placute frana slz
![]() ![]() ![]() |
placute frana slz
david79 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|||
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
pai are partea aia decupata in forma de u si intra perfect........la etrier ma refer
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si de marginea furcii etrierului cum trece?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
pai si eu si darius avem solenze diesel. si amandoi sustinem acelasi lucru. o fi ceva diferit la placute sau la etrier, fata de solenzele mpi?!... ca alta explicatie nu cred sa mai fie. n-am de ce sa mint sa spun altfel de cum s-a intamplat.
This post has been edited by johnsws: 13 Jul 2006, 12:59 Attached thumbnail(s) etrier.JPG ( Size: 20.47k ) Number of downloads: 529 |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
Overclocker |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 23 July 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
nu stiu de la ce masina e poza respectiva dar la slz pintenul trebuie sa intre sub suportul etrierului, acolo e mai greu dar ii dati 2 ciocane si intra... pe incercate
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 1.4MPI
- CJ-08-ZYP Anything can be overclocked...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Furca etrierului nu este gaura aia din etrier. E piesa aia de ramane pe portfuzeta cand se scoate etrierul, cu locasurile pentru placute. E bucata de ramane, sa zic, pe disc.
In aia nu intra pacutele cu bumb. Si nu intra aia exterioara. D-aia trebuie pilit bumbul, nu are nici o treaba cu pistoane de etrier si alte anexe... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
danygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 529 Joined: 19 October 04 ![]() |
QUOTE(johnsws @ 13 Jul 2006, 13:35) pai si eu si darius avem solenze diesel. si amandoi sustinem acelasi lucru. o fi ceva diferit la placute sau la etrier, fata de solenzele mpi?!... ca alta explicatie nu cred sa mai fie. n-am de ce sa mint sa spun altfel de cum s-a intamplat. Dar sunt 5 prezoane ???!!!??? |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - Confort - Lot refuzat la export
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Repet: in 99,99% din cazuri pintenul de la garnitura externa NU poate trece pe sub marginea externa a corpului etrierului fiind necesara pilirea acestuia. Daca vreti neaparat puteti sa il piliti doar 3/4
![]() |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Am si eu o intrebare. Ideea e ca eu inca am folosit numai placute textar, cele Ferodo nu stiu cat de bune sunt, dar sunt tentat sa le incerc, numai sa le gasesc.
Si acum intrebarea. Unii ziceti ca pinten-ul acela, intra in interiorul pistonului. Super, imi imaginez cum vine ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
david79 |
![]()
|
mai spun o data. ca sa intre celebrele placute ferodo se polizeaza pinterul din interiorul rotii, adica placuta pe care preseaza pistonul, deci in momentul scoaterii placutei respective ( prin culisarea etrierului in exterior ) acel pinten cu dauneaza, ca a fost dat jos la montaj. In exterior nu e nevoie de polizarea pintenului deoarece placuta este prinsa de furca etrierului ( cele 2 gheare din exteriorul rotii ). Sper ca n-am gresit cu explicatu'.
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(david79 @ 24 Jul 2006, 22:42) mai spun o data. ca sa intre celebrele placute ferodo se polizeaza pinterul din interiorul ..... exterior nu e nevoie de polizarea pintenului deoarece placuta este prinsa de furca etrierului ( cele 2 gheare din exteriorul rotii ). Sper ca n-am gresit cu explicatu'. Sorry dar pe mine nu m-a jenat de loc pintenul de la garnitura interioara (dinspre motor) pt ca intra fara probleme in cilindru dar pintenul dinspre furca (garnitura externa) nu permite introducerea garniturii. |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
|
|
david79 |
![]()
|
pai la mine pintenul nu a deranjat deloc furca din exterior, ca a intrat intre gheare. In interior nu am reusit sa bag etrierul deschis la max, se opre in pinten. Nu prea inteleg cum de e situatia invers la voi
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
M-am lamurit, probabil si cei care spun ca acel pinten nu conteaza, l-au dat jos macar la placuta dinspre piston.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
Reed |
![]()
|
QUOTE(david79 @ 24 Jul 2006, 23:18) pai la mine pintenul nu a deranjat deloc furca din exterior, ca a intrat intre gheare. In interior nu am reusit sa bag etrierul deschis la max, se opre in pinten. Nu prea inteleg cum de e situatia invers la voi Pintenul de la garnitura externa este "umbrit" cam 1/2 de furca etrierului iar cel intern intra fara probleme in cilindru deoarece acesta are o "buza" de doar 3 mm si o adincime suficienta..Asta a fost situatia la Solenza ce am avut-o , model 2004 cu discuri ventilate. |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu placutele de frana la SLZ sotiei, cu Ferodo Tar 114.
