Lumina in porbagaj la SLZ
![]() ![]() ![]() |
Lumina in porbagaj la SLZ
bogdan_o |
![]()
|
||
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|||
ddg71 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 23 August 04 ![]() |
[quote]cost montaj lumina in portbagaj solenza
2x25.000 lei- lampi (din tirg) 1x10.000 lei- intrerupator (exact ca cel de la alarma, cumparat tot din tirg) 2m cablu am facut legatura la lampa spate, plusul l-am pus la pozitie si minusul l-am pus la intrerupator (minus de pe caroserie) functioneaza numai cu pozitia aprinsa (my decision) NU FOLOSITI INTRERUPATORUL DE LA ALARMA (alarma nu mai functionezaza la parametri normali)... bafta!!! se poate folosi intrerupatorul de la alarma numai daca pui o dioda (asa am facut eu si merge perfect) |
--------------------
Renault
Megane III
2014 1,5 DCI
|
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
bogdan_o, eu nu am alarma si am vazut ca daca tin usa deschisa mai mult de 1-3 min (nu stiu ca nu am cronometrat) plafoniera se stinge ...
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|
ddg71 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 23 August 04 ![]() |
asa se intimpla si la mine
e o protectie pt. consum la baterie |
--------------------
Renault
Megane III
2014 1,5 DCI
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Bogdan, intrebare: dupa instalarea lampii din portbagaj, daca deschizi o usa se aprinde si lumina din portbagaj ? :roll: Iti zic dupa aia ce am de gind.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
SirAvalon |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Merci SirAvalon! Ideea e urmatoarea: anumite modele de R21, au pe stiplii din spate niste lampi de genul plafonierei de SLZ dar mult mai mici. Ma gindeam sa adaptez asa ceva si la SLZ, prea ramine bezna-n spate cind se da lumea jos din masina.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
SirAvalon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Asta poti face linistit. Problema era cum sa pui in portbagaj fara sa se aprinda la fiecare usa, ci doar la deschiderea portbagajului. Totusi ramane problema spatiului, nu stiu daca incape o lampa in spatele plasticului de la stalp, daca o fi vreo gaura ceva, sau daca lampa e foarte subtire. Cablurile probabil ca va trebui sa le tragi de la plafoniera ca sa fie cat mai simplu si sa ai si stingerea lor temporizata, precum si dupa 3 minute sau cat stau ele aprinse chiar daca e o usa deschisa. Daca reusesti poate dai de veste ce si cum si cu ce biggrin.gif .
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
Pai stiu ca Bogdan isi daduse jos tapiteria de pe plafon, in imaginatia mea, pentru a reusi asta, ar trebui sa dai jos si plasticele de pe stilpi. Asta era si ideea, daca se poate face sau ma apuc sa bag flexu' prin masina ? Si daca ma oftic un pic mai tare, pun chiar o plafoniera de SLZ dar in spate, pe mijloc, prinsa de tapiterie
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
CristianH |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 10 August 04 From: Sighisoara ![]() |
A incercat cineva sa monteze o plafoniera de berlina din anii 90 (din aceea mai fina si basculanta) pe fata interioara a hayonului acolo unde este becul de numar ? Mi se pare o solutie foarte simpla : alimentare de la becul de numar, ilumineaza tot porbagajul de sus si se aprinde simplu prin apasare cu mana dupa deschiderea hayonului. E clar ca nu se aprinde automat dar e f.f.f simplu. Ce spuneti ?
|
--------------------
Ex DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4 mpi
/ Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Marty, eu am dat jos plafonul si intradevar au trebuit scoase toate plasticele de pe toti stalpii. Insa, daca e sa ne referim strict la stalpii din spate intre plasticele alea si tabla nu e foarte mult loc ca sa-ti ajunga sa montezi o plafoniera ingropata. Nu stiu cum e la R21, dar la SLZ spatiul e de cam 1 cm. Asa ca nu pot fi use decat plafoniere aplicate pe plasticul ala sau semi-ingropate, caz in care ar trebui sa cauti niste plafoniere cu o inaltime de 1.5-2 cm ca sa nu se vada foarte urat. Cele din Carrefour care se pun in portbagaj nu merg pentru ca din punctul meu de vedere nu se vad foarte bine.
