DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> igrijorator, centura de siguranta

IsNa
post 19 Apr 2006, 10:09
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

QUOTE(MAS @ 17 Apr 2006, 20:00)
Inca un motiv pentru care nu port centura in oras este ca in cazul unui impact la 20-30km/h, daca am centura pusa, mai sar si airbag-urile, si n-are rost...

*

MAS, mai informeaza-te. Daca vorbesti de BMW, ala sigur are centuri pretensionate, ceea ce inseamna ca la un impact minor se declanseaza doar centurile, daca sunt cuplate. Daca nu sunt, se poate declansa airbag-ul in locul lor.

Nu stiu exact algoritmul de la BMW, dar il stiu exact la alte masini. Mai mult nu pot sa spun, dar asigura-te ca ai o sursa de incredere pt. informatia asta, ca mie nu-mi suna corect.

La faza cu mosul, din moment ce spui ca n-ai simtit mare lucru in masina, poti sta linistit ca oricum nu se declansa nimic. Unitatea de control decide pe baza acceleratiilor resimtite in sasiul masinii (plus alte puncte). Poti fi SIGUR ca balonul nu-ti pusca daca nu e nevoie.

This post has been edited by IsNa: 19 Apr 2006, 10:10

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b64chr
post 19 Apr 2006, 12:28
Post #92

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

QUOTE(Ghidioneanu @ 18 Apr 2006, 19:52)
20 km pe ora inseamna cam 6 metri pe secunda
*

Corect, mai precis 5,5(6)
QUOTE(Ghidioneanu @ 18 Apr 2006, 19:52)
Pentru a fi clar , sari te rog cu fata in jos de la inaltimea de 6 metri ...
*

Aici, desi nu spune explicit, autorul considera ca un corp in cadere libera de la 6 metri atinde la contactul cu solul viteza de 6m/s.
Fals. In realitate are 10,85m/s sau 39 km/h.

Ca sa atinga viteza de 20 km/h, un corp trebuie lasat liber de la 1,57 m.

Sursa: amintirile de fizica de clasa IX

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
Ghidioneanu
post 19 Apr 2006, 19:11
Post #93

Membru autentic

From: IS

Cu matematica stau mai prost , dar daca te impiedici si cazi de la inaltimea medie de 170 cm , te belesti putin la fata , poti sa-ti fracturezi nasul sau daca pui mana jos poti sa ti-o rupi , daca e un ortoped intre noi va poate povesti de fracturile de mana ( epifiza distala de radius ) . Cu ce viteza cazi cand aluneci pe gheata ? E suficient sa-ti rupi ceva oase (am vazut si fractura de femur !), doar daca esti judoka antrenat sau foarte gras ( si atunci te rostogolesti ) mai scapi oarecum nevatamat .
Asa ca 20 km/ora sunt suficienti pentru raniri destul de severe , care in anumite conditii pot provoca si decesul ...Stiti cat sange se poate strange intr-un hematom la o fractura de femur ? Suficient cat sa faci soc hemoragic. Iar daca o aschie de os sau o sticla te atinge la artera femurala ... popa.gif

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
horsewhisperer27
post 19 Apr 2006, 23:34
Post #94

Membru autentic

From: Bucuresti

corect cu fractura de epifiza distala de radius(pouteau-colles), nu mai sunt 100% sigur de ortografia legata de numele proprii,,,,,

dar sa nu devenim prapastiosi, e adevarat ca se moare din te miri ce in ziua de azi, dar nu e si obligatoriu.,...
poate iti cade pe strada un ghiveci in cap de la etaju 10.,....nu mai apuci nici un hematom!

--------------------
fan VAG!
+
maddan
post 20 Apr 2006, 10:09
Post #95

Speedy Gonzales

From: Bucuresti

Sigur, nu e cazul sa devenim paranoici...

Insa am dorit sa demontam mitul ca daca te busesti la <40km/h nu patesti nimic, chiar daca nu porti centura.

Dimpotriva, poti pati o groaza de lucruri... smile.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
dragos.avramescu
post 20 Apr 2006, 14:02
Post #96

Membru autentic

QUOTE(Ghidioneanu @ 19 Apr 2006, 20:11)
Cu matematica stau mai prost , dar daca te impiedici si cazi de la inaltimea medie de 170 cm , te belesti putin la fata , poti sa-ti fracturezi nasul sau daca pui mana jos poti sa ti-o rupi , daca e un ortoped intre

Cand cazi din picioare, nu cazi de la 1.70, ci de la mult mai putin, pentru ca centrul de masa e cam in dreptul buricului.
Ca sa fim corecti, la cadere se mai aduna si greutatea proprie, nu numai masa (inertia). Insa la viteze mai mari (cum ar fi 20 km/h...) acceleratia gravitationala devine neglijabila in comparatie cu decelerarea datorata ciocnirii.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
IsNa
post 21 Apr 2006, 12:51
Post #97

Membru autentic

From: Timisoara

In tema...

Attached File(s)
Attached File  Reclama_cu_8_premii_la_Cannes_.zip ( 821.57k ) Number of downloads: 43

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
GABY IS BACK !
post 27 Apr 2006, 13:36
Post #98

Membru autentic

From: bucuresti - 4

Domnilor ( care considerati ca in oras nu este utila centura ).

Eu la o frana violenta, pe la 30km/h, "am reusit" sa-mi dau pasagerul cu capul de parbriz....
Si nu a fost nici un impact.... doar frana....
Este adevarat ca nu a "reusit" sa sparga parbrizul, ci doar a facut un mare cucui si o vanataie ... dar, de atunci, poarta intotdeauna centura....
Faceti cum credeti.... "nu folositi centura aia incomoda", daca vreti....
Sper doar ca poate veti avea si voi sansa colegului meu, de a realiza raportul utilitate/discomfort al centurii, inainte sa deveniti o cifra intr-o statistica.
Bafta multa.

This post has been edited by GABY IS BACK !: 27 Apr 2006, 14:03

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 13:59
Forum Renault