Daciile noastre, ATENTIE - Nu sunt permise posturi fara poze!!!
![]() ![]() ![]() |
Daciile noastre, ATENTIE - Nu sunt permise posturi fara poze!!!
tmkrf |
![]()
|
![]() Old School Mother Fucker Group: Members Posts: 845 Joined: 22 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
- TM-02-KRF http://www.daciaclub.ro/TM-02-KRF-Dacia-1310-TLX-1-6-page-7-t169060-s180Dai Click ===> Topicul Masinii Mele
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Nu fa dungi albe ca e "chici". Fa cum ai desenat tu un albastru care sa "curga" din albastrul initial. Stii cum se spune.. prajiturii amestecate nu ii mai simti gustul... Lasa pe ea albastrul ei negrul de la plastice si cauciucuri si dungile culoarea aia a ta.
Si un sfat prietenesc... Masina ta inspira ceva gen american-muscle... pastreaza clasicul cu efect de putere nu imbina bmw-ul cu dacia cu skoda cu audi cu mama lor. Uite-te pe net la Camaro Chalanger Judge etc ca si ei pastreaza clasicul. |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
GYCONE |
![]()
|
![]() Membru fericit Group: Members Posts: 217 Joined: 3 November 04 From: Buzau ![]() |
Alexio, poti pune si tu o poza cu masina ta ca sunt tare curios.
|
--------------------
-
-
- Dacia Break '99
|
|
andrey16 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 16 September 09 From: Craiova ![]() |
si eu sunt fanu masinilor americane...initial asa imi propusesem sa dau barile si pragu jos dar asta presupunea sa modifin multe prin spate si prin fata pe sub bari deoarece e cam deformata pe acolo (indoita tot felu de striati)trebuia sa caut niste bari care sa mearga cu aspectu ala..si nu prea mi-a permis bugetu..si am lasat-o asa....oricum nu eu am pus barile alea si pragurile asa am cumparat-o de la un prieten sungurele modificare aduse de mine sunt: indreptat tablarie pt ca era cam bubuita , chituit , vopsit , schimbat interior ( plafon fete de usi ...etc) si reparat motor si alte piese schimbate ...conducte frana,repartitor,chit ambreaj,placute frana..etc.....imi zicea cineva sa ai pun eleron ...sincer nu prea m-ar incanta un eleron...i-ar incarca aspectul prea mult...
As vrea sa ai pun niste jenti de Aro 10 de nu am gasit...la un pret mai omenesc This post has been edited by andrey16: 28 Oct 2009, 23:45 |
--------------------
dacie
1410 sport
1986
- DJ-05-YOH Merg incet ca nu am bani de benzina
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
QUOTE(Alexio @ 27 Oct 2009, 22:09) Poze foarte recente din pacate cu spoilerele curatate si pregatite de revopsire in culoarea initiala adica un "culoarea coniacului". Luneta este schimbata caci cea veche nu mai facea contact la rezistenta in destule linii. Luneta va fi neagra cum era initial. Stopurile... am ajuns la cele originale caci am ajuns la concluzia ca sunt mai frumoase ca oricare altele. Cer scuze pentru calitatea pozelor insa nu sunt facute intentionat ci un bun prieten nu avea ce face si a tras poze. Vopseaua este originala cea de acum 11 ani fara nici o reparatie doar listruiri cu motorul si ceara la fiecare 30 zile. Daciamea.jpg Daciamea2.jpg La curatatorie. Initial are huse pe scaune, la schimbator, frana de mana, piciorul de la cotiera insa erau la spalat daciamea3.jpg La curatatorie. daciamea4.jpg Mai din tineretea ei... cand nu lucea asa tare. Era mai virgina aici. dacia1310alx.jpg Poftim GYCONE 28 Oct 2009, 23:59: QUOTE(andrey16 @ 28 Oct 2009, 23:43) imi zicea cineva sa ai pun eleron ...sincer nu prea m-ar incanta un eleron...i-ar incarca aspectul prea mult... Lasa eleronul ei din cauciuc original de la mami ei. Spala-l bine da-i cu creme pt cauciuc care in timp ti-l inegresc cum era el original si e mai fain. Unele masini sunt frumoase mai originale. This post has been edited by Alexio: 28 Oct 2009, 23:59 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
GYCONE |
![]()
|
![]() Membru fericit Group: Members Posts: 217 Joined: 3 November 04 From: Buzau ![]() |
Tu la randul tau ai cam stricat-o cu eleronul ala.
