DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Credeti ca legalizarea detinerii de "iarba" este b

Credeti ca legalizarea detinerii de "iarba" este buna?

DA - cu atit mai repede cu atit mai bine [ 30 ] ** [15.62%]
DA - dar numai odata cu toate tarile UE [ 20 ] ** [10.42%]
NU - pentru ca numarul consumatorilor ar creste exponential [ 32 ] ** [16.67%]
NU - punct. [ 110 ] ** [57.29%]
Total Votes: 192
Guests cannot vote 
tatabobu
post 6 Jan 2006, 10:42
Post #91

membru

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(horiajam @ 5 Jan 2006, 21:33)
...
FARA DROGURI !!! SPUNETI NU DROGURILOR!! ( de orice fel )
...
*

Sa inteleg ca nu bei alcool de nici un fel, nici cafea, si nici nu fumezi? (ca si astea-s droguri)

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiusoft
post 6 Jan 2006, 12:24
Post #92

Membru de sub patura

QUOTE(vis-a-vis @ 5 Jan 2006, 17:51)
Numai imaginea prietenilor in sevraj, care se lupta sa scape de acest "cancer" si ma infioara gandul.
Dar pana la urma, fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui.
Celor care sunt "da" nu le-as dori sa le moara cineva apropiat din aceasta cauza.
Un singur lucru am de spus... n-am nici un fel de mila pentru cei ce fac asta si au ajuns intr-o stare jalnica.

*

Cred ca n-ai inteles ca noi cei care am votat Da nu sustinem ca toata lumea trebuie sa se apuce de lsd, extasy si altele de genul. Legalizarea unui drog usor ca marijuana ar duce la separarea "recuperabililor" de zona neagra a traficantilor de droguri de sinteza, trafic de carne vie si toate infractiunile care le acompaniaza. Adica exact asa cum prostitutia legalizata permite controlul bts-urilor, consumul legal de droguri usoare ar duce la controlul (indirect) al consumului de droguri tari.

PS: Stii cam care este procentul de morti din marijuana si cati de alcool, tutun si anumite medicamente (legale) tari?

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
florindu
post 6 Jan 2006, 15:22
Post #93

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

Am votat DA.

In 97, ajuns fiind cu o bursa de studiu in Franta, am ramas uimit cati din studentii cu care ieseam fumau iarba. Desi era (si este) interzisa, cu toate astea o foloseau cam pe oriunde, in cluburi, baruri, fara nici o frica. Cu toate ca mirosul se simtea, nu am vazut pe nimeni sa le spuna ceva.
Facand o plimbare pana la Geneva, am aflat, de la unul din profesorii de acolo, si el consumator ocazional de iarba, ca elvetienii ingaduie, la randul lor, consumul. Se vinde in magazine, dar sub forma unor plicuri cu plante pentru diverse chestii.
Povestea cam acelasi lucru cu ceea ce spune Ashu, fiind de acord ca legalizarea a adus lucrurile sub control.
Dar mai spunea ca o petrecere reusita presupune, in mixul de ingredinente clasice, si un pic de iarba!

Sunt convins ca si la noi, cei care nu sunt tentati sub nici o forma nu vor incepe subit sa fumeze, iar cei tentati gasesc destul de usor si acum.

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
St
post 6 Jan 2006, 23:13
Post #94

Membru

Daca voi ziceti ca daca s-ar legaliza s-ar intampla ce zice florin in postul anterior atunci trebuia sa votez cu Da, dar daca ar creste numarul celor care consuma, atunci clar nu. Poate se va legaliza si la noi si o sa vedem ce o sa se intample..

Intrebare: Tigarile sunt legale daca nu ai 18 ani?

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
ovidiusoft
post 7 Jan 2006, 00:50
Post #95

Membru de sub patura

QUOTE(St @ 7 Jan 2006, 00:13)
Intrebare: Tigarile sunt legale daca nu ai 18 ani?
*

Vanzarea catre minori e interzisa. Nu stiu cum e cu fumatul daca le ofera sau cer de la altcineva tigari.

--------------------
+
St
post 7 Jan 2006, 12:39
Post #96

Membru

De vanzare, stiu. Dar eu intrebam de detinere si utilizare. Chiar nu stie nimeni??

