtai centura cand o conduceai, se va intampla unul din urmatoarele scenarii: A. Daca seful e din familie : PA PA MASINA ... B. Daca ai un sef intelegator : munca de birou, eventual deplasare la clienti cu RATB-ul ![]() C. Iti pierzi locul de munca .. si la noul loc de munca (in cazul in care il gasesti) te asigur eu ca iti vei lipi centura cu superglue numai sa fii sigur ca nu uiti sa o pui. Nemaipunand la socoteala ca vei fi mult mai sigur in trafic (in toate cele 3 cazuri). |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
florin_el, ma las de citate, pt ca esti pus pe rastalmaciri si pe teoria chibritului...
putea sa nu fie socru-miu, nici nu am zis ca am unul, putea sa fie oricine...alegerea fetei nu avea nici o relevanta,,,, in afara de faptul ca romanul e contra, mai are o trasatura, care se regaseste si ea la multi(nu zic la cine:P): se pricepe fenomenal sa ii invete pe ceilalti! o seara buna, si promit sa nu mai vizitez acest topic! @ sony:am scris mai sus ca sunt de acord cu ridicarea masinilor lasate aiurea, blocarea lor nu duce insa decat la o supraaglomerare...dar inainte sa citesti tu imi spui ce ar trebui sa fac si ce nu! vedeti?romanul se pricepe sa ii invete pe ceilalti si cum sa gandeasca, inainte sa citeasca ce au spus ei de fapt.... eu zic sa o lasati mai moale! de tot! bafta! This post has been edited by horsewhisperer27: 17 Apr 2006, 20:44 |
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Eu zic ca similar se ridica si masinile celor care nu poarta centura si se returneaza dupa ce se platesc amenda si taxa de transport. Daca poti fi de acord cu ridicarea masinii intr-una din situatii nu vad cu ce te poate deranja in cealalta situatie.
This post has been edited by Sony: 17 Apr 2006, 20:52 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
dragii mei coforumisti, dvs aveti la cunostinta ca in Austria, daca depasiti viteza maxima legala cu 50kmph vi se confisca masina considerandu-se ca este o arma?
si eu zic (,) ca Austria este o tara civilizata din toate punctele de vedere... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pentru a fi clar , sari te rog cu fata in jos de la inaltimea de 6 metri ...O sa ne informam la membrii familiei de felul cum arati ... ![]() Exact! Sau sa se dea cu rolele/schiurile si sa intre intr-un copac. Cine nu a vazut cu ochii lui ce se intampla la o buseala la viteza aia, poate in continuare sa ignore purtarea centurii. Din masina se vede altfel, poate... Lasand la o parte ca o cere legea, argument de altfel insuficient pentru multi, este vorba de propria lor sanatate/viata. Si daca isi sparg capul de parbriz, in definitiv, ce? Un prost in minus... ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
gheghe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 24 May 05 From: Campina, PH ![]() |
Din pacate nu e doar un prost in minus. Se cheltuiesc anual foarte multi bani cu victimele accidentelor de circulatie. Citeam undeva un articol (studiu publicat de OMS) in care se spunea ca sunt tari, mai ales cele mai putin dezvoltate, unde se cheltuieste 2-4% din PIB ca urmare a accidentelor de circulatie. Deci atitudinea asta misirupista chiar ne afecteaza intr-un mod nebanuit. Ce ar insemna 3% din PIB mai mult la invatamant, sau sanatate, sau drumuri?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- PH 99 xxx Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
QUOTE(Ghidioneanu @ 18 Apr 2006, 19:52) Pentru a fi clar , sari te rog cu fata in jos de la inaltimea de 6 metri ...O sa ne informam la membrii familiei de felul cum arati ... ![]() 20 km/h sunt atinsi in mult mai putina distanta. suficient 1.5 metri inaltime (asta daca nu am gresit la calcule - am lucrat cu energii: m*v*v/2=m*g*h - reducem masa -> h = v*v/2*g - g e acceleratia gravitationala). Mai trebuie din forta finala sa scazi greutatea. Insa nici asa nu as avea curaj sa sar de la 1.5 metri in maini... Atentie ! la cresterea vitezei, energia creste cu patratul vitezei, astfel incat la 60 km/h avem de 9 ori energia de la 20. Trebuie 13.5 metri de cadere pentru a atinge 60 km/h - iar asta inseamna un bloc cu parter si 4 etaje... Eu tot insist pentru celalalt aspect - in cazul unui accident usor, centura te tine in pozitie, in asa fel incat poti incerca sa redresezi masina care de obicei are tendinta de a se duce spre camionul de pe contrasens... potrivit legilor lui Murphy. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
domnu ghidioneanu, 60 kmh este fix 10 metri pe secunda...
te las sa calculezi cum 20 kmh inseamna 6 metri pe secunda! succes! SCUZE! ma gandeam la altceva! se poate sterge postul!mea culpa!nu editez valorile, ma gandeam la alte cifre, asa ca nu mai are rost... This post has been edited by horsewhisperer27: 19 Apr 2006, 01:49 |
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 19 Apr 2006, 02:36) domnu ghidioneanu, 60 kmh este fix 10 metri pe secunda... te las sa calculezi cum 20 kmh inseamna 6 metri pe secunda! succes! SCUZE! ma gandeam la altceva! se poate sterge postul!mea culpa!nu editez valorile, ma gandeam la alte cifre, asa ca nu mai are rost... Imi pare rau ca esti indus in eroare: - 320 de km la ora inseamna 100 de metri pe secunda - 160 de km la ora inseamna 50 de metri pe secunda - 80 de km la ora inseamna 25 de metri pe secunda - 60 de km la ora inseamna 18.75 metri pe secunda - 20 de km la ora inseamna 6.25 metri pe secunda Puteti continua calculele dar va spun sigur ca 320 la ora inseamna 100 de metri pe secunda. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Sony |
![]()
|
ionutctn, mai gadila un pic calculatorul ala. Dupa calculele mele facute fara calculator de buzunar sau pix reiese ca 1 m/s = 3,6 km/h. In concluzie:
100 m/s = 360 km/h; 50 m/s = 180 km/h etc. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Sony @ 19 Apr 2006, 09:43) ionutctn, mai gadila un pic calculatorul ala. Dupa calculele mele facute fara calculator de buzunar sau pix reiese ca 1 m/s = 3,6 km/h. In concluzie: 100 m/s = 360 km/h; 50 m/s = 180 km/h etc. Ma crezi sau nu nu am facut pe calculator. A fost o emisiune pe discovery tocmai despre siguranta traficului prin Europa civilizata cu un inginer de trafic de la ei care explica fel de fel ma rog. Si nush prin ce imprejurare a fost data informatia asta 320 la ora = 100 de metri pe secunda. Proportiile le-am facut eu e adevarat dar asa au spus aia pe discovery asa ca au gresit aia gresesc si eu ![]() This post has been edited by ionutctn: 19 Apr 2006, 08:52 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Mai sa fie... inginerii astia.
1 m/s = 60 m/minut = 3600 m/ora = 3.6 km/ora 100 m/s -> 360000 m/ora = 360 km/ora O sa fiu mai atent la discovery de-acum incolo... |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 15:18 |