Aveti instalate acasa softuri cu licenta ?, - programe pe care ati dat bani -
![]() ![]() ![]() |
Aveti instalate acasa softuri cu licenta ?, - programe pe care ati dat bani -
Liviu |
![]()
|
||
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|||
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ar mai trebui o alta varianta de raspuns - folosesc soft cu licenta si atat. Eu am 99% soft-uri sub licenta GPL, pe care nu am dat nici un ban, dar am dreptul sa le folosesc. Restul de 1% sunt licente de Windows care mi-au fost bagate pe gat cand am cumparat laptop-urile. Dar le-am platit.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Am adaugat si optiune cu OS .. dar vreau sa il vad si eu pe cel care foloseste ACASA, EXCLUSIV OpenSource.
Recunosc ca folosesc si eu Linux (ma rog, SUSE10) si ca imi suplineste cam tot ce am nevoie. Dar daca vreau sa fac o videoconferinta, trebuie sa intru in windows ca .. deh, nu am yahoo with voice and video pe linux. Daca vreau sa listez ceva la imprimanta, windows again ca imprimanta mea nu e suportata pe linux. Ce vreau sa scot in evidenta este ca e f f f f greu sa ai solutii exclusiv OS in conditiile de acasa unde nu faci nu mai munca. La serviciu e alta treaba .. imi dai un terminal si softurile aferente si gata .. nu mai ai treaba cu mine ![]() |
--------------------
.
.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Si eu am cel putin 10 (zece) softuri cu licenta cumparate de mine, pentru uz personal. Iar la un soft licenta a costat pina acum peste 1000 euro. Dar e un soft cu care lucrez aproape zilnic.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@Liviu: EU!
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Liviu |
![]()
|
Money, trebuia sa spun ca cei din afara tarii nu trebuie sa voteze
![]() In afara granitelor (in luemea civilizata, nu in Congo) exista o alta mentalitate ![]() Un exemplu elocvent pentru Romania ar fi: JOCURILE. Un joc foarte "lucrat" ajunge pe la vreo 50 USD. Chiar si asa, nu cred ca procentul celor care cumpara jocuri este mai mare de 0.5-1% . Nu se pune neaparat problema de PRET (desi unele softuri intr-adevar, sunt prohibitive pentru romani) ci mai mult se pune problema de mentalitate. |
--------------------
.
.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(Liviu @ 21 May 2006, 10:54) Aha, de jocuri am uitat... ![]() ![]() Iar referitor la filme, am aproape 100 de DVD-uri cumparate... Prefer filmele pe dvd decit cele divx. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Am World of Warcraft cu licenta (deh, mania) si inca vreo cateva care mi-au venit cand am cumparat diverse chestii (ca ex: Nero). Altele, trebuie sa recunosc, fara licenta. Le-as cumpara fara sa clipesc daca mi-as permite. Dar...
|
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Softurile primite pe un cd cu o revista se pun? Aveam un Borland Delphi 7 , dar nu stiu nici ce face, si nici nu vreau sa aflu.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Am un Windows XP Home Edition, o Encarta, un Office mai micut (fara Excel) toate cu licenta, pe laptop (a venit la pachet), in rest doar fara licenta, multe si scumpe ... cred ca trec lejer de 10000Euro. Ce castig din ele ? Poate o bere pe saptamana.
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
La servici și acasă folosesc (inclusiv familia) Linux, majoritatea aplicațiilor fiind opensource. Lucrez într-un domeniu unde aplicații opensource decente pentru mine nu sunt, așa că am cumpărat soft pentru Linux.
Și am și XP licențiat, pentru jocurile tâmpițele pe care le mai joacă fiică-mea, jocuri care sunt și ele cumpărate. Deci se poate și-n România. Poll-ul nu prea e bine făcut, da' am votat ultimul punct. În același sens (poll nu prea bine făcut), mai trebuie eventual făcut altul în care să fie încluse filmele, muzica, pozele. L.E. Ce imprimantă ai tu Liviu, de nu o știe cups-ul? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Eu ma votat doi pentru că softurile venite la reviste nu cred că se pot pune
![]() Doi cu mențiunea fără DC++ ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Liviu |
![]()
|
Am editat faza cu DC++ .. asa e mai general
![]() Acum NOTA EXPLICATIVA: Nu se pun softuri venite cu computerul la pachet. Aici vorbim de PLATA INDEPENDENTA a unor pachete software pe motiv ca ai nevoie de acel pachet sau pur si simplu il vrei. E vorba de a scoate bani din buzunar ca pentru orice alt produs. Pachet software inseamna PACHET SOFTWARE, adica NU filme/muzica. Pachet software = ceva INTERACTIV care se instaleaza si ruleaza pe un computer cu un sistem de operare. |
--------------------
.
.
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Liviu intreb si eu oarecum off topic să zic cei care folosiți programele cu licență ați avut vreodată probleme legate de (in)compatibilități și dacă da cui vă adresați?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da, am avut, opensource nu înseamnă că softul e nelicențiat.