Ca sa mai pui o alta plafoniera similara cu cea din fata pe plafon in spate nu sepoate, din aceeasi lipsa de spatiu. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Marty |
![]()
|
Ai vazut lumina de portbagaj de la Clio Symbol ? Luminile de habitaclu de pe stilpii din spate seamana perfect cu lampa aia (alea de habitaclu au o rama neagra, fixa, iar corpul luminos e mobil, cu 3 pozitii).
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Marty stii lampile pe care le aveau berlinele in portbagaj (cel putin a mea din 1999 avea)? Din cate tin eu minte sunt destul de micute si banuiesc ca s - ar potrivi unde vrei tu.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Marty |
![]()
|
Si a mea are da' nu stiu din ce motiv e topita.... Oricum, aia iese mult in relief, aia de Renault e ingropata.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate asta cam asa e. Altele mai finute nu - mi vin acum in minte. Ar mai fi semnalizatoarele alea care se pun pe aripi dar nu stiu daca se fac si cum capac transparent, si oricum cred ca sunt cam mici.. La Solentza exista vreo scobitura in care te - ai gandit sa le pui sau intetionezi sa o faci tu?
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Marty |
![]()
|
Pai tocmai asta e ideea: n-am de gind sa pun flexu' pe masina.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
clr |
![]()
|
||
Eu nu am Solentza si nu - mi dau seama unde o sa vina (nu stiu cat de diferite plasticele alea de DSN) dar inteleg ca i - ai gasit deja un lacas unde sa poti pune lampa "la fata". |
||
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|||
Marty |
![]()
|
De gasit i-am gasit doar teoretic, d-aia il intrebam pe Bogdan cam ce e pe sub plasticele alea. oricum, la mine vor fi montate destul de sus, aproape de plafon, pentru a lumina peste tetierele din spate.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
clr |
![]()
|
Marty la mine (la DSN), plafonul are deasupra tetierelor scaunelor un fel de umflatura (sau profil transversal) in care pare sa fie loc sa montezi ceva . Initial am crezut ca e vreo bara de rigidizare ceva, dar nu pare sa fie nimic dedesubt. Daca exista si la Solentza ar putea fi o optiune.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
bogdan_o |
![]()
|
La SLZ in plafon (in partea din spate) nu se prea poate monta nimic ingropat din cauza de lipsa de spatiu. In cel mai bun caz pe plasticele alea care acopera stalpii. Oricum ele vor iesi putin inafara, ca nu cred sa se gaseasca plafoniere atat de subtiri.
Marty, daca vrei eu pot sa te ajut sa dai plasticele alea jos sa te lamuresti ce si cum. Nu e mare inginerie. Trebuie o cheie tubulara de 17 (pentru centurile de siguranta) si o surubelnita torx 20. Ca daca reusesti sa faci ceva cu iluminatul zonei din spate m-ar tenta si pe mine. Daca te hotarasti sa faci singur operatiunea, iata cum se face. Scoti policioara din spate. Pe urma scoti rozetele alea de fixare a banchetei din spate si mufele de la boxele din spate. Pe urma scoti capacele de la suportii centurilor de siguranta (unghiile mari ajuta) si cu o tubulara de 17 desfaci suruburile. Pe urma rabati putin spatarul banchetei din spate si desfaci cele 2 surubele torx din dreptul fiecarui suport de boxa. Tot cu bancheta rabatata mai desfaci si surubelul torx care tine plasticul care acopera stalpul e pe linia spatarului banchetei). Prin portbagaj desfaci surubelul torx care tine suportul boxei, apoi tragi usor de suport sa iasa din clemele plasticului de pe stalpi. data centura scoasa o sa poti desface si cel de-al doilea surubel care tine plasticul de pe stalpi, apoi tragi usor de el sa iasa. Este prins in 2 cleme similare cu cele care tin panourile usilor. Eu, desi nu le-am crapat, le-am inlocuit cu unele mai bue luate din targ. Cam asta e tot, iti ia max 15 minute pentru ambele plastice. la remontare, vezi sa ai grija ca plasticele au niste gherute care intra sub chederul care inconjoara deschizatura hayonului. |
--------------------
Dacia
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
De multe ori ajungeam noaptea acasa iar unde parchez eu masina nu prea este lumina, printre blocuri in Pantelimon si se cerea o lampa in portbagaj.