|
--------------------
-
-
- Dacia Break '99
|
|
Alexio |
![]()
|
Eleronul ala e pus cu un scop acolo nu tocmai asa ca sa am si eu eleron.Sincer sa fiu esti primul pe care il aud ca am stricat-o cu el dar iti respect parerea ca ai spus-o. Totusi sustin pt baiatul cu Dacia albastra sa nu ii puna nici un eleron sa o lase asa.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 17 September 09 From: Slatina ![]() |
Andrey 16 si eu am avut oglinzi ca ale tale nichelate,vopseste-le culoarea masinii si o sa iasa super,nu pune dungi pe masina ,si incearca sa gasesti niste jante de care vrei tu (Aro 10, aliaj,etc) pt.ca masina arata super.
Attached thumbnail(s) Fotografii_0102.jpg ( Size: 75.66k ) Number of downloads: 908 Fotografii_0099.jpg ( Size: 72.5k ) Number of downloads: 982 |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
GYCONE |
![]()
|
L-ai pus pentru stopul la frana? De aerodinamica nu cred ca se pune problema
![]() |
--------------------
-
-
- Dacia Break '99
|
|
DaII |
![]()
|
![]() DaII Group: Members Posts: 159 Joined: 24 September 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Alexio @ 29 Oct 2009, 00:14) Eleronul ala e pus cu un scop acolo nu tocmai asa ca sa am si eu eleron.Sincer sa fiu esti primul pe care il aud ca am stricat-o cu el dar iti respect parerea ca ai spus-o. Totusi sustin pt baiatul cu Dacia albastra sa nu ii puna nici un eleron sa o lase asa. care-i scopul eleronului acolo? |
--------------------
Dacia
1310
berlina 2004
- IF-31-CLA
|
|
Alexio |
![]()
|
Acum nu ca am ceva cu cineva si nu ca am eu eleron sau baiatul cu dacia albastra spoilere diferite is oglinzi trendy sau altii de pe aici dar am observat ceva la DACIA... comparativ cu orice alte marci... La DACIA daca maine apare unu cu eleroane, spoilere si ghidusii pe ea 90% ar zice: bai e varza da-le jos.
Daca mi le pun pe alea de pe dacie identice 100% pe Mazda si ma duc ea pe forum la Mazda pun pariu pe orice ca 90% zic: tare frate e smekera masinuta si mai salveaza si poza si o pun wallpaper pe telefon. Ori la Dacia este ideea de "romanism" si emancipare si Dacia e "varza" si cu 1 surub in plus ori e invidie. Am generalizat repet. Nu am facut atac la persoana. |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
Ciorapel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 435 Joined: 31 December 08 ![]() |
Daca pui pe o masina conceputa in anii 60 un spoiler pentru "aerodinamica" toata lumea o sa rada de tine; plus de asta, dupa cum zic multi de aici, imi voi permite sa ii citez : "Pentru spoilere si >>tiuning<< exista UN ALT forum".
Scuze de offtopic, in curand imi voi expune si eu iubita .. |
--------------------
r
m
2
|
|
Alexio |
![]()
|
1. Coeficientul de ridicare (Cr) - depinde de geometria spoilerului
2. Unghiul de atac (α) (variaza ai nevoie de un α vs viteza) - nota* aceasta variabila este absorbita in coeficientul variabilei de ridicare. Exemplu: Cr variaza nu exclusiv cu α. 3. Suprafata "vanturata" cea care detine punctul de separare al vantului de vid (ideea de punga de vacuum intre 2 componente atunci cant vantul este scos dintre ele si ajunge in punctul in care nu le mai penetreaza Forta de ridicare/coborare (N) = 0.5 x (densitatea aerului)*(viteza^2)*(suprafata "vanturata")*(Cr) prin urmare... viteza = (2*(Forta de ridicare/coborare)/((suprafata "vanturata")*(Cr)*(densitatea aerului))) la puterea 5/10 (aka 0.5) Mai pe romaneste suprafata vanturata in cazul meu de exemplu ca nu vad altu cu alt spoiler pe pagina asta sa dau exemplu = muchea dinspre luneta a spoilerului. Deci si prin urmare daca vom inlocui aici coeficientii adevarati si pentru o amarata de Dacia vom observa ca daca punem un spoiler calculat: geometrie perfecta, muchie ovala, material: fibra de sticla, gol la interior insa muchia dinspre luneta mai plina. vom observa urmatoarea