DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Chevrolet Aveo, Rezultate NCAP

TMihai
post 18 Apr 2006, 11:24
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Filmuletul cu Aveo il vazusem la promotor parca...sau pe national si nu-mi venea sa cred ca se "deschide" ca o cutie de carton. In fine, are cineva si filmuletul cu testul EuroNCAP pt Logan?

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 MPI 2005
Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 18 Apr 2006, 12:02
Post #32

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Filmul de la testul EuroNCAP al Logan-ului este aici (WMV, 460KB), dar din păcate nu prezintă decât testul frontal și un singur unghi.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Liviu
post 18 Apr 2006, 12:05
Post #33

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Dupa cum vad eu lucrurile, nu prea are importanta cum arata masina dupa impact .. ci pasagaerii.

Atasata este o poza care arata starea pasagerilor adulti la impactul frontal si lateral in cazul Aveo si Logan (copy and paste de pe euroncap.com).

aveo_logan.GIF ( Size: 23.95k ) Number of downloads: 121

Se poate vedea clar de ce a luat Aveo numai o stea jumate ... pentru ca la impactul frontal, soferul crapa (pieptul inrosit) pe cand in logan e doar portocaliu.
Dupa cum stiu eu, intre "Marginal" si "Poor" este cale lunga.
Observati insa ca la impactul lateral, Aveo sta foarte bine.

Asa ca. repet, mai putin conteaza cum arata masina ...

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
IRONICK
post 18 Apr 2006, 13:45
Post #34

-

From: Romania

QUOTE(Chrome @ 18 Apr 2006, 11:24)
[..] se "deschide" ca o cutie de carton
*
Daca producatori de conserve (sau cutii de bomboane) ar lua patentul de la Aveo, ar iesi pe profit foarte mare.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
zack
post 11 May 2006, 01:08
Post #35

Cel' incapatzanat

m-am mai uitat cu atentie inca odata la crash-testul de la aveo.
ceea ce nu inteleg, si m-a bufnit rasul...este :
de ce are pieptul rosu ? pentru ca vine volanul inspre sofer 1,35 cm ?! hai sa fim seriosi... radmasa.gif chiar credeti ca va muri cineva ca se deplaseaza 1,35 cm volanu inspre el ?!!!!! mi se pare complet o teorie..."buna" prin care aveo pierde foarte mult in ochii lumii. pacat...

--------------------
chevrolet 1.4 16v 2005, full - nu zic :))
[COLOR=blue]!!! Drive Safety !!!
+
aphophis
post 11 May 2006, 02:30
Post #36

Membru autentic

hai mai zack da-o dracului de treaba, stiu ca tie euroncap-ul ti se pare o mare conspiratie (la fel ca si la o gramada de useri de pe dwc) , insa una e sa vorbesti dupa ureche si alta e sa citesti ce se scrie in comunicatul oficial:

Structural deformation and spot-weld release indicated that the bodyshell had been overloaded and had become unstable.
Rearward movement of the A-pillar was penalised. Movement of the steering-wheel presented a hazard to the driver's head. The driver's chest made contact with the steering-wheel, distorting the rim. Compression of the driver's chest
indicated an unacceptably high risk of life-threatening injury. As a result, the final star of the adult occupant rating is struck
through.
Structures in the dashboard represented a potential hazard to the knees and femurs of the driver and passenger.
No points were awarded for the protection offered to the feet and ankles.

citeste bine textul asta (luat de aici ) si incearca data viitoare sa vorbesti documentat. Ca de vorbit dupa ureche toti putem wink.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Lucian BLK
post 11 May 2006, 20:16
Post #37

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Auzi zack, tu si toti cei cu conspiratia, consideri ca, cineva, neluandusi Aveo are de pierdut? Eu nu cred! wink.gif

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
lucian79
post 11 May 2006, 20:50
Post #38

Membru

From: O R A D E A

Una peste alta ...cine are bani isi ia ..cine n-ar isi ia ZKR si cu asta basta... toata lumea-i fericita.

