placute frana slz
![]() ![]() ![]() |
placute frana slz
johnny73 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 15 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Solenza
2003/
|
|||
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
salut.cele mai bune sint cele de uzina.si eu trebuie sa le schimb si am gasit la mine in PITESTI pe renimita strada dumbravei la pret de 75ron,pe care le voi lua si le voi pune pe masina .in prezent am pe ea unele poloneze ca asa am luato si cind pun frina nu mai trebuie sa claxonez:)))))))).cele de origine sint in cutie albastra
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
personal am montat intotdeauna placute de origine.. si au scartait mereu..
la un moment dat am schimbat si discurile, implicit si placutele, si tot scartaiau.. deh.. placute ecologice.. |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce COD au cele FERMIT ???
Ca am luat si eu un set ( ca era la promotie ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
danygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 529 Joined: 19 October 04 ![]() |
Stie cineva din Constanta unde as putea gasi placute Ferodo TAR 114 ?
Am citit pe aici pe forum, ca se pare ca s-ar fi schmbat codul acestui tip de placute, (noul cod FSL 114 SL), sau asa au spus vanzatorii din dorinta de a vinde marfa ... ? As mai adauga, ca am cautat pe Atelierelor, si la toate magazinele de acolo nu am gasit. In vreo 2 locuri parca au spus aia, ca ar avea ceva similar, cred ca exact "substitutul" lui TAR 114. Oricum, chiar am intrebat " - Ce nu se mai fabrica tipul asta .. ?", Raspuns: "- Nu sunt cereri, nu am mai adus. Deci... pana la urma , .. a ramas ca in tren. In momentul de fata am pe masina Ferodo TAR 114, de care sunt supermultumit, dar care au cam facut 16.000 km, exclusiv in oras, deci s-ar impune inlocuirea lor. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - Confort - Lot refuzat la export
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Vezi pe Aurel Vlaicu,la Rovas,intre Anda si podul din 4-5.Acum aproape 2 luni a cumparat varul meu de acolo cu aproximativ 30-35 de lei.Daca nu au in magazin,faci comanda si aduc in cateva ore.Asa a procedat si el.Le-a gasit pe codul vechi-TAR 114.
Eu le am de vreo 15000 km si sunt de abia la jumatate.Si eu sunt supermultumit de ele.Nici un scartait sau alte zgomote,franeaza excelent. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
danygaro |
![]()
|
Merci. Nu am mai batut drumul pana acolo. Am gasit pe Poporului, de fapt am dat comanda. Pret 35 RON ( Ferodo TAR 114). Eu am cu masina 16.000 km cu cele vechi, si parca nu mai franeaza ca la inceput. Adevarul ca cei 16 mii km au fost facuti exclusiv in oras. Deci... uzura este destul de mare in aceste conditii.
Oricum, multumesc cristio_79 pentru pont. This post has been edited by danygaro: 22 Jul 2008, 16:13 |
--------------------
Dacia
Solenza
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
danygaro |
![]()
|
Da, din pacate se pare ca TAR 114 nu se mai fabrica. Am luat "inlocuitoarele" FSL 114 SL, si sunt la fel, doar acel pinten trebuie polizat. In rest, sunt identicele cu cele "raposate". Oricum am fost super multumit de cele vechi (TAR 114),le-am schimbat din plictis nu ca s-ar fi uzat. Dupa aproape 16.000 km se consumasera cam 50%, recunsoc ca nu conduc sportiv. Bune. Cele noi , pana acum se comporta bine, nu scartatie. Am facut si aerisirea sistemului de franare daca tot am umblat la frane. Atasez o foto cu ambalajul noilor placute, sa le recunosteti mai usor.
Attached thumbnail(s) DSC00248.JPG ( Size: 833.06k ) Number of downloads: 599 |
--------------------
Dacia
Solenza
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Difera pretul fata de "raposatele", TARR 114?