![]() Întrebări, probleme, se rezolvă în principiu cu cel mai bun prieten al omului (gugle) și pe listele de discuții ale softurilor respective. În ceea ce privește suportul programelor comerciale, nu mă pot pronunța, n-am avut probleme majore niciodată. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tonicelli |
![]()
|
Eu mă gândeam că daca ai ceva probleme legate de un soft te adresezi autorității X (vreo reprezentanță ceva?), o persoană îți cere configurația computerului ... și să spunem că nu îi dă "socoteala" îți cere să vii cu unitatea (sau vine el la domiciliu) și constată că ai alte softuri pirat (chiar dacă nu țin de firma/marca ce o reprezintă) ce s-ar întâmpla?
Aici ar mai fi fost de pus la statistici "Aveți cel puțin un soft fără licență?" Cred că rezlutatul ar fi spre 99%. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
N-am nici un soft cu licenta. O sa-mi cumpar licenta pentru XP in momentul in care o sa-mi cumpar un laptop.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Liviu @ 21 May 2006, 11:47) Dar daca vreau sa fac o videoconferinta, trebuie sa intru in windows ca .. deh, nu am yahoo with voice and video pe linux. Pt webcam yahoo incearca "gyachi", cu vocea nu stiu niciunu' dedicat yahoo. Iar ca program de sine statator cu voce si webcam, "openwengo". Imprimantele hp, brother,epson au driver de linux preinstalat. -------------- Eu m-am jurat ca n-o sa dau un ban pe vreun program. Daca mi-ar prisosi, poate as cumpara cateva, care isi merita banii. Dar eu sunt utilizator casnic si folosesc calculatorul doar pt. divertisment. Nu as sta toata ziua la calculator stiind ca sunt obligat sa fac asta. This post has been edited by vis-a-vis: 21 May 2006, 15:54 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
am votat!
nu zic cum ![]() |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, am dat bani pe soft. Am cumparat cateva jocuri si o enciclopedie.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nu si nici nu voi avea de gand vreodata:))))))))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
avx cumparat de la cerf, acum multi multi ani.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
NIMIC
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
Cand voi avea un salariu occidental sau cand o sa scot bani de pe urma acestor soft-uri, o sa-mi cumpar...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Desi vreau sa fiu cat mai corect si as folosi cat mai putin soafte fara licente (deci nu neaparat piratat), DAR imi este greu sa inghit linux. Am deja o varsta, am prins gustul amar al linuxului de acum 1x ani. Degeaba urlau o gramada de geeks ca linux better bla bla bla....si partial aveau dreptate, ei nu luau in calcul (nu vedeau sau nu vroiau) o gramada de factori, factori ei in mare au asigurat successul Windows-ului, asa cum a fost el mai slabut, mai chircit la inceputuri. Ca de la XP incoace vorbim de un true OS, orice ar zice scepticii. Dar ramane problema licentei la el si la programele rulate pe el
So...as trece la linux, dar chiar daca is expert in coampe, fiind programator, vreau interfata serioasa, cu bun gust (nu cum is majoritatea la linux) super functionale, usor de folosit. Adica sunt un profesionist dar am pretentii de dumb user ![]() So...intrebarile. Ce distributie m-ar coafa pe mine? Intreb foarte serios. Adica sa indeplineasca cerintele de mai sus. Ar fi Ubuntu, dar m-a cam speriat si ala, parca nu imi plaace. Plus ca l-am rulat in VMWare la rulare imi buleste driverele de sunet din XP...cum dracu..nu stiu...dar m-am saturat sa le tot reinstalez. Asa ca am dat delete la Ubuntu. Desi as dori o perioada de acomodare cu Linux, fara sa fac partitie pe el si sa il rulez nativ. Deci tot VMWare trebuie sa isi faca treaba. 2) Am ales o distributie (sa zicem). Pentru programming o sa raman pe windows, dar pentru browsing, prelucrare imagini foto as putea folosi Linux. Am nevoie de e-mail, www, torrents, editor imagini echivalent Photoshop, poate un office (mai mult excel). Pe windows am firewall zonealarm. In linux cu ce as putea sa ma protejez de atacuri? 3) Computeru meu da internet la inca un calculator. Actualmente o face prin ICS facut cu greu sa mearga cu ZoneAlarm. Ce solutie ar exista ca sa pot da internet din ambele sisteme de operare si toata treaba sa fie transparenta? Fara alte investitii in hardware.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Postul asta e serios sau l-ai scris la caterinca?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai ma pricep nitel, altfel nu ma bagam in seama...
Mai ales faza aia cu atacurile si zone alarm e mortala. Tot ce ai cerut tu e preinstalat pe linux. Si eu am inca doua calculatoare care ies prin placa mea de retea. As avea rezolvare cam pt toate problemele tale... dar doar daca esti cuminte ![]() ------- Am uitat sa specific ca eu n-am nicio treaba cu calculatoarele dar imi place sa-mi bag nasu'. M-a cam umflat rasu' cand am vazut ca postul e scris de un programator, atata tot. This post has been edited by vis-a-vis: 24 May 2006, 17:02 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
@driverx, putin off-topic: cu iptables si squid poti sa rezolvi problema cu internetul pe doua calculatoare. Eu nu ma pricep pre bine la linux, dar dupa ce am sapat bine pe net, am reusit sa configurez un calculator cu Fedora 4 sa dea acces la net la alte 2 comp. Din pacate linux-ul e inca pt. "priceputi", altfel iti prinzi urechile.
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 21:12 |