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
kinkybaby
post 7 Jan 2006, 13:07
Post #97

Membru incepator

crezi ca sta cineva sa controleze minorii daca detin tigari la ei??? iti zic eu NU!!
"Interzisa vanzarea bauturilor alcoolice si a tutunului minorilor"... respecta cineva legea asta?

--------------------
bmw 320d - b-xx-wow
Stiu cine sunt. Stiu ce vreau. Stiu ce pot. Tu sti?
+
St
post 7 Jan 2006, 14:25
Post #98

Membru

Ce zici tu aici stiu din proprie experienta. Ca intamplator sau nu, si eu sunt minor...

--------------------
+
SiloS
post 7 Jan 2006, 20:34
Post #99

Gangester

From: Buzau

Da' coji de alune a fumat careva ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
horiajam
post 7 Jan 2006, 21:58
Post #100

Viitor fost posesor de Dacie

From: Iasi

QUOTE(tatabobu @ 6 Jan 2006, 10:42)
Sa inteleg ca nu bei alcool de nici un fel, nici cafea, si nici nu fumezi? (ca si astea-s droguri)
*

Ai fi surprins daca iti spun ca nu fumez si nu beau alcool ?? blink.gif
De fumat nu fumez pentru ca am fumat si mi-am dat seama ca nu ajuta la nimic excl.gif
De baut nu beau pentru ca am avut exemple de bautori inraiti .. si datorita lor eu nu beau alcool

Bafta

--------------------
Dacia SuperNova Fosta Europa - 3 - IS - 4817
+
tatabobu
post 7 Jan 2006, 22:20
Post #101

membru

Horia, nu as fi surprins. Incercam doar sa accentuez faptul ca in categoria drogurilor, carora te opui cu inversunare, exista si altele care sunt deja legale: alcool, tutun si cofeina (din cafea, ceai negru sau tiramisu, tot cofeina este). As fi surprins daca indarjirea ta impotriva drogurilor se rezuma la cele ilegale. Hm...vad ca de cafea nu zici nimic, ia spune: esti consumator?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
horiajam
post 7 Jan 2006, 22:29
Post #102

QUOTE(tatabobu @ 7 Jan 2006, 22:20)
vad ca de cafea nu zici nimic, ia spune: esti consumator?
*

Am uitat .. scuze. De cafea nu stiu ce sa zic : daca beau o cafea la 1-2 sapt ma consider consumator ? Daca da, atunci sunt blush.gif

Bun si daca drogurile :alcool, tutun, cofeina sunt deja legale, trebuie sa mai apara si altele? Eu stiu( si simt) ca lucrurile rele trebuie oprite si inlaturate, nu sporite blink.gif

Nu ?

--------------------
+
tatabobu
post 7 Jan 2006, 23:11
Post #103

membru

In principiu da. Dar vezi tu, omul e singurul mamifer care-si gaseste placeri in a-si face rau (vezi alcool, tutun, cofeina, taurina, si toate celelalte substante "recreationale"). Ideea este urmatoarea: cum alegi sa le imparti in legale si ilegale, dupa efectul destructiv? Si pe asta cum il masori? Asupra fiecaruiu individ in parte sau prin decese la mia de consumatori (nu se pun cei care conduc beti si mor, nici cei care conduc drogati si mor ci doar cei care mor de supradoza sau ciroza smile.gif)? Oricum ai lua-o, alcoolul si tutunul sunt mai periculoase decat iarba.

--------------------
DACIA 1300 1995
+
horiajam
post 7 Jan 2006, 23:15
Post #104

Ai si tu dreptate. Eu mi-am spus parerea si incerc sa ma feresc atat pe mine cat si pe cei din jurul meu de aceste droguri .. oricat de rele sau mai putin rele ar fi ele .