reactie: Spoilerul nu se pune numai pentru 240 (eu nu am pe Mazda spoiler desi as avea nevoie daca o scot in germania si o ridic la 240+). Ci se pune pentru a ajuta o masina sa faca fata mai bine la capacitatile ei maxime in demaraj si curbe. AMIN. Sunt unii oameni care chiar si pe trabant calculeaza orice nu pun numai ca e trendy. PS: Se zice spoiler la ala nu eleron ca sa fim si mai corecti sau Deflector aerodinamic. Ps. cine are dubii si crede ca spoilerul se foloseste la viteze exorbitante intai sa calculeze aia de sus sau sa caute in carti sa imi zica la ce viteza se foloseste si o sa ramana uimit. :-) Respectam Dacia si suntem respectati. <span class='edit'>29 Oct 2009, 01:04:</span> PS: Toata lumea rade de tine in Romanik ca e Dacie. Ce am expus mai sus nu este legat de spoilerul meu ci ca tot veni vorba de ele poate cineva in viitor va avea nevoie de notiunile acelea. In semn prietenesc le-am impartasit. This post has been edited by Alexio: 29 Oct 2009, 01:06 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
vali vtk |
![]()
|
![]() Membru cu trotineta Group: Members Posts: 221 Joined: 8 November 06 From: Braila ![]() |
QUOTE(Alexio @ 29 Oct 2009, 02:01) 1. Coeficientul de ridicare (Cr) - depinde de geometria spoilerului 2. Unghiul de atac (α) (variaza ai nevoie de un α vs viteza) - nota* aceasta variabila este absorbita in coeficientul variabilei de ridicare. Exemplu: Cr variaza nu exclusiv cu α. 3. Suprafata "vanturata" cea care detine punctul de separare al vantului de vid (ideea de punga de vacuum intre 2 componente atunci cant vantul este scos dintre ele si ajunge in punctul in care nu le mai penetreaza Forta de ridicare/coborare (N) = 0.5 x (densitatea aerului)*(viteza^2)*(suprafata "vanturata")*(Cr) prin urmare... viteza = (2*(Forta de ridicare/coborare)/((suprafata "vanturata")*(Cr)*(densitatea aerului))) la puterea 5/10 (aka 0.5) Mai pe romaneste suprafata vanturata in cazul meu de exemplu ca nu vad altu cu alt spoiler pe pagina asta sa dau exemplu = muchea dinspre luneta a spoilerului. Deci si prin urmare daca vom inlocui aici coeficientii adevarati si pentru o amarata de Dacia vom observa ca daca punem un spoiler calculat: geometrie perfecta, muchie ovala, material: fibra de sticla, gol la interior insa muchia dinspre luneta mai plina. vom observa urmatoarea reactie: Spoilerul nu se pune numai pentru 240 (eu nu am pe Mazda spoiler desi as avea nevoie daca o scot in germania si o ridic la 240+). Ci se pune pentru a ajuta o masina sa faca fata mai bine la capacitatile ei maxime in demaraj si curbe. AMIN. Sunt unii oameni care chiar si pe trabant calculeaza orice nu pun numai ca e trendy. PS: Se zice spoiler la ala nu eleron ca sa fim si mai corecti sau Deflector aerodinamic. Ps. cine are dubii si crede ca spoilerul se foloseste la viteze exorbitante intai sa calculeze aia de sus sau sa caute in carti sa imi zica la ce viteza se foloseste si o sa ramana uimit. :-) Respectam Dacia si suntem respectati. <span class='edit'>29 Oct 2009, 01:04:</span> PS: Toata lumea rade de tine in Romanik ca e Dacie. Ce am expus mai sus nu este legat de spoilerul meu ci ca tot veni vorba de ele poate cineva in viitor va avea nevoie de notiunile acelea. In semn prietenesc le-am impartasit. La Dacie un eleron isi face treaba doar daca e montat pe plafon. Pe porbagaj e frectie Diana la piciorul de lemn, subiectul eleronului a mai fost dezbatut pe forum This post has been edited by vali vtk: 29 Oct 2009, 02:42 |
--------------------
DACIA
1300
1980
- BR-15-DNL
|
|
sTeLY[y]YaN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 3 August 09 From: Romania, Bucuresti, Militari ![]() |
vali si ciorapel si ceilalti mai noi mai puneti si voi poze sa ne minunam... si maine face si aki poze
|
--------------------
Dacia
Logan
1 Ph2
- B 83 RUD Un Daciot fara Experienta...
