Inlocuire cap schimbator de viteze
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire cap schimbator de viteze
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Ok, priceput. Multumesc.
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pss... Cand tragi de inelul de jos apasa-l in laterale (o sa vezi, are doua aripioare pentru aces scop) si apoi iese mai usor din fata
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Am facut operatiunea...
1. Demontat vechea maciulie. Am aplicat sfatul lui silviu si am folosit un soi de cleste mops, mai ingust a.i. sa intre in canalul gulerului de plastic de sub cauciucul maciuliei. Am rasucit cu mopsul si a cedat instant (ce-i drept cu un parait de am zis c-am rupt masina-n doua). Dupa aia l-am mai miscat un pic stanga-dreapta si a iesit vechea maciulie cu mana, intreaga-intreguta. Aia se tine asa bine deoarece teava, pe primii 2-3 cm are un soi de zimti pe care maciulia e bagata la cald sau e lipita cu ceva... 2. pus pe teava 5 cm furtun + niste banda izolatoare si bagat noua maciulie pana-n plasele. Intr-adevar, schimbatorul isi pastreaza inaltimea. 3. scos burduful. Se desface capsa, apoi (merci klaus & IRONICK) se preseaza pe 2 aripioare laterale (diametral opuse, se gasesc usor prin pipaire) de pe inelul de la baza burdufului. Se trage simultan de burduf dinspre partea din fata si iese afara. 4. remontat burduf in noua configuratie. Se intoarce burduful pe dos si se baga cu gaura mica in jos peste maciulie. Dupa aia inchei capsa, tragi in sus de burduf cat merge apoi legi burduful pe canalul noii maciulii cu un colier de plastic, strans (eu am folosit niste sfoara, ca am constatat cu bucurie ca mi se terminasera colierele ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
diametru interior maciulie originala - 12 mm
diametru interior maciulie de prestige - 15 mm deci pe tija schimbatorului mai trebuie adaos de 1.5mm |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
rattlesnake |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 April 06 From: Bucharest ![]() |
intrebare: de unde ai procurat "maciulie" de prestige? as vrea si eu
merci |
--------------------
Opel
Astra H 1.7Cdti 100cp
2008 (ex Dacia Logan 1.4 2006)
|
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
MIH |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 238 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am folosit ca adaos invelitoarea din plastic a conductelor de cupru de 12mm care se folosesc la instalatii sanitare si este super ok, a intrat fortat si nu a trebuit sa mai adaug altceva gen poxipol sau banda adeziva.......recomand
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4/ex.Dacia Sport Coupe 1.6
-
- B-85-MIG
|
|
puiuart |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 13 September 05 ![]() |
-Vreau sa schimb maciulia de la masina si nu stiu cum se scoate (desface) daca stie cineva? Multumesc anticipat!Mentionez ca am Laureat de 1,4 si am gasit pe okazii.ro
Titlu: maciulie schimbator viteze din piele pt LOGAN Prestige sau CLIO3 la 50 ron. |
--------------------
logan
laureat
2005- 1,4 ce parere aveti de Laureat de 1,4
|
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
ai incercat sa citesti cateva posturi mai sus?
QUOTE(GoGu @ 8 Nov 2006, 22:24) 1. Demontat vechea maciulie. Am aplicat sfatul lui silviu si am folosit un soi de cleste mops, mai ingust a.i. sa intre in canalul gulerului de plastic de sub cauciucul maciuliei. Am rasucit cu mopsul si a cedat instant (ce-i drept cu un parait de am zis c-am rupt masina-n doua). Dupa aia l-am mai miscat un pic stanga-dreapta si a iesit vechea maciulie cu mana, intreaga-intreguta. Aia se tine asa bine deoarece teava, pe primii 2-3 cm are un soi de zimti pe care maciulia e bagata la cald sau e lipita cu ceva... ...... 2 |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
- B 14 PVB [B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!! |
|
silviu_79 |
![]()
|
![]() Membru Autentic Group: Members Posts: 1.252 Joined: 27 June 06 ![]() |
puiuart, daca te uitai pe sectiunea de bursa a acestui forum gaseai anuntul cu maciuliile de vanzare si aici
![]() ![]() |
--------------------
mazda
3
2007 ...::zoom - zoom::...
|
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
" 4. remontat burduf in noua configuratie. Se intoarce burduful pe dos si se baga cu gaura mica in jos peste maciulie. Dupa aia inchei capsa, tragi in sus de burduf cat merge apoi legi burduful pe canalul noii maciulii cu un colier de plastic, strans (eu am folosit niste sfoara, ca am constatat cu bucurie ca mi se terminasera colierele ) . Se trage apoi pe fata burduful si se fixeaza inapoi inelul de la baza, intai partea din spate apoi se apasa pe cea din fata. Gata! "
mai eu am resuit sa prin capsa pe maciulie la fel ca in vechea configuratie ... cu ceva efort, bineinteles. |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
puiuart |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 13 September 05 ![]() |
- Asa este Silviu_79, daca ar fi toti parolisti. Am vorbit cu un domn anume si a spus ca-mi trimite oferta de produse la jumatate de pret pe mail... l-am sunat si pe mobil dar a trect mult timp si nimic. Asta este norocul meu.
|
--------------------
logan
laureat
2005- 1,4 ce parere aveti de Laureat de 1,4
|
|
IRONICK |
![]()
|
O poza cu prinderea de fabrica cu colier de plastic a burdufului.