This post has been edited by CIPTUNING: 28 Jul 2008, 08:55 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Eu am luat Fermit cu 27 ron, la recomandarea mecanicului meu care zicea ca a mai pus asa ceva pe Solenza si nu mai scartaie nimic. Nu le-am montat inca, ramane de vazut daca are sau nu dreptate.
This post has been edited by ador13: 28 Jul 2008, 09:57 |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
danygaro |
![]()
|
Pe ale mele am dat 35 RON ( FSL 114 SL), dar sigur gasesti si un pic mai ieftin, eu am intrat-vazut-luat. Nu este o avere, timpul meu e mai important. Oricum rezonabil.
Da, au mai pus si altii placute de la Fermit, nu scartaie, dar am preferat unele de import, nu ca cele autohtone n-ar fi bune, dar am fost supermultumit de cele pe care le-am schimbat recent (TAR 114). |
--------------------
Dacia
Solenza
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Nu trebuie neaparat sa fie polizati acei pinteni de pe placutele Ferodo.Se pot monta fara polizarea lor.Eu am montat si nu este nici o problema.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
placutele de frana cele de origine de care sunt? TEXTAR cumva????
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
da, sunt textar.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
buge |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 3 July 05 ![]() |
am avut placute de origine TEXTAR - erau impecabile , nu scrtaiau franau bine intr-un cuvant sunt super bune.
le-am schimbat la 30k km cu toate ca mai mergeau mult si bine si la indicatiile forumistilor am pus FERODO-urile SL de 30 de RON. dupa aceasta operatiune am ajuns sa ma imbolnavesc de nervi. scartaie in asa hal de ramai surd (fara exagerare) parca opreste trenu-n gara(dar nu personalul). in afara de a le schimba mai exista vre-o alta alternativa ? nu de alta da mi-e sila sa merg in service la nici 2000 km facuti dupa revizie |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
1. Ferodo SL NU scartaie !
2. ori tu mergi cu ele prea infranate si le incalzesti de le sar capacele , desi am deja vre-o 400 km cu ele si nu am nici o problema , iar ale mele pana sa se rodele chiar se incalzeau putin . 3. le-a montat corect ? Sa nu le fi pus invers , cu fierul ... la disc . Nu e o noutate ! Ca trenu in gara eu ASTA banuiesc ! Uita-te la ele , dai roata jos si te uiti . Dar sa le fi gresit pe ambele parti ? Eventual te uiti pe partea care se incinge mai tare . 4. piesele pe care le-ai luat tu nu sunt cele pe care le-am luat si noi . 5. ai frezat acea parte de metal de care spune colegul mai sus ??? 6. o aerisire ai facut la cirucit dupa ce le-ai schimbat ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
buge |
![]()
|
nu le-am pus eu , le-a pus nea caisa de la meridian
in fine nu cred ca e asa idiot sa le fi pus invers, da' probabil ca ambalajul era FERODO si inauntru cine stie ce ..., pt ca nu am venit eu cu ele n-am vazut sa fi polizat pintenu de care se vorbeste pe forum, parca nici nu aveau respectivul pinten intr-adevar dupa ce se incalzesc fac foarte urat, dar masina nu pare sa fie infranata nu cred ca a facut nici o aerisiere, le-am schimbat la revizia de 30k in service a, si inca o chestie apropo de aia 400 km ai tai, au inceput sa scartie groaznic dupa aprox 1000 km o sa verific , ms de sfaturi This post has been edited by buge: 27 Aug 2008, 09:46 |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
andrei041 |
![]()
|
![]() 2/E Group: Members Posts: 165 Joined: 28 April 07 From: Constanta ![]() |
Daca ai schimbat placutele la service, sigur au facut aerisire dup'aia, deci nu cred sa fie asta problema
|
--------------------
Ford
Fiesta 1.4 tdci
2008 - Ghia
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
pacutele originale sint ale cum le zice doamne,TEXTAR,da asa.buge daca tia tia pilit pintenul inseamna ca tiau pus placute de dacia berlina si atunci pazea la discuri ca ti le uzeaza mai repede.la placutele de berlina se polizeaza pintenul ptr sigurante.si alea scirtiie cind pui frina.deci verificale si sigurantele vezi cum lea pusca de exemplu lui mihai iau pus o siguranta in alt fel si nu mai lasa placuta sa revina la loc.bafta