--------------------
pejos confort 2006
feel free ..... feel FIAT
+
IRONICK
post 11 May 2006, 20:51
Post #39

-

From: Romania

Cine are bani isi ia masina, nu Aveo ..

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
zack
post 11 May 2006, 20:52
Post #40

Cel' incapatzanat

avand in vedere ca are pretul apropiat de logan, eu zic ca da.
asta e parerea mea si nimeni nu mi-o poate schimba.
oricum, decat un sh, mai bun loganul. eu sunt "pentru" masinile noi.

--------------------
+
lucian79
post 11 May 2006, 20:57
Post #41

Membru

QUOTE(IRONICK @ 11 May 2006, 21:51)
Cine are bani isi ia masina, nu Aveo ..
*

Da, da d-aia smecheroasa la care i se rupe fuzeta radmasa.gif

--------------------
pejos confort 2006
+
Sony
post 11 May 2006, 21:46
Post #42

Membru autentic

From: Ban Land

Bai, frate, rau e sa ai o obsesie! Da' fuzeta, cat e fuzeta?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
gonty
post 11 May 2006, 22:40
Post #43

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(lucian79 @ 11 May 2006, 23:57)
Da, da d-aia smecheroasa la care i se rupe fuzeta  radmasa.gif
*

Voi aveti un fix cu fuzeta. S-a intamplat la una din jdemii de masini fabricate si tot va legati ca boala de om sanatos.
Na, hai sa ma leg si eu tongue.gif (ca tot is racit):
http://www.carsurvey.org/viewcomments_review_79235.html

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
zack
post 12 May 2006, 00:06
Post #44

Cel' incapatzanat

vezi tu, daca as fi avut logan ce incredere as mai fi avut io in masina ?! (m-as fi ingrozit...dupa ce as fi citit pagina cu pagina, sectiunea cu probleme ale loganului).
ce este grav, este ca nu se recunoaste. asta ma "oftica".
la ce masina ai mai vazut : sa se blocheze pedala/cablu de acceleratie, sa i se rupa fuzeta, sa ramai cu directia blocata, etc. sunt zeci de probleme GRAVE.
chiar si "faza" cu scaunul, care se rupe e grav. ganditi-va, la 120 la ora, sa te intinzi (evident proptindu-te mai tare) pe scaun, si sa te duci cu cracii-n sus pe spate... va dati seama ce ar iesi ? asta e diferenta majora intre kalos/aveo si logan, si nu e recunoscuta. de ce ? ca toti ati avut dacii, si asta e "mana cereasca" ca totusi e cat de cat mai fiabila decat daciile pe care le stiam, dar repet nu e la fel de fiabila ca o masina straina.

--------------------
+
aphophis
post 12 May 2006, 00:22
Post #45

Membru autentic

zack.. lasa loganul la o parte si arata ca stii sa vorbesti documentat si la obiect. Ce parere ai despre postul #36? despre comunicatul euroncap? Mai ales ca e o problema certa a tuturor aveo-urilor. Spune-mi daca nu te ingrijoreaza frazele ingrosate de mine..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
zack
post 12 May 2006, 00:54
Post #46

Cel' incapatzanat

sti cum faci tu acum ? exact cum i-as zice la un ateu : roaga-te la isus, ca o sa te ajute sa... asa faci tu acum.
si chiar de ar avea o stea jumate, macar nu are problemele mentionate in postul meu de mai sus. prefer sa fie unpik mai slaba la securitate decat sa aiba problemele pe care le are loganul. nu imi mai bat gura degeaba.
mai demult gandeam si eu ca voi, dar m-am mai "maturizat" si am observat "banii fac legea peste tot", asa ca euroncap-ul pentru mine nu e un argument mad.gif
io incerc sa va deschid ochii, dar n-am cui din pacte. credeti ce vrei. zkr e regele soselelor. numai bine