Bafta si cat mai putine dependente smile.gif

--------------------
+
BlonduGL
post 10 Jan 2006, 16:22
Post #105

Membru incepator

in a-si face rau (vezi alcool, tutun, cofeina, taurina, si toate celelalte substante "recreationale")

Imi pare rau ca tu crezi ca taurina este nociva.
TAURINA
Descriere produs:
Taurina este o substanta ce se gaseste in oua, peste, carne si lapte si este materie prima pentru toti ceilalti aminoacizi. Taurina si lecitina sint necesare pentru digestia grasimilor, previn formarea calculilor biliari, favorizeaza absorbtia vitaminelor liposolubile, imbunatatesc starea de sanatate a inimii, asigura suportul necesar sintezei neurotransmitatorilor si au efect protector asupra creierului.
Recomandari:
- imbunatateste digestia grasimilor; - amelioreaza sanatatea creierului; - efect benefic asupra inimii; - asigura materie prima pentru productia altor aminoacizi; - efect antioxidant; - creste mobilitatea spermatozoizilor; - efect benefic in epilepsii, hipoglicemie, anxietate, hipertensiune arteriala.

Tigarile, alcoolul in cantitati mari, cofeina sunt de acord ca fac rau, mai mult sau mai putin. Dar nu poti spune ca un pahar de vin sau o bere fac rau, mai ales daca ambele sunt de calitate.

Tigarile nu mai pot fi interzise, fiind prea multi consumatori, si din ce am vazut e foarte greu de lasat de fumat, la inceput fiind de factori psihologici, urmand dupa o perioada mai lunga de fumat, de factori fizici.
La fel se intampla si la cafea. O am drept exemplu pe mama, daca nu fumeaza si bea o cafea dimineata nu se simte bine..
Chiar ma bucur ca nu fumez si ca nu beau cafea. Imi primul rand ca nu-mi plac. Cei drept tiramisu mananc smile.gif

In legatura cu marijuana, eu sunt de acord pentru legalizarea ei. Are efecte mult mai putin nocive ca o tigara, nu creeaza dependenta.
List of effects

* Anti-emetic properties
    * Modulation of working and short-term memory
    * Impairment of short-term memory
    * Dizziness
    * Enhancement of many other drugs (including alcohol, ecstasy, tobacco, heroin, cocaine, LSD, psilocybin and many others)
    * Auditory or visual hallucinations at high doses in some users
    * Exaggerated ambidexterity
    * Paramnesia, repetitiveness and ambiguation
    * Increased appetite (sometimes referred to as "the munchies")
    * Increased sexual pleasure
    * Increased awareness of sensation
    * Increased awareness of patterns and colors
    * Increased mental activity, like metacognition
    * Induced sense of novelty
    * Initial wakefulness followed by drowsiness and lassitude
    * Introspective or meditative states of mind
    * Loss or gain of inhibitions
    * Mild euphoria, feelings of general well-being
    * Nausea in certain individuals
    * Relaxation or stress reduction
    * Tachycardia (Increased heart rate)
    * Dry mouth (sometimes referred to as cottonmouth or pasties)
    * Keratoconjunctivitis sicca (sometimes referred to as blood-shot eyes, dry eyes or red eye(UK))
    * Immune system modulation

Sper ca nu este nevoie sa traduc.
Stiu ca si in Austria, Spania e tolerat consumul. Nu stiu de alte tari.
Oricum, daca s-ar legaliza consumul, ar trebui urmarite celelalte droguri, cu pedepse drastice, iar consumul de marijuana sa se realizeze moderat, putand provoca daune psihice.
Sper ca nu am fost prea plictisitor.

--------------------
Dacia SuperNova - GL-xx-NRG
+
tatabobu
post 10 Jan 2006, 17:57
Post #106

membru

BlonduGL, nu ma refer la taurina din peste, asa cum nici nu ma refeream la un pahar de vin, sau unul de bere, sau un pa'arel de tuica. Ma refer la taurina din bauturile energizante pe care le toarna copii in ei prin cluburi, ma refer la obisnuinta de a consuma o jumate de votca pe zi, sau zece beri pe zi, sau o sticla-doua de vin. Taurina am trecut-o in lista aia pentru ca imi aduc aminte ca aia e substanta din bautura aia cu aripi rosii wink.gif.