Ieri am cumparat din Carrefour cu 69.000 lei 1 buc. lampa suplim.pt. portbagaj , are banda cu lipici pt. fixare pe caroserie, montata in dreapta sus , un pic intr-o parte cam sub chederul de la portbagaj si am mers la un electrician care a legat-o la pozitii. |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Cea mai simpla solutie mi se pare cu o lampa ordinara cu intrerupator pe care il actionezi cu mana. Legatura de la pozitii sau frana etc...
Daca vrei ceva mai sofisticat, legi lampa la un intrerupator cum e cel de la alarma de la hayon (la mine e montat in partea dreapta si am observat ca mai e un spatiu asemanator si in stanga, asa ca se mai poate monta in intrerupator d-ala) si atunci cand deschizi hayonul se va aprinde lampa. |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Este legata la poziti, are si intrerupator si se prinde cu banda dublu adeziva.
Attached thumbnail(s) DSC00636.JPG ( Size: 129.83k ) Number of downloads: 931 |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
coca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 10 August 04 ![]() |
Eu am montat lumina in portbagaj, foarte simplu:
-am cumparat o lampa de portbagaj de dacie ,care se potriveste daca o piliti putin exact in gaura aia de pe contraaripa dreapta spate(se vede in poza postata de adivama).Am pozitionat-o acolo cu un scoci dublu adeziv, pe care l-am taiat dupa profilul lampii. -restul e si mai simplu, am legat firele la stopul spate dreapta si am intercalat un intrerupator. |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
Personal nu consider ca o lampa alimentata la pozitii e solutia. Eu mi-am montat doua lampi din Carrefour la switch-ul alarmei si care se almenteaza de la +12V permanent prin respectivul switch. Asa lumineaza de fiecare data cand deschid portbagajul, indiferent deca am sau nu luminile aprinse. Si asta pentru ca in momentul in care ajung acasa, dupa ce iau lucrurile din portbagaj nu imi e foarte laindemana sa ma mai bag in masina si sa sing luminile. Asa,deschid portbagajul, pun alarma (sa nu stau dupaaia sa caut cheile prin buzunar, mai ales daca am mai mult plase de luat), iau ce am de luat, inchid hayonul si am terminat.
|
--------------------
Dacia
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
bogdan_o vad ca te pricepi si esti prezent pe majoritatea topicurilor... vii joia asta la intalnire? m-ar interesa anumite subiecte si sunt curios daca ma poti ajuta sa le aplic si eu...
|
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Vin joia asta, ca nu am fost de ceva timp.
|
--------------------
Dacia
|
|
cosmin_cosmin_1 |
![]()
|
nu stiu Group: Members Posts: 309 Joined: 30 June 04 From: Valcea ![]() |
pe mine ma mira faptul ca in anul 2000 dacia n-are iluminare automata a portbagajului, atunci cand acesta este deschis... opelul lu' tata din '78 are asa ceva din fabrica. sa nu zic ca are si pentru capota, sa lucrezi la motor si noaptea cand te lasa..ca de, e din 78... diferenta de 25 de ani. nu prea am eu legatura cu dacia, dar credeam ca macar atat au reusit si romanii sa faca.
|
--------------------
Opel
Tigra si corsa
anii 90
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Pai Daciile berline aveau asa ceva. La DSN, SLZ nu exista (deh economie). Au introdus feature-ul la Logan.
|
--------------------
Dacia
|
|
kap00ne |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 5 November 04 ![]() |
salut! vreau sa va arat unde am pus io lumina in portbagaj,multumesc!
![]() Attached thumbnail(s) P3050066.JPG ( Size: 217.1k ) Number of downloads: 955 |
--------------------
dacia
solenza europa
- B 83 ENA salut
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:37 |