--------------------
+
gonty
post 12 May 2006, 05:23
Post #47

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(zack @ 12 May 2006, 03:06)
vezi tu, daca as fi avut logan ce incredere as mai fi avut io in masina ?! (m-as fi ingrozit...dupa ce as fi citit pagina cu pagina, sectiunea cu probleme ale loganului).
ce este grav, este ca nu se recunoaste. asta ma "oftica".
la ce masina ai mai vazut : sa se blocheze pedala/cablu de acceleratie, sa i se rupa fuzeta, sa ramai cu directia blocata, etc. sunt zeci de probleme GRAVE.
chiar si "faza" cu scaunul, care se rupe e grav. ganditi-va, la 120 la ora, sa te intinzi (evident proptindu-te mai tare) pe scaun, si sa te duci cu cracii-n sus pe spate... va dati seama ce ar iesi ? asta e diferenta majora intre kalos/aveo si logan, si nu e recunoscuta. de ce ? ca toti ati avut dacii, si asta e "mana cereasca" ca totusi e cat de cat mai fiabila decat daciile pe care le stiam, dar repet nu e la fel de fiabila ca o masina straina.
*

Vezi tu, eu am vaga impresie ca stai foarte prost cu matematica:
1) Cand spui ZECI de probleme GRAVE, inseamna ca te referi la cel putin 20; te rog sa le enumeri (asta ca sa-ti pot da nota de trecere)
2) Din punct de vedere statistic, chestia cu fuzeta este nesemnificativa (nu ma crezi, pune mana pe un manual de statistica): un caz la cate masini Logan s-au fabricat
3) chestia cu scaunul nu tin minte sa fi fost raportata de vreunul dintre colegii nostri ci a fost o rechemare, si pentru asta: jos palaria. In treacat fie spus, eu nu am auzit de nici o rechemare a Kalos-ului pentru problemele de la motor, sau la Matiz pentru probleme la caseta de directie samd.
4) Si eu m-as gandi foarte bine inainte de a mai depasi 60 km/h cu Aveo. Fii serios, la 120 km/h poate doar cadavrul in Logan va arata mai bine decat cel din Aveo. Mai bine conduceti preventiv, ca la varsta ta sunt cei mai periculosi soferi (o recunosc, si eu am fost asa blush.gif )

Sa fie clar, nu exista diferente MAJORE intre Logan si Kalos/Aveo. Ambele fac parte din categoria masinilor ieftine, cu un raport foarte bun intre pret si calitate. Atat si nimic mai mult. Fiecare alege ce-i place in momentul respectiv!
Inca ceva, eu nu am avut niciodata berlina si nici nu sunt la prima masina; asa ca nu sunt "dat pe spate" de ZKR. Dar prefer sa cumpar un apartament NOU fetei mele de 60000 euroi decat sa fi dat 15-20000 pe o masina pe care oricum o schimb dupa maxim 10 ani.

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
aphophis
post 12 May 2006, 09:45
Post #48

Membru autentic

QUOTE(zack @ 12 May 2006, 01:54)
sti cum faci tu acum ? exact cum i-as zice la un ateu : roaga-te la isus, ca o sa te ajute sa... asa faci tu acum.
si chiar de ar avea o stea jumate, macar nu are problemele mentionate in postul meu de mai sus. prefer sa fie unpik mai slaba la securitate decat sa aiba problemele pe care le are loganul. nu imi mai bat gura degeaba.
mai demult gandeam si eu ca voi, dar m-am mai "maturizat" si am observat "banii fac legea peste tot", asa ca euroncap-ul pentru mine nu e un argument  mad.gif 
io incerc sa va deschid ochii, dar n-am cui din pacte. credeti ce vrei. zkr e regele soselelor. numai bine
*

pozele sa stii ca nu mint, la fel si filmuletul impactului. Tot nu mi-ai raspuns la obiect daca nu te-ar ingrijora ca la un impact la 64 km/h s-ar intampla lucrurile ce se intampla cu aveo-ul. Citeste inca o data comunicatul celor de la euroncap , uita-te la filmuletul impactului si spune-mi daca ai fi sofer in aveo ti-ar place ca volanul sa te loveasca-n piept asa de tare, incat sa ti-l sparga, daca ti-ar conveni ca acoperisul sa te scalpeze si bordul sa-ti zdrobeasca picioarele.. wink.gif