--------------------
DACIA 1300 1995
+
saruman
post 10 Jan 2006, 18:50
Post #107

Membru autentic

Eu nu inteleg de ce "da, dar numai odata cu tarile UE"? Cu ce schimba asta datele problemei? Da sau nu frate! Eu am votat da, putina relaxare nu strica nimanui 04.gif In schimb as vota oricand pentru interzicerea fumatului post-336-1110552449.gif

--------------------
Mercedes C 180 Kompressor 2006 Elegance
De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
+
BlonduGL
post 10 Jan 2006, 18:53
Post #108

Membru incepator

In principiu ar trebui sa fie aceeasi taurina, din cate am inteles eu de pe situl "iti da aripi" e ca se foloseste acea taurina care se gaseste si in peste. Oricum, in cantati mari orice dauneaza smile.gif Asa ca aveti grija si cu energizantele. Apa plata rules smile.gif

--------------------
Dacia SuperNova - GL-xx-NRG
+
EEN
post 12 Jan 2006, 19:09
Post #109

Membru

Oau! Abia acum vad ce mult a evoluat postul asta! Una peste alta imi pare ca cei care sunt pentru sunt mai ales cei care au vazut cum este intr-o tara in care se poate fuma legal iar cei care sunt contra sunt mai putin calatoriti pe acolo...

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
marius80_eugen
post 17 Jan 2006, 15:35
Post #110

Membru autentic

Ce lucru bun au facut drogurile ? Hai sa fiu sadic : diminueaza numarul populatiei ? Sunt contra oricaror droguri ! Sunt nefumator si nu suport nici macar fumul de tigare , dar sa ma gandesc ca pe viitor , prietenii copiilor mei sa chiar ei se vor gandi la droguri ca la o optiune de distractie sau relaxare . Tinand cont de faptul ca drogurile tot la moarte duc ( mai devreme sau mai tarziu ) , recomand celor interesati o moarte mult mai usoara si economica . Cel putin pentru cunoscuti , rude si persoane iubite va fi mai usor de suportat ! Intrarea in UE nu face altceva decat sa rupa granitele si sunt sigur ca traficul de droguri va creste foarte mult , ceea ce imi da inca un motiv sa nu fiu de acord cu intrarea in UE .
Offtopic : Parerea mea este ca beneficiile sunt mult mai mici decat obligatiile si taxele impuse oamenilor de rand , care nu vor sa plece din tara in fiecare sezon , nici macar cu masina si nici nu se inghesuie sa faca afaceri in afara , ci se chinuie sa imparta salariul cat mai bine ca sa-i ajunga pentru toate cheltuielile .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Buyaka
post 17 Jan 2006, 15:37
Post #111

Membru pasionat

NICIODATA!!!

PARNAIE pentru ametiti!!!!!!!

--------------------
Dacia Berlina '96 Opel Frontera '97 '96; 4x4 '97 - B
+
ashu
post 17 Jan 2006, 17:43
Post #112

Membru erectil

QUOTE(marius80_eugen @ 17 Jan 2006, 15:35)
Tinand cont de faptul ca drogurile tot la moarte duc ( mai devreme sau mai tarziu )
*

Ori esti offtopic ori n-ai habar despre ce vorbesti. De cate cazuri de moarte de la iarba ai auzit tu?

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
ovidiusoft
post 17 Jan 2006, 17:54
Post #113

Membru de sub patura

QUOTE(Buyaka @ 17 Jan 2006, 16:37)
NICIODATA!!!

PARNAIE pentru ametiti!!!!!!!
*

Si daca am baut 2 beri si m-am ametit, ca nu beau des, sau daca m-am ametit de la fumul de tigara al colegilor, tot parnaie trebuie sa fac??? Si ca sa fie foarte clar, alcoolul si tutunul tot droguri sunt. Difera doar perceptia noastra asupra lor. Nimeni nu cred ca e foarte revoltat cand aude ca nu stiu ce alcoolic a murit de ciroza sau un fumator de cancer la plamani. Ba chiar lumea ii plange "vai saracul, de om bun era, dar avea si el patima bauturii...". Cand e vorba de droguri toata lumea sare in sus, chiar daca se discuta despre "iarba" - iarasi sa fie foarte clar ca de la iarba nu se face nici cancer, nici ciroza, si nici dependenta fizica nu da.