|
|
DaciaFWE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 22 October 09 From: Constanta ![]() |
salut..asta este baba mea
![]() This post has been edited by DaciaFWE: 29 Oct 2009, 09:50 Attached thumbnail(s) DSC03345.JPG ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 968 DSC02803.JPG ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 839 DSC02364.JPG ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 820 DSC00134.JPG ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 266 |
--------------------
Dacia / Seat LEON
1310 TX/ 2004 TDI
1984
- CT-05-FWE Cred ca am ramas in anii '90 ca tractoarele
Cand rezolvam problemele cu pumnii si picioarele |
|
Alexio |
![]()
|
Ce imi placea Dacia Liberta (CT 01 RBP) comparativ cu Break-ul cand eram mai mic. Vroia tata sa ia una insa i-a fost foarte greu pentru una noua din motive de stoc. Frumoasa babuta... sa o stapanesti neruginita.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
br17rfg |
![]()
|
![]() be right back Group: Members Posts: 808 Joined: 11 November 07 ![]() |
|
--------------------
DACIA
................
..................... to be or not to be...this is the question....
|
|
phun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 29 April 09 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
DACIA
1310
1984
|
|
DaII |
![]()
|
![]() DaII Group: Members Posts: 159 Joined: 24 September 09 From: Bucuresti ![]() |
phun arata-mi dacia ta
![]() ![]() sau da-mi un link |
--------------------
Dacia
1310
berlina 2004
- IF-31-CLA
|
|
phun |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 29 April 09 From: Bucuresti ![]() |
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2002308
Poftim ii voi mai face dar cand o sa am ocazia... <span class='edit'>29 Oct 2009, 13:10:</span> Prima poza e facuta acum 3 ani , cand masina a fost bagata in service si facuta toata tinichigeria (s-au schimbat si scaunele si bancheta). ![]() A doua ...la un an diferenta. Ei bine numai am stropitorile alea cu led albastru deoarece am ajuns la concluzia ca nu da bine. Ca sa vedeti cum arata in prezent, dati click pe link. This post has been edited by phun: 29 Oct 2009, 13:11 Attached thumbnail(s) Copy_1_of_Cippy_2_.jpg ( Size: 84.92k ) Number of downloads: 339 Imagine_2_.jpg ( Size: 88.98k ) Number of downloads: 282 |
--------------------
DACIA
1310
1984
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 17 September 09 From: Slatina ![]() |
[QUOTE]Deci dupa parerea ta Alexio nu sunt puse degeaba eleroanele pe portbagaj,si mai ales prelungirea de pe plafon de deasupra lunetei pe care am aplicat-o special pt aerodinamica. Ma bucur ca nu le-am pus degeaba.
Attached thumbnail(s) Fotografii_0101.jpg ( Size: 119.67k ) Number of downloads: 257 Fotografii_0093.jpg ( Size: 122.99k ) Number of downloads: 220 Fotografii_0100.jpg ( Size: 80.5k ) Number of downloads: 229 Fotografii_0099.jpg ( Size: 72.5k ) Number of downloads: 210 Fotografii_0098.jpg ( Size: 77.36k ) Number of downloads: 163 |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
sTeLY[y]YaN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 3 August 09 From: Romania, Bucuresti, Militari ![]() |
rfg ziceam ca n-a mai pus demult poze si de-aia ca aia am vazut si eo
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1 Ph2
|
|
Alexio |
![]()
|
Dane... Iti dau capacele mele pe jantele tale? Au valoare sentimentala capacele mele... mai importanta decat valoarea financiara a jantelor tale :">.
Imi place masina. Ma intreb cum ar arata cu garda la sol mai mica... hmm... |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
phun |
![]()
|
Mult mai frumos ..iti dai seama...