Later-edit: Ar fi bine sa-l asculti pe domnul gonty la partea cu matematica , pentru ca s-ar putea sa aiba mai multa "expertiza" in domeniul asta icon_mrgreen.gif

This post has been edited by aphophis: 12 May 2006, 09:46

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
zack
post 12 May 2006, 09:53
Post #49

Cel' incapatzanat

riscurile meseriei dry.gif repet daca o fi asa cum zice ncap (si repet : io nu cred) e cam nasol pt sofer. una e in trafficul normal, un e in "testul de laborator".
ce credeti ca din logan se iese cu muult mai bine ? mad.gif repet, prefer aveo. si cu asta am incheiat. discutia asta nu duce la nimic. wink.gif cei care vor "siguranta" iau logan, cine vrea fiabilitate ia aveo. gresesc cu ceva ? nu cred mad.gif

--------------------
+
bobo77
post 12 May 2006, 14:03
Post #50

...........................

From: Mangalia

@gonty-vreau sa-ti spun ca eu cind am avut kk, mi-au schimbat motorul, este adevarat nu mau chemat ei ,m-am dus eu si au recunoscut ca este problema de fabricatie.@ zack-daca iti spun ca am schimbat amortizoarele la kk la 8500km, tu crezi ca as putea eu sa zic ca este problema generala, cum ziceti voi cu fuzeta, zic doar ca am avut ghinion, am prieteni care n-au avut nici o belea cu kk, mie mi-a crapat un furtun de la inst de racire dupa 3 zile.Mai zic ca unii de pe acest forum posteaza la probleme lgn pt orice nimic.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
Sony
post 12 May 2006, 14:04
Post #51

Membru autentic

Am mai vazut eu din astia care prefera aveo, pentru ca nu e dacie cum au toti "taranii". biggrin.gif Asa ca accepta si riscul sa o mierleasca prematur. Deh, costa sa fii smecher. laugh.gif

--------------------
+
lucian79
post 12 May 2006, 16:33
Post #52

Membru

QUOTE(Sony @ 11 May 2006, 22:46)
Bai, frate, rau e sa ai o obsesie! Da' fuzeta, cat e fuzeta?
*

Nu stiu ca n-am Dacie .. poate ne spui tu, ca esti mai in tema
radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by lucian79: 12 May 2006, 16:34

--------------------
pejos confort 2006
+
Sony
post 12 May 2006, 16:53
Post #53

Membru autentic

Voi sunteti cu obsesia, vere! Vedeti numai defecte la Logan.

--------------------
+
zack
post 12 May 2006, 18:52
Post #54

Cel' incapatzanat

bobo77, nu zic ca toate sunt probleme generale. dar daca am ghinionu sa mi se blocheze directia la 120 la ora ? sau sa mi se blocheze acceleratia...?? astea sunt probleme grave, si daca mi s-ar fi intaplat asa ceva, direct judecata scria pe Dacia mad.gif io zic ca n-ati vrea sa stiti. e de ajuns sa se intample la 1-2-3 loganuri, si sa incepeti a va puneti semne de intrebare.
bobo77, chiar m-ai facut sa rad...amortizoare schimbate la 8500 km excl.gif tare asta. (acu eu fac haz de necaz...nu doresc la nimeni asta).

--------------------
+
Sony
post 12 May 2006, 19:05
Post #55

Membru autentic

Si daca ai ghinionul sa-ti ia unul fatza, te simti in siguranta in masina ta? E drept ca ai scapa de procese cu producatorul. wink.gif De pe lumea cealalta e mai greu. tongue.gif

--------------------
+
LemonDemon
post 13 May 2006, 07:16
Post #56

Membru autentic

Topicul este legat de Aveo nu de Logan.Problema Aveo poate fi una de proiectare , ceea ce ma cam indoiesc .Nu cred ca ar fi asa de inconstienti Chevrolet sa scoata o masina cu 1.5*.Pe de alta parte eu zic sa nu mai ridicam in slavi ZKR deoarece are o gramda de defecte, unele mai mari, altele mai mici si nu cred ca este bine sa ne legam de una sau de alta.