Confirm ca nu este necesara pilirea pintenului de metal. Operatiunea s-a facut in service in cadrul reviziei. Sotia este foarte multumita de modul cum se comporta masina la franare. Am dat pe ele 300.000 lei. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
laufery6 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 13 August 04 From: Constanta ![]() |
Am schimbat placutele de frana si acum mi-a ramas martorul de frana de mana aprins.De la ce pate fi? Astept urgent niste solutii pt ca mi-e frica sa merg asa cu ea
|
--------------------
Fiat
Albea
2007 Dynamic
|
|
klaus |
![]()
|
Reseteaza senzorul de pe pompa...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=834&hl= si pentru viitor, ca sa se stie cum ar tb schimbate placutele si cum se apasa pedala DUPA ce se schimba placutele: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=37829 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
laufery6 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 13 August 04 From: Constanta ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Aug 2006, 09:45) Reseteaza senzorul de pe pompa... http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=834&hl= si pentru viitor, ca sa se stie cum ar tb schimbate placutele si cum se apasa pedala DUPA ce se schimba placutele: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=37829 Am citit ambele link-uri si cred ca diseara o sa rezolv problema. Multumesc foarte mult, scuze ca nu am cautat dar imi era foarte frica sa nu fi stricat ceva. |
--------------------
Fiat
Albea
2007 Dynamic
|
|
daniel8810 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 4 June 07 ![]() |
va rof frumos spuneti-mi si mie unde gasesc in iasi placute de frana feroodo tar 114 ...k am cautat de am innebunit si la nici un magazin nu am gasit:(((
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
Overclocker |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 23 July 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Codul de la Ferodo TAR 114 (TARGET) s-a schimbat in FSL 114 (SL). Daca vrei performante mai bune cauta Ferodo Premier 114 dar si pretul e cam 100 ron fata de 30 cat costa FSL.
|
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 1.4MPI
- CJ-08-ZYP Anything can be overclocked...
|
|
dandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 13 December 04 ![]() |
mi-am schimbat si eu acum vreo 2 zile,placutele,uleiul,si acele vanisuri dupa spate(nu stiu daca sunt si pe fata)...si...am mai mers cu ea prin trafic si se aude cam urat...adica...scartaie pe spate,usor si rar,franele sunt mai moi ca cele vechi,desi cele vechi erau jumatate la grosime fata de cele noi,dar in rest masina se infige mult mai bine,asta imi place,ar trebui sa fie vreo problema cu franele,sa ma intorc la service?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 1,4 mpi
- bxxxxx
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce-s alea vanisuri?
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
probabil tecile arcurilor?
Dupa ce schimbi placutele de frana franele sunt putin mai 'elastice' vreo 100km. Apoi ar trebui sa-si revina la normal. Asa ca mare grija la pastrarea distantei fata de cel din fata. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
La mine nu a existat fenomenul "frane mai elastice"; mereu a franat la fel.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Mie asa mi s-a intamplat. Mecanicul oricum nu a facut aerisisrea sistemului de franare si a durat ceva si pana s-au asezat placutele pe discuri.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Asta cu copierea profilului placutei pe disc...e adevarata. Insa cu pedala elastica... nu o pricep. Cand schimbi placutele nu umbli deloc la circuitul sub presiune, nu scoti lichid... etc. Deci nu trebuie sa aerisesti deloc.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai cand baga cilindrii in apoi in etrieri lichidul de frana se duce inapoi in rezervor. Teoretic n-ar trebui sa intre aer, dar trebuie ceva timp sa se regularizeze presiunea inapoi in circuit.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Psych0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 5 October 07 ![]() |
QUOTE(whitesorcerer12 @ 1 Mar 2004, 23:57) aviz amatorilor!tocmai am aflat, desi nu eu ci taica-meu are somnolenza, ca merg puse la ea pacute de frana de supernova (200k) in loc de alea de solenza care is cica vreo 600k...e vorba de o diferenta minora la o siguranta de prindere...eu nu m-am uitat, insa daca i se pare lu tata usor, inseamna ca e mai mult decat lejer ![]() eu am placutze de berlina pe solenza .. si merg de minune ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
Vlad21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 29 October 07 ![]() |
Ma intereseaza si pe mine pana la urma ce placute sa pun pe solenza mea .am dinalea originale si sunt de cenzurat ca sacartaie si papa discul de frana.Astept si eu raspuns ce marca si ce model pls help me
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 M.P.I
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 01:56 |