|
--------------------
DACIA
1310
1984
|
|
Alexio |
![]()
|
Am acum meditatii la matematica cu un baiat pentru bac si dupa ce termin i-o bag in photoshop ca sunt curios cum arata mai joasa in poza.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
Ky_Cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 21 July 09 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(Alexio @ 29 Oct 2009, 01:01) 1. Coeficientul de ridicare (Cr) - depinde de geometria spoilerului 2. Unghiul de atac (α) (variaza ai nevoie de un α vs viteza) - nota* aceasta variabila este absorbita in coeficientul variabilei de ridicare. Exemplu: Cr variaza nu exclusiv cu α. ......... Ce am expus mai sus nu este legat de spoilerul meu ci ca tot veni vorba de ele poate cineva in viitor va avea nevoie de notiunile acelea. In semn prietenesc le-am impartasit. QUOTE(Dan_kalibra @ 29 Oct 2009, 14:55) Deci dupa parerea ta Alexio nu sunt puse degeaba eleroanele pe portbagaj,si mai ales prelungirea de pe plafon de deasupra lunetei pe care am aplicat-o special pt aerodinamica. Ma bucur ca nu le-am pus degeaba. Dat fiind efectul Placebo, eleroanele dau in plus 5 cai putere fiecare... deci, cat mai multe, pe unde puteti. ![]() Sunt multe masini de zeci de mii de euro, la care eleronul se ridica o data cu cresterea vitezei. Desigur, aceste masini au tractiune spate... dar ce mai conteaza, daca e bun la Audi e bun si la Dacie. Mai mult decat atat, la unele masini eleronul se ridica la viteze mari, la unele chiar la 120 km/h (care, dupa cum stim cu totii e destul de aproape de viteza maxima a Daciilor). Cat despre aerodinamicitate... cea castigata este compensata de masa in plus a eleronului. Si pana la urma, cati va conduceti daciile frecvent cu mai mult de 100 km/h? Pana la urma fiecare face cum vrea... QUOTE(Alexio @ 29 Oct 2009, 00:26) Acum nu ca am ceva cu cineva si nu ca am eu eleron sau baiatul cu dacia albastra spoilere diferite is oglinzi trendy sau altii de pe aici dar am observat ceva la DACIA... comparativ cu orice alte marci... La DACIA daca maine apare unu cu eleroane, spoilere si ghidusii pe ea 90% ar zice: bai e varza da-le jos. Daca mi le pun pe alea de pe dacie identice 100% pe Mazda si ma duc ea pe forum la Mazda pun pariu pe orice ca 90% zic: tare frate e smekera masinuta si mai salveaza si poza si o pun wallpaper pe telefon. Ori la Dacia este ideea de "romanism" si emancipare si Dacia e "varza" si cu 1 surub in plus ori e invidie. Am generalizat repet. Nu am facut atac la persoana. Ce crezi ca are valoare mai mare: un Mustang din '60 reconditionat complet, cu piese originale sau unul "tunat" cu spoilere si eleroane din fibra de sticla? Ce ai alege? Aplica asta si pentru o Dacie. PS: si nu zice ca l-ai alege pe cel "tunat", ca nu te va crede nimeni. This post has been edited by Ky_Cristian: 29 Oct 2009, 17:33 |
--------------------
Renault
Megane II
2006, K4M "Prostii mor, prostia ramane." I. L. Caragiale
|
|
sTeLY[y]YaN |
![]()
|
cristi depinde si de dacie...ca daca e sport arata bine tunata ... daca e 1310 sau liberta sau break sau lastun nu arata bine...si la 1100 arata bine si 1300 gordini style
|
--------------------
Dacia
Logan
1 Ph2
|
|
ays-ul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 29 September 09 ![]() |
sal
hai ca pun si eu niste poze mai noi cu babuta mea proaspat vopsita ![]() ce parere aveti? Attached thumbnail(s) IMGP2368.JPG ( Size: 901.32k ) Number of downloads: 209 IMGP2369.JPG ( Size: 869.74k ) Number of downloads: 219 IMGP2370.JPG ( Size: 938.9k ) Number of downloads: 213 IMGP2371.JPG ( Size: 960.8k ) Number of downloads: 207 IMGP2372.JPG ( Size: 958.79k ) Number of downloads: 188 IMGP2373.JPG ( Size: 923.45k ) Number of downloads: 172 IMGP2374.JPG ( Size: 940.85k ) Number of downloads: 174 IMGP2375.JPG ( Size: 884.29k ) Number of downloads: 172 IMGP2376.JPG ( Size: 886.41k ) Number of downloads: 157 |
--------------------
dacia
1310
1984
|
|
sTeLY[y]YaN |
![]()
|
gg si multi km fara probleme ... dar ce te-a grabit sa faci poze?? ca multe is miscate
|
--------------------
Dacia
Logan
1 Ph2
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
In acest topic se pun doar poze cu masinile voastre, sau poze cu lucruri legate in mod direct de masinile voastre.
Nu se mai accepta sub nicio forma posturi fara poze, sau orice alt fel de discutii. Aveti un forum intreg la dispozitie unde puteti discuta, nu trebuie sa comasati absolut tot pe un singur topic ! Cine nu se conformeaza la aliniatul de mai sus are warn + interdictie de a intra pe forum 1 zi la prima abatere si 3 la a doua. Pentru a va prezenta masinile, va sfatuiesc sa va creeati fiecare cate un topic pe forumul Jurnal de Bord, loc unde va puteti modera singuri topicurile! |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 18:16 |