--------------------
None None N/A
+
avathan
post 13 May 2006, 08:47
Post #57

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(zack @ 12 May 2006, 10:53)
riscurile meseriei  dry.gif  repet daca o fi asa cum zice ncap (si repet : io nu cred) e cam nasol pt sofer. una e in trafficul normal, un e in "testul de laborator".
ce credeti ca din logan se iese cu muult mai bine ?  mad.gif  repet, prefer aveo. si cu asta am incheiat. discutia asta nu duce la nimic.  wink.gif  cei care vor "siguranta" iau logan, cine vrea fiabilitate ia aveo. gresesc cu ceva ? nu cred  mad.gif
*

gresesti foarte rau pentru ca insinuezi ca LOgan-ul sta prost la fiabilitate lucru pe care nu-l poate demonstra nimeni inca din motive foarte clare cele mai vechi masini au ~ 2 ani ...
Iar NOUL Aveo nu vad cu poate fi declarata ca fiind fiabila din moment ce de abia a fost lansat.
Cat despre "vechiul si batranul" Kalos este superior Solenzei ma refer aici ... la masina in ansamblul ei...si in continuare imi mentin parerea ca mai bine lasau masinuta aia asa si nu o remodelau ca era oarecum buna (motoarele sunt ok consum in limite rezonabile,iar la capitolul siguranta stau dupa parerea mea mai bine decat noul Aveo -nu compar cu Dacia pentru ca nu avem decat imagini de la crash testul facut primului model de echivalentul Euroncap in America)

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
satori
post 13 May 2006, 11:31
Post #58

"wherever i may roam"-er

Avathan, Aveo ESTE Kalosul (bine, redesenat nitel). Si, deocamdata, are aceleasi motorizari. Se poate spune cu o siguranta relaxata ca are aceiasi fiabilitate precum Kalosul. Vad ca nu se cunosc chestii de baza dar totusi se extrapoleaza si comenteaza inutil.
Va doresc sa nu testati stelele niciunei masini.

--------------------
Chevrolet Kalos SXPP 04, Spark 06 2004, 2006 - BxxBUH
+
ICET
post 13 May 2006, 13:53
Post #59

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

QUOTE(zack @ 12 May 2006, 19:52)
dar daca am ghinionu sa mi se blocheze directia la 120 la ora ? sau sa mi se blocheze acceleratia...?? astea sunt probleme grave, si daca mi s-ar fi intaplat asa ceva, direct judecata scria pe Dacia  mad.gif  io zic ca n-ati vrea sa stiti. e de ajuns sa se intample la 1-2-3 loganuri, si sa incepeti a va puneti semne de intrebare.
*

Dar daca ai ghinionul ca in primii 10 000km sa ti se umble in motor pentru ca sa se schimbe supapele??Daca ai ghinionul sa ti se schimbe caseta de directie care de noua e cu jocuri???

QUOTE(satori @ 13 May 2006, 12:31)
Avathan, Aveo ESTE Kalosul (bine, redesenat nitel).
*

Poate doar la motoare,ca in rest,totul e redesenat si nu mai seamana......

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
satori
post 13 May 2006, 14:00
Post #60

"wherever i may roam"-er

Ah, ok, daca desenul inseamna pentru tine o masina, atunci da, e alta. Scuze, nu stiam despre ce vorbiti.
Toate casetele de directie de la Kalos si nu numai au un joc mic. Sau cel putin la toti Kalosii pe care i-am vazut pana acum. Nu il simti in timpul condusului absolut deloc. Nu trebuie sa ma crezi/credeti.
Oricum, nu conteaza cum e cu fuzeta sau supapele, doar desenul si stelele conteaza.

--------------------
Chevrolet Kalos SXPP 04, Spark 06 2004, 2006 - BxxBUH
+
3 Pages < 1 2 3 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 11:10
Forum Renault