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
Da ''meseriasii'' maimutari din service le au pus in goana placutele mele si mi se incalzeau rotile dar datorita lui ramsen am rezolvat placutele,le a demontat si le a montat corect plus ca mi a curatat marginea discului a slefuit placuta putin si a uns pistonasele pentru o mai buna functionare.MULTAM inca odata ramsen nu se mai incalzesc rotile asa
This post has been edited by Mihai San: 31 Aug 2008, 21:04 |
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
buge |
![]()
|
QUOTE(Mihai San @ 31 Aug 2008, 21:04) ce inseamna se incalzeau rotile? la mine dupa un mers prin B cam la 35-40 grade C la nivelul asfaltului am pus mana pe janta si nu era fierbinte(tineai mana lejer); am pus apoi pe disc si ardea(nu puteai tine degetul mai mult de 1 secunda) dar, nu cred ca erau mai mult de 50-60 grade si am pus si pe etrier (sper ca l-am identificat corect) si era rece |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
Am spus ca se incalzeau rotile adica daca puneam mana pe jante dupa 40 km in afara orasului unde nu prea franezi erau incinse nu putei tine mana pe ele.Acum sunt ok
|
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
ramsen |
![]()
|
prin oras este de inteles sa se incinga ca sint actionate frinele mai mult decit in afara localitati
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ramsen |
![]()
|
deci sa o lamurim cind schimb placutele de frina ca sint NOI sau VECHI eu prima data inainte de a le pune le frec pe beton sa iau acel luciu dupa ele,nu conteaza ca sint noi.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
play_nickos |
![]()
|
![]() V!0-L3nT Group: Members Posts: 71 Joined: 28 November 07 From: Bucuresti ![]() |
tin sa precizez ca eu ieri am schimbat placutele de frana, si ... am gasit unele Bosch, cumparate de la AutoNet( prin cineva) si am dat vreo 70RON pe ele ! momentan( nu am frane, pana nu se muleaza bine pe disc) dar nu scartaie momentan ...sunt de calitate (avea sigiliu dala "startrek"
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ
2004
- B-66-XXL Nu crede in franele de dacie, bazeaza-te pe ele
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Magazinul de pe Plevnei s-a desfiintat de mult. Stie cineva unde s-ar mai gasi Ferrodo 114 ?
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
NYCKO22 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 10 May 08 From: bacau ![]() |
vreau sa schimb discurile de frana
am gasit la 50 ron bucata si nu stiu daca sa le iau ce sfat imi dati ? mai am o intrebare : tre sa schimb obligatoriu si placutele , mentionez ca au fost schimbate cam acum 7.000 km ? This post has been edited by NYCKO22: 12 Oct 2008, 20:13 |
--------------------
dacia
solenza clima
2004
- bc-79-lex virusat de masini !!!
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Daca sunt din acelea facute la Iasi sau mai stiu eu pe unde,eu zic sa nu te incurci.
Uite aici codurile pentru discurile Valeo: -cod producator-186727 -cod EAN-3276421867271 -cod DACIA-6001539659 Se schimba obligatoriu si placutele cand se schimba discurile. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
NYCKO22 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 10 May 08 From: bacau ![]() |
azi am schimbat discurile de frana si placutele,dar am mai schimbat pivot inferior stanga si bucsele de capat la bara stabilizatoare
discuri- marca asam -pret 50 ron buc placute -ferodo [-parca ]-40 ron pivot -asam-1 buc -16 ron bucse de origine-5,5 ron manopera in buzunarul meu[schimbat de mn] . am rezolvat si problema resetarii senzorului de frana. |
--------------------
dacia
solenza clima
2004
- bc-79-lex virusat de masini !!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 07:14 |