IMG_3301a.jpg ( Size: 47.01k ) Number of downloads: 1941 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
QUOTE(maxiK @ 29 Nov 2006, 08:27) mai eu am resuit sa prin capsa pe maciulie la fel ca in vechea configuratie ... cu ceva efort, bineinteles. Si eu am reusit sa prind astfel capsa dar arata cam urat asa iesita in afara. Metoda tovarasilor de mai sus pare eleganta...ma gandesc sa incerc. P.S. : Merci frumos Silviu_79 pt maciulie! A venit promt! |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 3 Dec 2006, 22:07) O poza cu prinderea de fabrica cu colier de plastic a burdufului. Deci si anume astia de la Dacia ar tb sa ne plateasca niste drepturi de autor, ca vad numai idei de pe forum aplicate la "noua" gama ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
Da mai Klaus ... nici macar o bere nu dau si ei. Oricum, daca ei au ales solutia asta cand vindeau la export tip-ul asta de schimbator, inseamna ca solutiile gasite de electronisti sau economisti ... sunt la fel de bune ca ale unor ingineri proiectanti ... sau poate chiar mai ...
This post has been edited by IRONICK: 4 Dec 2006, 12:31 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
OFF: am avut placerea sa ma joc cu un Prestij, ... sincer, prefer sa mi-l bricoleze Dsign sau putin ajutor de la Klaus sau Ironick.... si scap super soft.... o sa fac o incercare si cred ca o sa fac noul Prestij dCi....
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
charly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 20 September 05 From: CJ ![]() |
Azi eram prin Cora Cluj si am dat o tura pe la raionul de accesorii auto. Mi-a atras atentia un maner de schimbator (de piele zice ca) de la firma Bravus. Costa 19.44 ron si sunt pe mai multe nuante de culoare. Eu am luat unul rosu ptr ca loganul meu e rosu. Am dat jos vechiul maner prin rasucire, a iesit foarte usor de altfel. Ptr a ajunge la diametrul interior al noului schimbator, am infasurat mai multe randuri de banda izolatoare. Acelasi procedeu l-am folosit si pentru a crea acel "gat" pentru zona cu capsa a burdufului. Acum tija+manerul s-au mai inaltat cu circa 1 cm fata de cel original. A iesit o chestie misto zic eu, voi pune si o poza. Oricum, cel mai mare plus e cel ergonomic.
|
--------------------
Ford
Focus
2008
|
|
charly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 20 September 05 From: CJ ![]() |
Uite si 2 poze:
Attached thumbnail(s) Picture_003.jpg ( Size: 146.4k ) Number of downloads: 1809 Picture_001.jpg ( Size: 171.96k ) Number of downloads: 1485 |
--------------------
Ford
Focus
2008
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Yak....
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
silviu_79 |
![]()
|
![]() Membru Autentic Group: Members Posts: 1.252 Joined: 27 June 06 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
mazda
3
2007 ...::zoom - zoom::...
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Angelescu Cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 11 April 06 ![]() |
Bine ca nu se mai gaseste oul kinder,modelul cu cutiuta rotunda!
|
--------------------
Dacia
Logan
- xxx
|
|
charly |
![]()
|
"Incurajante aprecieri", fiind prima modificare pe care am facut-o masinii mele.
|
--------------------
Ford
Focus
2008
|
|
Dany_Ar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 10 January 07 From: Arad ![]() |
eu m-am gandit sa imi pun o maneta de schimbat viteza de aia scurta gen opel Astra sau Passat se poate?
Eu nu prea le am cu detaliile tehnice alea alea sunt cam la inceput in domeniu dar am idei marete ![]() pls help daca se poate |
--------------------
Dacia Logan 1.4
Volvo S80
2005
- Ar-55-ROD
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Daca vrei maneta mai scurta o tai, altfel nu ai cum.
|
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Si maneta de Opel si de VW este lunga numai ca aceste masini au consola centrala inalta si de aceea ai senzatia ca este maneta scurta.Daca o vrei scurta taie din maneta dupa gust.Bafta
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
Dany_Ar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 10 January 07 From: Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan 1.4
Volvo S80
2005
- Ar-55-ROD
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
daca ar fi scurta, nu s-ar mai putea schimba treptele usor, ar trebui sa tragi cu forta lui Hercule de maneta... la alea intr-adevar sunt consolele mai inalte
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 10:09 |