--------------------
+
alex275
post 19 Jan 2006, 20:18
Post #114

Membru autentic

Group: Banned

Am votat DA!
Iarba nu provoaca o dependenta mai mare decat tutunul. Iar tutunul provoaca afectiuni grave, inclusiv moartea!
Dependenta este provocata de hasis (ATENTIE!!!) in care se introduc cantitati infime de droguri gen cocaina, heroina. Dealerii fac asta pentru a-si "asigura" clientela.
Am prieteni care au fumat iarba de au rupt si au ramas tot la ea.
Am prieteni care au trecut de la iarba, la tot ce se poate introduce in organism, pe orice cale. (acum sunt dependenti) Unul chiar a facut 2 ani de mititica pentru posesie.
Si mai am prieteni care au fumat iarba, inclusiv cu cilibul(parca asa-i zice), iar acum poti sa le dai o caruta plina, ca nu-i mai intereseaza.
Aici tine de fiecare. Poti fuma de curiozitate si gata sau poti merge mai departe, la droguri sintetice si ai belit ....
Iarba iti provoaca stari complet opuse starilor provocate de drogurile "dure"
Alcoolul consumat in exces, poate provoca moartea (coma, ciroza, etc)
Tutunul poate provoca moartea. Astea nu sunt droguri?
Pun pariu ca un procent maricel din membrii forumului, au fumat macar odata. Si? E vreun dependent pe aici?
Spunea cineva ca nu vrea sa-i creasca copiii stiind ca e legala treaba. Nici eu nu vreau. Dar deocamdata cresc stiind ca e legal tutunul.
Un sfat: nu calcati iarba, fumati-o! smile.gif
Ca sa concluzionez, am votat da pentru a scapa de o mare parte a dealerilor care prin metoda descrisa in primele randuri, provoaca dependenta consumatorilor de droguri usoare. Pentru ca stiu ca de iarba se poate lasa oricine, oricand.
Am prieten in Nemtia care fumeaza cel putin una pe zi. Vine in Romania si nu fumeaza nimic 2 luni, nici nu se tavaleste pe jos. Atunci unde e dependenta provocata de iarba?
In rest, un NU hotarat, oricarui alt tip de drog!!!

This post has been edited by alex275: 19 Jan 2006, 20:29

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
alex275
post 19 Jan 2006, 20:23
Post #115

Membru autentic

Group: Banned

Scuze, am postat de doua ori acelasi lucru

Internetul asta........

This post has been edited by alex275: 19 Jan 2006, 20:25

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
nairam
post 6 Apr 2006, 13:58
Post #116

Posesor de bebelus...

Nu am incercat nici un fel de droguri desi am avut ocazia .... Imi ajunge tutunul si alcoolul.... asa ca am votat NU punct. down.gif

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
hebron
post 6 Apr 2006, 14:15
Post #117

Membru autentic

Chiar daca nu creeaza dependenta sau alte argumente pro enumerate de altii eu zic un NU !!! Orice incurajare de a consuma substante stuoefiante este daunatoare societatii.

PS: Pentru cei care fac comparatii cu tutunul si alcoolul, astea-s alte probleme care trebuie diminuate, nu sa zicem ca lasa ca alea-s mai rele asa ca sa fumam iarba.
Stay clear!!!

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
bobo77
post 6 Apr 2006, 14:48
Post #118

...........................

From: Mangalia

Nu-punct.Indiferent ca sint "consumate ocazional sau ceva cotidian" tot dauneaza grav sanatatii.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
bulan
post 15 Apr 2006, 15:51
Post #119

Membru autentic

eu nu ma pronunt pro sau contra ierbii.dar norocul autoritatilor este ca traficantii aduc iarba nu si seminte.ca daca ar aduce si seminte si vreun traficant urmarit ar scapa de seminte aruncandu.le pe camp ar fi jale.cum taranii nostrii n.au bani nici de arat nemai vorbind de ierbicide n.ar mai scapa in vecii vecilor de iarba asta nici taranii nici autoritatile.

--------------------
a b c
+
instructor
post 15 Apr 2006, 20:38
Post #120

Membru incepator

N-am avut de-a face cu drogurile, le cunosc numai din filme si ziare , dar cred ca nu poti avea nici un avantaj de pe urma lor , poate ceva buzunare goale + probleme de sanatate , deci NU .

--------------------
dacia opel logan 1,6 corsa 12 2005 laur. 2008 enjoy - DJ 04 xxx
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 11:52
Forum Renault